Madbanditten

LCHF - Madbanditten
  • Om mig
    • Lær mig at kende
    • Kontakt
    • Mission Statement
    • Om Madbanditten og reklamepolitik
    • Privatlivspolitik
    • Foredrag
      • Eventkalender
      • Hvad handler mine foredrag om?
  • Bøger
    • Keto på 4 uger
    • KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
    • Mælkefrie Keto opskrifter (e-bog)
    • Sådan taber du dig (e-bog)
    • 5 hemmeligheder til vægttab med Keto (e-bog)
    • STRIKS LCHF – en praktisk guide (e-bog)
    • Low Carb Vegetar (e-bog)
    • MADGLAD – lær dit barn at elske rigtig mad
    • LCHF året rundt
    • LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
    • LCHF – BRØD & KAGER
    • MÆT & SLANK – med LCHF
    • Madbandittens juleopskrifter (e-bog)
    • SHOP
    • International publications
  • Opskrifter
    • Keto opskrifter – Striks LCHF
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Brød
    • Dejlige drikkevarer
    • Juice – greenies – smoothies
    • Kager
    • Desserter
    • Is-opskrifter
    • Lækkerier
    • Juleopskrifter
    • Nytårsmenu
  • Kickstart
  • KETO
    • Keto bøger
    • Kickstart
    • Keto vægttab: Resultater og billeder
    • Hvad er KETO?
    • Begynderguide til KETO
    • KETO vægttab
    • KETO Living
    • Forskellige typer KETO
    • Keto og kaffe
    • Keto og antiinflammatorisk kost
    • Keto uden mælkeprodukter
    • Keto og sødemidler
    • Keto og alkohol
    • Keto og frugt
    • KETO og kolesterol
    • Keto og sygdomme
    • Keto kostplan – kostplan til striks LCHF og ketose
    • Carnivore Diæten
    • Ketogen diæt til epilepsi
    • KETO produkter
    • KETO bøger og vægttabsforløb
    • KETO kildeliste
  • KETO madplan
  • Alt om Keto på 1 side
  • LCHF
    • Hvad er LCHF?
    • Forskellige typer LCHF
    • LCHF og overgangsbesvær
    • LCHF indkøbsliste
    • Gode LCHF-produkter
    • LCHF – fedt og kolesterol
    • Hvad er kolesterol?
    • Videnskabelige studier om LCHF
    • LCHF – generelle spørgsmål
    • Må jeg spise (….) på LCHF?
    • LCHF og fertilitet, graviditet og amning
    • Maveproblemer
      • Fordøjelse og maveproblemer
    • Videoføljeton
    • LCHF og træning
    • Udstyr
  • Vægttab
    • LCHF og vægttab
    • LCHF og ketose
    • Derfor taber du dig ikke…
    • STRIKS LCHF – ketogen LCHF
    • Gode tip til et varigt vægttab
  • Sukkerfri
    • Bliv sukkerfri!
    • 100% sukkerfri – en personlig historie
    • Hvad sker der, når vi spiser sukker?
    • Sødemidler
Hjem » Opskrifter » Frokost » Hønsesalat med bacon

Hønsesalat med bacon

7. februar 2016 af Jane Faerber 13 kommentarer

Hjemmelavet hønsesalat med bacon - nem og lækker LCHF-frokost --> Madbanditten.dk

Hønsesalat er jo det lækreste! I går lavede jeg en portion til frokosten, og det var bare den lækreste frokost længe. Og når jeg siger hønsesalat, så tænker jeg ikke på de tarvelige nede i supermarkedets køledisk. Så tænker jeg på de labre hønsesalater, som de laver på caféer og frokostrestauranter. Hønsekød, champignoner, hvide asparges og bacon i en fed dressing af cremefraiche og mayonnaise. Arh men så godt!

Det gode ved at lave sin hønsesalat selv er også, at du selv er herre over fedtkvaliteten! Undgå såvidt muligt at bruge mayo lavet på solsikkeolie og vælg hellere en, der er lavet på rapsolie (selvom det også er et kompromis). Endnu bedre er selvfølgelig, at du laver din egen mayonnaise.

Se hvordan her: Hjemmelavet mayonnaise på 1 minut! (Idiotsikker opskrift!)

Jeg serverede en grøn salat og resten af de stegte svampe til, og det var en dejlig frokost. En skive kernebrød (fx det lækre kernebrød med grøntsager) ville også have været dejligt under. Jeg havde dog ikke noget og nøjedes bare med salat.

Hjemmelavet hønsesalat med bacon - nem og lækker LCHF-frokost --> Madbanditten.dk

HØNSESALAT – CA. 4 PERSONER

  • 400 g tilberedt hønsekød (jeg brugte hønsebrysterne fra Hanegal – kylling kan også bruges)
  • 100 g bacon, sprødstegt
  • 100 g hvide asparges fra glas
  • 100 g champignon
  • smør eller kokosolie til stegning
  • salt og friskkværnet peber

DRESSING

  • 4 spsk mayonnaise
  • 4 spsk cremefraiche 38%
  • 1 tsk sennep
  • salt og friskkværnet peber

SÅDAN

1. Skær eller riv hønsekød (eller kylling) i mindre stykker. Hæld det i en skål.

2. Skær de slatne hvide glas-asparges i mindre stykker og put dem i skålen til hønsekødet. Du må ikke udelade de hvide glas-asparges. Det er dem, der i høj grad giver den gode hønsesalatsmag!

3. Rengør champignon og skær dem i mindre stykker. Opvarm smør eller kokosolie på en pande og steg champignonerne heri, til de er bløde. Drys med salt og peber. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle og hæld dem herefter i skålen til høns og asparges.

4. Rør dressingen sammen i en skål. Rør nu hele molevitten sammen.

5. Knus et par skiver bacon over hønsesalaten inden servering og server resten af baconskiverne ved siden af.

Har du brug for en frisk start?

Kom hurtigt og sikkert i gang med Keto med min bog Keto på 4 uger. Den perfekte begynderbog til dig, der ikke orker tung teori, men bare gerne vil i gang med det samme.

Find bogen her: Keto på 4 uger

Måske vil du også læse

  • Rejesalat med asparges og dild. Dejlig klassisk opskrift til påskebordet.Rejesalat med asparges og dild
  • Skinkesalat på stenalderbrød er en dejlig frokost på LCHF. Find opskrift her:Skinkesalat
  • tunmousse med smør - LCHF - Madbanditten.dk80’er mad: Tunmousse (med smør!)
  • Lækre og sukkerfri påskeæg med hjemmelavet marcipan og nougat --> LCHF opskrift her: Madbanditten.dkPåskeæg med sukkerfri marcipan og nougat

Skrevet i: Frokost, Keto, Påske, STRIKS LCHF

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kommentarer

  1. Rie mørup skriver

    13. januar 2021 kl. 12:20

    I din hønsesalat.
    Er det 100 gr færdigstegt bacon eller er det 100 gr bacon du så steger sprødt?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      13. januar 2021 kl. 12:31

      Det er rå vægt ❤️ – og glæd dig, den smager så dejligt 🙂

      Svar
  2. Anita skriver

    17. april 2019 kl. 10:02

    Uha den er så lækker denne hønsesalat😋.
    Et tip til jer der fra tid til anden laver hel kylling i ovn. Vi laver ofte en ekstra end hvad vi skal have til aftensmaden så vupti er der både til madpakker og til en lækker omgang hjemmelavet hønsesalat. Og når ovnen nu alligevel er igang så er den jo ligeglad med om der er en ekstra kylling inde så det sparer også på energien😊

    Svar
  3. Line Nygaard skriver

    16. august 2017 kl. 19:38

    Lækkert!!! Skal kyllingen være stegt eller kogt? 🙂

    Svar
  4. Catharina skriver

    11. maj 2017 kl. 12:19

    MEGA lækker frokost – tak 😘

    Svar
  5. Michael skriver

    7. februar 2016 kl. 15:51

    Lækkert. Prøv også at bruge Perlehønebryst med skins stegt i ovn ca 15 min ved 200 grader. Saftigt og en smule anderledes i smagen

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      8. februar 2016 kl. 08:22

      Virkelig lækkert forslag. Tak 🙂

      Svar
  6. Lotte skriver

    7. februar 2016 kl. 10:07

    Jeg har lavet mayoen mange gange, den smager godt og skiller ikke, men den bliver meget tynd -hvad er tricket for rigtig mayo konsistent?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      7. februar 2016 kl. 10:14

      Tricket er måske at holde blenderen ned mod bunden længere. Det var der nogle, der foreslog i kommentarfeltet. Et andet trick er at bruge æggeblommer i stedet for helt æg. Men når det er sagt, så vil den næppe blive (og forblive) lige så fast, som den, du køber. Spørgsmålet er her ikke, hvad der er galt med denne, men snarere hvad der puttes i købeversionerne for at de bevarer den tykke konsistens.

      Svar
      • Tobbe Lundberg skriver

        7. februar 2016 kl. 20:53

        Jag håller inte med. Jag får enkelt min majonnäs så tjock att jag kan ställa en tesked i den utan att skeden välter! Hemligheten är att ha i mer olja. Ju mer olja, desto fastare blir majonnäsen.

        Har du lite hjemmelavet mayonnaise i köleskåpet nu? Ta den så ud, häll på ½ dl olja och kör med stavmixern så får du se att den direkt blir fastare 🙂

        Svar
        • Jane Faerber skriver

          8. februar 2016 kl. 08:24

          Min bliver også sindssygt tyk men jeg oplever, at den skiller i køleskab efter nogle dage. Jeg har faktisk aldrig prøvet at blende den op igen, men det vil jeg da lige gøre. Tak for tippet! 🙂

          Svar
      • Natalie Mégard skriver

        8. december 2016 kl. 21:50

        Hjemmelavet mayonnaise bliver da lige så tyk – måske mere- end købemayonnaise. Man skal piske afsindigt længe med nogle få dråber olie i starten. Olien og æggeblommen skal have samme temperatur. Man kan tilsætte en smule Dijonsennep lige i starten, så en man helt sikker på at den ikke skiller og at den bliver tyk. Efter en langsom og tålmodig start, kan man tilsætte enormt meget olie, bare det gøres lidt efter lidt. Den bliver faktisk stivere jo mere olie man kommer i. Et par dråber vand kan også redde mayonnaisen som ikke vil tykne, det kan en ny æggeblomme også. Men altså tålmodighed i sarten! (i Frankrig laves det altid hjemme!). Lidt citronsaft eller nogle dråber vineddikke gør det godt.

        Svar
    • Michael skriver

      2. oktober 2017 kl. 20:05

      Jo mere olie jo tykkere, selvom det kan virke counterintuitivt.

      Svar
  • Følg mig på Facebook
  • Følg mig på Instagram
  • Følg mig på Twitter
  • Følg mig på Pinterest
Jane Faerber
OM MIG • KONTAKT • BØGER
Jeg hedder Jane, og det er mig, der blogger her på Madbanditten. Udover at blogge skriver jeg bøger og holder foredrag. Alt sammen om mad og sundhed og livet ind imellem.

TILMELD NYHEDSBREV OG MODTAG E-BOGEN FOR 0 KR

signup

KETO MADPLAN

keto

KICKSTART – ONLINE KURSUS

keto

BØGER OM KETO

keto

FØLG MED PÅ BLOGLOVIN

Follow

Emner på bloggen

© Madbanditten 2014 All rights reserved
logo
  • Om mig
    • Lær mig at kende
    • Kontakt
    • Mission Statement
    • Om Madbanditten og reklamepolitik
    • Privatlivspolitik
    • Foredrag
      • Eventkalender
      • Hvad handler mine foredrag om?
  • Bøger
    • Keto på 4 uger
    • KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
    • Mælkefrie Keto opskrifter (e-bog)
    • Sådan taber du dig (e-bog)
    • 5 hemmeligheder til vægttab med Keto (e-bog)
    • STRIKS LCHF – en praktisk guide (e-bog)
    • Low Carb Vegetar (e-bog)
    • MADGLAD – lær dit barn at elske rigtig mad
    • LCHF året rundt
    • LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
    • LCHF – BRØD & KAGER
    • MÆT & SLANK – med LCHF
    • Madbandittens juleopskrifter (e-bog)
    • SHOP
    • International publications
  • Opskrifter
    • Keto opskrifter – Striks LCHF
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Brød
    • Dejlige drikkevarer
    • Juice – greenies – smoothies
    • Kager
    • Desserter
    • Is-opskrifter
    • Lækkerier
    • Juleopskrifter
    • Nytårsmenu
  • Kickstart
  • KETO
    • Keto bøger
    • Kickstart
    • Keto vægttab: Resultater og billeder
    • Hvad er KETO?
    • Begynderguide til KETO
    • KETO vægttab
    • KETO Living
    • Forskellige typer KETO
    • Keto og kaffe
    • Keto og antiinflammatorisk kost
    • Keto uden mælkeprodukter
    • Keto og sødemidler
    • Keto og alkohol
    • Keto og frugt
    • KETO og kolesterol
    • Keto og sygdomme
    • Keto kostplan – kostplan til striks LCHF og ketose
    • Carnivore Diæten
    • Ketogen diæt til epilepsi
    • KETO produkter
    • KETO bøger og vægttabsforløb
    • KETO kildeliste
  • KETO madplan
  • Alt om Keto på 1 side
  • LCHF
    • Hvad er LCHF?
    • Forskellige typer LCHF
    • LCHF og overgangsbesvær
    • LCHF indkøbsliste
    • Gode LCHF-produkter
    • LCHF – fedt og kolesterol
    • Hvad er kolesterol?
    • Videnskabelige studier om LCHF
    • LCHF – generelle spørgsmål
    • Må jeg spise (….) på LCHF?
    • LCHF og fertilitet, graviditet og amning
    • Maveproblemer
      • Fordøjelse og maveproblemer
    • Videoføljeton
    • LCHF og træning
    • Udstyr
  • Vægttab
    • LCHF og vægttab
    • LCHF og ketose
    • Derfor taber du dig ikke…
    • STRIKS LCHF – ketogen LCHF
    • Gode tip til et varigt vægttab
  • Sukkerfri
    • Bliv sukkerfri!
    • 100% sukkerfri – en personlig historie
    • Hvad sker der, når vi spiser sukker?
    • Sødemidler