Stegt flæsk med persillesovs

Stegt flæsk med persillesovs er jo en klassiker, og man går aldrig helt galt i byen med sådan en omgang. Men kan det lade sig gøre at stege flæsk sprødt i ovn? Og kan man lave en persillesovs uden hvedemel? Oh yes,til begge dele. Jeg steger altid flæsk i ovnen. Så slipper jeg for at stå i stegeosen og blive helt klistret.

Stegt flæsk med persillesovs – nationalret på Keto?

Stegt flæsk med persillesovs er jo danskernes favoritspise (really?) og blev sidste år kåret som Danmarks nationalret. Selv kan jeg godt finde på flere ting, jeg synes er lækrere. Men at der ikke findes en opskrift på stegt flæsk med persillesovs her på bloggen, det er simpelthen for dårligt og noget, jeg vil lave om på lige nu.

Søren og ungerne er ret vilde med det, men de elsker også flæskesteg og flæskesvær, og det er jo lidt i samme boldgade. Jeg bøjer mig for flertallet og tager en for holdet her.

Husk at gemme evt. rester fra flæsk. De smager dels godt koldt, men de er også et glimrende tilbehør til morgenæggene!

Crispy fried pork with parsley sauce - recipe for Denmark's national dish --> MyCopenhagenKitchen.com

Stegt flæsk med persillesovs

Føj til favoritter Udskriv Pin
6 personer
|
40 min

Ingredienser

  • 800 g stegeflæsk i skiver
  • salt

Persillesovs

  • 100 g smør
  • 3 dl fløde
  • 100 g flødeost naturel
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld hakket persille

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 225 grader varmluft.
  • Læg flæskeskiverne på en bagerist og drys dem godt med salt.
  • Sæt flæsken i ovnen med en bageplade beklædt med staniol under til at opsamle fedtet, der drypper ned.
  • Steg flæskeskiverne i ovnen i 25-30 minutter, eller indtil de er godt brune i det. Vend dem herefter og steg dem yderligere ca. 10 minutter på den anden side. Tag dem ud af ovnen.

Persillesovs

  • Smelt smørret i en gryde ved lav varme. Tilsæt fløden og lad den koge forsigtigt op.
  • Tilsæt flødeosten og rør den ud i sovsen. Lad sovsen simre, til du synes, den har kogt tilpas ind.
  • Rør hakket persille ind i sovsen og smag til med salt og peber. Server, spis og vær glad!
Stegt flæsk (ovnstegt) med persillesovs uden hvedemel -- Lækker opskrift her: Madbanditten.dk

Hvad spiser man til stegt flæsk?

På Keto spiser vi jo ikke kartofler men jeg synes faktisk at lidt lettere tilbehør passer bedre. Vi spiser tit letkogt broccoli til. Det fungerer altid godt til retter med sovs.

En grøn salat, måske med en lidt syrlig dressing kunne også være dejligt.

Andre forslag kunne være:

Stegt hvidkål med æble, chili og hasselnødder

Rød spidskålssalat med tahindressing og dukkah

Broccolisalat med ristede mandler og parmesan

Se mere tilbehør her: TILBEHØR

Få 7 dage gratis af MadbandittenPLUS

Få energiberegninger på alle opskrifter og egen favoritside og slip samtidig for forstyrrende annoncer.

Start gratis prøveperiode nu

 

46 kommentarer til “Stegt flæsk med persillesovs”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane.

    Jeg har tidligere lavet denne persillesovs flere gang med succes.

    Men de 2 sidste gange jeg har lavet den er den skilt – må sovsen ikke koge efter persillen er kommet i ?

    Eller kan der være andet som jeg gør galdt (følger opskriften) ?

    Hilsen
    Brian.

    Svar
    • Hej Brian
      Jeg har svært ved at tro at persillen kan være årsagen til at den skiller. Jeg har aldrig oplevet det. Kan temperaturen være for høj mon?

      Svar
  2. Jeg plejer at dampe et blomkål i små buketter blidt, så det det stadig har lidt bid og blander derefter det hele i saucen og det er det absolut bedste tilbehør til denne ret, som jeg kan forestille mig;-)

    Svar
  3. Jeg skal altid have røget flæsk og min mand fersk flæsk. Vi steger det på grillen udendørs, altid. Vi bruger en flæskeholder og får det mest fantastiske flæsk gennemstegt og med sprød svær. Og ingen stegeos i køkkenet.
    Jeg vil anbefale broccoli til. Uhm, nej det må vi da have en af dagene?,! Sidder jo her og bliver helt lækkersulten.

    Svar
  4. Jeg har forsøgt mig med at skifte en dl. fløde ud med en dl. vand. Det gik helt fint.
    Jeg jævnede sovsen med xanthan gum. Også problemfrit.

    Svar
    • Hej Simone

      Jeg synes, du kan tilpasse det, nøjagtigt som du vil. Det, som er vigtigt er helheden, altså dit samlede indtag over dagen. En ret som denne er temmelig kulhydratfattig men også temmelig kalorietung. Så de to ting skal jo passe ind❤️

      Svar
  5. Hvorfor bliver protein, fedt og kulhydrater mm. Ikke opgivet i dine retter ? jeg har som ny KETO starter svært ved at finde ud af selv hvad det indeholder ?
    Mvh
    Torben

    Svar
    • Hej Torben
      Energiberegninger finder du i alle mine købe-produkter. Ved det materiale, jeg stiller gratis til rådighed, skal du selv holde styr på det. Det synes jeg er fair. Er du ikke enig?

      Du kan læse her hvordan du selv nemt kan regne det ud: Energiberegninger

      Svar