Kokos Panna Cotta – opskrift på mælkefri dessert

Panna cotta er en slags flødebudding, som er en dejlig og delikat dessert. Og så er den lidt hyggelig, fordi den kan laves i forskellige glas som fx gamle syltetøjsglas.

Jeg lavede den for nogle uger siden, da jeg skulle til middagsselskab, og hvor jeg skulle stå for desserten. At stå for desserten, når man ikke selv spiser sukker, er ret smart. Og panna cotta kan laves med ganske lidt sødning, synes jeg.

Jeg brugte opskriften fra Spis dig mæt & glad men puttede hindbærcoulis på toppen i stedet for mango. Den smagte dejligt, der er bare det “men”, at jeg godt kan få lidt ondt i maven af for meget fløde. Så jeg blev nysgerrig på, om man kunne lave den med kokosmælk, og det satte jeg mig for at teste nogle dage efter. Og det kunne man heldigvis godt. Og på den måde fik jeg lov til at spise dessert to gange!

Jeg puttede lidt citronskal og -saft i for at dæmpe kokossmagen og det gav sådan et lidt koldskål-møder-flødebudding-feel.

Denne dessert er derfor mælkefri, sukkerfri og jo egentlig ret low carb af en dessert at være. Er du ligeglad med mælkefri, kan du sagtens bytte kokosmælk for fløde.

Kokos panna cotta - opskrift på sukkerfri og mælkefri dessert. Opskrift her: Madbanditten.dk

Kokos panna cotta - opskrift på sukkerfri og mælkefri dessert. Opskrift her: Madbanditten.dk

Kokos panna cotta - opskrift på sukkerfri og mælkefri dessert. Opskrift her: Madbanditten.dk

Kokos Panna Cotta - opskrift på mælkefri dessert

Udskriv Pin
4 stk
|

Ingredienser

Hindbærlåg

  • 200 g hindbær gerne frost
  • 0,5 tsk vaniljepulver

Sådan gør du

  • Hæld kokosmælk, citronsaft og -skal, SukrinMelis og vaniljepulver i en gryde og opvarm det til kogepunktet. Sæt til side og lad afkøle lidt.
  • Hvis du bruger husblas: Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5-10 minutter. Tag dem op, vrid væsken ud af pladerne og rør dem ind i kokosmælken.
  • Bruger du Great Lakes Gelatin, rører du bare pulveret direkte i den lune kokosmælk- Brug evt. et piskeris til at sikre dig, at pulveret bliver rørt ud og ikke klumper.
  • Hæld på glas og sæt i køleskabet uden låg, gerne i 3-4 timer. Nogle af mine glas havde låg, andre ikke. Jeg oplevede, at desserterne i glassene med låg skilte lidt i køleskab. Jeg tog derfor lågene af, rørte dem hurtigt sammen igen og lod dem afkøle helt. Det hjalp!

Hindbærlåg

  • Hæld hindbær og vanilje i en kasserolle og giv hindbærrene et lille opkog. Rør godt rundt og mos hindbærrene godt med en gaffel. Du kan også blende den. Lad den afkøle helt og anret den nu ovenpå de stive og blævrende panna cottaer. Sæt dem tilbage i køleskabet, indtil de skal serveres.
  • Vil du have et endnu finere låg, skal du sigte kernerne i hindbærrene fra. Det gør jeg ikke. Jeg vil hellere bruge hele molevitten.

Noter

Opskriften indeholder affiliate links. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik
Great Lakes Gelatin
Husblas er jo et lidt forpint produkt, og har du det svært med at bruge det, kan jeg anbefale Great Lakes Gelatin. Det er gelatinepulver lavet af køer, der har levet på græs. Det er smagsneutralt og giver fin og blævrende konsistens.
Bemærk, at Great Lakes Gelatin findes i to varianter. En rød og en grøn. Den grønne kan opløses i koldt vand og gelerer ikke. Den er også smagsneutral, og jeg bruger den ind imellem, hvis jeg har brug for at tilsætte protein til smoothies. Den røde gelerer, og det er den, jeg har brugt her.
Jeg har købt mine hos Amazon UK.
Ønsker du ikke at bruge animalske produkter, kan du bruge Agar Agar, som er en slags vegetabilsk gelatine-erstatning. Jeg ved dog ikke lige, hvordan med mængde osv. men det fremgår sikkert af emballagen.

Trænger du til en frisk start?

Få masser af inspiration til sunde, nemme og velsmagende retter med min nye bog.

Perfekt til dig, der spiser Keto, Low Carb eller som bare gerne vil undgå sukker og mel.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

22 kommentarer til “Kokos Panna Cotta – opskrift på mælkefri dessert”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Vi lavede desserten men kokosfløden skilte sig, så der nederst var et gelé/fromageagtigt lag og øverst var et lag fedt – nærmest som det fedt man smører på brød :-( Vi måtte skrabe det øverste af og kun spise det nederste – MEGA ærgerligt da vi havde lavet en passionsfrugt coulis på toppen, som ingen så fik glæde af :-(

    Svar
  2. Hej Madbandit

    Først og fremmest TAK for en vildt lækker blog og opskrifter!
    Har lige et spørgsmål..Er desserten bedst hvis man laver den på dagen, hvor den skal serveres, eller kan man med fordel lave den dagen før?

    Svar
  3. Fantastisk opskrift!! :)
    Jeg udelod citron og smagte til med nogle Coconut Stevia dråber for at forstærke kokossmagen.
    Det kan Virkelig godt anbefales :) Super lækkert!!

    Svar
  4. Hej! Jeg følger altid lidt ekstra intresseret med når du skriver ang. produkter med og uden laktose. Og ved dette indlæg blev jeg lige opmærksom på det igen. Du skriver at du får ondt i maven af for meget fløde og derfor vil erstatte med kokosfløde. Er det så “kun” pga. at man ikke kan købe økologisk laktosefri-fløde, at du ikke erstatter med den i stedet? Jeg mindes måske at du på et tidspunkt har nævnt noget om laktosefri-produkter et andet sted. Jeg kan bare ikke lige finde det igen. Jeg er laktoseintollerant og laver stort set alle dine opskrifter med laktosefri-produkter. Og jeg ærger mig naturligvis over den manglende økologi og den manglende fedtprocent i dem. Men er der andet jeg overser? På forhånd tak for svar ? Vh A

    Svar
    • Nej laktosefri fløde kunne sagtens være brugt her. Jeg ønskede bare at lave en udgave uden mælkeprodukter. I øvrigt er det jo ikke kun laktose i mælkeprodukter, der kan give problemer, og jeg synes godt, min mave kan gøre knuder, selv hvis jeg bruger laktosefrit… :-/

      Svar
    • Ja det ved jeg godt, det er megairriterende. Min er ved at være tom. Jeg giver lige lyd, hvis jeg finder en anden måde at få den til DK.

      Svar
      • Jeg købte mit inde i butikken i Sankt Peders Stræde, da den stadig eksisterede. Men jeg kan se, at man kan få det på både Helsebixen, Helseplus og såmænd også hos Matas nu :D Prismæssigt ved jeg så ikke, om det kan matche Great Lakes, 47 kroner for 100 g er også en slags penge.

        Svar
  5. Har også lavet kokos pannacotta, men kom dog også lidt fløde i. Men syntes ikke den smagte så meget af kokos som jeg havde håbet på. Så jeg skal da vist lige hjem og tjekke hvilken variant kokosmælk jeg brugte – for det er måske den som skal skiftes til næste forsøg:-)

    Svar
    • Min smager faktisk overhovedet ikke af kokos. Men jeg synes generelt ikke at den Extra Creamy kokosmælk fra Santa Maria har en særligt gennemtrængende smag.

      Svar