Røsti af knoldselleri med bacon og parmesan

Røsti af rodfrugter smager i forvejen rigtigt godt, men i selskab med bacon og parmesan er disse noget af det lækreste, jeg længe har spist!

Jeg lavede dem i går, og det var et under, at det lykkes mig at få taget et billede af dem, inden jeg kastede mig over fadet, for de duftede noget så lækkert. Og de smagte endnu bedre! Familien var enige med mig her. Dem kommer vi til at lave igen og igen. En af dem udbrød: Jeg kunne jo spise et helt måltid kun bestående af disse! Så gode er de!

Næsten sprøde røsti af knoldselleri

De smager næsten endnu bedre, når de genopvarmes. Rigtigt sprøde bliver de ikke, men de er godt faste og lidt seje og knasende i det. Og de gør sig lige så godt sammen med morgenmaden. Sådan et par spejlæg sammen med et par lunede røstier er en genial start på dagen!

Se fx her: Æg på rodfrugtrøsti

Ovnbagte røsti af knoldselleri med bacon og parmesan - helt uhørt lækre! --> Madbanditten.dk

Røsti af knoldselleri med bacon og parmesan

Udskriv Pin
10 stk
|
40 min

Ingredienser

 • 500 g knoldselleri
 • 100 g bacon
 • 1 løg
 • 50 g parmesan
 • 2 æg
 • kokosolie til stegning
 • evt lidt salt og gerne friskkværnet peber

Sådan gør du

 • Skær skrællen af knoldselleri. Riv resten.
 • Hæld den revede knoldselleri i en stor skål.
 • Skær bacon i mindre stykker og hak løget. Opvarm kokosolie på panden og steg løg og bacon sammen, til de begynder at tage lidt farve. Hæld over i skålen til knoldselleri.
 • Riv parmesanosten og hæld den med i skålen også. Tilsæt evt. salt og pepper også.
 • Hæld æggene i og rør dejen godt sammen. Dejen hænger ikke sammen som sådan, men det kommer den til, når du bager dem.
 • Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
 • Klat dejen ud i små klatter på en bageplade beklædt med bagepapir og pres dem flade og bag dem herefter i 10-11 minutter. Vend dem og bag dem i yderligere 8-9 minutter.

Noter

Du kan også godt vælge at stege dem på panden i kokosolie eller smør, men de er lidt svære at håndtere. Jeg lavede halvdelen på panden og halvdelen i ovnen og syntes faktisk, at ovnversionen blev bedst. Og klart nemmest!

Rodfrugter og Keto

Kan man spise rodfrugter på Keto, spørger mange, som har lært, at det på Keto er bedst at vælge ovenjordsgrøntsager. Det kan man jo i sagens natur selv bestemme, da man jo frit kan forvalte sine 20-30 g kulhydrater om dagen. Men det er klart, at hvis man har et ønske om et stort grøntsagsindtag, så kommer man længst med salatgrønt og kål.

Men vigtigt at huske er også, at ikke alle spiser Keto og ikke alle behøver spise Keto altid. Man kan sagtens have perioder, hvor man spiser Low Carb og perioder, hvor man spiser Keto. Det er sådan, jeg selv gør.

Læs mere om det i min store livsstilsbog: De bedste fra Madbanditten

Ovnbagte røsti af knoldselleri med bacon og parmesan - helt uhørt lækre! --> Madbanditten.dk

Kan man lave røsti med andet end knoldselleri?

Jeg har her brugt knoldselleri, men du kunne også bruge persillerødder, pastinakker eller du kunne vælge at gå helt udenom rodfrugterne og bruge fx blomkål i stedet for en version med en endnu mere kulhydratfattig version. Se dem her: Blomkålsrøsti

Selv kan jeg bedst lide dem med knoldseller. Jeg synes, de får den lækreste, lidt seje, konsistens, men det er jo en smags sag.

Årets julegave-idé❤️

120 lækre, sunde og mættende opskrifter til alle dagens måltider + lidt ekstra lækkert til de særlige lejligheder.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

47 kommentarer til “Røsti af knoldselleri med bacon og parmesan”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. De er vildt gode. Jeg overvejer at lave dem tyndere og rulle hele “dejen” ud og lave lasagneplader af dem næste gang jeg skal have lasagne.

  Svar
 2. Hej Jane

  Helt sikkert en opskrift der skal prøves i den nærmeste fremtid … MEN … hvad kan jeg bruge istedet for parmesan? Bryder mig hverken om lugt el. smagen :-/

  Svar
  • En anden ost eller du kan også udelade det, tænker jeg. Selv elsker jeg parmesan og den umami-smag, det giver i mad. Næsten min yndlingsost :)

   Svar
 3. DE SMAGER FANTASTISK….. Intet mindre. Juhuuuu det er godt :)
  Og begge vores børn spiste dem også. Lavede halvdel af portionen med rød cheddar, og den fik 1 pladsen hjemme hos os…
  Jeg har lavet dem flere gange nu, og også haft dem i fryseren. De går rent ind hos hele familien også :)

  Svar
 4. Vildt lækre:) “kom til” at bruge to store løg og dobbelt parmesan.. det gjorde bestemt ingenting. Ungerne spiste dem også, som de sagde, “de kan godt gå an mor”:)
  Tak for altid super lækker inspiration, man kan lave – fra hvad der lige er i skuffen:)

  Svar
 5. Sikke et hit! Lavede dem fredag aften til bisonsteaks. Resterne af röstiernd spiste vi kolde til morgenmad. Der var de nærmest endnu bedre. De er fluks røget ind i repetoriet.

  Svar
 6. Hej Jane
  Tak for dejlig opskrift. Smagte skønt, men tog ikke farve på den henviste tid i ovnen. Brugte du mon olie til dem du lavede i ovnen?

  Svar
  • Nej ingen olie til dem i ovnen. Men hver ovn varmer jo forskelligt. Derfor foreslår jeg også, at man skal kigge på farven af dem i stedet for bare at regne med bagetiden.
   Og så er billederne her på bloggen også redigeret, så der kan godt være skruet lidt op for farverne :)

   Svar
 7. De smager bare så godt. Lækre .. Jeg synes dog bare at min ovn ikke gjorde dem sprøde nok. De er også bedst jo fladere de er synes vi..

  Svar
  • De bliver jo ikke rigtig sprøde, når der ikke er kartoffel i. Genopvarmet dagen efter kan der være en anelse sprødhed i kanten men ellers ikke, jo…

   Svar
  • Jeg ved ikke hvor mange kalorier, der er i. Og de kan sagtens spises samtidig med at man går ned i vægt. Man kan ikke rigtig gøre vægttab op i bestemte madvarer på den måde. Det er jo et samspil af det hele :)

   Svar
  • Kulhydratindholdet i rodfrugter er væsentligt lavere end i kartofler og samtidig er fiberindholdet højere, hvilket gør blodsukkerpåvirkningen mindre. Du kan altid tjekke kulhydratindhold og andre detaljer på foodcomp.dk eller via fx madlog.dk

   Svar
 8. Jeg laver dem med mozzarella, og istedet for at lave dem klatvist presser jeg massen sammen i et ovnfast fad. Det skal jo så lave længere tid i ovnen, ca 45 min indtil overfladen er gyldenbrun. Bagefter skæres ud i passende stykker. Det er utrolig nemt

  Svar
 9. De lyder alt for lækre.. De må prøves :)

  Men okay, nu til et måske lidt fjollet spørgsmål.. Hvad har du revet sellerien på? Synes bare “strimlerne” (eller hvad vi skal kalde dem) ser så lækre, fine og lidt lange ud, så de rigtig kan filtre sig sammen på en lækker måde ;) De ligner ikke noget den almindelige grove side på et rivejern kan fremtrylle :P

  Mvh Trine

  Svar
  • De er lavet på det grove rivejern på foodprocessoren. De var nok faktisk lige i overkanten grove til denne opskrift. Jeg tror en finere rivning ville gøre sig bedre :)

   Svar
  • Haha, sådan tænkte jeg også fuldstændig her! Bacon og parmesan = krydderier! Der var ikke meget knoldsellerismag tilbage, vil jeg sige, men både jeg og familien elsker nu den i forvejen.

   Svar