Små lifesavers (sukkerfrie chokolader)

Nu er det jo ikke sådan, at jeg er indehaver af overmenneskelig karakter, og jeg spiser også stadig (ret tit) chokolade. Jeg laver dem bare selv. Hvorfor smager købechokolade uden sukker så dårligt? Well…

Jeg har faktisk også altid syntes, at mine egne hjemmelavede chokolader smager rimeligt dårligt, men dem her har jeg fået smag for. Og sådan 2 stk tilfredsstiller fuldstændig chokoladelysten uden at give mig lyst til mere. Da fedtindholdet er tårnhøjt, giver de en væmmelig kvalme, hvis man spiser for mange. Stol på mig her..

De er i sagens natur meget lidt søde. Det handler dels om, at mine smagsløg er blevet sindssygt skærpede ift. sød smag, men også at jeg synes, den søde smag godt kan trigge lidt sukkertrang, så jeg holder dem så lidt søde som muligt. Du bør dog smage til og finde dit “eget niveau”, hvis du prøver opskriften.

Little life savers - sugar free chocolates. So filling and satisfying. Impossible to overindulge. LCHF, paleo, low carb --> MyCopenhagenKitchen.com

Små lifesavers (sukkerfrie chokolader)

Udskriv Pin
10 stk
|

Ingredienser

Sådan gør du

 • Smelt alle delene sammen i en lille kasserolle og rør dem godt sammen. Smag til og juster evt. med mere sødme eller salt.
 • Hæld chokolademassen i en chokoladeform af silikone og sæt formen i fryseren, til chokoladerne er stivnet. Jeg lader dem faktisk være i fryseren og spiser dem derfra. Så kan jeg bedre have dem i fred for familien ;-)

Noter

Opskriften indeholder affiliate links. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik
Bytteliste
Kakaosmør kan byttes til kokosolie i samme mængde. At bruge en smule kakaosmør i, giver dog en helt anden dybde i smagen.
Sødningen kan du vælge selv. Jeg synes desværre, at Sukrin Gold knaser, når jeg bruger det. Ellers ville det være et oplagt valg. Yaconsirup fungerer også fint. Jeg har hørt rygter om at fibersirup'en tages af markedet, og det er ærgerligt, for den var jeg ellers lige blevet glad for.

Årets julegave-idé❤️

120 lækre, sunde og mættende opskrifter til alle dagens måltider + lidt ekstra lækkert til de særlige lejligheder.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

15 kommentarer til “Små lifesavers (sukkerfrie chokolader)”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane denne opskift lyder så lækker, så jeg handlede straks det nødvendige. Jeg fulgte din opskrift slavisk men det lykkeds mig desværre ikke at få et spiseligt resultat.
  Jeg endte med en flad olie-kakakosmør og kakaopulver smag.
  Hjælp… Hvad gør jeg galt? Jeg brugte endda kokosolie med smag.

  Svar
  • Det tør jeg ikke sige. Måske kan du bare ikke lide dem? Ellers skal du huske at justere smagen med sødt og salt – mine indeholder jo ekstremt lidt sødning og måske har du brug for mere…?

   Svar
 2. Tak for dejlig inspiration til et godt og sundt liv.
  Ved du hvorfor man tager Fiber sirup af markedet igen? Den er jo fantastisk at bruge….

  Svar
  • Ved det ikke.. måske noget med dokumentation, der lige skulle på plads. Forhåbentlig er det bare kortvarigt og ellers skal der dælme hamstres ;-)

   Svar
 3. Har du provat att mortla sukrinet? Jag hra inte själv provat med just sukrin gold, men andra low-carb socker har snabbt blivit ett pulver i morteln. Så knaser det måske ikke så meget :)

  Svar
 4. Ej hvorfor fjerne de fibersirupen?? Og jeg skal da så meget ha købt kakaosmør, så jeg kan få lavet de små chokolader☺️

  Svar
  • Ja, jeg er ret vild med den også. Jeg håber, det er midlertidigt. Det var Palle fra LCHFbutikken, der sagde det..

   Svar
  • Jeg tror, det var noget med noget dokumentation, der skulle på plads, men jeg hæftede mig faktisk ikke ved det…

   Svar