Greenie / grøntsagsmoothie – min grundopskrift

Her får du min grundopskrift på en greenie eller grøntsagssmoothie. Der er så mange af jer, der spørger, hvordan man laver en greenie eller en grøntsagssmoothie. Og jeg har altid bare været typen, der bare har høvlet resterne af grøntsagsskuffen igennem juiceren, men jeg kan fornemme, at det svar ikke er helt tilfredsstillende nok. Så her kommer en grundopskrift.

Fra juicer til blender

Jeg har jo pakket min juicer væk for længe siden. Jeg var ellers glad for den men blev træt af den store mængde spild (der er grænser for, hvor mange trevlede pulpboller, jeg magter at spise mig igennem), jeg hadede at gøre den ren, og jeg var lidt træt af, at alle fibrene forsvandt fra juicen og efterlod en så hurtig optagelig drik. Jeg ville gerne have mere fylde i. I en periode forsøgte jeg mig med en slowjuicer, men jeg blev aldrig helt fortrolig med den.

Og så var det, at jeg købte en Vitamix, som er en slags superblender, som koster det samme som en halv udenlandsrejse. Men i virkeligheden tror jeg, stort set alle blendere kan klare jobbet her.

Se hele min maskinpark her: UDSTYR

Sådan laver du en greenie / grøntsagssmoothie. Få masser af vitaminer indenbords ved at lave grønne drinks. Grundopskrift her --> Madbanditten.dk

Greenie / grøntsagsmoothie – min grundopskrift

Udskriv Pin
1 kande
|

Ingredienser

 • 1 håndfuld salat jeg bruger tit spinat men anden salat kan også bruges. Vær dog forsigtig med mængderne ved bitre salater som rucola
 • 1 håndfuld broccoli eller anden grov grøntsag fx broccoli, grønkål, gulerod, rødbede, selleri – både knold og bladselleri, diverse rodfrugter etc.
 • 0,5-1 agurk eller anden vandet grøntsag fx squash
 • 1 håndfuld krydderurter fx mynte, persille eller basilikum er mine favoritter men også koriander giver et frækt twist
 • 1 l kokosmælk og/eller vand, ca. 0,7 -1 liter væske i alt
 • isterninger hvis du ikke har brugt grøntsager fra frost.

Valgfrit som ekstra smagsgiver

 • 4 skiver banan eller fx æble eller pære
 • citronskal fra økolgisk citron limeskal eller appelsinskal (husk, at de skal være øko, når du bruger skallen)
 • revet ingefær eller gurkemeje

Sådan gør du

 • Skær grøntsagerne i mindre stykker og blend hele molevitten i blenderen. Det var det.
 • Ved at justere mængden af vand, bestemmer du selv, om du vil have en tyndere juicelignende drik eller en tykkere smoothie.
 • Mængderne af de forskellige grøntsager kommer sig ikke så nøje. Bare kast dig ud i det!
Grøntsagssmoothie - grundopskrift på greenie
Sådan laver du en greenie / grøntsagssmoothie. Få masser af vitaminer indenbords ved at lave grønne drinks. Grundopskrift her --> Madbanditten.dk
Grøn juice LCHF

Frosne eller friske grøntsager?

Jeg bruger ofte frosne grøntsager. Jeg har altid frossent spinat, broccoli og grønkål i fryseren. Det samme gælder bananer. Når bananerne ligger og bliver brune, skærer jeg dem i skiver og fryser dem. Så kan jeg nemt lige tage et par skiver og putte i.

Bruger du friske grøntsager, kan du tilsætte en lille håndfuld isterninger. Kolde greenies smager bedre end lunkne greenies.

Om frugt

Mange greenies, jeg ser, indeholder 4 æbler, to bananer og en håndfuld spinatblade for den grønne farve og har i min verden ingenting at gøre med en grøntsagssmoothie eller grøntsagsjuice.

At tilføje en smule frugt til sin grøntsagssmoothie eller -juice kan dog give en diskret dejlig sødme og lige tage toppen af den “grønne” smag. Jeg bruger meget små mængder frugt eller slet ingen. Det betyder, at mine grønne drinks ikke er særligt søde. Har du det svært med smagen, kan du bruge lidt mere frugt i starten og så langsomt trappe mængden ned, til du finder et passende niveau.

Prøv også denne: GREEENIE MED 100% GRØNTSAGER

Husk fedt

Hvis du drikker din greenie udenfor et måltid, så husk at tilføje en smule fedt. Det kan være lidt kokosmælk, lidt olie eller du kan spise en lille håndfuld nødder sammen med.

Som du ved, er nogle vitaminer fedtopløselige og kræver lidt fedt for at blive optaget. Fedt kan samtidig sænke blodsukkerpåvirkningen.

Lir & gejl

Jeg kommer altid til at købe alt muligt underligt pulver. Jeg kan ikke forklare hvorfor, det må være en slags karakterbrist, for meget af det aner jeg ikke, hvad jeg skal stille op med eller hvorfor jeg har købt.

Når jeg så endelig laver en greenie eller smoothie, skynder jeg mig altid at putte det i. For ligesom at retfærdiggøre dets eksistens i mit køkken.

Tanken er ikke, at alle nedenstående skal i på samme gang, men hvis du også har sådanne fjollerier i dit køkken, så leg med at tilføje dem. Vanilje og lakrids er to, jeg holder meget af. Og raw kakaopulver smager forbavsende godt i også.

Her er nogle af de ting, der har sneget sig ind i mit køkken:

Alle links herunder er reklamelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

Drink the rainbow

Husk også at lave grøntsagsdrinks, der ikke er grønne. Du vil gerne have grøntsagsdrinks i alle regnbuens farver.

Få en ren vitaminindsprøjtning med denne lilla grøntsagsjuice. -- data-lazy-srcset= Madbanditten.dk” width=”651″ height=”868″>
Opskrift her: Lilla grøntsagsjuice uden frugt

Boost dit immunforsvar med denne juice
Opskrift her: Orange vitaminbombe

Græskarsmoothie - lækker opskrift -- data-lazy-srcset= Madbanditten.dk” width=”651″ height=”651″>
Opskrift her: Græskarsmoothie

Hvor længe kan grøntsagssmoothie/greenie holde sig?

Ideelt set laver du dine greenies friske og drikker dem øjeblikkeligt.  Gemmer du din grøntsagsdrinks i køleskabet, mister du lidt vitaminer undervejs. Selv gemmer jeg dem dog af og til i op til 24 timer i køleskab. Jeg ser sådan på det, at hvis alternativet er IKKE at drikke nogen grøntsagsdrik overhovedet, er jeg stadig bedre stillet med en, der har været i køleskab.

Grøntsagsdrikken vil skille i køleskab, men så ryster du den bare, inden du skal servere den igen.

PS: Jo, det ville være bedre, hvis du tyggede dine grøntsager i stedet for at drikke dem. Tænk derfor ikke på de grønne dråber her, som noget, der skal stå i stedet for grøntsager, men se dem i stedet som et supplement.

PPS: Jeg er ikke fortaler for udrensningskure med dage/uger på flydende kost og anbefaler det ikke. Jeg anbefaler derimod, at du lægger disse smukke grønne drikke til din øvrige fornuftige kost. Og husk at lidt også har ret.

Greenie - grøntsagssmoothie

Årets julegave-idé❤️

120 lækre, sunde og mættende opskrifter til alle dagens måltider + lidt ekstra lækkert til de særlige lejligheder.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

25 kommentarer til “Greenie / grøntsagsmoothie – min grundopskrift”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane
  Jeg har før forsøgt mig med greenies og andre slags morgenmad, der kræver lidt mere tid i køkkenet end en skål plantgurt m gryn. Desværre “ryger jeg af” hver gang fordi jeg synes det er omstændigt med børn osv.
  Nu vil jeg prøve igen og har derfor overvejet at lave en ugeportion fra frosne grøntsager, dele den op i dagsportioner og fryse ned. Så kan jeg tage den op aftenen før.
  Hvor mange mikronæringsstoffer, vitaminer, mineraler tror du der går tabt på det?
  Ville så tilsætte olie og 60 g gryn om morgenen og drikke det med en æggekaffe til.
  Jeg følger ikke nogen speciel kostplan.
  Den ene uge spiser jeg morgenmad kl 5.30 og spiser ofte først igen ved 12-13 tiden.
  Den anden uge spiser jeg ofte først ved 8-9 tiden og igen ved 13-14 tiden.
  Mvh
  Sine

  Svar
  • Hej Sine
   Det ved jeg ikke men jeg synes også det er vigtigere bare at gøre det, du kan få til at fungere.

   Mener du at fryse de frosne grøntsager efter de er blendet? Eller samle dem i poser, så de er nemme bare at køre i blenderen om morgenen? Umiddelbart ville jeg gå med sidstnævnte af de to.

   Svar
 2. Hej Jane
  Tak for skøn inspiration omkring Lchf og Keto. Jeg laver en greenie til min aftensmad hver dag og nyder den virkelig. Jeg bruger dog kokosvand i stedet for vand. Er kokosvand “tilladt” ift. lchf?
  Bedste hilsner en navnesøster
  Jane

  Svar
  • Hej Jane

   Både greenies og kokosvand indeholder ret mange kulhydrater. Det kan være ok, hvis målet er at spise en god og balanceret Low Carb kost, men ingen af delene dur, hvis målet er at spise Keto, hvor kulhydratindtaget ikke må overstige 20, max 30 g pr. dag.

   Svar
 3. Hej Jane.
  Tak for opskriften til greenie.
  Jeg synes, at det er en god opskrift, og en nem måde at få grønt på som supplement.
  Jeg synes, at den bliver meget “grynet”.
  Hvor mange minutter blender du? Og er det på max styrke?
  Jeg kan sagtens drikke den grynet, men resten af familien har det lidt svært med det.
  Mvh Gitte

  Svar
  • Jeg tror desværre det er blenderens kvalitet, der gør det. Jeg blender aldrig længere men dengang jeg gjorde, brugte jeg min Vitamix, hvilket jo er en Rolls Royce inden for blendere.

   Men helt ensartet vil den aldrig blive og det vil jo altid skille efter noget tid. Det er jo vilkårene med fibre + vand.

   Svar
 4. Hej Tak for nogle dejlige opskrifter.
  I min Greenie kommer jeg lidt kaffefløde og krydderier (Aromat) også varmer jeg den i microen og spiser den som suppe. Hilsen Dorthe

  Svar
  • Mjaah det er lidt et kompromis. Den taber lidt af næringsstofferne ved ikke at blive drukket med det samme men om det er vigtigt ved jeg ikke rigtigt.

   I køleskab vil du opleve, at den skiller men du kan nemt røre den sammen igen.

   Svar
  • Banan? Jamen der er jo ikke banan i…

   Har man brug for at tilsætte lidt sød smag, kan man gøre det ved hjælp af lidt frugt. Vil man helst gøre den frugtfri, følger man grundopskriften.

   Svar
 5. Hej Jane.
  Skal grøntsagerne du kommer i ikke tilbederedes?
  altså dem man normalt ville tilberede.
  for eksempel broccoli eller rødbede eller hvad man ellers kan finde på?

  Svar
 6. Elsker greenies!
  Tilsætter 1/2 – 1 avokado og drikker den som morgenmad, så mangler der ikke fedt og det mætter mig i 4-6 timer :-)

  Svar
 7. Hej Jane. Jeg ville også rigtig gerne have nogle flere grøntsager på denne måde, men jeg synes simpelthen ikke, det smager godt :-) Jeg kan ellers lide de fleste former for grøntsager på tallerkenen, men når jeg skal drikke det, synes jeg bare det bliver for “grøntsagsagtigt” – giver det mening? Jeg er meget til den søde smag, og måske er det dét, der mangler. Men er det “bare” at putte noget banan i? Tænker, om der måske er nogle grøntsager/urter, der går bedre sammen end andre? Mange hilsener Tina

  Svar
  • Ja. Du kan sagtens putte ekstra frugt i indtil du vænner dig til den “grønne smag”. Eller selvfølgelig endnu bedre: spis og tyg dine grøntsager. Du behøver ikke drikke dem ;)

   Svar
 8. Hej skønne Jane. Jeg er også lykkelig for min vitamix- helt fantastisk til skønne juices. Jeg vil bare lige dele en nem måde at få masser af ingefær indenbords her i vintermånederne:

  100 g ingefær (skrællet) blendes med 1/2 liter vand. Hældes igennem en sigte og kommes på glas.

  Kan holde sig mindst en måned i køleskab, og det er så nemt at smide fire tsk i en kop te, i danskvand, i grønne juices, madlavningen osv. Aldrig har jeg fået så meget ingefær indenbords :)

  Super til vinterømme led i øvrigt :-)

  Så er det givet videre. Hav en dejlig dag!

  Svar
 9. Ja kan kun tilslutte mig købte en Vitamix sidste sommer og den har været i brug hver eneste morgen siden hvis vi er hjemme kan slet ikke undvære det grønne boost, dyr er den men hver en krone værd.
  Hilsen Ilse

  Svar
 10. Dejligt indlæg – tak for det. Jeg får straks lyst til at smutte ned i køkkenet og kaste en grøn sag sammen! Finder du mon frossen øko grønkål i Irma – jeg er nemlig ikke faldet over det i mine fynske supermarkeder?
  Rigtig god dag til dig,
  KH Anne

  Svar