Grønne sandwichbrød med broccoli og grønkål

Her får du en portion sunde grønne sandwichbrød, som består af broccoli og grønkål. Som I måske kan fornemme kører der et lille grønkålstema her på bloggen. Først med grønkålspestoen, og her med grønne sandwichbrød med broccoli og grønkål.

Årsagen til det er helt enkelt, at jeg havde en pose grønkål, der var på vej til at spille på sidste vers, og som jeg måtte se at få brugt. Vi fik endda grønkålssuppe forleden aften, men den vil jeg spare jer for. Dels lignede den mest mosevand, og dels var den simpelthen så kraftig i smagen, fordi jeg havde brugt min hjemmelavede oksebouillon i. Hvornår lærer jeg at mærke glas i fryseren?

Andre end mig, der bare stiller ting ind i fryseren og tænker: det kan jeg da godt huske, hvad er! Og så to måneder senere står det der bagerst, og man har forlængst glemt, hvad der var i det. Og så tror man, det er  den milde og gode kyllingebouillon, man tager ud og putter i sin suppe, men det viser sig at være den meget maskuline bouillon kogt på kraftben. Hmm…

Grøntsagsfladbrød

Nå men en del af grønkålen røg også i en portion sandwichbrød.

Grøntsagsfladbrød har jeg jo hundredevis af opskrifter på her på bloggen (her er fx en med blomkål og broccolien med blomkål, en med hvidkål, en med squash og en med oliven og urter).

Det er nærmest kun fantasien, der sætter grænser for, hvad man kan komme i dem. Jeg elsker dem allesammen og sørger altid for, at jeg har dem i fryseren, så jeg hurtigt kan lave mig en frokostsandwich.

Sunde grønne sandwichbrød med broccoli og grønkål - glutenfrie og kornfrie og geniale som sandwichbrød --> Madbanditten.dk

Grønne sandwichbrød med broccoli og grønkål

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
8 stk
|
30 min

Ingredienser

 • 200 g broccoli
 • 100 g grønkål vægt med stok
 • 1 håndfuld friske persilleblade
 • 50 g solsikkekerner
 • 50 g parmesanost
 • 3 æg str. medium
 • 18 g Pofiber reklamelink
 • 1 tsk stødt spidskommen
 • 1 tsk karry
 • 1-2 tsk salt

Sådan gør du

 • Opvarm ovnen til 170 grader varmluft.
 • Skær broccoli i mindre stykker og put dem i foodprocessoren.
 • Rengør grønkål, fjern stokken og skær eller riv bladene i grove stykker. Op i foodprocessoren med dem også.
 • Tilsæt nu alle ingredienser – undtagen æg – og blend godt.
 • Tilsæt æggene til sidst og blend igen. Skrab ned af siderne et par gange og blend, til du har en grov men ensartet masse.
 • Klat dejen ud på bageplader beklædt med bagepapir og form dem runde og flade med hænderne.
 • Bag i ovnen i ca. 20-22 minutter, eller indtil de er gyldne i kanterne.
 • Tag pladerne ud. Løft lige grøntsagsfladbrødene forsigtigt fra bagepapiret med en spatel og lad dem afkøle. Jeg løfter dem for at undgå, at de klistrer sig fast til bagepapiret.
 • Opbevar i køleskab i 4 dage eller i fryseren noget nær forevigt. Husk at lægge madpakkepapir imellem brødene, så de ikke klistrer sammen. Lun dem gerne en tur i ovnen eller på brødristeren inden spisning.
Sunde, grønne sandwichbrød - Lækker LCHF-frokostsandwich - opskrift her: Madbanditten.dk

Her bare to grøntsagsfladbrød smurt med grønkålspesto og med spinat, ost og god spegepølse imellem. 

Få 7 dage gratis af MadbandittenPLUS

Få energiberegninger på alle opskrifter og egen favoritside og slip samtidig for forstyrrende annoncer.

Start gratis prøveperiode nu

 

48 kommentarer til “Grønne sandwichbrød med broccoli og grønkål”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Jeg vil prøve at lave brødene her i weekenden.

  Er det samme mængde profiber som husk?

  Er det ca. 300 g grønt ialt? Jeg har nemlig spiseklar grønkål, broccoli, og blomkål.

  Jeg spiser ingen former for ost, så kan jeg komme et æg mere i?

  På forhånd tak for hjælpen.

  Bedste hilsner

  Jeannette

  Svar
  • Ja til 300 g. Og jeg ved ikke lige med husk. Jeg ville bare putte en spsk i.

   Og ja, prøv med et ekstra æg, hvis dejen er for tør👍🏼

   Svar
 2. Hej Jane,
  Jeg lavede fladbrødene udelukkende med broccoli. Desværre havde jeg ikke noget pofiber, men anvendte i stedet lidt mandelmel. De er super lækre!
  TAK for skønne opskrifter, både på nettet og i dine bøger. I gang med Keto på 4. uge.

  Mvh. Heidi

  Svar
  • Ej så dejligt at høre! Og det er så dejligt at de er så nemme at variere så man vitterligt bare kan lave dem af hvad man lige har i køleskabet ❤️

   Svar