Madbanditten

LCHF - Madbanditten
  • Om mig
    • Lær mig at kende
    • Kontakt
    • Mission Statement
    • Om Madbanditten og reklamepolitik
    • Privatlivspolitik
    • Foredrag
      • Eventkalender
      • Hvad handler mine foredrag om?
  • Bøger
    • Keto på 4 uger
    • KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
    • Sådan taber du dig (e-bog)
    • 5 hemmeligheder til vægttab med Keto (e-bog)
    • STRIKS LCHF – en praktisk guide (e-bog)
    • Low Carb Vegetar (e-bog)
    • MADGLAD – lær dit barn at elske rigtig mad
    • LCHF året rundt
    • LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
    • LCHF – BRØD & KAGER
    • MÆT & SLANK – med LCHF
    • Madbandittens juleopskrifter (e-bog)
    • SHOP
    • International publications
  • Opskrifter
    • Keto opskrifter – Striks LCHF
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Brød
    • Dejlige drikkevarer
    • Juice – greenies – smoothies
    • Kager
    • Desserter
    • Is-opskrifter
    • Lækkerier
    • Juleopskrifter
    • Nytårsmenu
  • Kickstart
  • KETO
    • Keto bøger
    • Kickstart
    • Keto vægttab: Resultater og billeder
    • Hvad er KETO?
    • Begynderguide til KETO
    • KETO vægttab
    • Forskellige typer KETO
    • Keto og kaffe
    • Keto og antiinflammatorisk kost
    • Keto uden mælkeprodukter
    • Keto og sødemidler
    • Keto og alkohol
    • Keto og frugt
    • KETO og kolesterol
    • Keto og sygdomme
    • Keto kostplan – kostplan til striks LCHF og ketose
    • Carnivore Diæten
    • Ketogen diæt til epilepsi
    • KETO Living
    • KETO produkter
    • KETO bøger og vægttabsforløb
    • KETO kildeliste
  • KETO madplan
  • Alt om Keto på 1 side
  • LCHF
    • Hvad er LCHF?
    • Forskellige typer LCHF
    • LCHF og overgangsbesvær
    • LCHF indkøbsliste
    • Gode LCHF-produkter
    • LCHF – fedt og kolesterol
    • Hvad er kolesterol?
    • Videnskabelige studier om LCHF
    • LCHF – generelle spørgsmål
    • Må jeg spise (….) på LCHF?
    • LCHF og fertilitet, graviditet og amning
    • Maveproblemer
      • Fordøjelse og maveproblemer
    • Videoføljeton
    • LCHF og træning
    • Udstyr
  • Vægttab
    • LCHF og vægttab
    • LCHF og ketose
    • Derfor taber du dig ikke…
    • STRIKS LCHF – ketogen LCHF
    • Gode tip til et varigt vægttab
  • Sukkerfri
    • Bliv sukkerfri!
    • 100% sukkerfri – en personlig historie
    • Hvad sker der, når vi spiser sukker?
    • Sødemidler
Hjem » Nytår » Hjemmelavet kransekage – sukkerfri opskrift

Hjemmelavet kransekage – sukkerfri opskrift

14. december 2015 af Jane Faerber 23 kommentarer

Hjemmelavet kransekage - den bedste opskrift uden sukker --> Madbanditten.dk

Hjemmelavet kransekage går fint at lave sukkerfri. Overraskende fint faktisk! Den smager virkelig skønt og det er dejligt at den ikke er så hvinende sød som normal kransekage.

Hjemmelavet kransekage uden sukker og mel

Jeg har ikke tal på, hvor mange gange jeg er blevet spurgt, om jeg havde en opskrift på LCHF-kransekage.

Næææh, har jeg svaret. For jeg spiser faktisk ikke kransekage, heller ikke hjemmelavet kransekage. Jeg ved ikke, om det er, fordi jeg ikke er så vild med det, eller måske bare fordi jeg normalt er for fuld ved midnat til at koordinere hånd-til-mund bevægelsen. En af de to.

Jeg er heller ikke så vild med marcipan faktisk og har altid syntes, det var for kvalmende sødt. Selv i mine sukkerspisende dage.

Min egen marcipan synes jeg derimod smager så lækkert, og det er jo så selvfølgelig også den, jeg har brugt som base i kransekagerne her.

Jeg serverede kransekagerne for gæster forleden, og de syntes, de smagte megagodt.

Der går dog en rum tid, før Mette Blomsterberg behøver føle sig truet af mine konditoregenskaber, tror jeg godt, vi kan blive enige om.

Hjemmelavet kransekage - den bedste opskrift uden sukker --> Madbanditten.dk

HJEMMELAVET KRANSEKAGE – CA. 12 STK

  • 300 g mandelmel (reklamelink)*
  • 2 æggehvider (70 g)*
  • 3 spsk SukrinMelis (reklamelink)
  • 1-2 tsk mandelessens (reklamelink)
  • 1 spsk vand

PYNT

  • 50 g mørk chokolade
  • glasur af SukrinMelis (reklamelink) og vand (eller æggehvide)

*Se mere om ingredienserne nederst i indlægget

SÅDAN

1. Hæld alle delene i en skål (vent med vandet).

2. Rør sammen med en ske og saml til sidst det hele med hænderne, til du har en fast marcipankugle.

3. Tilsæt lidt vand, hvis du synes, den er for smuldrende.

4. Læg kuglen i køleskab i ca. 30 minutter.

5. Opvarm ovnen til 160 grader.

6. Del dejen i tre dele, saml dem hver godt med hænderne og tril hver del til en lang pølse. Dejen kan være en smule mere porøs, end du kender det fra almindelig marcipan. Hvis den smuldrer, samler du den bare sammen med hænderne.

7. Skær pølsen i mindre stykker.

8. Læg stykker på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 15-16 minutter, eller til de er faste og gyldne. Mine fik 14 minutter midt i ovnen, og så var de brune i bunden men blege i toppen, så jeg rykkede pladen op i toppen og gav dem yderligere 2 minutter der.

9. Tag ud og lad afkøle helt i køleskab.

10. Smelt chokolade i vandbad og dyp enderne (eller bunden) i chokolade. Sæt dem på et fad beklædt med bagepapir og lad chokoladen stivne i køleskab.

11. Rør en glasur af SukrinMelis og vand og brug en sprøjtepose til at pynte dine kransekager. Selv ejer jeg ikke nogen sprøjtepose og lavede derfor frysepose-med-lille-hul-tricket. Resultatet blev jo så også derefter!

Om ingredienserne

Mandelmelet: I denne opskrift bruger jeg helt almindeligt mandelmel. Det, som svarer til afskallede mandler, der er malet fint til mel i foodprocessoren. Vær opmærksom på at du skal bruge to poser af dem jeg linker til. Du kan IKKE bruge det fedtreducerede mandelmel fra Funktionel Mad i denne opskrift. Gør du det, ender du sandsynligvis med en støvsky ud af munden!

Fibersirup Clear: Tidligere brugte jeg Fibersirup Clear, som hjalp til at give en anelse af den seje konsistens, man må give op, når man tager sukkeret ud. Desværre er produktet udgået. I stedet bruger jeg SukrinMelis, og det fungerer også fint.

Måske vil du have den lidt sødere. Smag evt. til.

Æggehvider: Der er ingen salmonellarisiko i danske æg, og du kan trygt bruge rå æggehvider (det siger Fødevarestyrelsen). Er du alligevel utryg, kan du også sagtens vælge pasteuriserede æggehvider. Vælger du her de økologiske, slipper du samtidig for at støtte burægsproduktion.

MERE NYTÅRSMENU? SE HER:

Appetizer: 4 lækre snacks til nytårstalen og groft madbrød med oliventapenade

Forret: Laksetatar med æbler og urter eller hvad med en klassisk jomfruhummersuppe

Hovedret: Perfekt stegt oksekød – eller helstegt oksemørbrad med svampesauce

Dessert: Chokolade Panna Cotta med Baileys eller en af disse 5 lækre dessertforslag

Idéer til børnene: Børnenes nytårsmenu

Godt nytår fra Madbanditten!

Rigtig godt nytår!

Vil du bruge Keto til vægttab?

Du har nok læst de mange vilde vægttabshistorier – men er det tid til at prøve selv?

Keto kan hjælpe til mere energi, mindre sukkertrang og vægttab uden konstant sult.

Få hjælp med min bog Keto på 4 uger eller gå all in og start på mit 6 ugers lange Keto-kursus på mandag.

Måske vil du også læse

  • 4 lækre raw kager, der egner sig godt til nytårsdessert. Opskrifter her:4 lækre RAW-kager til nytårsdesserten
  • 4 lækre snacks, du kan servere til dronningens nytårstale. Nemme opskrifter, der kan laves flere dage før --> Madbanditten.dk4 lækre snacks til nytårstalen
  • Chokolade Panna Cotta med Baileys - lækreste dessert opskriftChokolade Panna Cotta med Baileys
  • Gateau Marcel - opskrift på verdens bedste chokoladekageGateau Marcel – verdens bedste chokoladekage

Skrevet i: Nytår

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kommentarer

  1. Heidi Nielsen skriver

    30. december 2020 kl. 20:26

    Hvorfor kan jeg ikke søge på bestemte retter, og mad?

    Jeg vil så gerne se en opskrift på stuning af grønlangklål.

    Men her kan jeg ikke søge og finde det jeg søger.
    Skal jeg bladre det hele igennem, for at finde den bestemte hovederet??

    Vh Heidi Nielsen

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      30. december 2020 kl. 20:42

      Nej men det kræver dels at du staver korrekt og dels at jeg har en opskrift på det. Og her er ingen af delene opfyldt🙊

      Men jeg vil straks skrive stuvet grønlangkål på min to do liste for det er da faktisk for dårligt, at jeg ikke har en opskrift på det…

      Du kan i øvrigt også altid gå op i menuen og fx kigge “tilbehør” igennem (ligger under “opskrifter”.)

      Svar
  2. Maria Märcher skriver

    29. december 2020 kl. 15:39

    Kære Jane
    Jeg har stadig noget Fibersirup Clear fra et tidligere køb – og har lavet denne opskrift før, hvor jeg brugte dette – men nu hvor du har ændret det til Sukrinmelis, kan jeg jo ikke se mængden af Fibersirup længere. Kan du huske hvor meget du angav tidligere? På forhånd tak og godt nytår! 🙂

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      29. december 2020 kl. 15:44

      Åååh nej faktisk ikke. Det søder jo ikke ret meget, så mit gæt vil være måske 80-100 g. Noget i den retning. Men ellers måske start med 50-60 g og smag dig frem, til du synes, den har opnået sødme nok. Det tror jeg er bedst 🙂

      Og rigtig godt nytår til dig også ❤️

      Svar
      • Maria Märcher skriver

        29. december 2020 kl. 16:23

        Super! Tusind tak for hurtigt svar! 😀 Jeg prøver mig frem og håber på det bedste. 😉

        Svar
  3. Karina skriver

    23. december 2020 kl. 09:07

    Jeg vil rigtig gerne lave disse. Kan de laves et par dage før nytårsaften og stadig være gode der?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      23. december 2020 kl. 12:59

      Det tror jeg godt men jeg har faktisk kun lavet dem på dagen…

      Svar
  4. stellabm skriver

    29. december 2019 kl. 19:40

    Jeg har i mange år haft et anstrengt forhold til kombinationen af kransekage og champagne, fordi jeg ikke drikker sød champagne, og kransekage bør spises til netop det. Denne opskrift ser dog ud til at kunne opfylde mit krav til meget lidt sødme, så jeg kan drikke en god Moët til midnat.

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      29. december 2019 kl. 20:32

      Jeg ved præcis hvad du mener. Jeg spiser faktisk aldrig kransekage – altså i hvert fald ikke ved midnat😆

      Svar
  5. Heidi F skriver

    9. december 2019 kl. 10:13

    Den kan bare noget den opskrift.
    Jeg har lavet kransekagekonfekt med opskriften, revet citronskal i og bagt små kugler, jeg trykkede flade og trykket en smuttet mandel på toppen.
    Bagt dem og da de var kolde dyppet bunden i mørk chokolade
    Ganske mums

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      9. december 2019 kl. 14:55

      Ej hvor skønt. Jeg så faktisk også lige en opskrift, jeg havde lyst til at prøve som også mindede om denne. Det lyder drønlækkert med citronskal i.

      Svar
  6. Eva skriver

    20. november 2019 kl. 12:33

    Næste projekt bliver at lave dem.
    Men hvordan får du dm så fine trekantede?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      20. november 2019 kl. 12:35

      Jeg er lidt glad for at du synes, de er fine for jeg synes selv, jeg er SÅ klodset til den slags 🙂
      Jeg har bare formet dem med fingrene. Måske findes der bedre måder at gøre det på men det var lige hvad jeg havde ved hånden – haha!

      Svar
  7. Bente Lobato skriver

    27. december 2017 kl. 13:48

    Jeg vil gerne vide hvad fibersirup er kan jeg bruge ahornsirup i stedet, jeg er jo her i Schweiz og kender ikke det produkt.

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      27. december 2017 kl. 13:53

      Fibersirup er en særlig type sødning lavet på fibre. Her bidrager siruppen med sødme men også med den lidt seje konsistens, vi kender fra kransekage. Sødningsmæssigt kan du godt bruge ahornsirup men med low carb briller er det ikke det bedste valg. Her ville jeg nok vælge SukrinMelis i stedet, ligesom i den originale marcipanopskrift.

      Svar
  8. Line skriver

    30. december 2016 kl. 14:50

    Vildt lækker opskrift 🙂 Hurtigt og nemt og resultatet efter en tur i fryseren efter afkøling gør dem uden tvivl endnu bedre. Tak Jane for endnu en opskrift der skal gemmes og bruges igen og igen 🙂
    Godt Nytår

    Svar
  9. janniestage skriver

    29. december 2016 kl. 12:19

    Kan jeg mon bruge glukose sirup i stedet for fiber sirup?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      29. december 2016 kl. 12:22

      Det tror jeg godt, du kan, men jeg bruger aldrig sukker, så jeg har ikke nogen erfaring med det 🙂

      Svar
  10. fru h skriver

    29. december 2015 kl. 13:57

    Nogen siger, at man får den bedste kransekage ved at fryse stykkerne ind og tage op på dagen for brug. Nogen erfaringer dér?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      3. januar 2016 kl. 09:47

      Nej ingen erfaringer her men det vil jeg da teste til næste år!

      Svar
  11. Sabine Søholm skriver

    29. december 2015 kl. 12:54

    Mmm jeg går straks igang! Jeg har et godt stykke hjemmelavet nougat på køl endnu, som vi ikke fik brugt i konfekten… Mon den kan kommes i midten? Nej det smelter nok, tror ikke jeg tør 🙂

    Svar
  12. Marita skriver

    23. december 2015 kl. 10:44

    Helt Fantastisk opskrift!!! Lidt tips herfra.. Når man bruger 100 gr FiberSirup, så bliver dejen meget fedtet, så det er nemmere at bruge en sprøjtepose og sprøjte dejen ud i små aflange pølser. Man kan jo altid forme dem bagefter, hvis man vil. FiberSirup søder ikke særligt meget, så jeg tilføjede ca 3 spsk sukrinmelis til dejen og 2 tsk mandelessens fra Urtegaarden. Så smager de fuldstændig som de originale – eller endnu bedre 🙂

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      3. januar 2016 kl. 09:41

      Tusind tak for de gode tip!

      Svar
  • Følg mig på Facebook
  • Følg mig på Instagram
  • Følg mig på Twitter
  • Følg mig på Pinterest
Jane Faerber
OM MIG • KONTAKT • BØGER
Jeg hedder Jane, og det er mig, der blogger her på Madbanditten. Udover at blogge skriver jeg bøger og holder foredrag. Alt sammen om mad og sundhed og livet ind imellem.

TILMELD NYHEDSBREV OG MODTAG E-BOGEN FOR 0 KR

signup

KETO MADPLAN

keto

KICKSTART – ONLINE KURSUS

keto

BØGER OM KETO

keto

FØLG MED PÅ BLOGLOVIN

Follow

Emner på bloggen

© Madbanditten 2014 All rights reserved
logo
  • Om mig
    • Lær mig at kende
    • Kontakt
    • Mission Statement
    • Om Madbanditten og reklamepolitik
    • Privatlivspolitik
    • Foredrag
      • Eventkalender
      • Hvad handler mine foredrag om?
  • Bøger
    • Keto på 4 uger
    • KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
    • Sådan taber du dig (e-bog)
    • 5 hemmeligheder til vægttab med Keto (e-bog)
    • STRIKS LCHF – en praktisk guide (e-bog)
    • Low Carb Vegetar (e-bog)
    • MADGLAD – lær dit barn at elske rigtig mad
    • LCHF året rundt
    • LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
    • LCHF – BRØD & KAGER
    • MÆT & SLANK – med LCHF
    • Madbandittens juleopskrifter (e-bog)
    • SHOP
    • International publications
  • Opskrifter
    • Keto opskrifter – Striks LCHF
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Brød
    • Dejlige drikkevarer
    • Juice – greenies – smoothies
    • Kager
    • Desserter
    • Is-opskrifter
    • Lækkerier
    • Juleopskrifter
    • Nytårsmenu
  • Kickstart
  • KETO
    • Keto bøger
    • Kickstart
    • Keto vægttab: Resultater og billeder
    • Hvad er KETO?
    • Begynderguide til KETO
    • KETO vægttab
    • Forskellige typer KETO
    • Keto og kaffe
    • Keto og antiinflammatorisk kost
    • Keto uden mælkeprodukter
    • Keto og sødemidler
    • Keto og alkohol
    • Keto og frugt
    • KETO og kolesterol
    • Keto og sygdomme
    • Keto kostplan – kostplan til striks LCHF og ketose
    • Carnivore Diæten
    • Ketogen diæt til epilepsi
    • KETO Living
    • KETO produkter
    • KETO bøger og vægttabsforløb
    • KETO kildeliste
  • KETO madplan
  • Alt om Keto på 1 side
  • LCHF
    • Hvad er LCHF?
    • Forskellige typer LCHF
    • LCHF og overgangsbesvær
    • LCHF indkøbsliste
    • Gode LCHF-produkter
    • LCHF – fedt og kolesterol
    • Hvad er kolesterol?
    • Videnskabelige studier om LCHF
    • LCHF – generelle spørgsmål
    • Må jeg spise (….) på LCHF?
    • LCHF og fertilitet, graviditet og amning
    • Maveproblemer
      • Fordøjelse og maveproblemer
    • Videoføljeton
    • LCHF og træning
    • Udstyr
  • Vægttab
    • LCHF og vægttab
    • LCHF og ketose
    • Derfor taber du dig ikke…
    • STRIKS LCHF – ketogen LCHF
    • Gode tip til et varigt vægttab
  • Sukkerfri
    • Bliv sukkerfri!
    • 100% sukkerfri – en personlig historie
    • Hvad sker der, når vi spiser sukker?
    • Sødemidler