Madbanditten

LCHF - Madbanditten
  • Om mig
    • Lær mig at kende
    • Kontakt
    • Mission Statement
    • Om Madbanditten og reklamepolitik
    • Privatlivspolitik
    • Foredrag
      • Eventkalender
      • Hvad handler mine foredrag om?
  • Bøger
    • Keto på 4 uger
    • KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
    • Sådan taber du dig (e-bog)
    • 5 hemmeligheder til vægttab med Keto (e-bog)
    • STRIKS LCHF – en praktisk guide (e-bog)
    • Low Carb Vegetar (e-bog)
    • MADGLAD – lær dit barn at elske rigtig mad
    • LCHF året rundt
    • LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
    • LCHF – BRØD & KAGER
    • MÆT & SLANK – med LCHF
    • Madbandittens juleopskrifter (e-bog)
    • SHOP
    • International publications
  • Opskrifter
    • Keto opskrifter – Striks LCHF
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Brød
    • Dejlige drikkevarer
    • Juice – greenies – smoothies
    • Kager
    • Desserter
    • Is-opskrifter
    • Lækkerier
    • Juleopskrifter
    • Nytårsmenu
  • Kickstart
  • KETO
    • Keto bøger
    • Kickstart
    • Keto vægttab: Resultater og billeder
    • Hvad er KETO?
    • Begynderguide til KETO
    • KETO vægttab
    • Forskellige typer KETO
    • Keto og kaffe
    • Keto og antiinflammatorisk kost
    • Keto uden mælkeprodukter
    • Keto og sødemidler
    • Keto og alkohol
    • Keto og frugt
    • KETO og kolesterol
    • Keto og sygdomme
    • Keto kostplan – kostplan til striks LCHF og ketose
    • Carnivore Diæten
    • Ketogen diæt til epilepsi
    • KETO Living
    • KETO produkter
    • KETO bøger og vægttabsforløb
    • KETO kildeliste
  • KETO madplan
  • Alt om Keto på 1 side
  • LCHF
    • Hvad er LCHF?
    • Forskellige typer LCHF
    • LCHF og overgangsbesvær
    • LCHF indkøbsliste
    • Gode LCHF-produkter
    • LCHF – fedt og kolesterol
    • Hvad er kolesterol?
    • Videnskabelige studier om LCHF
    • LCHF – generelle spørgsmål
    • Må jeg spise (….) på LCHF?
    • LCHF og fertilitet, graviditet og amning
    • Maveproblemer
      • Fordøjelse og maveproblemer
    • Videoføljeton
    • LCHF og træning
    • Udstyr
  • Vægttab
    • LCHF og vægttab
    • LCHF og ketose
    • Derfor taber du dig ikke…
    • STRIKS LCHF – ketogen LCHF
    • Gode tip til et varigt vægttab
  • Sukkerfri
    • Bliv sukkerfri!
    • 100% sukkerfri – en personlig historie
    • Hvad sker der, når vi spiser sukker?
    • Sødemidler
Hjem » Nytår » Intervalstegning – sådan steger du det perfekte kød!

Intervalstegning – sådan steger du det perfekte kød!

13. december 2015 af Jane Faerber 24 kommentarer

Intervalstegning - sådan steger du det perfekt kød - hver gang!! --> Madbanditten.dk

Intervalstegning er et genialt kneb til at få perfekt stegt kød hver gang. Og det sidste, du ønsker nytårsaften eller hvis du har gæster er, at hovedretten mislykkes.

Vi spiser altid en eller anden form for helstegt kød nytårsaften. Og der findes næppe en bedre anledning end nytårsaften til at imponere gæster med det perfekte stegte kød!

Problemet er bare, at jeg altid har været en klovn til at stege kød. Især hele stykker kød. Det virkede som et lotteri, om jeg endte med et flot stegt resultat eller ej. Jeg overlod derfor også altid kødet til Søren, når vi skulle have gæster, så jeg bare skulle lave tilbehør.

Men så lærte jeg at intervalstege. Mand, hvor blev alting lettere – og bedre! Med intervalstegning får du kød, som er supermørt, og som er smukt rødt helt ud til kanten, hvor du ved normalstegning vil have en brun yderkant og en rød midte. Og intervalstegning virker bare hver gang! Slut med lotteri!

Intervalstegning er en lillesmule bøvlet, fordi det kræver mere af dig end bare at køre en steg i ovnen og ikke tænke på den igen, før uret ringer. Men det er så meget anstrengelserne værd.

ANDEN NEM LØSNING – LANGTIDSSTEGNING

Magter du ikke hele det cirkus med ind og ud af ovnen, så prøv langtidsstegning. Det giver også et fuldstændig perfekt resultat.

Se den nemme guide her: Guide til langtidsstegning

Intervalstegning - sådan steger du det perfekt kød - hver gang!! --> Madbanditten.dk

INTERVALSTEGNING – KØD TIL 6 PERSONER

  • 1 stykke oksekød (oksemørbrad, culotte etc.) ca. 800-1000 gram
  • salt og friskkværnet peber
  • smør eller kokosolie til stegning

SÅDAN

1. Husk at starte i god tid! Det tager noget længere tid end normalt at intervalstege! Tag gerne dit kød ud af køleskabet et par timer før brug, så det får stuetemperatur.

2. Opvarm ovnen til 200 grader.

3. Brun først kødet på alle sider i smør eller kokosolie på en varm pande. Drys med salt og peber.

4. Læg derefter kødet i et smurt ovnfast fad og sæt den i den varme ovn i 7-8 minutter.

5. Tag kødet ud og lad det hvile i 10-15 minutter. Kødet skal ikke pakkes ind men bare stå ude i fadet.

6. Dette gentager du 3-4 gange, eller indtil din steg har en centertemperatur på ca. 60 grader. Afslut med at lade stegen hvile i 15-20 minutter, inden du skærer den i skiver.

Så nemt er det! Du går aldrig tilbage, når du først har prøvet det!

FLERE IDÉER TIL NYTÅRSMENUEN? SE HER:

Snacks til nytårstalen

Børnenes nytårsmenu

Nytårsforret: Limemarineret laks med rødløg og kapers

Madbrød med havsalt og oregano

Fotocredit: Columbus Leth til Mæt & Slank med LCHF og LCHF Året Rundt. (adlink)

Vil du bruge Keto til vægttab?

Du har nok læst de mange vilde vægttabshistorier – men er det tid til at prøve selv?

Keto kan hjælpe til mere energi, mindre sukkertrang og vægttab uden konstant sult.

For en god og sikker start – start her: Keto på 4 uger

Måske vil du også læse

  • Chokolade Panna Cotta med Baileys - lækreste dessert opskriftChokolade Panna Cotta med Baileys
  • 4 lækre raw kager, der egner sig godt til nytårsdessert. Opskrifter her:4 lækre RAW-kager til nytårsdesserten
  • Laksetatar - Lækker nytårsforret: Laksetatar med æbler og urter --> Madbanditten.dkLækker laksetatar med æbler og urter
  • Nyt år - ny startNytårsforsæt 2015

Skrevet i: Nytår

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kommentarer

  1. Eigil skriver

    2. januar 2018 kl. 11:07

    Prøvede intervalstegning af en kalvemørbrad nytårsaften – første gang jeg har prøvet intervalstegning.
    Altså – jeg går aldrig tilbage til alm. stegning igen 🙂 – selvom det tager længere tid og opmærksomhed.
    En helt igennem perfekt, mør og rosa kalvemørbrad – fik mange roser af mine gæster.
    Og saften er helt klar og løber ikke ud når der skæres for – perfekt.

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      2. januar 2018 kl. 14:44

      Fedt at høre og helt enig! Det er så meget tiden værd!

      Svar
  2. Trine skriver

    27. december 2016 kl. 17:01

    Hej jane😊
    Uh det skal jeg så meget prøve, det kød ser jo alt for lækkert ud😋
    Der hvor vi skal holde nytår skal vi ha reclette og en oksemørbrad.. har du nogle ideer til raclette??
    Håber du kan hjælpe mig😉
    Glædelig jul⭐️

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      28. december 2016 kl. 10:38

      Nej desværre. Jeg har aldrig lavet raclette…

      Svar
  3. Henriette skriver

    3. januar 2016 kl. 10:56

    taaaaaaak Hvorfor har jeg aldrig stegt på den måde før ? Jeg stegte en jersey filet( den ende der er ribeye) og aldrig aldrig har jeg fået så velsmagende og mørt kød. Jeg pakkede kødet ind i rosmarin og timian – kød i busk 😉 og det var så skønt. Jeg stegte dog lidt længere ca 15 min hver gang,

    God nytår

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      3. januar 2016 kl. 11:00

      I know!! Sådan har jeg det også! Hvorfor har jeg ikke gjort det før? Og kød i busk lyder bare overlækkert altså!

      Godt nytår til dig også, søde! :-*

      Svar
  4. frksveske skriver

    1. januar 2016 kl. 13:03

    Nytårets-mørbrad blev lige i øjet! Perfekt debut med en hel steg hos mig – tak, for opskriften.
    Godt Nytår, Smukke! Mon ikke vi ses i 2016.
    Knus

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      1. januar 2016 kl. 17:09

      Ej hvor fedt, Sveske! Og rigtig godt nytår til dig også! Jeg håber meget, vi ses i 2016. Måske vil du vise baby frem 🙂

      Svar
  5. Jette Gårdhøj Henriksen skriver

    29. december 2015 kl. 15:46

    Det ser lækkert ud. Når det nu er en oksemørbrad på ca. 1,5 kg, har du så nogen idé om hvor lang tid det tager samlet, 2 timer ca? Eller skal der flere intervaller på når det er mere kød?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      3. januar 2016 kl. 09:48

      Det kan jeg ikke svare på, Du er nødt til at have gang i termometeret. Ovn og stegstørrelse/tykkelse varierer jo rigtig meget.

      Svar
  6. Ann Levin skriver

    26. december 2015 kl. 09:32

    Hej Jane. Spændende mulighed for en perfekt steg 😊 Hvor mange timer tager det ca. I alt ? Eller kan du sige noget om tiden pr kg? Venligst og Godt Nytår
    Ann

    Svar
  7. Stine skriver

    21. december 2015 kl. 23:00

    Du har vel ikke en opskrift på svampesaucen?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      3. januar 2016 kl. 09:41

      Jo, den er i LCHF Året Rundt 🙂

      Svar
  8. Lene skriver

    21. december 2015 kl. 12:30

    Jeg har det her bogmærke liggende på min iPad. Den er stensikker – kødet bliver mørt og lækkert hver eneste gang. -og så er opskriften godt beskrevet med fine billeder og god rødvin.

    Svar
  9. Christine skriver

    15. december 2015 kl. 14:34

    Uhm, det ser lækkert ud! Gælder samme tid hvis man har et mindre eller et større stykke kød?

    Svar
  10. Camilla Bjerre skriver

    13. december 2015 kl. 22:31

    Er kødet dækket til mens det hviler?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      14. december 2015 kl. 07:54

      Nej, bare i fadet 🙂

      Svar
  11. Tinne skriver

    13. december 2015 kl. 21:33

    Når du skriver “lad det hvile”, hvordan foregår det så rent praktisk? Altså bare i fadet eller skal det pakkes ind i sølvpapir, eller hvordan…?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      14. december 2015 kl. 07:54

      Jeg sætter bare fadet på køkkenbordet og sætter timeren til. Jeg pakker ikke kødet ind. Præciserer det lige i opskriften. Tak 🙂

      Svar
  12. Maria skriver

    13. december 2015 kl. 17:21

    Synes tilbehøret ser virkeligt lækkert ud. Hvad er det forskellige

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      14. december 2015 kl. 07:53

      Øverst er det bagte løg og svampesauce og nederst er det en lun bønnesalat 🙂

      Svar
  13. Molly skriver

    13. december 2015 kl. 11:55

    MUMS hvor ser det lækkert ud!
    Tror du samme fremgangsmåde vil fungere med feks en hel gås (julegås) ? Den skal sandsynligvis ind og ud lidt flere gange, men kunne være interessant at prøve 🙂

    Svar
  14. stellabm skriver

    13. december 2015 kl. 10:27

    TAK! Tak, tak, tak, tak. Tak. Fik jeg sagt tak? Men så – tak. Jeg kaster mig over det og ser frem til at servere perfekt stegt kød. Og TAK for resten 🙂

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      13. december 2015 kl. 10:29

      Hahaha, og selv tak tak tak tak for at du læser med og altid skriver søde kommentarer 🙂

      Svar
  • Følg mig på Facebook
  • Følg mig på Instagram
  • Følg mig på Twitter
  • Følg mig på Pinterest
Jane Faerber
OM MIG • KONTAKT • BØGER
Jeg hedder Jane, og det er mig, der blogger her på Madbanditten. Udover at blogge skriver jeg bøger og holder foredrag. Alt sammen om mad og sundhed og livet ind imellem.

TILMELD NYHEDSBREV OG MODTAG E-BOGEN FOR 0 KR

signup

KETO MADPLAN

keto

KICKSTART – ONLINE KURSUS

keto

BØGER OM KETO

keto

FØLG MED PÅ BLOGLOVIN

Follow

Emner på bloggen

© Madbanditten 2014 All rights reserved
logo
  • Om mig
    • Lær mig at kende
    • Kontakt
    • Mission Statement
    • Om Madbanditten og reklamepolitik
    • Privatlivspolitik
    • Foredrag
      • Eventkalender
      • Hvad handler mine foredrag om?
  • Bøger
    • Keto på 4 uger
    • KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
    • Sådan taber du dig (e-bog)
    • 5 hemmeligheder til vægttab med Keto (e-bog)
    • STRIKS LCHF – en praktisk guide (e-bog)
    • Low Carb Vegetar (e-bog)
    • MADGLAD – lær dit barn at elske rigtig mad
    • LCHF året rundt
    • LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
    • LCHF – BRØD & KAGER
    • MÆT & SLANK – med LCHF
    • Madbandittens juleopskrifter (e-bog)
    • SHOP
    • International publications
  • Opskrifter
    • Keto opskrifter – Striks LCHF
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Brød
    • Dejlige drikkevarer
    • Juice – greenies – smoothies
    • Kager
    • Desserter
    • Is-opskrifter
    • Lækkerier
    • Juleopskrifter
    • Nytårsmenu
  • Kickstart
  • KETO
    • Keto bøger
    • Kickstart
    • Keto vægttab: Resultater og billeder
    • Hvad er KETO?
    • Begynderguide til KETO
    • KETO vægttab
    • Forskellige typer KETO
    • Keto og kaffe
    • Keto og antiinflammatorisk kost
    • Keto uden mælkeprodukter
    • Keto og sødemidler
    • Keto og alkohol
    • Keto og frugt
    • KETO og kolesterol
    • Keto og sygdomme
    • Keto kostplan – kostplan til striks LCHF og ketose
    • Carnivore Diæten
    • Ketogen diæt til epilepsi
    • KETO Living
    • KETO produkter
    • KETO bøger og vægttabsforløb
    • KETO kildeliste
  • KETO madplan
  • Alt om Keto på 1 side
  • LCHF
    • Hvad er LCHF?
    • Forskellige typer LCHF
    • LCHF og overgangsbesvær
    • LCHF indkøbsliste
    • Gode LCHF-produkter
    • LCHF – fedt og kolesterol
    • Hvad er kolesterol?
    • Videnskabelige studier om LCHF
    • LCHF – generelle spørgsmål
    • Må jeg spise (….) på LCHF?
    • LCHF og fertilitet, graviditet og amning
    • Maveproblemer
      • Fordøjelse og maveproblemer
    • Videoføljeton
    • LCHF og træning
    • Udstyr
  • Vægttab
    • LCHF og vægttab
    • LCHF og ketose
    • Derfor taber du dig ikke…
    • STRIKS LCHF – ketogen LCHF
    • Gode tip til et varigt vægttab
  • Sukkerfri
    • Bliv sukkerfri!
    • 100% sukkerfri – en personlig historie
    • Hvad sker der, når vi spiser sukker?
    • Sødemidler