Groft madbrød med havsalt og urter

Dette grove madbrød er et af de mest vellykkede melfrie brød, jeg har lavet. Det har god konsistens og virkelig god smag. Det er især fennikelfrøene, salt og urter, der får æren for det.

Lækkert madbrød til gæstemiddagen

Når jeg skal have gæster, bager jeg altid et brød eller to. Ofte bager jeg bare almindeligt brød, for jeg savner det ikke rigtigt, men de seneste år har jeg bemærket, at omgangskredsen spiser mindre og mindre af det rigtige brød – og mere og mere af Low Carb brødet.

Mit valg falder ofte på det lækre madbrød med havsalt og urter, som vist er fra Mæt & Slank med LCHF, hvis jeg ikke husker forkert.  Det er et af de mest vellykkede Low carb-brød, jeg har lavet og selv almindelige brødspisere plejer faktisk at  spise det med fornøjelse.

Madbrød med havsalt og urter - LCHF-brød til nytårsmenuen --> Madbanditten.dk

Groft madbrød med havsalt og urter

Udskriv Pin
12 personer
|
40 min

Ingredienser

1 STORT MADBRØD MED HAVSALT OG URTER

TOPPING

 • flagesalt
 • 1-2 spsk tørret oregano

Sådan gør du

 • Mal først nødderne og derefter solsikkekernerne til mel i foodprocessoren.
 • Mal fennikelfrøene i en kaffemølle eller brug en morter eller andet hård redskab til at knuse dem, så den lækre smag kommer frem.
 • Smelt smørret i en kasserolle.
 • Pisk æggene med Philadelphia i en skål og pisk derefter det smeltede smør i.
 • Bland de tørre dele og pisk dem sammen med æggemassen. Lad dejen hvile i ca. 10 minutter.
 • Opvarm ovnen til 170 grader.
 • Form dejen til 10-12 lige store boller og læg dem tæt sammen på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys flagesalt og oregano henover bollerne.
 • Bag bollerne i den varme ovn i ca. 20-25 minutter, eller indtil det er gyldenbrunt i toppen.
 • Tag bollerne ud af ovnen og lad dem afkøle på bageristen.

Madbrød, man brækker af

Der er noget lidt hyggeligt i at dette madbrød med urter er bagt i boller, der står helt tæt i stedet for i en bradepande, som et almindeligt focacciabrød. Det kan dog sagtens bages i bradepande også.

Men det er lidt dekorativt at bage det i ‘boller’.

madbrød med salt og urter
Foto: Columbus Leth til Mæt & Slank med LCHF

Hvad serverer man til det lækre madbrød?

Du skal næsten prøve at servere madbrødet med hjemmelavet oliventapenade. Det er for lækkert!

En lille skål med olivenolie med flagesalt er også virkelig lækkert.

HJemmelavet oliventapenade med masser af smag --> madbanditten.dk

Madbandittens Juleopskrifter

Tag alle mine bedste juleopskrifter med i køkkenet med denne lille jule-ebog.

Low Carb juleopskrifter uden gluten og uden sukker.

Madbandittens Juleopskrifter: 59,-

20 kommentarer til “Groft madbrød med havsalt og urter”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
  • Jeg ville bruge Pofiber, som jeg foreslår i opskriften. Det fandtes ikke dengang jeg lavede opskriften men jeg tror faktisk, det ville blive bedre sådan :)

   Svar
   • Tak Jane

    Havde ikke set før efter jeg havde sendt mit spørgsmål at det stod i opskriften. Jeg stod nemlig og læste i din bog Brød&kager 😉

    Jeg glæder mig til at prøve dem.

    Vh Helena

    Svar
  • Det tror jeg godt. Det fandtes ikke på markedet, da jeg lavede netop denne opskrift men i andre sammenhænge har det fungeret fint at bytte kokosfibre til pofiber sådan nærmest 1:1.

   Svar
   • Jeg puttede lidt ekstra loopefrøskaller i i stedet for kokosfibre og brødet blev rigtig godt? Min kæreste er ærgelig over at jeg laver et “normalt” brød til ham og de andre i morgen, nytårsaften?

    Svar
  • Hej Kirstin

   Jeg ved ikke helt hvad du vil sige med det og du er velkommen til at uddybe. Hvis du leder efter Keto madplanen med aftensmad til 5 uger, finder du den her: Keto Madplan

   Svar
 1. Hej Jane..
  det ser virkelig godt det brød, jeg skal ha bagt noget til i morgen.. ligeså meget forbi min søn ikk kan tåle gluten..

  De fennikelfrø de dufter en del af lakrids.. smager brødet af lakrids??
  Jeg er nemlig ikk så fod til at alting skal smage af lakrids..

  Rigtig godt nytår til dig, din familie og alle dem inskal fejre det med??

  Svar
  • Nej, jeg synes ikke det smager af lakrids. Men fennikelfrøene giver en lækker krydret smag, som jo rigtigt har snert af anis. De kan dog sagtens udelades :)

   Svar
 2. Kære Jane,

  I sin tid fik jeg købt nogle specialprodukter, som jeg faktisk aldrig har fået brugt op. Jeg troede måske jeg skulle bage en masse brød med fedtreduceret mandelmel, sesammel og kokosmel. Men jeg får ikke brugt produkterne.
  Måske er du gået mere over til pofiber, som jeg i hvert fald bruger oftere end jeg nogensinde har brugt de andre tre metyper.

  Men jeg tænkte, om du kunne hjælpe mig med lidt opskrifter på ‘noget’ hvor jeg kan bruge de metyper jeg ellers brænder inde med ?? De har jo været ret dyre, så vil hellere bruge dem end smide dem ud …
  Kan du henvise til tidligere opskrifter hvor melet bruges, eller kan jeg evt. i en periode erstatte pofiber med disse metyper konsekvent ?

  Håber du vil hjælpe mig lidt på vej. Og bagefter vil jeg nok ikke gen-købe produkterne, da jeg synes jeg fint klarer kig med mere almindelige ingredienser :-)

  På forhånd mange tak ?

  Kærlig hilsen Anne

  Svar
  • Jo det kan du sige. Loppefrøskaller er navnet på selve skallerne (psyllium husk) mens HUSK er et mærke. Jeg bruger tit loppefrøskaller fra enten Urtekram eller fra mærket Skallin. Men de svarer til den grønne husk (er bare billigere)

   Svar