Madbanditten

LCHF - Madbanditten
  • Om mig
    • Lær mig at kende
    • Kontakt
    • Mission Statement
    • Om Madbanditten og reklamepolitik
    • Privatlivspolitik
    • Foredrag
      • Eventkalender
      • Hvad handler mine foredrag om?
  • Bøger
    • Keto på 4 uger
    • KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
    • Sådan taber du dig (e-bog)
    • 5 hemmeligheder til vægttab med Keto (e-bog)
    • STRIKS LCHF – en praktisk guide (e-bog)
    • Low Carb Vegetar (e-bog)
    • MADGLAD – lær dit barn at elske rigtig mad
    • LCHF året rundt
    • LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
    • LCHF – BRØD & KAGER
    • MÆT & SLANK – med LCHF
    • Madbandittens juleopskrifter (e-bog)
    • SHOP
    • International publications
  • Opskrifter
    • Keto opskrifter – Striks LCHF
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Brød
    • Dejlige drikkevarer
    • Juice – greenies – smoothies
    • Kager
    • Desserter
    • Is-opskrifter
    • Lækkerier
    • Juleopskrifter
    • Nytårsmenu
  • Kickstart
  • KETO
    • Keto bøger
    • Kickstart
    • Keto vægttab: Resultater og billeder
    • Hvad er KETO?
    • Begynderguide til KETO
    • KETO vægttab
    • Forskellige typer KETO
    • Keto og kaffe
    • Keto og antiinflammatorisk kost
    • Keto uden mælkeprodukter
    • Keto og sødemidler
    • Keto og alkohol
    • Keto og frugt
    • KETO og kolesterol
    • Keto og sygdomme
    • Keto kostplan – kostplan til striks LCHF og ketose
    • Carnivore Diæten
    • Ketogen diæt til epilepsi
    • KETO Living
    • KETO produkter
    • KETO bøger og vægttabsforløb
    • KETO kildeliste
  • KETO madplan
  • Alt om Keto på 1 side
  • LCHF
    • Hvad er LCHF?
    • Forskellige typer LCHF
    • LCHF og overgangsbesvær
    • LCHF indkøbsliste
    • Gode LCHF-produkter
    • LCHF – fedt og kolesterol
    • Hvad er kolesterol?
    • Videnskabelige studier om LCHF
    • LCHF – generelle spørgsmål
    • Må jeg spise (….) på LCHF?
    • LCHF og fertilitet, graviditet og amning
    • Maveproblemer
      • Fordøjelse og maveproblemer
    • Videoføljeton
    • LCHF og træning
    • Udstyr
  • Vægttab
    • LCHF og vægttab
    • LCHF og ketose
    • Derfor taber du dig ikke…
    • STRIKS LCHF – ketogen LCHF
    • Gode tip til et varigt vægttab
  • Sukkerfri
    • Bliv sukkerfri!
    • 100% sukkerfri – en personlig historie
    • Hvad sker der, når vi spiser sukker?
    • Sødemidler
Hjem » Opskrifter » Tilbehør » Regnbueruller – opskrift på sundt, grønt tilbehør

Regnbueruller – opskrift på sundt, grønt tilbehør

4. december 2015 af Jane Faerber 15 kommentarer

Regnbueruller - sundt, grønt tilbehør med smæk på smag og farver. Opskrift her: Madbanditten.dk

Jeg har flere gange skrevet om det her med, at børn vil spise hvad som helst, hvis man ruller det, eller hvis man putter det på en pind. Men gæt hvad? Det gælder også voksne!

TRÆT AF GRØNTSAGSSTAVE
Jeg kører tit træt i grøntsagstilbehør, især til min frokost, og ender med grøntsagsstave. Og selvom det jo i og for sig kan være lige meget i hvilken form, jeg spiser grøntsagerne, er grøntsagsstave altså ikke videre inspirerende. Nogle gange får jeg derfor oppet mig og ruller dem ind i et kålblad. Det er jo stort set det samme, jeg spiser, men oplevelsen er en helt anden. Så lidt skal der nogle gange til.

Ofte laver jeg spidskålsruller, men denne gang havde jeg kun savoykål. Savoykål, synes jeg, er vildt kedeligt. Det er sejt at tygge, når det er råt, og det er kedeligt og vandet, når det er tilberedt. Det er helt sikkert bare mig, der ikke har lært at se savoykålens fortræffeligheder, så del gerne din bedste måde at spise savoykål i kommentarerne herunder, så jeg kan blive bedre til at bruge dette smukke stykke kål.

Savoykål er også lidt tykkere at rulle end fx spidskål, men det gik udmærket og alene det at jeg rullede dem, gav mig en følelse af at spise noget rigtig dejligt grøntsagstilbehør.

Jeg har døbt rullerne regnbueruller pga. de mange flotte farver. Jeg ville have haft avokado i rullerne også, men jeg åbnede hele 4 avokadoer, som alle var brune indeni. Selv en madblogger kan være uheldig der. Men tilføj selv avokado, hvis du er heldigere end mig!

Regnbueruller - sundt, grønt tilbehør med smæk på smag og farver. Opskrift her: Madbanditten.dk

Hvis du tænker, at den humus er lige vel gul, er det, fordi jeg har lidt frisk gurkemeje i. 

1 PERSON

  • 2 blade savoykål
  • 1 gulerod
  • 1 peberfrugt
  • lidt snittet spidskål (min var lilla)
  • lidt humus

SÅDAN

1. Rengør savoykålbladene og dup dem tørre med køkkenrulle.

2. Snit alle dine grøntsager i fine stave eller strimler. Jeg brugte julienneskæreren til guleroden og en skarp kniv til resten.

3. Smør et lag humus (eller anden dip) på de to savoykålblade og fordel grøntsagsstavene over. Rul dem begge til to tykke ruller. Sæt evt. en tandstik i for at holde dem sammen eller spis dem håndhold.

4. Server resterne af humus eller dip sammen med resterne af grøntsagsstavene. Spis gerne et stykke kød eller fisk til. Jeg fik en rest fisk fra aftenen før.

Er du træt af, at sult og sukkertrang spænder ben for dine gode intentioner?

Træt af at prøve et par dage og så falde tilbage i gamle vaner med et brag?

Jeg ved præcis, hvad du mener – det er umuligt at ‘spise mindre’, når det eneste, man tænker på er næste fix.

Men det behøver ikke være sådan, og jeg vil gerne vise dig en anden vej.

Giv mig 10 minutter af din dag de næste 6 uger, og jeg lærer dig, hvordan du går ned i vægt uden at sulte.

Det vil jeg – vis mig mere >>

(se selv de mange flotte resultater HER)

Måske vil du også læse

  • Vegas chokoladeskål - opskrift på lækker og sund chokoladeskål fyldt med gode sagerVegas chokoladeskål – til morgenmad eller dessert
  • Godmorgen søndag: Om løbetur og night out with the girls
  • Lækker og nem hverdagsmad: Italiensk kylling med mozzarella og soltørrede tomater --> Madbanditten.dkDejlig hverdagsret: Gratineret kylling med soltørrede tomater
  • Raw chokolade banan lagkageRAW banan-chokolade-lagkage

Skrevet i: Opskrifter, Tilbehør, Vegetar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kommentarer

  1. Kate Nielsen skriver

    30. november 2020 kl. 11:13

    Hej Jane, Royal Greenland har en fin opskrift med gratineret savoykål. Jeg har lavet den – bare med min egen flødesovs – det var super lækkert til at stykke fisk.
    Tak for dit fantastiske arbejde.
    Kh. Kate

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      30. november 2020 kl. 16:12

      Åh hvor skønt! Savoykål er en alt for sjælden gæst herhjemme. Det må jeg straks lave om på ❤️

      Svar
  2. Annemette Engell Hansen skriver

    29. april 2020 kl. 22:46

    Jeg bruger tit savoykål til burgere – det passer så fint med “en halvbue” rundt om bøf og snask 😉
    Og ellers danner det en fin skål til salat – både med og uden kød

    Jeg havde aldrig brugt savoykål før, men så et i Netto en dag og tænkte det måtte kunne bruges til noget – det blev så burgere.. Jeg synes det har en rigtig god smag og kan godt lide det sprøde i kålen – synes tit spidskål og hvidkål er mindre sprødt og smager lidt mere af prut end savoykål 😂

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      30. april 2020 kl. 06:55

      Ej ja, det er jo perfekt! Det er også lidt stivere og lidt nemmere, når det skal ‘bære’ noget 🙂

      Svar
  3. Gitte Lie skriver

    24. februar 2018 kl. 18:33

    Jeg købte et savoykål i dag, skar det i strimler, hældte olivenolie og salt på og masserede det ligesom grønkål. Yderst lækkert !!!

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      25. februar 2018 kl. 08:18

      Hvor lækkert og sikke en god idé. Jeg har tit lidt svært ved at få brugt savoykål og køber det derfor sjældent men det er jo egentlig lidt synd 🙂

      Svar
  4. Martha Voss skriver

    7. december 2015 kl. 21:32

    Kære Jane.

    Når du nu er fra Sønderjylland må du kende vreden kål? (Det er kogt hvidkål hvor vandet vrider af i et klæde). Nå men lav en portion eller snyd med den fra Brugsen, blander savojkål kort og dryp vandet af. Pak hvidkålsklatter ind i savojkål men en fin sløjfe om. De kan ligge i køleskabet klar til at tage ud og stege i lidt smør inden servering. Smager himmelsk til alt både fugl og fisk…
    Allerkjærligst Martha

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      9. december 2015 kl. 07:53

      Hov, jeg er fra Aarhus og ikke fra Sønderjylland men det der vredne kål lyder da interessant. Det kan være jeg lige skal kigge lidt på egnsretter dernede fra 🙂

      Svar
  5. Miri skriver

    4. december 2015 kl. 18:03

    Meget pæn mad 🙂

    Svar
  6. Trine skriver

    4. december 2015 kl. 17:26

    Åh men Jane, savojkål skal bare steges lidt og så druknes i sovs. Sovsen lægger sig smukt i alle de små hulrum –> yum

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      5. december 2015 kl. 09:59

      Ej du har jo SÅ meget fat i noget af det rigtige der! 🙂

      Svar
  7. Annette Kihl skriver

    4. december 2015 kl. 09:53

    GLÆDELIG JUL – OG AF HJERTET TAK

    Jeg håber, at du ALDRIG nogensinde stopper med denne blog. Jeg anvender dine opskrifter i stort omfang – og så elsker jeg din måde at formidle dit budskab på 🙂

    Fik mavesår for et lille års tid siden. Tog medicin i 2 mdr. Det hjalp ikke. Så droppede jeg medicinen og valgte at lægge min kost helt om. Så med både din hjælp og Ninkas “detox dig smuk” program er jeg nu symptomfri og har dejlig mave igen 🙂

    I aften vil jeg prøve at lave rødkålssalat med granatæble – og måske kommer jeg også lidt passionsfrugt i 🙂

    Kh. Annette

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      4. december 2015 kl. 12:13

      Tusind tak for de pæne ord, Annette. Hvor er det sødt af dig at sige 🙂 Og hvor er det dog en fantastisk historie, du har. Tænk, hvad den rette kost og livsstil kan udrette!

      Svar
  8. mims skriver

    4. december 2015 kl. 09:13

    Snittet savoykål stegt med løg, chilli, bacontern, fløde i til sidst, lad det koge ind, fantastisk tilbehør, går til ALT. Selv teenage ungerne, der mener kål er en genetisk fejl, spiser det:)

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      4. december 2015 kl. 12:14

      Haha, hvor sejt! Og klart, bavon og fløde er jo genvejen til at få alt til at glide ned. Det prøver jeg i aften! Tak 🙂

      Svar
  • Følg mig på Facebook
  • Følg mig på Instagram
  • Følg mig på Twitter
  • Følg mig på Pinterest
Jane Faerber
OM MIG • KONTAKT • BØGER
Jeg hedder Jane, og det er mig, der blogger her på Madbanditten. Udover at blogge skriver jeg bøger og holder foredrag. Alt sammen om mad og sundhed og livet ind imellem.

TILMELD NYHEDSBREV OG MODTAG E-BOGEN FOR 0 KR

signup

KETO MADPLAN

keto

KICKSTART – ONLINE KURSUS

keto

BØGER OM KETO

keto

FØLG MED PÅ BLOGLOVIN

Follow

Emner på bloggen

© Madbanditten 2014 All rights reserved
logo
  • Om mig
    • Lær mig at kende
    • Kontakt
    • Mission Statement
    • Om Madbanditten og reklamepolitik
    • Privatlivspolitik
    • Foredrag
      • Eventkalender
      • Hvad handler mine foredrag om?
  • Bøger
    • Keto på 4 uger
    • KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
    • Sådan taber du dig (e-bog)
    • 5 hemmeligheder til vægttab med Keto (e-bog)
    • STRIKS LCHF – en praktisk guide (e-bog)
    • Low Carb Vegetar (e-bog)
    • MADGLAD – lær dit barn at elske rigtig mad
    • LCHF året rundt
    • LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
    • LCHF – BRØD & KAGER
    • MÆT & SLANK – med LCHF
    • Madbandittens juleopskrifter (e-bog)
    • SHOP
    • International publications
  • Opskrifter
    • Keto opskrifter – Striks LCHF
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Brød
    • Dejlige drikkevarer
    • Juice – greenies – smoothies
    • Kager
    • Desserter
    • Is-opskrifter
    • Lækkerier
    • Juleopskrifter
    • Nytårsmenu
  • Kickstart
  • KETO
    • Keto bøger
    • Kickstart
    • Keto vægttab: Resultater og billeder
    • Hvad er KETO?
    • Begynderguide til KETO
    • KETO vægttab
    • Forskellige typer KETO
    • Keto og kaffe
    • Keto og antiinflammatorisk kost
    • Keto uden mælkeprodukter
    • Keto og sødemidler
    • Keto og alkohol
    • Keto og frugt
    • KETO og kolesterol
    • Keto og sygdomme
    • Keto kostplan – kostplan til striks LCHF og ketose
    • Carnivore Diæten
    • Ketogen diæt til epilepsi
    • KETO Living
    • KETO produkter
    • KETO bøger og vægttabsforløb
    • KETO kildeliste
  • KETO madplan
  • Alt om Keto på 1 side
  • LCHF
    • Hvad er LCHF?
    • Forskellige typer LCHF
    • LCHF og overgangsbesvær
    • LCHF indkøbsliste
    • Gode LCHF-produkter
    • LCHF – fedt og kolesterol
    • Hvad er kolesterol?
    • Videnskabelige studier om LCHF
    • LCHF – generelle spørgsmål
    • Må jeg spise (….) på LCHF?
    • LCHF og fertilitet, graviditet og amning
    • Maveproblemer
      • Fordøjelse og maveproblemer
    • Videoføljeton
    • LCHF og træning
    • Udstyr
  • Vægttab
    • LCHF og vægttab
    • LCHF og ketose
    • Derfor taber du dig ikke…
    • STRIKS LCHF – ketogen LCHF
    • Gode tip til et varigt vægttab
  • Sukkerfri
    • Bliv sukkerfri!
    • 100% sukkerfri – en personlig historie
    • Hvad sker der, når vi spiser sukker?
    • Sødemidler