Karry-røræg med grønkål

Karry er et superlækkert match til æg, både til spejlæg og røræg. Her har jeg brugt det lækre krydderi sammen med grønkål, og på den måde fik jeg så let som ingenting taget hul på dagens grøntration allerede fra morgenstunden.

MASSER DIN GRØNKÅL!

Tænk, at jeg engang ikke kunne lide grønkål!

Jeg syntes, det var det mest fjendtlige af alle kåltyper med sine stive, strittende, umedgørlige blade. I dag er grønkål blandt mine favoritter.

Fidusen med grønkål er, at det bliver blødt og dejligt, hvis det behandles godt. Ligesom vi andre også bliver søde og rare, hvis vi stryges på ryggen, vil grønkålen gerne masseres.

Hvis du ikke allerede gør det, så prøv næste gang at massere din snittede grønkål. Enten med lidt olivenolie eller uden. Men grabberne ned i skålen og masser. Og mærk så, hvordan de stive blade skifter karakter og bemærk også, hvordan farven bliver endnu mere mørkegrøn.

Når du er færdig med at massere kålen, kan du gå ud og massere en, du elsker.

DEJLIG OG MÆTTENDE MORGENMAD

Men nu til maden. Dejlig, kulhydratfattig morgenmad, der både smager godt og mætter godt.

Et super værn mod alle decembers fristelser. Lidt revet ost ville gøre sig glimrende i også, men jeg havde kun en æblerøget cheddar, og det syntes jeg alligevel blev for mærkeligt.

Lækker LCHF-morgenmad: Røræg med karry og grønkål. Opskrift her: Madbanditten.dk

RØRÆG MED KARRY OG GRØNKÅL – 1 PERSON

SÅDAN

Som altid drak jeg min morgensjus sammen med og en kop kaffe med kokosolie. Og så var jeg mæt til frokost.

Lækker LCHF-morgenmad: Røræg med karry og grønkål. Opskrift her: Madbanditten.dk

Karry-røræg med grønkål

Udskriv Pin
|

Ingredienser

 • 3 æg
 • 1 stort blad grønkål
 • godt med smør eller kokosolie til stegning
 • 1 tsk karry
 • salt og friskkværnet peber
 • friske basilikumblade til drys
 • evt. lidt tomat

Sådan gør du

 • Pisk æg sammen i en skål.
 • Skær stænglen af grønkålen og snit bladene fint. Masser dem godt med fingrene, til de bliver bløde i det.
 • Opvarm kokosolie på en pande og rist karrypulver kortvarigt herpå. Tilsæt grønkål og rod den rundt i karryen og lad den stege, til den er blevet endnu blødere. Hæld de piskede æg ned over blandingen og rod det hele rundt, som når du laver røræg. Smag til med salt og peber.
 • Anret på tallerken, drys med friske basilikumblade og evt. en tomat skåret i tern.

Trænger du til en frisk start?

Få masser af inspiration til sunde, nemme og velsmagende retter med min nye bog.

Perfekt til dig, der spiser Keto, Low Carb eller som bare gerne vil undgå sukker og mel.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

3 kommentarer til “Karry-røræg med grønkål”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Sikke nogle flotte farver :-)
  Min morgenmad er ofte røræg med bacon og broccoli – a match made in heaven!
  Først sprødsteger jeg bacon-tern, så tilsætter jeg lidt smør og steger broccoli’en med (kan være både rå eller blancheret) og til sidst æggene – og vupti, så er der lækker morgenmad til både min datter og jeg ;-)
  Tak for megen god inspiration :-D

  Svar