Dukkah – opskrift på lækkert, knasende nøddedrys

Kender du dukkah? Det er en egyptisk nødde-og krydderiblanding, som kan bruges til alt muligt! Du kan både bruge den som lækkert knasende salatdrys, som krydderi til kød eller fisk eller blandet med olie som dip til brød eller grøntsager. Lidt ligesom med karry findes der uendeligt mange forskellige varianter og meninger om, hvad en rigtig dukkah bør indeholde. Nogle foretrækker den malet til en grov mel, andre foretrækker en med mere struktur.

Du kan købe det færdiglavet, men det er meganemt at lave selv. Og så kan du frembringe præcis den smag, du foretrækker! Selv synes jeg, det går fint at eksperimentere. Faste bestanddele i mine dukkah-blandinger er hasselnødder, sesam og fennikelfrø. De tre ting går jeg ikke på kompromis med. De andre ting blander jeg lidt efter behov.

Jeg bruger dukkah som drys på råkost og salater, og så synes jeg, det smager fantastisk til fisk, både til laks men også til hvid fisk, som minimum et barn herhjemme ellers synes er lidt kedeligt. Et drys dukkah på og så er det løst!

Hjemmelavet dukkah - opskrift på lækkert og knasende egyptisk-inspireret nøddedrys --> Madbanditten.dk

Dukkah – opskrift på lækkert, knasende nøddedrys

Føj til favoritter Udskriv Pin
1 glas
|
10 min

Ingredienser

  • 150 g nødder blandede (altid hasselnødder og ellers valnødder, mandler etc.)
  • 1 dl sesamfrø
  • 2 tsk timian
  • 2 tsk fennikelfrø
  • 2 tsk stødt koriander
  • 2 tsk salt
  • 0,5 tsk kardemomme
  • 1 nip allehånde

Sådan gør du

  • Hak nødderne fint eller groft alt efter, hvad du foretrækker.
  • Bland din krydderiblanding i en lille skål. Fennikelfrøene, som jeg virkelig synes ikke bør udelades, kan du enten morte/knuse eller hakke helt fint med en kniv.
  • Rist de hakkede nødder på en mellemvarm tør pande, hæld krydderiblandingen på og rist det hele, til nødderne begynder at dufte. Tag dem af panden og hæld dem i en skål.
  • Rist sesamfrøene på en tør pande, til de begynder at knitre. Bland dem i nøddeblandingen.
  • Du kan vælge, at din dukkah er færdig nu, eller du kan vælge at male det hele eller halvdelen til grov mel i foodprocessoren. Selv veksler jeg mellem at lade drysset være grofthakket, som det er, eller male halvdelen til grov mel og blande med de øvrige hakkede nødder.
dukkah
dukkah - opskrift på lækkert og knasende egyptisk-inspireret nøddedrys --> Madbanditten.dk
Foto: Columbus Leth til Mæt & Slank med LCHF

Få 7 dage gratis af MadbandittenPLUS

Få energiberegninger på alle opskrifter og egen favoritside og slip samtidig for forstyrrende annoncer.

Start gratis prøveperiode nu

 

7 kommentarer til “Dukkah – opskrift på lækkert, knasende nøddedrys”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej :-) først!! Fantastisk side og lækre opskrifter – tak!
    Putter du dukkah på laks inden den laves? Eller efter?
    Her tænker jeg sådan en ovnbagt lakseside ;-)

    Svar
    • Den opskrift på laks med dukkah, jeg har i Mæt&Slank putter jeg det på inden laksen ryger i ovnen. Men jeg bruger laksefileter og de har jo en noget kortere stegetid end en hel side. Jeg tror dog stadig jeg vil sige inden og så lav temperatur :)

      Svar