Raw chokoladetærte – opskrift på 100% naturlig chokoladekage

Der var jo bare overhovedet ingen tvivl om, at I gerne ville have opskriften på den raw chokoladetærte, og på den måde vinder chokolade næsten hver gang. Jeg forstår det godt. Chocolate rules!

Jeg har lavet flere rå chokoladekager igennem årene og har generelt elsket dem alle. I denne har jeg taget udgangspunkt i en af de første, jeg lavede for 100 år siden, som alle i min familie husker som en af de bedste raw chokoladekager nogensinde. Det er noget med den lidt chokoladebitre bund i kombination med den søde og næsten smør-agtige chokoladecreme. Den er virkelig intens. Virkelig!

Men… det kan godt være, denne raw chokoladetærte er helt naturlig og både glutenfri, mælkefri og tilsat sukkerfri, men den er jo lavet af dadler. Og dadler er altså sukker.

Og selvom der er en stor portion kokosolie i til at sænke blodsukkerudsvingene, så er det fint, hvis man – især som low carber eller sukkerfølsom – lige har det i baghovedet. Nogle oplever det som umuligt at spise mere end en lille stribe, fordi den er så utrolig fyldig i smagen, mens andre trigges af de søde dadler og er parat til at rydde fadet. Find selv ud af, hvem du er og spis tærten derefter.

Vil du gerne have en low carb chokoladekage, så vælg i stedet chokoladekagen uden mel.

raw chokoladetærte - fyldig og intens chokoladesmag med 100% naturlige ingredienser --> Madbanditten.dk

Raw chokoladetærte – opskrift på 100% naturlig chokoladekage

Udskriv Pin
14
|
2 t 20 min

Ingredienser

Bund

  • 100 g pekannødder
  • 100 g mandler
  • 1 dl raw kakaopulver*
  • 3 gode spsk kokosolie (jeg brugte uden smag)
  • 1 smule vaniljepulver
  • 1 knsp salt

Fyld

  • 450 g dadler (helst af den bløde slags med sten i)
  • dl kokosolie (jeg brugte uden smag)
  • 2-3 dl raw kakaopulver*
  • 1 tsk vaniljepulver
  • lidt salt
  • evt. lidt kakaonibs til drys

Sådan gør du

Bund

  • Put alle ingredienser til bunden i foodprocessoren og blend det hele til en fedtet dej.
  • Brug hænderne til at samle dejen og pres den ud i bunden af en smurt springform, så den er så flad og ensartet som muligt. Et trick er at lægge et lag husholdningsfilm i bunden og kun smøre kanterne. Det gør det nemt at flytte tærten fra formen over på fadet, når den skal serveres. Men det går også fint direkte fra den smurte form.
  • Sæt bunden i køleskab nogle timer eller i fryser i 20 minutter, så den får lov at sætte sig og blive hård. Det gør det meget nemmere at fordele fyldet efterfølgende.

Fyld

  • Udsten dadlerne. Er de hårde og tørre i det, kan du overhælde dem med kogende vand inden du gør videre. Det gør dem bløde. Er de allerede bløde og saftige, går du bare videre.
  • Hæld hele molevitten i din foodprocessor sammen med de øvrige ingredienser. Blend godt og blend så evt. lidt mere. Jo finere purering, du her opnår, jo finere kage. Tilsæt lidt vand eller ekstra kokosolie til massen, hvis du mangler væske.
  • Når massen er helt fin, fordeler du den ovenpå bunden med en dejskraber. Gør den helt glat på overfladen og sæt så kagen i køleskab i nogle timer og rigtig gerne til næste dag. Her vil du opleve, at kagen er blevet helt fast og konfektagtig.
  • Drys lidt kakaonibs ovenpå inden servering. Det ser lidt festligere ud. Skær ud i små tynde stykker.

Noter

*Raw kakaopulver har en mild og aromatisk smag. Bruger du en anden og kraftigere slags, kan det være, du skal bruge lidt mindre.
Tip: Er der rester, kan de fryses til en anden god gang.

Opskriften indeholder affiliatelinks – læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

Raw chokoladetærte - fyldig og intens chokoladesmag med 100% naturlige ingredienser. Opskrift her --> Madbanditten.dk
linje.png

Husk at tilmelde dig Madbandittens nyhedsbrev, så du ikke går glip af vigtige nyheder og rabatter!

JA TAK, TILMELD MIG NU!

 

Trænger du til en frisk start?

Få masser af inspiration til sunde, nemme og velsmagende retter med min nye bog.

Perfekt til dig, der spiser Keto, Low Carb eller som bare gerne vil undgå sukker og mel.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

25 kommentarer til “Raw chokoladetærte – opskrift på 100% naturlig chokoladekage”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




    • Det bliver lidt svært. Har du mon en blender eller en minihakker? De første mange år, jeg lavede raw kager, brugte jeg en minihakker. Det tog 100 år, fordi jeg kun kunne blende lidt af gangen men det lykkes. I blenderen er det nok en smule sværere, da blendertragten er smal men hvor der er vilje er der vej..

      Og ellers er en foodprocessor jo et glimrende julegaveønske :)

      I mellemtiden kan jeg anbefale denne lækre chokoladekage: https://www.madbanditten.dk/2017/01/30/bedste-chokoladekage/

      Svar
  1. Hold da magle hvor var det en lækker kage!!!

    Bagte den som nytårsdessert (havde dog byttet pekannødderne ud med dobbelt mandler da kæresten ikke kan tåle nødder), men hele selskabet var noget betænkelige om man kunne spise rå ubagt kage.. Det kan jeg love for de kunne, da de fik smagt på den, og har sendt mange denne vej for at “få opskriften med hjem”.
    Ligeledes var der kamp om resterne nytårsmorgen ;)

    Jeg gjorde den lidt mere festlig med chokoladesnirkler, stedmoderblomster og mynte på toppen.

    Svar
    • Ej hvor sejt, Anne! Jeg har fået billeder tilsendt fra nær og fjern så flere har haft glæde af den lækre kage nytårsaften.
      Og hvor lyder din fint pyntet! :)

      Svar
  2. Øv der brast min verden, dadler = sukker. Jeg troede faktisk ikke frugtsukkeret i dadler påvirkede blodsukker som alm. sukker gør.
    Jeg bruger altid dadler til at søde ;)
    Men sikke lækker kage!!! Sidder og søger nytårs desserten uhm uhm uhm

    Svar
  3. Hej Jane
    Jeg har også et lille fødselsdagsbarn som elsker chokolade.. Tror du at jeg kan erstatte kokosolien med smør? Og hvor længe kan kagen holde sig?
    Pft, Stine

    Svar
    • Jeg tør ikke sige om det går med smør, må jeg indrømme…

      Kagen kan sagtens holde sig nogle dage i køleskab, og jeg har tænkt mig at fryse en ned og bruge til nytårsaftensdessert, og det tror jeg, den sagtens kan klare også!

      Svar
  4. Hej Jane, har netop prøvet kræfter med denne kage.
    Min foodprocessor havde meget, meget svært ved dadlerne selvom de var rigtig bløde og fugtige.
    Derudover så skilte det hele. Jeg fik en flot og meget fast daddelcreme der var glat og skinnende, men der lå en masse lys væske og sivede fra den – jeg antager det var kokosolien. Uanset hvor længe jeg lod maskinen køre samlede det sig ikke igen. Så jeg tog massen fra, lod væsken være væske og har nu lagt den på kagen anyway – men er godt nok i tvivl om hvad der er gået galt (og om det måske er forkert at bruge det alligevel?)

    Jeg brugte ikke raw-kakaopulver med almindelig bagekakao og derfor langt mindre end 2-3dl.

    Har du en idé om hvad der kunne være gået galt?

    Svar
    • Det har jeg simpelthen aldrig været ude for. Jeg ender altid med en fuldstændig fast og fedtet masse. Mit bedste bud er at det er foodprocessoren men jeg ved det virkelig ikke.

      Svar
      • Hej.

        Jeg har lige lavet denne lækre kage i weekenden. Min daddelcreme skilte også. Jeg brugte ligesom Lene også almindelig bagekakao i stedet for raw kakaopulver og brugte derfor også mindre end 2-3 dl. Mon det kan være mængden af kakao der gør det?? Næste gang vil jeg i hvert fald prøve med raw kakaopulver i stedet :)

        Svar
          • Det samme skete for mig lige før!
            Efter at have læst ovenstående, valgte jeg så at tilsætte mere (alm) kakaopulver i håb om at det ville suge “kokosvandet” til sig, og med succes?
            Har nu en lækker fin og blank masse -og den smager stadig godt uden at være for kraftig? Glæder mig til at smage den samlet med bunden, når gæsterne kommer i morgen

  5. DEn ser utrolig lækker ud – og med det du har brugt til kagen – så kan den ikke andet en smage godt. Den må, ja skal prøve her til jul. mums jeg har lyst til at smage med det samme:-)

    Svar