Fiberboller

Disse fiberboller er min bedste opskrift på boller, der er Low Carb, LCHF og endda nærmest Keto-venlige, hvis du altså vil spise brød på Keto. Det er sjældent, jeg bager brød efterhånden, for jeg spiser det ikke rigtigt. Men jeg har længe haft lyst til at eksperimentere med at bage nogle boller, der ikke er så nødde-sødlige i det. Mange af de brødopskrifter, jeg har lavet, er jo flere år gamle, og dengang fandtes der jo slet ikke alle de typer specialmel, som der gør i dag.

Fiberboller med få kulhydrater

Opskriften på fiberboller indeholder mindre end 3 g kulhydrat pr. stk. Det er ret anstændigt for et stykke anstændigt bagværk, synes jeg.

De røg desuden ind på hitlisten hos Vega, som elsker alt, hun kan smøre smør på, mens de hos Silas fik scoren “mellem”. Glimrende! Jeg tænker, at de både kan bruges på morgenbordet og som sandwichbolle i madpakken.

Lækre LCHF fiberboller --> Madbanditten.dk

Fiberboller

5 fra 2 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
Lækre boller med få kulhydrater
6 stk
|
40 min

Ingredienser

Fiberboller

  • 4 stk æg
  • 1,5 dl hytteost
  • 30 g smør smeltet
  • 1,5 dl mandelmel almindeligt (reklamelink)
  • 1,5 dl pofiber (reklamelink)
  • 0,5 dl sesamfrø + lidt til drys
  • 2 spsk loppefrøskaller (reklamelink)
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 190 grader.
  • Blend æggene med hytteost og smeltet smør, til klumperne er forsvundet.
  • Hæld det hele i en skål, tilsæt resten af ingredienserne og rør dejen godt sammen, til den er jævn med elpiskeren.
  • Lad dejen hvile i ca. 10 minutter. Det er vigtigt at lade dejen hvile, for de mange fibre i dejen, gør den fastere og nemmere at forme at til boller. Dejen bliver dog ikke fast som en gærdej, men er stadig ret luftig eller “fluffy” i det.
  • Form dejen til boller med våde hænder og læg dem på en bageplade med bagepapir og drys dem med sesamfrø. Bag bollerne i den varme ovn i 20-25 minutter, til de er let gyldne. Lad dem afkøle på en bagerist.

Noter

1,5 dl = 130 g hytteost
1,5 dl = 60 g mandelmel
1,5 dl = 30 g pofiber
0,5 dl = 20 g sesamfrø 

Pofiber – godt til bagning af brød uden mel

Den vigtigste nye slags mel, synes jeg, er Pofiber/kartoffelfibre (reklamelink).

Pofiber er smagsneutralt, hvilket giver mulighed for at bage brød, der ikke smager så sødligt, det er billigt (koster en 20’er eller lign. for en pakke), og det kan efterhånden fås i flere større supermarkeder.

Desuden får jeg ikke ondt i maven af Pofiber, hvilket jeg ellers godt kan få af både det fiberrige mandelmel fra Funktionel Mad og af kokosfibrene. Så win!

Fiberboller - opskrift på de bedste Low Carb boller uden mel
Foto: Columbus Leth til De bedste fra Madbanditten
FIBERBOLLER - bedste opskrift på boller uden mel - LCHF og Keto - venlige

Få 7 dage gratis af MadbandittenPLUS

Få energiberegninger på alle opskrifter og egen favoritside og slip samtidig for forstyrrende annoncer.

Start gratis prøveperiode nu

 

167 kommentarer til “Fiberboller”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hvad er grunden egentlig til at man bruger loppefrøskaller, kan det undværes eller skæres ned på/ erstattes. Jeg syntes nemt brødet får en tapetklister artig smag og konsistens i munden.

    Svar
    • Jeg har mere følelsen af at Pofiber fx giver en lidt tør fornemmelse, hvilket er fint i det melfrie bagværk mens loppefrøskallerne bevarer mere den saftige struktur. Loppefrøskaller bruger jeg kun i mængder som fx 1-2 spsk. Aldrig mere end det. Jeg ved ikke om det giver mening. Jeg er sikker på at man fint kan nøjes med Pofiber, hvis man foretrækker det.

      Svar