Fiberboller

Disse fiberboller er min bedste opskrift på boller, der er Low Carb, LCHF og endda nærmest Keto-venlige, hvis du altså vil spise brød på Keto. Det er sjældent, jeg bager brød efterhånden, for jeg spiser det ikke rigtigt. Men jeg har længe haft lyst til at eksperimentere med at bage nogle boller, der ikke er så nødde-sødlige i det. Mange af de brødopskrifter, jeg har lavet, er jo flere år gamle, og dengang fandtes der jo slet ikke alle de typer specialmel, som der gør i dag.

Fiberboller med få kulhydrater

Opskriften på fiberboller indeholder mindre end 3 g kulhydrat pr. stk. Det er ret anstændigt for et stykke anstændigt bagværk, synes jeg.

De røg desuden ind på hitlisten hos Vega, som elsker alt, hun kan smøre smør på, mens de hos Silas fik scoren “mellem”. Glimrende! Jeg tænker, at de både kan bruges på morgenbordet og som sandwichbolle i madpakken.

Lækre LCHF fiberboller --> Madbanditten.dk

Fiberboller

5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin
Lækre boller med få kulhydrater
6 stk
|
40 min

Ingredienser

Fiberboller

 • 4 æg
 • 1,5 dl hytteost
 • 30 g smeltet smør
 • 1,5 dl almindeligt mandelmel ca. 50 g (reklamelink)
 • 1,5 dl Pofiber ca. 30 g (reklamelink)
 • 0,5 dl sesamfrø + til drys
 • 1-2 spsk loppefrøskaller (reklamelink)
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 tsk salt

Sådan gør du

 • Opvarm ovnen til 190 grader.
 • Blend æggene med hytteost og smeltet smør, til klumperne er forsvundet.
 • Hæld det hele i en skål, tilsæt resten af ingredienserne og rør dejen godt sammen, til den er jævn med elpiskeren.
 • Lad dejen hvile i ca. 10 minutter. Det er vigtigt at lade dejen hvile, for de mange fibre i dejen, gør den fastere og nemmere at forme at til boller. Dejen bliver dog ikke fast som en gærdej, men er stadig ret luftig eller “fluffy” i det.
 • Form dejen til boller med våde hænder og læg dem på en bageplade med bagepapir og drys dem med sesamfrø. Bag bollerne i den varme ovn i 20-25 minutter, til de er let gyldne. Lad dem afkøle på en bagerist.

Pofiber – godt til bagning af brød uden mel

Den vigtigste nye slags mel, synes jeg, er Pofiber/kartoffelfibre (reklamelink).

Pofiber er smagsneutralt, hvilket giver mulighed for at bage brød, der ikke smager så sødligt, det er billigt (koster en 20’er eller lign. for en pakke), og det kan efterhånden fås i flere større supermarkeder.

Desuden får jeg ikke ondt i maven af Pofiber, hvilket jeg ellers godt kan få af både det fiberrige mandelmel fra Funktionel Mad og af kokosfibrene. Så win!

Fiberboller - opskrift på de bedste Low Carb boller uden mel
Foto: Columbus Leth til De bedste fra Madbanditten
FIBERBOLLER - bedste opskrift på boller uden mel - LCHF og Keto - venlige

Trænger du til en frisk start?

Få masser af inspiration til sunde, nemme og velsmagende retter med min nye bog.

Perfekt til dig, der spiser Keto, Low Carb eller som bare gerne vil undgå sukker og mel.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

153 kommentarer til “Fiberboller”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane
  Mon man kan erstatte evt lidt af mandelmel eller profiber med speltmel ?
  Jeg lever begrænset lchf .. ikke for at tabe mig men Fordi jeg har det bedre med få kulhydrater …
  Savner dog mine koldhævede speltboller..

  Svar
  • Hej Annette
   Jeg er sikker på du sagtens kan bage fine boller med speltmel, men jeg spiser jo slet ikke mel, så jeg har svært ved at hjælpe her…

   Svar
 2. 5 stars
  Virkelig gode og lette at lave👍🏻👍🏻
  Gode som almindelige boller – men også gode til toast.
  Bliver ikke tørre og kan holde flere dage (prøvet 3 dage) i en pose på bordet.
  Mvh Henriette

  Svar
 3. Hejsa.
  Nu er de prøvet og fy for pokker! LÆKKERT!!! Jeg hat savnet mit brød/knækbrød. En bolle her til aften gjorde underværker. I love it.. jeg kan se du har skrevet antal kulhydrater men hvorn forholder det sig med kcal pr bolle. Kan de mon bruges som burgerboller 🤷‍♀️😬☺️ Tak for en møg lækker opskrift altså!

  Svar
 4. Hej Jane. Jeg har bagt finerbollerne et par gange og selv lavet mandelmel af 50 g. Mandler. Der står 11/2 dl. Mandelmel er ca. 50 g. Nu ser jeg, at du skriver i burgerbolle opskriften at 11/2 dl. Mandelmel er 80 g.

  De bliver nu ganske fine med 50 g. Og så er der jo ikke så mange kalorier i😉
  Bh
  Jane

  Svar
 5. Hej.
  Nu har vi det problem at vi ikke kan bruge profiber fordi det er kartoffel.
  Hvad kan jeg bruge i sted for?

  Svar
  • Jeg forstår ikke hvad du mener med *fordi det er kartoffel*. I er allergiske overfor kartoffel eller hvordan?

   Svar
 6. Hej Jane
  Kan ost erstattes af noget andet? Min datter tåler ikke mælkeprodukter og heller ikke stivelse… så det ville være lækkert

  Svar
 7. Skal blot lige hører om dejen til bollerne skal hvile i stue temperatur eller i køleskabet i de 10 min ?

  Svar
  • Det er bare på køkkenbordet. Det er bare for lige at give fibrene en chance for at suge væsken til sig.

   Svar
 8. Wauw de er lækre!

  Er ikke supervild med loppefrøskaller..synes de giver sådan en fornemmelse af sand i maden..kan man mon supplere op med mandelmel eller pofiber eller halv/halv?

  Bedste hilsner Tine

  Svar
 9. Hej Jane!
  Jeg er gået med min altædende husbond på keto,
  Men jeg er intolerant for mælkeprodukter, har du en ide til at udskifte hytteost i fiberboller?
  Det er OK med et “det må du selv finde ud af” ?
  Keto hilsner Inge

  Svar
  • Åh det er lidt svært. Laktosefri hytteost, hvis intolerancen er for laktose men ellers et ekstra æg måske. Nogle gange har jeg også brugt cremen fra kokosmælk og det fungerer nogenlunde. Men det er lidt svært at få helt det samme resultat, synes jeg.

   Svar
 10. Hej ?
  Jeg bagte igår bollerne – men glente putte dem i køleskab som jeg plejer, når bager boller med hytteost og æg…

  Er de lige til at smide ud nu?

  Bh Sonja

  Svar
  • Hej Sonja
   Det ved jeg desværre ikke men det tror jeg da ikke. Men du er nok den bedste til at vurdere det ved helt enkelt at kigge på dem og dufte til dem.

   Svar
 11. Tak, en utroligt god opskrift. Bruger mest valnødder i stedet for mandler, og oftest olie, da det i forvejen er flydende. Hytteost har jeg sjældent, men det fungerer fint med et surmælksprodukt eller flødeost – bare dejen er slasket, før den skal stå og kvælde.

  Svar
 12. Har prøvet disse i dag, med stor succes. Det bliver bestemt ikke sidste gang.
  Når det er vinterferie og frostvejr, er det ligesom om man ser fastelavnsboller, nybagte boller og varm kakao alle steder.
  Så er det dejligt at man også lige kan få en “rigtig bolle”.

  Svar
 13. Hej Jane.
  Jeg laver dine Fiberrige Gulerodsboller fra din brødbog. Der er ikke pofiber i opskrifter og jeg synes også den er noget flydende – også efter 10 min hvilen/sugning.
  Jeg tænker denne opskrift ligner men her er der masser af pofiber.
  Mangler det i den i bogen?
  Kan jeg tilsætte for at samle dejen?
  Eller er gulerødderne og kernerne noget der gør dén forskel?

  Svar
  • Hej Lars

   Jeg gætter på at du har brugt almindeligt mandelmel i stedet for det mandelmel fra Funktionel Mad, som står i opskriften. Det er desværre ikke det samme (læs evt. om ingredienserne på side 12-13). Mandelmel fra Funktionel Mad er et særligt fiberrigt mel og det er fibrene herfra, der får bollerne til at hænge sammen. Du kan godt prøve om du kan redde den ved at tilsætte fibre fx fra Pofiber.

   Svar
   • Hej Jane.
    Mange tak for hurtigt svar. Det er lige med at finde ud af mærker og “detaljer” når man er ny – men glad LCHF’er :-) og jeg har desværre ikke lige været gennem ingrediens-listen – så tak for tip og forklaring – og godt gættet med mandelmelet.
    Jeg gav den 2,5 pofiber på en dobbeltportion – og der ser riiigtig godt ud.
    Det skal nok blive en god fødselsdag :-)

    Svar
  • Det synes jeg ikke lige der er er fast ja/nej svar på for det afhænger jo af konteksten. Måske dette indlæg kan hjælpe: Er det Keto?

   Du kan også læse om hvorfor jeg har udeladt brødopskrifter i mine Keto-bøger HER.

   Svar
  • Tolke? Der er ikke noget at tolke. Pofiber indeholder de kulhydrater, der står på pakken.

   Det, du oplever ved brug, er, at Pofiber vejer meget lidt. Derfor bidrager det med utroligt få kulhydrater i det endelige bagværk.

   Svar
  • Nej desværre ikke i disse. Pofiber er jo hovedingrediensen her. Men du kan sagtens finde masser af andre opskrifter uden Pofiber.

   Svar
 14. Hej Jane

  De ser super gode ud. Jeg har nøddeallergi, og jeg overvejer derfor at erstatte mandelmelet med hampemel. Har du nogen erfaringer med at bage med hampemel?

  Mvh. Cæcilie

  Svar
 15. Hej Jane. Jeg har fulgt dit kursus i 6 uger – og er godt i gang.
  Nu har jeg prøvet at bage boller med pofiber, i dag. Opdager at det er lavet på kartofler.
  Ja – jeg forstår det ikke helt – når kartoffel ikke er en del af KETO.
  Måske jeg bare har misforstået det.???
  Jeg er helt med på, at jeg ikke hver dag kan spise Ketobollerne.
  På forhånd tak for dit svar.

  Svar
  • Hej Tove
   Det handler ikke om kartofler, det handler om kulhydrater. Pofiber, som rigtigt nok er lavet af kartoffelfibre, er ekstremt kulhydratfattigt og vejer utroligt lidt og vil derfor ofte bidrage med så lidt som 1-3 g kulhydrat i en opskrift. Derfor er det egnet til bagning, når man spiser low carb :)

   Svar
 16. Hej Jane.
  Jeg har i ca 3 uger lavet mad efter Keto på 4 uger . Bogen er simpelt hen blevet en bibel for mig . Alle opskrifter er bare så lækre , vi nyder hvert måltid . Men jeg syntes det går meget langsomt med at gå ned i vægt . Måske 100g pr døgn eller ingen ting . Jeg spiser ikke morgenmad er det et problem . Kan man spise pofiberboller

  Svar
 17. Hej Jane
  Tusind tak for endnu en virkelig god opskrift! Dejligt med en god bolle her i 5. ketouge og ca 5 kg. lettere :-) Med din bog: Keto på 4 uger som min mad-bibel.
  Jeg vil spørge dig om, at hvis jeg nu vil lave fx dobbelt portion til fryseren, så virker 8 æg voldsomt, tror du nogen af dem kan erstattes af vand?
  Vh Gitte

  Svar
  • Yay hvor godt :))

   Jeg tror ikke, jeg lige helt kan følge dig i, hvorfor 8 æg i en dobbelt portion virker voldsomt, mens 4 æg i den almindelige portion ikke gør det?

   Men uanset, jeg har ikke testet at lave dem med vand, så det ved jeg desværre ikke.

   Svar
   • Tak for hurtigt svar.
    Jeg er så taknemlig for din hjælp gennem bog og Madbanditten!!
    Synes nogen gange at ting kan blive lidt for *æggede* i smagen ;-) Jeg har ændret din opskrift lidt og bagt disse i dag, synes om muligt, at de er endnu bedre, i hvert fald lige så gode. Jeg synes *mindre æggede*. Det er lidt over dobbelt af din portion – 15 stk. Min 11 årige fik et stykke og sagde, de smager som normale boller!!
    Kan mærke på min mave, at den har savnet fibre, efter min første fiberbolle i går, virker den igen godt som før KETO ;-) Har været lidt hård. Du har ret i at Pofiber er genialt, især fordi man kan bruge meget mere af det end Loppefrøskaller, der jo gelerer meget.
    Her er min udgave:
    15 boller, 162 cal. pr. stk:
    6 æg
    3 dl. hytteost 4,5%
    50 g smeltet smør
    Ca 3 dl vand (de 4 ingredienser blendes glat)
    140 g mandelmel (eget)
    3 dl pofiber
    1 dl sesamfrø
    3,5 ss fiber husk (loppefrøskaller)
    2 tsk bagepulver
    2 tsk. salt
    Håber du eller andre har lyst til at prøve dem af. :-)

    Svar
 18. Hejsa jeg er ny med LCHF, så har et par spørgsmål.

  I dine fiberboller kan jeg bruge andet end hytteost? F.eks. Græsk yoghurt?

  Efter at have læst i dine opskrifter, har jeg købt loppefrøskaller I Brugsen. Hvad bruger jeg de gule til, og hvad med de grønne.
  ? I en af dine opskrifter fremhævede du de gule. Så dem købte jeg, og på grund af navnet troede jeg at jeg også kunne bruge dem som topping på min græske yoghurt. ? Det var ikke godt

  Svar
  • Jeg tror godt du kan bruge græsk yoghurt men det er ikke noget, jeg har prøvet.

   De grønne og de gule husk er begge loppefrøskaller. De gule er bare pulveriserede. Jeg tror, man plejer at sige, at man så skal bruge cirka halv mængde af dem, fordi de suger væske bedre. Men det burde gå fint at bytte dem med hinanden på den måde :)

   Svar
 19. Jeg er fan!!!!
  Er lige startet op med keto og det er uden tvivl en kæmpe omvæltning for mig at undvære brød.
  Har dog fundet en del rigtig gode og lækre alternativer her på din side.
  Tak for det :0)
  Havde ikke flere loppefrøskaller så puttede lidt hørfrø i for at binde det lidt sammen.
  Det fungerede rigtig godt ??

  Svar
 20. Jeg er ny inden for området og har ikke læst så meget endnu.
  Hvis ikke man må få kartofler, hvorfor så profiler, som jeg kan læse er lavet på kartofler.
  Er det fordi stivelsen er “hevet” ud af produktet?

  Bedste hilsner
  Lene

  Svar
  • Jeg formoder, vi er ude i noget auto-correct, så profiler = Pofiber.

   Pofiber står af kartoffelfibre og den mængde kulhydrat, der er deri, er fibre, vil jeg tro. Men sagen er at det stort set ingenting vejer og er meget drøjt i brug og derfor bidrager det med ganske få kulhydrater (vi taler få gram) i det færdige bagværk. Håber, det giver mening.

   Svar
 21. De her boller har virkelig reddet min vedholdenhed i keto-livet!

  Jeg er udfordret på hvidt brød hver morgen – og mennesker der vil mig det godt, med ofte nybagte boller.

  Nu bager jeg ugentlig en portion til fryseren og tager en op dagligt, og spiser sammen med kollagaerne, ingen sidesteps eller begrundelse for at spise hjemmefrabragt brød. Du er en gudinde ?

  Svar
 22. Fiberboller – jeg har fået lavet en god kompakt Fiberboller. Tilsatte lidt vand til dejen som virkede “tør” men har ellers fulgt opskrift i indhold og fremgangsmåde. Dine ser lette ud og ikke kompakte….. Hvad har jeg mon begået af fejl??

  Svar
  • Formentlig ingenting. Der er ikke noget let og luftigt over noget melfrit bagværk. Vær opmærksom på at du bruger almindeligt mandelmel og ikke det fedtreducerede. Det er det eneste, jeg kan komme på.

   Svar
 23. Mums de er gode. Elsker brød, men mine led kan ikke tåle det, så prøvede disse i dag. Blev meget positivt overrasket?

  Svar
 24. Hej Jane ,
  kunne godt tænke mig at vide , hvor jeg kan købe keto madplaner . Tror godt jeg kunne have gavn af den , da jeg har diabetes 2 på tablet .Hvad er prisen?
  Vh.
  Mogens

  Svar
 25. Hej Jane
  Jeg har et spørgsmål til flere af dine brød opskrifter.
  Mange af dem bages på omkring 200 grader +/-.
  Jeg mener at have læst, at de gode fedtstoffer i feks. nødder og lignende ødelægges, og faktisk bliver til dårlige fedtstoffer, når de bages ved over 160 grader.

  Svar
  • Jo det er sandt at nøddemel og den slags ikke tåler for høj varme og det er en fin rettesnor at holde sig til fx 160-180 grader eller deromkring. Ovntemperaturen og temperaturen i selve bagværket er ikke den samme, så det kan være lidt svært at sige helt præcist.

   Svar
 26. Jeg kunne godt bruge en opskrift på boller/brød med hampemel, kan du trylle sådan en frem? Jeg bruger flittigt dine opskrifter og har på 4 måneder tabt over 6 kilo, det er bare super

  Svar
  • Åh det tror jeg desværre ikke. Jeg spiser aldrig brød – af nogen art. Det fungerer ganske enkelt ikke for mig og jeg synes, de smager middelmådigt.

   Og fedt med det vægttab. Godt gået :)

   Svar
 27. Wow – sååå gode :) Tak for en god opskrift.
  Inden jeg går helt amok i de her boller. På en keto diæt – hvor ofte kan jeg spise disse?

  Svar
  • Du skal spise grøntsager, kød og fedt og holde brøderstatninger til de sjældne lejligheder. Sådan får du bedst succes med Keto?

   Svar
 28. Hej
  Kan man bruge flødeost i stedet for hytteost i dine fiberboller?

  Jeg nyder rigtig godt af dine opskrifter og har også købt din keto bog ?
  Kærlig hilsen Pia Dommerby

  Svar
 29. Hej ?
  Har disse til ”hævning” nu, men synes ikk dejen er spor fluffy, har alt i hvad der står man skal. Har jeg gjort noget forkert?? ?

  Svar
  • Hvis du har fulgt opskriften, har jeg ikke fantasi til at forestille mig at du skulle kunne have gjort noget forkert…

   Svar
  • De skal ikke hæve. De hæver i ovnen med bagepulveret. Det er normalt kun gærdej der hæver. Hvis de er lidt klistrede og flyder en anelse ud er dejen perfekt.

   Svar
 30. Hooooold nu op de er gode!!!! Jeg valgte at skifte mandelmel ud med sesammel .. Mmmm mm mmmmm (Lyden af mig der nyder himlen der kom tættere på)?

  Svar
 31. Åh, træt morgen! Kan godt se der står 6 nu ;-)

  Okay – ja det har er selvfølgelig helt rigtigt! Jeg påtænker at bruge dem som burgerboller :-)

  Men tak for hurtigt svar!

  Svar
 32. Hvor mange boller bliver der ca ud af ovenstående portion? :-)
  Og ved du nogenlunde hvad næringsindholdet er i dem? – Går næsten ud fra de hører under striks LHCF/keto

  Svar
  • Jeg får 6 boller ud af dem (som der står ;-))

   Jeg har ikke energiberegnet dem. Men de kan ikke indeholde ikke meget kulhydrat med de ingredienser, tænker jeg. Hvorvidt de passer ind i striks LCHF/KETO handler jo om, hvad man i øvrigt spiser. Med de briller, kan man jo få det meste til at passe, hvilket gør det dejligt fleksibelt.

   Svar
 33. Super nemme at lave. God konsistens. Jeg havde ikke sesamfrø så brugte græskarkerner. Vil prøve med sesamfrø næste gang. Disse smagte nemlig lidt for meget af æg, men tror det skyldes de manglende egentlig frø.

  Svar
 34. Mumsfilibaba :) Og de ligger sørme godt i maven, men helt uden at være tunge som sådan. Efter skiftet til LCHF er jeg kommet i kontakt med min mæthedsfornemmelse, som var nærmest ikke-eskisterende før. Tak for awesomme opskrifter og inspiration!

  Svar
  • Hvor er det fedt at høre. Det er altså et virkelig vigtigt skridt, det med mætheden. Nærmest altafgørende, vil jeg sige. Godt for dig! <3

   Svar
 35. Tusind tak for denne!!
  Hold nu op jeg har savnet brød på det seneste og denne dækkede alle min sanser og lyster!!

  Svar
 36. Hej Jane
  Jeg kan ikke forstå jeg ikke taber mig
  Hverken i cm eller vægt
  Startede den 2/2 2018
  Har kun syndet 2 gange med pommefrites og 1 rundstykke
  Ellers spiser jeg 100% efter LCHF
  Står på 108 kg
  Mvh Lisbeth

  Svar
  • Hej Lisbeth

   Et problem er at pomfritter og rundstykker på 3 uger forhindrer din krop i at skifte over til fedtforbrænding, som jo er det, der er meningen med LCHF.

   Og ellers vil jeg sige to ting:
   1) du taber dig, men din badevægt viser det ikke endnu
   eller 2) du spiser for mange kalorier

   Jeg tænker du kunne have glæde af den serie, jeg lavede fornyligt om hyppige begynderfejl, jeg ser hos nye LCHF’ere.

   Du kan starte med del 1 her: Begynderfejl #1

   Svar
   • Tak Jane
    Det er helt sikkert det jeg vil læse igennem i løbet af dagen
    For jeg syntes det er den nemmeste kostomlægning jeg har været på
    Så jeg stoler på det , og giver det tid
    Dejligt du skriver så hurtigt
    Mvh Lisbeth

    Svar
 37. Tak for nogle dejlige boller. Bagte disse til min kæreste som har kørt LCHF i flere år. Hun sagde det var de bedste LCHF boller hun havde prøvet at få. Jeg savnede noget smag af brød i bollerne, min intuition sagde at kardemomme var svaret. Jeg har netop bagt samme boller igen med 1 tsk. kardemomme og hold nu kæft en lækker smag de har. Bare prøv det.

  Svar
 38. Kære Madbanditten ? Nu har jeg prøvet mange af dine opskrifter, og jeg vil sige – til dato er dette det bedste jeg har bagt ? Tak for det & Gó weekend ?‍♂️

  Svar
 39. De bedste fiberrige boller jeg har lavet. Nu er mandelmel, pofiber og hytteost altid på lager. I starten bagte jeg kun bollerne til mig selv da jeg ikke troede andre i familien ville have dem, men manden fandt ud af hvor gode de er. Han kan mærke at de gør noget godt for fordøjelsen, så han plager tit om at jeg skal bage dem. Derfor hedder de her i familien “plageboller”. 1000 tak for en fantastisk opskrift.

  Svar
 40. Kan man spise disse fast hver morgen eller tænker du, at de er bedre egnet til weeekender?
  Jeg spørger, da jeg oplever hurtigt at gå død i yougurt og skyr, men ikke har tiden eller overskuddet til at lave noget mere “fancy” morgenmad såsom æg ?

  Svar
  • Det synes jeg man skal gøre, som det passer en bedst. Normalt anbefaler jeg at holde brøderstatninger på et minimum men det gør jeg ud fra at 1) de ofte ikke mætter lige så godt, som “rigtig mad” (grøntsager-kød-fedt) og 2) fordi de fleste for at få succes med LCHF har brug for at vænne sig af med brød-vanen, og det gør man ikke rigtigt ved at erstatte sine gamle brødvaner med brøderstatninger.

   Er ingen af de to ting et problem, kan de fint spises lige så tit, man lyster :)

   Men jeg anbefaler så faktisk heller hverken yoghurt eller skyr hver morgen. Sidstnævnte aldrig :) Her er i stedet 10 forslag til morgenmad, der er hurtigt at lave https://www.madbanditten.dk/2016/02/24/hurtig-morgenmad-til-travle-morgener/

   Svar
   • Mange tak for det hurtige svar ?
    Jeg har kigget dine morgenmadsopskrifter igennem meget grundigt, men jeg er desværre lidt besværlig (læs: kræsen) ?Desuden er jeg på SU og lchf er ikke ligefrem super budget venlig i forvejen ??

    Min kæreste og jeg er startet på LCHF i forbindelse om et ønsket vægttab (vi har herefter oplevet andre positive effekter), så jeg er selvfølgelig nysgerrig på, om det at spise fiberboller til morgenmad kan påvirke vægttabet negativt? ??

    Svar
    • Det er også min bekymring. Men der findes ikke akkurate ja/nej svar på det. Fungerer det for jer, er det super. Udebliver resultaterne, prøver I noget andet. Kun sådan finder man sin vej i det.

     Et billigt og nemt alternativ er også også at lave store portioner til aftensmad og spise rester om morgenen. Det bruger jeg selv rigtig meget. Det kræver lidt tilvænning at vænne sig til, men kroppen elsker det! :)

     Svar
 41. Hej Jane
  De ser lækre ud og vil prøve at bage dem
  Jeg har gul husk kan det bruges i stedet for loppefrøskaller
  Hvis det kan tror du så det er samme mængde jeg skal bruge
  Hilsen Anja

  Svar
 42. Kom lige i tanke om at du er vild med Havarti. Var i Torvehallerne forleden hvor jeg købte den lækreste nyudvikling af den almindelige Havarti. En lagret en af slagsen kaldet gammel knas. Jeg hørte flere anerkendende kommentarer omkring prøvesmagningen. Må sige jeg også er solgt. Bare lige et hint hint fra en oste elsker til en anden.

  Svar
 43. Hej :-) Det ser ud til at være en super god opskrift, som jeg bestemt vil afprøve. Men jeg tænkte på, om du ca. har en idé om, hvor meget kulhydrat de indeholder? Enten per 100 gram eller per bolle? :-)
  (Vi kører nemlig lidt LCHF for tiden)

  Svar
 44. Hej Jane .. det er de bedste boller jeg til dags dato har smagt .. de er bestemt ikke svampede. de smager fantastisk :-)

  Svar
 45. Hej Jane.
  Kan jeg lave dem kun på Pofiber?
  Jeg er nikkelallergiker i fødevarer og kan ikke tåle, mandler, kokos og andre kerner/nødder.
  Jeg skal lige finde ud af nikkelindhold pr. 100g i kokosolien. Kan i hvert fald ikke tåle kokosmælk.

  Kærligt
  Tanja

  Svar
 46. Hej Jane,
  De ser superlækre ud. Tror du man kan undlade loppefrøskallerne eller erstatte dem led pofiber? Jeg har nu efter 18 Mdr på lchf bare ikke bryder mig om den svampede konsistens de giver maden.
  Med venlig hilsen,
  Pernille

  Svar
 47. Hej.

  Jeg har lavet dem med sesammel og hampemel istedet for mandlerne 1/2 af hver. Det blev noget fladere (som forventet) men fuldstændig uden den der søde smag mandlerne kan give.

  Jeg har nu opskriften på de bedste burgerboller ever! Mine børn hopper på meget, som at oksekød med mexicanske krydderier masser af ost oven på grøntsager er en taco-wannabee, men burger uden boller har de altså ikke accepteret :D

  Da jeg lunede en til morgenmad, blev den faktisk sprød, uhhhhh sprødt ristet brød, er noget jeg har savnet, men troet jeg ikke kunne få pga mangel på “alm. mel” som i den grad trigger min sukkertrang.

  Jeg ved ikke hvor meget det “ødelagde” i forhold til kulhydraterne, men det kan man jo regen på, hvis man kører LCHF for at tabe sig.

  Svar
  • Ej hvor fedt at høre, Karen. Tak for tippet! Jeg har slet ingen erfaring med hampemel. Fungerer det godt at bage med?

   Svar
   • Det er første gang jeg prøver, havde det lige skabet og det er jo sundt :D Jeg tror man skal forvente fladt bagværk når man bruger det, men det giver sådan en lidt grovbolleagtigt smag, som er sygt god under ost, så kan man leve med flade boller, så kan det klart anbefales!

    Svar
 48. Hej Jane.
  Tusind tak for en masse dejlige og inspirerende opskrifter.
  Jeg og min kæreste har været på LCHF siden 2. januar og har aldrig haft det så godt! Jeg kan især mærke det i maven, det er helt fantastisk hvad der er sket på så få dage. Er gået fra udspilet og tung til “let” og godt tilpas. Det er SÅ dejligt! Så vi bliver ved :) Derfor finder og læser jeg næsten dagligt LCHF opskrifter for at få inspiration. Og faldt så over denne, da jeg lidt savner nogle “rigtige” boller.

  Jeg kom sådan til at tænke på om denne dej, eller andre LCHF “brød”deje med fordel kan laves aftenen før og opbevares i køleskabet til næste morgen, så man sparer noget forberedelsestid, og derved blot skal forme bollerne og smide dem i ovnen om morgenen? :)

  Hilsen Kristine.

  Svar
  • Hvor er det dejligt at høre, Kristine. :)
   LCHF-dej er ikke så velegnet til at gemme i køleskabet pga. de mange fibre. Hvis du gør det, skal du i hvert fald sætte dem som boller inden. Ellers vil jeg anbefale dig at bage bollerne, opbevare dem i køleskab og lune dem i ovn eller på brødrister næste dag.

   Svar
 49. Hej Jane,
  Jeg bor i Bukarest og kan ikke finde pofiber nogle steder, er der noget andet jeg kan erstatte det med?
  Venligst,
  Ida

  P.s. Tak for en fantastisk blog!

  Svar
  • Mit bedste bud er det fiberrige mandelmel fra Funktionel Mad eller kokosfibermel. Men så får du igen sødlige boller. Du må få noget familie til at sende dig et par pakker pofiber. De koster og vejer ingenting ;-)

   Svar
  • Dejlige fiberboller, jeg har udviklet lidt på opskriften da jeg ikke altid har alle ting på “lager” min opskrift : 38% cremefraiche (erstatning for hytteost) 38% Fløde (erstatning for smør), røres godt sammen, mandelmel og loppefrøskaller, salt og bagepulver alt røres til en lidt sej dej, dernæst prøvede jeg med held at komme lidt krydderurter blanding i, de blev også super gode. eg former nogle til boller andre som fladbrød. Mvh Ivan

   Svar
 50. Jeg få også ondt i maven af for meget kokosfibermel og i det hele taget hvis jeg spiser for meget kokos. Har du en ide om hvad det kunne skyldes?

  God søndag

  Svar
  • Mht. kokosfibermelet har jeg bare tænkt at det var for hård kost for maven med de fibre. Almindelig kokos har jeg aldrig tænkt over, så det ved jeg ikke lige…

   Svar
 51. Hej Jane, er det muligt at lave dem uden mandelmel? Jeg kan ikke tåle nødder, men godt kokos, så måske erstatte med det. Men så bliver de bare knap så neutrale i smagen, så måske du har et genialt indput :)
  Tak for altid skønne gode ideer til mit liv som diabetiker på lchf.
  Hilsen Sarah

  Svar
    • Jeg blender en blanding af div. kerner – det fungerer udmærket og har en mere neutral smag end solsikkekerner. På det seneste er jeg begyndt at bruge forspirede kerner som er begyndt at komme frem.

     Svar
     • Hej Jane ?

      Kæresten skal fejres på søndag så kommer familien og vi vil Self. Gerne give dem den bedste mad oplevelse…
      Så de kommer tilbage igen en anden gang ??
      Så mit spørgsmål er… ?
      Kan man bytte loppefrøskaller ud med Fiberhusk & kan jeg bruge 2 tsk. Fiberhusk ???

     • Ja det kan du sagtens. Jeg plejer at sige, at du ved fiberhusk skal bruge cirka halv mængde ift. loppefrøskaller fordi de suger mere væske. Rigtig god bagelyst :)