Friske grønne ruller – en vegetarisk rulle og en lakserulle

I går da jeg sad og spiste denne lækre frokost bestående af friske grønne ruller i en vegetarisk version og i en version med laks og grønt, slog det mig, hvorfor det egentlig provokerer mig så meget, når medierne beskriver LCHF som noget, der handler om at spise bacon og pølser og pålæg i stedet for rugbrød og havregryn.

Og det er jo selvfølgelig, fordi jeg tager det skidepersonligt!  Jamen, det gør jeg!

Og også fordi jeg føler mig fuldstændigt misforstået.

Jeg synes, det er så unfair, at man kun vil viderebringe den side af sagen og slet ikke vil medvirke til at fortælle om alle de glimrende ting, der faktisk kan komme ud af at spise sådan her.

Hvis jeg skal citere jer læsere her, er det fx noget med at “spise flere grøntsager end I gjorde på jeres tidligere kornbaserede kost” eller noget med at blive af med en hel masse overflødige kilo.

Fra slankekur til livsstil

I går var der en læser, der skrev en sød kommentar til mig på Madbandittens Facebookside om, at hun havde tabt 48 kilo med LCHF og holdt den nye vægt.

At holde vægten efter et vægttab er ellers den store udfordring, men hun elskede maden og følte ingen lyst til at gå tilbage til sin gamle kost. Og det er jo, når en kostændring bliver til en varig livsstil, at de varige resultater opstår.

Og uanset hvordan man vender og drejer det, så udgør det en helbredsudfordring at veje 48 kilo for meget, og at have taget den kamp op og vundet, synes jeg bare fortjener den største applaus!

Og ikke at blive fremstillet som en tankeløse tosse, der vælter sig rundt i bacon og pålæg.

Så I lige, hvordan jeg lod mig rive med der? Det er, fordi jeg tager det personligt.

Og hvis man skal kunne være i denne her verden, og især hvis man skal have sin færden på internettet, er det vigtigt, at man bliver dygtig til ikke at tage ting alt for personligt.

Og jeg ryster meget af mig, men åbenbart ikke lige dette.

Friske grønne ruller

Nå men lad os så se videre på den lækre opskrift.

At bruge spidskålsbladene som wrap i en rulle er jo et gammelt trick, men det virker altså bare stadig. Det giver bare sådan et festligt fornemmelse på sådan en grå og regnfuld dag, som vi havde i går.

Grønne spidskålsruller: en vegetarisk og en fleksitarisk med laks. Nem og lækker opskrift her: Madbanditten.dk

Friske grønne ruller – en vegetarisk rulle og en lakserulle

Udskriv Pin
1
|
10 min

Ingredienser

 • 2 blade spidskål
 • 2 gulerødder (jeg brugte 1 orange og en lilla gulerod)
 • 1 stort blad grønkål
 • 1-2 spsk humus (eller pesto)
 • 50 g laks ca. tilberedt eller varmrøget
 • 1 spsk solskinsdip (eller anden dip)
 • friske urter

Sådan gør du

 • Rengør spidskålsbladene og skær det nederste af. Dvs. der hvor stokken er, og hvor den er lidt for stiv til at kunne rulle.
 • Skræl gulerødder og riv dem fint, enten med rivejern eller julienne.
 • Skær stokken af grønkål og hak bladene fint.
 • Læg de to spidskålsblade fladt ned med ydersiden nedad.

Vegetar

 • Smør et lag humus på og fordel herefter gulerødder, grønkål og urter over. Rul stramt og sæt rullen sammen med en tandstik.

Lakserulle

 • Smør et lag solskinsdip på og fordel laks, gulerødder, grønkål og urter over. Rul stramt og sæt rullen sammen med en tandstik.
 • Halver evt. rullerne, så du har fire små. Server med ekstra humus og solskinsdip og spis og vær glad.
Grønne spidskålsruller: en vegetarisk og en fleksitarisk med laks. Nem og lækker opskrift her: Madbanditten.dk
Grønne spidskålsruller: en vegetarisk og en fleksitarisk med laks. Nem og lækker opskrift her: Madbanditten.dk

Trænger du til en frisk start?

Få masser af inspiration til sunde, nemme og velsmagende retter med min nye bog.

Perfekt til dig, der spiser Keto, Low Carb eller som bare gerne vil undgå sukker og mel.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

16 kommentarer til “Friske grønne ruller – en vegetarisk rulle og en lakserulle”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Dejlig inspiration til dagens frokost :-)
  Og mht. det andet du skrev, så må man bare en gang imellem bære over med de tåber der ikke ved bedre! Da du selv er et glimrende eksempel på sundhed og skønhed, taler det ligesom for sig selv.
  Jeg tror også at dem der bliver provokeret af en livsstil der afviger fra den gængse norm, ofte selv har dårlig samvittighed i.f.t. deres egen livsstil, selvom de ikke vil indrømme det.
  Hvad man vælger at spise eller ikke at spise er og bliver et personligt valg, som andre bare må respektere, så længe man ikke moralisere eller dømmer andre.
  Og det gør du i hvert fald ikke! :-)

  Svar
 2. Jeg synes, det er helt okay og forståeligt, at du føler dig personligt ramt – for det ér en misforståelse af dimenstioner!

  Og så lige til et tip (hvis du da ikke vidste det): grønkål har så godt af at blive masseret inden spisning. Det lyder skørt, men pres lidt citron og dryp lidt olie, evt. strø lidt salt, over din hakkede grønkål og gnub det mod hinanden med fingrene til det skifter farve til dyb mørkegrøn. Så bliver det så mørt og lækkert at bide i :))

  Svar
 3. At man tager ting personligt betyder at man brænder for det – og det er prisværdigt… ☺

  Tænker også at folk misforstår LCHF når de tror at det handler om bacon og pålæg. Jeg har aldrig spist mindre pålæg og som så mange andre spiser jeg bunker af grønsager.

  Jeg har fået konstateret sart mave og kan ikke spise brød og pasta eller drikke øl. Men bliver ofte gjort opmærksom på at man SKAL jo ha kulhydrater – hviltet jeg jo også får…

  Jane fortsæt gerne med at brænde så meget for emnet at du tager det personligt – dine opskrifter inspirere til en dejlig mad livsstil med mindre ondt i maven… ☺

  Sus

  Svar
  • Tak for den søde kommentar, Sus. Det er rigtigt, at det personlige jo er et udtryk for passion og den skal man selvfølgelig holde fast i. :)

   Svar
 4. Jeg elsker kålwraps, det er simpelthen den bedste gave til os med sarte maver! Nu spiser jeg ikke selv lchf, men elsker at der alligevel er mange af dine opskrifter (og tanker) som inspirerer mig super meget. Jeg har med stor succes serveret kålwraps eller salatwraps til ellers yderst “sundheds” skeptiske gæster og det er gledet ned hver gang ;)

  Svar
  • Hvor dejligt at høre. Tak Anna! Jeg tænkte også, at jeg godt kunne slippe afsted med at servere disse for gæster! Det gør jeg næste gang :)

   Svar
 5. Du skriver jo fra hjertet, og det er da det eneste, der er værd at høre på i blogosfæren, foruden, selvfølgelig, at du ved hvad du snakker om. Her er mit påskud for at fortælle dig, at dine bøger og denne blog er min nærmest autoritative – og den eneste fyldestgørende – kilde til grundig info om LCHF i Danmark (som jeg har fundet). Velunderbygget, nede på jorden, velformuleret, personling og med lækre billeder. En kompliment til dig og dit personlige engagement, som heldigvis skinner igennem din professionalisme.

  Svar
 6. Er det ikke bare sådan en typisk dansk ting at nedgøre ting, der afviger fra normen? Om det er en anderledes holdning til mad, børneopdragelse, træning, økonomi, politik eller alt muligt andet. Det kan vi ikke have. Man skal mene det samme som alle de andre. Den gode gamle jantelov, som bliver yderligere forstærket af en stærkt nedadgående journalistisk kvalitet i medierne. Jeg bliver også helt vildt provokeret af det!
  Jeg tror også tit, når det kommer til mad, at der er noget dårlig samvittighed blandet ind i det. Hvis folk nu inderst inde godt ved, at de ikke spiser helt vildt fornuftigt – at de nok burde skære ned på hvidt brød, sukker osv. Og hvis de som undskyldning har lullet sig ind i en forestilling om, at det nok ikke kan lade sig gøre. Og at det nok ikke er det hvide brød og sukkeret, der er problemet, men et særligt, uhjælpeligt problem i deres stofskifte. Hvis der så pludselig kommer en dame, som siger, at man sagtens kan leve helt uden sukker og hvidt brød – at man kan opprioritere grøntsager og fedt og helt droppe korn, stivelse, sukker og alle de ting, man gerne vil have en undskyldning for at spise løs af. Så er det da bare om at få lukket munden på dén dame i en fart! ;) Ellers kunne man jo risikere at blive nødt til rent faktisk at gennemføre den dér længe ventede livsstilsomlægning!

  Svar
  • Well spoken, Louise! Jo, Janteloven er sikkert en del af det også. Det bliver jeg vildt provokeret af i alle sammenhænge :)

   Svar
 7. Det er altid godt at brænde for en sag. Det ville også være dejligt, hvis folk talte positivt om det, de synes er rigtigt, og som de brænder for. Istedet for at være negative og kritisere det, der er anderledes. Det handler om respekt for andre. Det der er rigtigt for dig og mig, er måske ikke rigtigt for naboen osv. Og det gælder i øvrigt i alle af livets aspekter.

  Tak for en lækker opskrift. Den skal prøves. God weekend. ?

  Svar
  • Præcist, og det gælder jo også politik og alle mulige anre forhold! Fortæl hvad DU synes er rigtigt i stedet for at fortælle mig om, at du synes andre gør noget forkert. Tænk hvis alle gjorde sådan!

   Svar
 8. De mennesker, der tager ting personligt, er som regel også dem, man gider høre på, fordi de har noget på hjerte og brænder for deres sag! Så måske er det ok, at du lader dig rive lidt med? :) Lækre ruller i øvrigt! Jeg kan næsten ikke tåle at se på dem, når jeg sidder her midt i mit flytte-nyt-køkken-rod og må spise kedelig takeaway, fordi jeg hverken har strøm, vand eller noget i køkkenet. Jeg vil også have lækker mad!!

  Svar
  • Jo, det er da en superfin måde at se det på :)

   Udover at jeg tager det personligt, så er tendensen med næsten pr. automatik at nedgøre alt, der afviger en smule fra den slagne vej også noget, der provokerer mig helt vildt. Hvorfor er det så udbredt? Tænk nu, hvis man i stedet så på LCHF (for lige at blive i det eksempel), som noget, der får folk til at spise mindre sukker og bytte stivelsesholdigt tilbehør ud med flere grøntsager. Hvor mange ville egentlig sige, at de synes, det er en skidedårlig idé? Men nej, lad os kigge isoleret set på bacon! Kom nu altså!

   Svar