Broccolipesto – opskrift på sund grøn dip

Kan man lave pesto af broccoli? Ja, det kan man da! Og det smager faktisk dejligt og er en glimrende måde at snige lidt ekstra broccoli i sig selv og ungerne. Broccoli er ikke mine børns yndlingsgrøntsag. De foretrækker at få den serveret som broccoli-fritter eller som broccoli-is eller også skal der en virkelig god sovs til at den glider ned.

I går kom de sultne og beskidte hjem fra lejrskole og jeg serverede lidt præ-aftensmad-grøntsagsstænger med den grønne dip til, og den røg – lidt modvilligt – ned. Selv synes jeg, den er genial til dip.

Tak i øvrigt også for jeres mange spændende input til debatten i går om at få negative eller endda ondskabsfulde kommentarer på blogs eller Facebook. Jeg var aldrig i tvivl om, at de glade læsere langt, langt er i overtal, men det var alligevel dejligt at læse alle jeres positive tilkendegivelser. En af de ting, jeg har arbejdet rigtigt meget med i år er at luge negativitet ud af mit liv. Jeg kan godt selv have tendens til at glasset er halvtomt, og jeg har også meget nemt ved at overtage andres dårlige humør eller en dårlig stemning. Men jeg har simpelthen øvet mig i at distancere mig fra det, enten ved at sende det i pytkassen (der var den igen!) eller ved fysisk at fjerne det negative element fra min nærhed, og det er en af de ting, jeg synes, der har gjort den største forskel i mit liv i år. Det kommer I nok til at høre mere om, når vi kommer til årets sidste måned, hvor der traditionen tro skal gøres status og alt det der.

Nå, men tilbage til den flotte grønne dip! Sikke en farve, den har altså!

Broccolipesto - opskrift på lækker sund og grøn pestodip med broccoli --> Madbanditten.dk

1 GLAS

SÅDAN

Broccolipesto - opskrift på lækker sund og grøn pestodip med broccoli --> Madbanditten.dk

Broccolipesto - opskrift på sund grøn dip

Udskriv Pin
|

Ingredienser

1 GLAS

 • 200 g broccoli i buketter
 • 2 fed hvidløg
 • 40 g græskarkerner, evt. ristet let på en tør pande
 • 1 god håndfuld persille (eller basilikum)
 • 1 dl olivenolie
 • saft fra 1 citron
 • 50 g parmesanost, revet

Sådan gør du

 • Kog eller damp broccolibuketterne, til de er bløde.
 • Put alle ingredienser i foodprocessoren og blend, til du har en flot grøn pesto. Tilpas mængden af olie til den konsistens, du gerne vil have, at pestoen skal have. Smag til med salt.
 • Opbevar i et tætsluttende glas i køleskab i op til en uge.

Trænger du til en frisk start?

Få masser af inspiration til sunde, nemme og velsmagende retter med min nye bog.

Perfekt til dig, der spiser Keto, Low Carb eller som bare gerne vil undgå sukker og mel.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

15 kommentarer til “Broccolipesto – opskrift på sund grøn dip”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane,
  Jeg er i gang med dit kickstart forløb (uge1/intro) starte faktisk allerede i mandags, på egen hånd, da jeg simplere ikke kunne vente :-) Vi har nemlig brugt din opskrifter, bøger og din side Igennem langt tid – Vi er FAN – du altså skal have kæmpe ros for din blog, børger og opstarte på dette forløb ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
  Som skrevet er jeg lidt “ny” i dette univers :-)
  Er det ok at bruge Æggemælk i kaffen, så længer jeg Ikke drikker det dagen lang? (Jeg har meget svært ved sort kaffe også selvom jeg tilsætter lidt kokosolie)
  Hvad med æggelatte, Den prøvet jeg igår for første gang, smager så dejlig. er den ok at den drikkes engang imellem ?
  Fordi jeg spørg er at jeg ikke lige kan finde de 2 i planer som jeg har modtaget idag! Men de findes i dine Keto bøger:-)
  Mange Hilser og gid weekend
  Margrethe

  Svar
  • Hej Margrethe
   Både æggemælken og æg-latte er super kulhydratfattige, så de passer fint til Keto-fasen. Men som vi jo også taler om, spiller kalorier også en rolle og både æggemælk og æg-latte indeholder en del kalorier.
   Så tænk på det sådan her:
   Kulhydratrestriktion = god fedtforbrænding og appetitregulering
   Kalorieunderskud = vægttab

   Det er lidt to sider af samme mønt og så alligevel ikke helt. I starten vil jeg dog ikke bekymre mig om den del men hellere bare fokusere på at du har det godt og er mæt og tilpas. Sker kaloriereduktionen ikke spontant som følge deraf, har vi nogle strategier i baghånden til det. Men alt det kommer vi nærmere ind på i kurset :)

   Svar
 2. Nu så jeg også lige opskriften med grønkål. Hvorfor skal broccoli koges før anvendelse, når grønkålen ikke skal?
  Eller spurgt på en anden måde, kan pestoen også laves med rå broccoli?

  Svar
  • Det tror jeg sagtens. Gærflager (nutrional yeast) kan give samme umami smag som ost. Men ellers må du bare udelade helt.

   Svar
 3. Jeg var skeptisk men jeg havde noget broccoli der skulle spises, så jeg lavede en pesto søndag – i dag er det torsdag og den smager helt forrygende! Og farven er fint grøn.

  Svar
 4. Har prøvet det samme med blomkål, smager fantastisk til kartofler i stedet for sovs (outter dig lidt chili i)

  Svar
 5. Den ser lækker ud – den må prøves. Mine børn har altid elsket broccoli – vi legede at vi var kæmper, der spiste store træer – min datter på 23 har stadig det billede når hun spiser broccoli ;-)

  Svar
 6. Hvordan holder den farven ? Bliver brunligt og trist at kigge på (lidt ligesom avocado) eller holder den flotte grønne farve ?

  Svar