Chokoladetrøfler med chokoladeovertræk – kun 4 ingredienser

Okay, så der er to gange chokolade i overskriften, hvilket betyder, at jeg i hvert fald er solgt! You had me at chocolate! Simpelthen!

Disse chokoladertrøfler med den hårde chokoladeskal og den bløde chokoladetrøffelmidte er så lækre, at jeg allerede nu vil bookmarke dem og servere dem til kaffen nytårsaften. Det er vel ikke for tidligt at begynde at tænke lidt i de baner, vel?

Chokoladetrøflerne tager lidt tid at lave, dvs. tilberedningen strækker sig over mange timer. Men i effektiv arbejdstid, tager de ikke lang tid. Og så indeholder de kun 4 ingredienser: chokolade, piskefløde, vaniljepulver og salt. Sidst i indlægget giver jeg forslag til, hvordan du kan lave lækre smagsvarianter, så se dette som en slags grundopskrift.

Chokoladetrøfler med chokoladeovertræk - kun 4 ingredienser! --> Madbanditten.dk

Chokoladetrøfler med chokoladeovertræk – kun 4 ingredienser

Udskriv Pin
25 stk
|
1 t 30 min

Ingredienser

  • 300 g mørk chokolade (200 g til trøfler, 100 g til overtræk)
  • 1 dl fløde
  • 0,5 tsk vaniljepulver
  • 1 nip salt

Sådan gør du

  • Smelt 200 g chokolade i vandbad.
  • Hæld piskefløde, vaniljepulver og et nip salt i en røreskål. Hæld den smeltede chokolade heri og rør massen godt sammen med en en ske. Nu bliver den lidt tykkere og mere cremet i konsistensen. Perfekt. Sæt den i køleskabet og sæt timeren til 1,5 time.
  • Når tiden er gået kigger du til trøffelmassen i køleskabet. Hvis du kan forme små fedtede trøfler af den, gør du det. Det er noget svineri, men det er det værd. Er massen stadig for blød, lader du den stå 20-30 minutter mere i køleskabet.
  • Form trøflerne og sæt dem på et fad beklædt med bagepapir. Sæt fadet tilbage i køleskabet og lad dem blive gennemkolde igen.
  • Smelt de sidste 100 g chokolade i vandbad og dyp chokoladetrøflerne heri ved hjælp af to gafler. Sæt de chokoladeovertrukne trøfler tilbage på fadet og sæt fadet tilbage i køleskabet. Lad den yderste chokolade stivne og server de små himmerigsmundfulde direkte fra køleskabet.
  • Skulle det ske, at du har noget chokolade i overskud, så… ja, du finder nok på noget! ;-)

Noter

Skulle det ske, at du har noget chokolade i overskud, så… ja, du finder nok på noget! 😉
SMAGSVARIANTER, FX:
Tilsæt følgende i punkt 2:
  • 5 dråber anis-olie (adlink)
  • 5 dråber pebermynteolie (adlink)
  • 5 dråber rom-essens (oh my!)
  • 1-2 spsk finthakkede ristede hasselnødder
Bløde chokoladetrøfler med chokoladeovertræk - kun 4 ingredienser! --> Madbanditten.dk


Madbandittens Juleopskrifter

Tag alle mine bedste juleopskrifter med i køkkenet med denne lille jule-ebog.

Low Carb juleopskrifter uden gluten og uden sukker.

Madbandittens Juleopskrifter: 59,-

33 kommentarer til “Chokoladetrøfler med chokoladeovertræk – kun 4 ingredienser”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane
    jeg har lige lavet dine super lækre trøfler med piskefløde, ville servere dem juleaften, men idag er den 20/12, kan de godt holde sig til den 24, når fløden ikke er kogt op???????
    <3 Kh Lisbeth

    Svar
    • Godt spørgsmål, det har jeg aldrig tænkt på. Hvis fløden kan holde sig, kan trøflerne vel også. Måske du må ofre dig som prøvesmager, inden de ryger på bordet ;-)

      Svar
  2. Er der ikke for meget sukker i?
    Fortæller du mig at jeg må spise chokolade trøfler på lchf?
    Hvor mange må man spise, og skal man fjerne et måltid eller noget istedet?

    Svar
    • At spise dessert på LCHF og på al mulig anden kost er samme sag, tænker jeg. Nemlig at dessert/søde sager er noget, man spiser en gang imellem og ved særlige lejligheder. På LCHF er der vigtigste det daglige kulhydratindtag (og kalorieindtag hvis vægttab er målet), så det skal der tages højde for.

      Svar
  3. Kan du anbefale en mørk chokolade, som ikke er så tung på kulhydrater som “alm” mørk chokolade? Kan se at easis er sødet med Stevia, som du ikke ligefrem anbefaler. Vivani laver noget, som ser fornuftigt ud, men vil hellere høre hvilken du foretrækker at bruge. Tak :)

    Svar
    • Nej ikke rigtigt. Jeg bruger almindelig chokolade. 70% hvis det er til gæster, +85% hvis det er til mig selv. Der er nogle ting, jeg ikke vil gå på kompromis med, og hvis valget er mellem at spise sukkerfri chokolade med underlig bismag og ikke spise chokolade overhovedet, vælger jeg det sidste.

      Jeg er ret vild med Lindt 90% – den smager mildt og godt, trods den høje kakaoprocent.

      Svar
  4. Man kan også komme dem i små chokoladeforme (uden for mange detaljer – jeg bruger små trekanter). Det ser også ret så festligt ud :)

    Hvis man skal bruge dem til noget rigtig festligt kan man farve kokos naturligt med fx. Lidt Gurkemeje/safran etc. (Fik en pose med naturligt farvet kokos i 5 farver af min kreative moder, men jeg kan pt. ikke huske hvad hun ellers brugte).

    Specielt den grønne kokos var fin til julekonfekten som pynt.

    Svar
  5. Halløj!
    De ser sååå lækre ud, faktisk så lækre at der røg chokolade og piskefløde i indkøbskurven igår.
    Et hurtigt spørgsmål: kan massen stå længere end de halvanden time + 30 minutter eller bliver det derfor, for hårdt at arbejde med? :-)

    Svar
  6. De bedste ingredienser mhh. Du skulle prøve med en form af de professionelle typer. Det er så meget nemmere, end at fedte med hver enkelt. Og temperering er ikke svært, når bare man bruger termometer. Desværre er der mange “genveje” med 2/3 osv. som er svære, for ikke at sige umulige, hvis man ikke er vant til at temperere med termometer. Måske en ide til juleønske?

    Kh.
    Anne-Marie

    Svar
  7. Lyder så lækkert, Jane – tak:) Jeg tænker, om overtrækschokoladen bliver meget hård? Hvis, kunne man så smelte lidt smør eller kokosolie med i? Mener jeg at have læst engang – har du erfaring med det?
    Og så bliver de vist nødt til at blive afprøvet før nytår – god weekend, Hanne.

    Svar
    • Det har jeg gjort ved Bounty osv. Altså puttet kokosolie i overtrækket. Det gør den lidt nemmere at arbejde med, især hvis man bruger en meget mørk choko.

      Svar
  8. Lyder meget lækre! Når jeg skal overtrække kugler som disse bruger jeg et metal-spyd (det som jeg bruger til at tjekke om kager er gennembagte) eller en kødnål. Sæt kuglen på nålen og vend i den smeltede chokolade. Det er lidt nemmere end at balancere med 2 gafler synes jeg. Kh. Birgitte

    Svar
  9. Nøj, de ser fantastisk lækre ud ? men kan man erstatte fløden med noget andet? Min mave er ikke så glad for mælk og lignende ?

    Svar
  10. Nøj, hvor ser de gode ud :) Dem bliver jeg nødt til at prøve at lave MEGET snart! Chokolade er altid godt, men variation er jo sundt, så nu kan jeg afveksle mellem almindelig mørk chokolade og så chokolade med chokolade uden på ;)

    Svar
  11. Uuhhh, ville det være absolut forbudt at putte en Johan Bülow lakrids (glutenfri) indeni og rulle dem i lakridspulver???

    Svar
  12. Hej Jane

    Det lyder SÅ lækkert. Overvejer at lave dem i morgen til min fødselsdag for familien.

    Min mor kan dog ikke tåle mælkeprodukter (ikke kun laktose) – tror du man kan bruge et alternativ til fløde, fx kokosmælk?

    Vh Dorthe

    Svar