Madbanditten

LCHF - Madbanditten
  • Om mig
    • Lær mig at kende
    • Kontakt
    • Mission Statement
    • Om Madbanditten og reklamepolitik
    • Privatlivspolitik
    • Foredrag
      • Eventkalender
      • Hvad handler mine foredrag om?
  • Bøger
    • Keto på 4 uger
    • KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
    • Sådan taber du dig (e-bog)
    • 5 hemmeligheder til vægttab med Keto (e-bog)
    • STRIKS LCHF – en praktisk guide (e-bog)
    • Low Carb Vegetar (e-bog)
    • MADGLAD – lær dit barn at elske rigtig mad
    • LCHF året rundt
    • LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
    • LCHF – BRØD & KAGER
    • MÆT & SLANK – med LCHF
    • Madbandittens juleopskrifter (e-bog)
    • SHOP
    • International publications
  • Opskrifter
    • Keto opskrifter – Striks LCHF
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Brød
    • Dejlige drikkevarer
    • Juice – greenies – smoothies
    • Kager
    • Desserter
    • Is-opskrifter
    • Lækkerier
    • Juleopskrifter
    • Nytårsmenu
  • Kickstart
  • KETO
    • Keto bøger
    • Kickstart
    • Keto vægttab: Resultater og billeder
    • Hvad er KETO?
    • Begynderguide til KETO
    • KETO vægttab
    • Forskellige typer KETO
    • Keto og kaffe
    • Keto og antiinflammatorisk kost
    • Keto uden mælkeprodukter
    • Keto og sødemidler
    • Keto og alkohol
    • Keto og frugt
    • KETO og kolesterol
    • Keto og sygdomme
    • Keto kostplan – kostplan til striks LCHF og ketose
    • Carnivore Diæten
    • Ketogen diæt til epilepsi
    • KETO Living
    • KETO produkter
    • KETO bøger og vægttabsforløb
    • KETO kildeliste
  • KETO madplan
  • Alt om Keto på 1 side
  • LCHF
    • Hvad er LCHF?
    • Forskellige typer LCHF
    • LCHF og overgangsbesvær
    • LCHF indkøbsliste
    • Gode LCHF-produkter
    • LCHF – fedt og kolesterol
    • Hvad er kolesterol?
    • Videnskabelige studier om LCHF
    • LCHF – generelle spørgsmål
    • Må jeg spise (….) på LCHF?
    • LCHF og fertilitet, graviditet og amning
    • Maveproblemer
      • Fordøjelse og maveproblemer
    • Videoføljeton
    • LCHF og træning
    • Udstyr
  • Vægttab
    • LCHF og vægttab
    • LCHF og ketose
    • Derfor taber du dig ikke…
    • STRIKS LCHF – ketogen LCHF
    • Gode tip til et varigt vægttab
  • Sukkerfri
    • Bliv sukkerfri!
    • 100% sukkerfri – en personlig historie
    • Hvad sker der, når vi spiser sukker?
    • Sødemidler
Hjem » Opskrifter » Tilbehør » Hjemmelavet mexicansk krydderiblanding

Hjemmelavet mexicansk krydderiblanding

22. september 2015 af Jane Faerber 23 kommentarer

Hjemmelavet mexicansk krydderiblanding - uden sukker, modificeret stivelse og andet skrammel --> Madbanditten.dk

Lad mig starte med at sige, at jeg på ingen måde er for fin til at bruge færdige krydderiblandinger. En af favoritterne herhjemme er Cajun-krydderiet fra Urtekram. Jeg bruger den både til kylling, ovnbagte grøntsager og kartofler og til pulled pork (beef, chicken etc.).

Men når det kommer til mexicanske krydderiblandinger har jeg sværere ved at finde nogen, jeg synes er ok. Ingredienser som druesukker eller sukker er ofte blandt de første ingredienser (jo før, de nævnes i rækken, jo større andel udgør de i produktet), og ofte indgår også ting som modificeret stivelse. Her er et eksempel på en af de krydderipakker, jeg kiggede på:

Løg, salt (18%), paprika, druesukker, hvidløg, modificeret stivelse (kartoffel), sort peber, andre krydderier, koriander, gurkemeje, aroma, bukkehornsfrø, maltodextrin, syre (citronsyre), cayennepeber, antiklumpningsmiddel: (E551), gærekstrakt.

Dvs. at jeg betaler i dyre domme for løg, salt og sukker. Come on! Det kan jeg altså gøre bedre, tænkte jeg. Jeg har jo faktisk en… skal vi kalde det… velassorteret krydderisamling herhjemme, og det virker hovedløst ikke at lave sine krydderiblandinger selv. Så som sagt, så gjort.

1 GLAS MEXI-KRYDDERI

  • 2 spsk sød paprika
  • 2 spsk spidskommen
  • 2 spsk salt
  • 1 spsk koriander
  • 1 spsk løgpulver
  • 2 tsk hvidløgspulver
  • 3 tsk oregano
  • 1 tsk cayennepeber
  • 1 tsk timian

SÅ NEMT ER DET!

Bland det hele godt sammen i et glas. Smag til og juster til den passer til dine smagsløg. Opbevar i glas med låg.

Sværere var det som sådan ikke. Og så slipper du for at stå og bakse med enkeltkrydderier næste gang, du skal lave mexicansk mad. Her nedenfor er det en slags mexicansk gryderet med kylling serveret med avokado og masser og koriander og ostebollerne med blomkål ved siden af.

Lækker mexicansk LCHF-mad --> Madbanditten.dk

Vil du bruge Keto til vægttab?

Du har nok læst de mange vilde vægttabshistorier – men er det tid til at prøve selv?

Keto kan hjælpe til mere energi, mindre sukkertrang og vægttab uden konstant sult.

For en god og sikker start – start her: Keto på 4 uger

Måske vil du også læse

  • Morgenmad, sukker og dødsangst
  • Kyllingesalat – til morgenmad
  • Caribisk kuller (og valgfri ostetærte)
  • Sukkerfri hvid chokolade med pistacie og lakrids. LCHF og paleo. --> Madbanditten.dkHvid chokolade med pistacie og lakrids

Skrevet i: Opskrifter, Tilbehør

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kommentarer

  1. Helle Busted skriver

    4. juli 2020 kl. 15:21

    Jeg vil gerne tilmeldes dit nyhedsbrev 🙂

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      4. juli 2020 kl. 16:02

      Dejligt men du skal selv gøre det. Jeg kan ikke gøre det for dig. Gør det her og få e-bogen med samtidig: https://www.madbanditten.dk/keto-vaegttab-ebog/

      Svar
  2. Sabrina skriver

    18. marts 2019 kl. 08:42

    Hej 🙂

    Hvor mange “portioner” svarer 1 glas ca. til?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      18. marts 2019 kl. 09:21

      Åh det ved jeg ikke lige. Det kommer jo an på hvilken opskrift du bruger det i, hvor mange personer, den er til etc.

      Svar
  3. Anne skriver

    16. januar 2017 kl. 17:44

    Jeg er vild med dit Mexi-krydderi – det kan bruges til alt muligt. Kan jeg inspirere dig til at forsøge at lave et gyros-krydderi? Det er sikkert alt mulig mærkeligt i det kød man køber marineret. Men det smager så godt. TAK for dine lækre opskrifter ❤

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      17. januar 2017 kl. 08:23

      ja god idé! Det vil jeg straks skrive på min to do liste! 🙂

      Svar
  4. Lise Jørgensen skriver

    11. marts 2016 kl. 13:47

    Hej Jane, kan man evt lave det med løg og hvidløg som ikke er i pulverform? De to ting har jeg nemlig ikke.

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      11. marts 2016 kl. 15:37

      Nej så hellere lav krydderiblandingen uden og put løg og hvidløg i retten ved siden af 🙂

      Svar
  5. Heidi skriver

    10. marts 2016 kl. 21:46

    Jeg har købt løgpulver fra Holm ( ham fra TV)
    Der er kun tørret pulveriseret løg i bøtten.
    Købte det i Daglig Brugsen. Tænker det kan købes i Kvikly også😊

    Svar
  6. Janne skriver

    10. marts 2016 kl. 10:19

    Løgpulver laver du selv det eller hvis du køber det, hvilke mærke køber du så? Gider ikke spise eller betale en formue for tørret løg, sukker og salt!

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      10. marts 2016 kl. 10:34

      Jeg har bare købt en almindelig løgpulver, fra santa maria, tror jeg. Der er hverken deklareret salt eller sukker i indholdet.

      Svar
  7. Anja skriver

    1. oktober 2015 kl. 00:06

    Det ser lækkert ud. Det kunne også være en ide at bruge sød chili eventuelt i stedet for sød paprika.

    Sød chili er nemlig så meget smagen af Mexico og kan faktisk stå alene, hvis man har travlt og ikke lige har en blanding ved at hånden.

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      1. oktober 2015 kl. 19:21

      Hvor lækkert! Hvorhenne får man sød chili? Det synes jeg aldrig, jeg har set..

      Svar
  8. birgitte szarafin skriver

    29. september 2015 kl. 22:44

    Hvad med chili ?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      30. september 2015 kl. 07:19

      Jeg har brugt cayennepeber i stedet for chilipulver her. En røget chili, fx chipotlechili, som en foreslår i kommentarerne, ville være rigtig lækker!

      Svar
  9. Louise skriver

    24. september 2015 kl. 09:34

    Hej Jane 🙂

    lidt off topic – hvor har du købt maskinen til at lave den fine etikette på glasset?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      24. september 2015 kl. 09:36

      Den har jeg (dvs. min mand) købt i en kontorforsyning på nettet. Jeg så dog samme model i en boghandler fornyligt. Kan bare ikke huske om det var Bog/Idé eller Arnold Busck.

      Svar
  10. Eva Dahl Andersen skriver

    23. september 2015 kl. 09:18

    hej Jane

    Følger mange af dine lækre opskrifter i LCHF Året Rundt…og når du poster noget nyt.

    Skal have gæster på fredag og de skal jo selvfølgelig have ” lowcarb mad” ;).
    Jeg vil lave de confiterede andelår, har aldrig prøvet at lave dem selv.

    Men nu bliver jeg i tvivl om andefedtet til selve confiteringen…. skal jeg købe det og hvor, for der bliver jo ingen fedt at bruge af inden.
    Eller har du et smart trick til at lave det nemt selv…?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      23. september 2015 kl. 09:24

      Ej hvor lækkert! Andefedtet må du købe første gang. De fleste større supermarkeder har det. Det er på glas. Når du er færdig hælder du al fedt og saft på glas og kommer i køleskabet. Efter et døgns tid kan du skille dem ad, bruge saften til en sovs eller lign og gemme fedt til næste gang 🙂

      Svar
  11. Sandra Rasmussen skriver

    22. september 2015 kl. 09:15

    Har du prøvet og lave Cajun selv??

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      22. september 2015 kl. 09:31

      Ikke endnu men den er næste på listen 🙂 – og lige som jeg skrev det, tænkte jeg: jo, jeg har sguda! Jeg har en opskrift på det i Mæt&Slank, tror jeg, det er. Den må jeg lige kigge på engang!

      Svar
  12. Klidmoster skriver

    22. september 2015 kl. 09:12

    Det er også sådan jeg gør – for selv om det er nemt med sådan et brev, er det for dyrt og for meget kemi. Jeg kan også varmt anbefale at tilsætte en smule pulveriseret tørret chipotle. Det giver et dejligt snert af røg 🙂

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      22. september 2015 kl. 09:30

      Åh ja, det ville være dejligt med lidt røg. Ironisk nok har jeg to børn, som ikke deler min begejstring for røgsmag. Jeg tænker, jeg må tvinge dem til at gå til spejder eller noget… 😉

      Svar
  • Følg mig på Facebook
  • Følg mig på Instagram
  • Følg mig på Twitter
  • Følg mig på Pinterest
Jane Faerber
OM MIG • KONTAKT • BØGER
Jeg hedder Jane, og det er mig, der blogger her på Madbanditten. Udover at blogge skriver jeg bøger og holder foredrag. Alt sammen om mad og sundhed og livet ind imellem.

TILMELD NYHEDSBREV OG MODTAG E-BOGEN FOR 0 KR

signup

KETO MADPLAN

keto

KICKSTART – ONLINE KURSUS

keto

BØGER OM KETO

keto

FØLG MED PÅ BLOGLOVIN

Follow

Emner på bloggen

© Madbanditten 2014 All rights reserved
logo
  • Om mig
    • Lær mig at kende
    • Kontakt
    • Mission Statement
    • Om Madbanditten og reklamepolitik
    • Privatlivspolitik
    • Foredrag
      • Eventkalender
      • Hvad handler mine foredrag om?
  • Bøger
    • Keto på 4 uger
    • KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
    • Sådan taber du dig (e-bog)
    • 5 hemmeligheder til vægttab med Keto (e-bog)
    • STRIKS LCHF – en praktisk guide (e-bog)
    • Low Carb Vegetar (e-bog)
    • MADGLAD – lær dit barn at elske rigtig mad
    • LCHF året rundt
    • LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
    • LCHF – BRØD & KAGER
    • MÆT & SLANK – med LCHF
    • Madbandittens juleopskrifter (e-bog)
    • SHOP
    • International publications
  • Opskrifter
    • Keto opskrifter – Striks LCHF
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Brød
    • Dejlige drikkevarer
    • Juice – greenies – smoothies
    • Kager
    • Desserter
    • Is-opskrifter
    • Lækkerier
    • Juleopskrifter
    • Nytårsmenu
  • Kickstart
  • KETO
    • Keto bøger
    • Kickstart
    • Keto vægttab: Resultater og billeder
    • Hvad er KETO?
    • Begynderguide til KETO
    • KETO vægttab
    • Forskellige typer KETO
    • Keto og kaffe
    • Keto og antiinflammatorisk kost
    • Keto uden mælkeprodukter
    • Keto og sødemidler
    • Keto og alkohol
    • Keto og frugt
    • KETO og kolesterol
    • Keto og sygdomme
    • Keto kostplan – kostplan til striks LCHF og ketose
    • Carnivore Diæten
    • Ketogen diæt til epilepsi
    • KETO Living
    • KETO produkter
    • KETO bøger og vægttabsforløb
    • KETO kildeliste
  • KETO madplan
  • Alt om Keto på 1 side
  • LCHF
    • Hvad er LCHF?
    • Forskellige typer LCHF
    • LCHF og overgangsbesvær
    • LCHF indkøbsliste
    • Gode LCHF-produkter
    • LCHF – fedt og kolesterol
    • Hvad er kolesterol?
    • Videnskabelige studier om LCHF
    • LCHF – generelle spørgsmål
    • Må jeg spise (….) på LCHF?
    • LCHF og fertilitet, graviditet og amning
    • Maveproblemer
      • Fordøjelse og maveproblemer
    • Videoføljeton
    • LCHF og træning
    • Udstyr
  • Vægttab
    • LCHF og vægttab
    • LCHF og ketose
    • Derfor taber du dig ikke…
    • STRIKS LCHF – ketogen LCHF
    • Gode tip til et varigt vægttab
  • Sukkerfri
    • Bliv sukkerfri!
    • 100% sukkerfri – en personlig historie
    • Hvad sker der, når vi spiser sukker?
    • Sødemidler