Sojastegte rosenkål med rødbedespirer og mandler

Rosenkål er lidt svære, synes jeg. Selv lærte jeg først at spise dem et godt stykke inde i mit voksenliv. Med tiden vokser de dog mere og mere på mig. De smager fx dejligt bagt i ovnen med smeltet smør over eller tyndskåret i en råkost med en syrlig dressing.

I opskriften her har jeg stegt dem på panden i gode mængder kokosolie og hældt godt med umami-smag ved i form af soja (tamari faktisk). Det var bare lynhurtigt og lækkert tilbehør på en travl hverdagsaften. Rødbedespirerne på toppen er vildt dekorative og smuk mad smager som bekendt bare bedre, ikke?

Sojastegt rosenkål med rødbedespirer og mandler - lækkert LCHF-tilbehør --> Madbanditten.dk

Opskriften indeholder affiliatelinks (annoncelinks) – læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

TILBEHØR TIL 2-4 PERSONER

SÅDAN

Sojastegt rosenkål med rødbedespirer og mandler - lækkert LCHF-tilbehør --> Madbanditten.dk

Sojastegte rosenkål med rødbedespirer og mandler

Udskriv Pin
|

Ingredienser

TILBEHØR TIL 2-4 PERSONER

  • 500 g rosenkål
  • smagsneutral kokosolie til stegning
  • ca. 0,5 dl tamari (glutenfri soja)
  • et nip cayennepeber
  • friskkkværnet peber
  • 1 lille håndfuld grofthakkede mandler
  • 2 lille håndfuld rødbedespirer

Sådan gør du

  • Rengør rosenkålene og skær det nederste af stokken af. Halver rosenkålene.
  • Opvarm kokosolie på panden og steg rosenkålene heri i 3-4 minutter ved høj varme. Hæld tamari på panden og steg til den er fordampet. Drys med cayennepeber og friskkværnet peber og tilsæt de grofthakkede mandler til sidst.
  • Pynt med rødbedespirer inden servering.

Trænger du til en frisk start?

Få masser af inspiration til sunde, nemme og velsmagende retter med min nye bog.

Perfekt til dig, der spiser Keto, Low Carb eller som bare gerne vil undgå sukker og mel.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

7 kommentarer til “Sojastegte rosenkål med rødbedespirer og mandler”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane
    Først, tusind tak for din inspiration, i vores hver dag :)
    Det andet; husker jeg helt galt, hvis du en gang lavede et opslag med, hvilke spire og hvordan, man gør? Syntes ikke, jeg kan finde det på bloggen…
    På forhånd tak og god weekend!

    Svar
  2. Bruger du friske rosenkål? Kan man mon i en snæver vending bruge frosne rosenkål? Ligesom du har oplevet, så er de ved at vinde indpas i mit voksne liv ;-)

    Svar
  3. Hej Jane. Har en super nem råkost med rosenkål: I foodprocessor monterer du skive delen, og hælder hele, rå rosenkål og stykker af æble i. Blandes bagefter med citronsaft og fibersirup gold. Det var det ;-) Det smager super godt og er en stor succes i kantinen hvor jeg er køkkenchef! Jeg har aldrig set så mange rosenkål blive fortærret som efter jeg begyndte at servere dem sådan! For afveksling kan det hele også rives i stedet for skives og på arbejde blander jeg det med lidt ahornsirup og tørrede tranebær… Ved godt at æble ikke er lchf, men ellers er der jo til resten af familien :-)

    Svar