Madbanditten

LCHF - Madbanditten
  • Om mig
    • Lær mig at kende
    • Kontakt
    • Mission Statement
    • Om Madbanditten og reklamepolitik
    • Privatlivspolitik
    • Foredrag
      • Eventkalender
      • Hvad handler mine foredrag om?
  • Bøger
    • KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
    • STRIKS LCHF – en praktisk guide (e-bog)
    • MADGLAD – lær dit barn at elske rigtig mad
    • LCHF året rundt
    • LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
    • LCHF – BRØD & KAGER
    • MÆT & SLANK – med LCHF
    • SHOP
    • International publications
  • LCHF Kickstart
  • Opskrifter
    • Keto opskrifter – Striks LCHF
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Brød
    • Kager
    • Desserter
    • Lækkerier
    • Dejlige drikkevarer
    • Juice – greenies – smoothies
    • Juleopskrifter
    • Nytårsmenu
  • FAQ om LCHF
    • Hvad er LCHF?
    • Forskellige typer LCHF
    • LCHF og overgangsbesvær
    • LCHF indkøbsliste
    • Gode LCHF-produkter
    • LCHF – fedt og kolesterol
    • Hvad er kolesterol?
    • Videnskabelige studier om LCHF
    • LCHF – generelle spørgsmål
    • Må jeg spise (….) på LCHF?
    • LCHF og fertilitet, graviditet og amning
    • Videoføljeton
    • LCHF og træning
    • Udstyr
  • Vægttab
    • LCHF og vægttab
    • LCHF og ketose
    • Derfor taber du dig ikke…
    • STRIKS LCHF – ketogen LCHF
    • Gode tip til et varigt vægttab
  • KETO
    • Hvad er KETO?
    • Begynderguide til Keto – striks LCHF
    • Keto kostplan – kostplan til striks LCHF og ketose
    • KETO bøger og vægttabsforløb
    • KETO kildeliste
  • KETO Living
  • Sukkerfri
    • Bliv sukkerfri!
    • 100% sukkerfri – en personlig historie
    • Hvad sker der, når vi spiser sukker?
    • Sødemidler
  • Maveproblemer
    • Fordøjelse og maveproblemer
Hjem » Opskrifter » Tilbehør » Smørstegt græskar-spaghetti med hvidløg og rosmarin

Smørstegt græskar-spaghetti med hvidløg og rosmarin

17. september 2015 af Jane Faerber 9 kommentarer

Smørstegt græskar-"spaghetti" med hvidløg og rosmarin --> Madbanditten.dk

Græskar-“spaghettien” blev hurtigt voldsomt populær herhjemme. Faktisk mere populær end både squashghettien og gulerodsspaghettien.

Jeg tror, det skyldes, at den er mere fast i det og derfor har mere bid ligesom rigtig spaghetti. Squashghettien bliver hurtigt lidt vandet i den, og derfor spiser vi den oftest rå. Sådan kan jeg bedst lide den. Men nogle gange vil man gerne have gennemvarm mad, ikke?

Græskar-“spaghettien” kan tilberedes uden at blive slatten. Her har vi fx stegt den i smør sammen med hvidløg og rosmarin, og det er altså bare et næsten guddommeligt match. Næsten på højde med de overlækre græskarpizzaer med rosmarin og feta.

Smørstegt græskarspaghetti med hvidløg og rosmarin --> Madbanditten.dk

SMØRSTEGT GRÆSKAR-SPAGHETTIG – 2-4 PERSONER SOM TILBEHØR

  • 1 portion græskar-spaghetti
  • 2 spsk smør (ghee/klaret smør eller kokosolie uden smag)
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1 lille håndfuld frisk rosmarin, finthakket
  • saltflager

SÅDAN

Opvarm smør på panden og steg friskpresset hvidløg heri. Tilsæt nu græskar-spaghettien og vend den godt rundt på panden. Tilsæt finthakket rosmarin og salt og lad de stege lidt. Hvor længe du lader den stege, er op til dig. Jo længere stegetid, jo mindre bid. Jeg foretrækker at lade den stege i ca. 5 minutter.

Når du synes, den er klar, hælder du den over i en skål, drysser med saltflager og pynter med ekstra rosmarin.

Server som tilbehør til aftensmaden.

Måske vil du også læse

  • Lun rødkålssalat med mandler og urter --> Madbanditten.dkLun rødkålssalat med mandler og urter
  • Ærtesuppe - lækker opskriftGrøn ærtesuppe med peberrodscreme
  • Grønkålssalat med æbler og karry
  • Hjemmelavet nøddesmør på paranødder --> madbanditten.dkHjemmelavet nøddesmør med paranødder (brazil nuts)

Skrevet i: Tilbehør, Vegetar

Skriv et svar Annuller svar

Kommentarer

  1. Malu skriver

    4. oktober 2018 ved 18:12

    På diverse fora er der stor diskussion om hokkaido og butternutsquash overhoved er LCHF. Herunder hvor mange kulhydrater der er i dem. Kan du hjælpe mig med at få afklaring en gang for alle? Jeg elsker nemlig hokkaido 😜

    Og tak for dine fantastiske kogebøger og blog. Jeg glæder mig allerede til din nye bog kommer på markedet 😊

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      4. oktober 2018 ved 19:07

      Nej det kan jeg ikke rigtigt. Græskar indeholder flere kulhydrater end fx kål og salatgrønt så det afhænger jo af ens kulhydratmål. Sigter man efter 20 g kulhydrat pr. dag er det svært med græskar. Sigter man derimod efter 50 g, har man mere spillerum osv. Det er ikke madvarerne, der ‘er lchf’. Det er det samlede indtag af kulhydrat, der gør kosten low carb. Jeg har aldrig rigtig forstået hvorfor det overhovedet er til diskussion.

      Svar
  2. Sanne skriver

    25. oktober 2017 ved 06:47

    Hvilket slags græskar bruger du og hvordan strimler du den?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      25. oktober 2017 ved 07:38

      Jeg bruger opskriften her: https://www.madbanditten.dk/2015/08/31/graeskar-spaghetti-ny-boernefavorit/ som grundopskrift. Beklager hvis det ikke var tydeligt nok i opskriften 🙂

      Svar
  3. Katre Christiansen skriver

    16. november 2016 ved 17:24

    Jeg kan ikke helt gennemskue hvordan du får tryllet sådan en klumpet græskar til de der fine strimlerne?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      16. november 2016 ved 18:16

      Jeg bruger en julienneskærer. Se her: https://www.madbanditten.dk/2015/08/31/graeskar-spaghetti-ny-boernefavorit/

      Svar
  4. Lotte skriver

    20. september 2015 ved 21:43

    Jeg har altid elsket hokkaido, og nu elsker jeg denne smukke grøntsag endnu mere. Jeg er nu officielt afhængig af hoikkadospaghetti! Tak for en inspirerende måde at bruge græskar på 🙂

    Svar
  5. Mette skriver

    17. september 2015 ved 11:48

    Puha, det lyder godt nok voldsomt, at man spiser 2-4 personer som tilbehør til græskarspaghettien. Er de mon lchf? 😉

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      17. september 2015 ved 12:32

      Det er mest kød og fedt, så den er god nok 😉

      Svar
  • Følg mig på Facebook
  • Følg mig på Instagram
  • Følg mig på Twitter
  • Følg mig på Pinterest
Jane Faerber
OM MIG • KONTAKT • BØGER
Jeg hedder Jane, og det er mig, der blogger her på Madbanditten. Udover at blogge skriver jeg bøger og holder foredrag. Alt sammen om mad og sundhed og livet ind imellem.

TILMELD DIG NYHEDSBREV

signup

KETO LIVING

keto

POPULÆRE INDLÆG

  • Opskrifter
    Opskrifter
  • Aftensmad
    Aftensmad
  • Keto opskrifter
    Keto opskrifter
  • Brunkål
    Brunkål

FØLG MED PÅ BLOGLOVIN

Follow

INSTAGRAM

Indlæs mere...Følg på Instagram

Emner på bloggen

© Madbanditten 2014 All rights reserved