Broccoli med bacon, ristede mandler og parmesan

I dag er der rigtigt dejligt LCHF-tilbehør her på bloggen, ‘Broccoli med bacon mandler og parmesan’. Det er så nemt at gå kold i de samme retter, især når tiden er knap.

Herhjemme har vi lidt for meget om ørerne i øjeblikket. Søren arbejder som en gal, og jeg knokler for at blive færdig med et rigtigt spændende projekt, som jeg glæder mig til at dele med jer, når jeg er klar.

Og alt det arbejde griber virkelig forstyrrende ind i den fritid, som jeg så krampagtigt holder fast i. Og fordi jeg så krampagtigt holder fast i den, har jeg hele to aftener ude i denne uge, hvilket er mere end jeg plejer at have på en måned – ja, så gammel/kedelig er jeg! Jeg hader, når jeg begynder at lulle mig selv ind i jeg-har-ikke-tid-rollen, for jeg HAR tid. Jeg har lige præcis de samme 24 timer til rådighed hver dag som alle mulige andre. Jeg fylder muligvis for meget i dem eller bruger dem ikke så smart, som jeg kunne, men så må jeg blive bedre til at prioritere.

Så tiden i køkkenet kører lidt på autopilot i øjeblikket. Det var derfor rigtig dejligt, da en læser skrev til mig fornyligt med en enkelt men virkelig lækker broccolisalat, som hendes familie holdt meget af.

Mine unger, som ellers er ret gode til det med grøntsager, er ikke ubetinget begejstrede for broccoli, eller dvs. den ene er mere end den anden, men det er ikke lige broccoli, der står højst på deres liste. At peppe den op med bacon, ristede mandler og parmesan gør dog underværker for det meste.

Broccoli med bacon, ristede mandler og parmesan --> Madbanditten.dk

Broccoli med bacon, ristede mandler og parmesan

Udskriv Pin
4
|
15 min

Ingredienser

TILBEHØR TIL 4 PERSONER

 • 1 stort broccoli
 • salt
 • 80 g mandler
 • 80 g bacon (gerne øko)
 • 60 g parmesan revet

Sådan gør du

 • Skær broccoli i ret små buketter. Læg dem i en stor skål, drys med salt og overhæld dem med kogende vand. Lad dem ligge deri i 5-10 minutter.
 • Opvarm ovnen til 200 grader.
 • Rist mandler på en tør pande, til de begynder at dufte og tage farve. Tag dem af panden og lad dem afkøle og hak dem så groft.
 • Steg bacon sprødt på panden og lad skiverne dryppe af på køkkenrulle. Gem det overskydende baconfedt i panden.
 • Hæld vandet fra broccoli og læg broccolibuketterne over i et ovnfast fad. Vend hakkede mandler og revet parmesan heri og hæld baconfedtet over. Drys evt. lidt ekstra salt over også.
 • Bag i ovnen i 10-15 minutter. Knus bacon og drys baconstykkerne over inden servering.
Broccoli med bacon mandler og parmesan

Den eneste Low Carb/Keto-kogebog, du behøver!

Få fornyet inspiration og opskrifter til dit Low Carb/Keto-liv.

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Læs mere her: De bedste fra Madbanditten

6 kommentarer til “Broccoli med bacon, ristede mandler og parmesan”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Nøøøøøj, hvor lyder det bare SUUUPER lækkert (og nemt). Jeg har de samme problemer med “manglende tid”, som du, men jeg forsøger ihærdigt at prioritere rigtig mad i mit pressede skema… jeg ved, at jeg løber tør for energi, hvis jeg ikke får noget rigtigt mad. Denne ret er tilpas hurtig at lave, og jeg ville sagtens kunne bruge den som et helt måltid med lidt ekstra fedt ved siden af :-D

  Svar