Madbanditten

LCHF - Madbanditten
  • Om mig
    • Lær mig at kende
    • Kontakt
    • Mission Statement
    • Om Madbanditten og reklamepolitik
    • Privatlivspolitik
    • Foredrag
      • Eventkalender
      • Hvad handler mine foredrag om?
  • Bøger
    • Keto på 4 uger
    • KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
    • Mælkefrie Keto opskrifter (e-bog)
    • Sådan taber du dig (e-bog)
    • 5 hemmeligheder til vægttab med Keto (e-bog)
    • STRIKS LCHF – en praktisk guide (e-bog)
    • Low Carb Vegetar (e-bog)
    • MADGLAD – lær dit barn at elske rigtig mad
    • LCHF året rundt
    • LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
    • LCHF – BRØD & KAGER
    • MÆT & SLANK – med LCHF
    • Madbandittens juleopskrifter (e-bog)
    • SHOP
    • International publications
  • Opskrifter
    • Keto opskrifter – Striks LCHF
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Brød
    • Dejlige drikkevarer
    • Juice – greenies – smoothies
    • Kager
    • Desserter
    • Is-opskrifter
    • Lækkerier
    • Juleopskrifter
    • Nytårsmenu
  • Kickstart
  • KETO
    • Keto bøger
    • Kickstart
    • Keto vægttab: Resultater og billeder
    • Hvad er KETO?
    • Begynderguide til KETO
    • KETO vægttab
    • KETO Living
    • Forskellige typer KETO
    • Keto og kaffe
    • Keto og antiinflammatorisk kost
    • Keto uden mælkeprodukter
    • Keto og sødemidler
    • Keto og alkohol
    • Keto og frugt
    • KETO og kolesterol
    • Keto og sygdomme
    • Keto kostplan – kostplan til striks LCHF og ketose
    • Carnivore Diæten
    • Ketogen diæt til epilepsi
    • KETO produkter
    • KETO bøger og vægttabsforløb
    • KETO kildeliste
  • KETO madplan
  • Alt om Keto på 1 side
  • LCHF
    • Hvad er LCHF?
    • Forskellige typer LCHF
    • LCHF og overgangsbesvær
    • LCHF indkøbsliste
    • Gode LCHF-produkter
    • LCHF – fedt og kolesterol
    • Hvad er kolesterol?
    • Videnskabelige studier om LCHF
    • LCHF – generelle spørgsmål
    • Må jeg spise (….) på LCHF?
    • LCHF og fertilitet, graviditet og amning
    • Maveproblemer
      • Fordøjelse og maveproblemer
    • Videoføljeton
    • LCHF og træning
    • Udstyr
  • Vægttab
    • LCHF og vægttab
    • LCHF og ketose
    • Derfor taber du dig ikke…
    • STRIKS LCHF – ketogen LCHF
    • Gode tip til et varigt vægttab
  • Sukkerfri
    • Bliv sukkerfri!
    • 100% sukkerfri – en personlig historie
    • Hvad sker der, når vi spiser sukker?
    • Sødemidler
Hjem » Opskrifter » Tilbehør » Græskarmos med parmesan og timian

Græskarmos med parmesan og timian

9. september 2015 af Jane Faerber 47 kommentarer

Lækreste opskrift på græskarmos med parmesan og timian -- LCHF & paleo --> Madbanditten.dk

Denne græskarmos er noget af det lækreste, jeg længe har smagt. Den salte parmesan er et perfekt match til det søde græskar, konsistensen er blød og rar, og det er bare comfort food for alle pengene. Ungerne (eller faktisk kun Vega, for Silas spiste et andet sted) slubrede den i sig og sagde, at den smagte som kartoffelmos – nej, bedre end kartoffelmos. Og jeg giver hende ret. Jeg har aldrig været vild med kartoffelmos.

Det sker ind imellem, at I, læserne, deler jeres yndlingsopskrifter med mig i kommentarfeltet herinde på bloggen, og når de lyder tilstrækkeligt lækre, sender I jo mig direkte i køkkenet for at lave dem. Sådan en opskrift er denne. Tippet kom fra en læser, som havde læst indlægget med mine 10 bedste græskaropskrifter.

Min opskrift her indeholder et halvt græskar, fordi det var, hvad jeg havde. Gang gerne portionen op, så du laver dobbelt op.

Har du rester, kan du altid lave en portion græskarpandekager.

Lækreste opskrift på græskarmos med parmesan og timian -- LCHF & paleo --> Madbanditten.dk

GRÆSKARMOS – 3-4 PERSONER SOM TILBEHØR

  • 0,5 hokkaido græskar (mit var på størrelse med en håndbold)
  • 1 fed hvidløg
  • 1 lille dusk friskhakket timian
  • smør eller kokosolie til stegning
  • 1,5 dl kyllingebouillon
  • 1 dl fløde eller kokosmælk
  • ca. 50 g parmensan, revet

SÅDAN

1. Halver det halve græskar og fjern kernerne i midten. Skær resten i små tern. Lad bare skrællen sidde på, den kan sagtens spises (især hvis dit græskar er økologisk)

2. Opvarm smør eller kokosolie på en pande og steg græskarstykkerne heri sammen med hvidløg og timian. Hæld kyllingebouillon og fløde/kokosmælk over og lad simre i ca. 20 minutter. Rod lidt rundt i panden undervejs, så græskarene koges ligeligt.

3. Når græskarternene er møre, og væsken kogt godt ind, hælder du hele balladen over i en skål. Hæld parmesan oveni og blend nu godt med stavblenderen, til du har en ensartet mos. Pynt med lidt frisk timian på toppen og server.

TIP: Opskriften her var egentlig oprindeligt en suppe, som jeg lavede til mos ved at bruge mindre væske. At tilsætte ekstra væske og blende den til en finere suppe, forestiller mig må være SÅ lækkert også!

Har du brug for en frisk start?

Kom hurtigt og sikkert i gang med Keto med min bog Keto på 4 uger. Den perfekte begynderbog til dig, der ikke orker tung teori, men bare gerne vil i gang med det samme.

Find bogen her: Keto på 4 uger

Måske vil du også læse

  • Tzatziki - den bedste opskrift på tzatziki finder du lige her.Tzatziki – min bedste opskrift på en ægte græsk tzatziki
  • Pebersovs - opskrift på den lækreste sovs med peberPebersovs
  • Citronsauce - opskrift på sauce til fisk med citron og kapersCitronsauce med kapers
  • Saltede citroner opskriftSaltede citroner

Skrevet i: Tilbehør

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kommentarer

  1. Jennifer skriver

    19. oktober 2019 kl. 18:34

    Lige hvad jeg mangler til vores lammeporchetta i morgen. Tak for inspiration ☺️

    Svar
  2. Inger Marie skriver

    14. februar 2019 kl. 06:05

    Så lækkert. Fulgte din opskrift, brugte dog 1 dl mælk i stedet. Det kogte under låg her.
    Tak for opskrift.

    Svar
  3. Christina Husted Christiansen skriver

    10. oktober 2018 kl. 20:07

    Jeg har ny lavet denne opskrift 2 gange og begge gange blev det vildt vandet. Ved ikke hvad jeg gør forkert. Her sidst brugte jeg ikke engang fløde, men det blev lige tyndt. Smagen er dog god, så ville ønske jeg kunne få den tyk som kartoffelmos.

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      10. oktober 2018 kl. 20:09

      Måske hælde væsken fra efter kogning og så tilsætte den lidt efter lidt imens du blender, til du har fået rette konsistens, kunne være en mulighed.

      Svar
  4. Mille skriver

    25. oktober 2017 kl. 12:08

    Hvad kan man spise til? Foretrækker at have noget at tygge i også, har du foreslag til noget lækkert drys? Evt. vegetarisk 🙂

    Svar
  5. Anne skriver

    6. oktober 2017 kl. 13:02

    Jeg gider ikke stegebøvlet, så jeg laver det altid i ovnen:
    – snitter græskar og hvidløg, drysser timian på, hælder olien over, vender det rundt, smider det i et fad og bager det ved varmluft (måske ca. 180 gr.) indtil stykkerne bliver lidt brune i kanterne. Vender evt. det hele en gang eller to (forsigtigt), indtil det bliver blødt.
    – følger resten af opskriften efter planen.
    Det bliver vanvittigt lækkert (også uden parmesan), det passer sig selv, og det sviner mindre.

    Svar
  6. Anne skriver

    6. oktober 2017 kl. 12:57

    Halloweengræskar smager ok, hvis man bare skal bruge dem som mos (dvs. ikke optimale til denne opskrift). I så fald skal man koge stykkerne og lade væden dryppe af, før man blender dem. Så kan man bruge mosen til kage el.lign.

    Svar
  7. Henriette Holst skriver

    5. oktober 2017 kl. 09:26

    Nogen idéer til hvad jeg kan erstatte parmesanen med for en opskrift uden mælkeprodukter?
    Kh Henriette

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      5. oktober 2017 kl. 10:37

      Hvad med gærflager? Det ved jeg, at mange bruger for at få den umamismag, som parmesanen netop giver…

      Svar
    • Anne skriver

      6. oktober 2017 kl. 12:59

      Det smager fint uden parmesanen også. Bouillonen giver den fylde, der skal til.

      Svar
  8. Marianne Sander Holm skriver

    3. oktober 2017 kl. 22:09

    Der der stivelse I græskar ?, da vi spiser mad uden stivelse ………😍

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      4. oktober 2017 kl. 11:40

      Er det bevidst stivelse, I undgår eller kulhydrater generelt? Hokkaidogræskar indeholder 4,8 g kulhydrat pr. 100 g, heraf under 1 g stivelse.

      Svar
  9. Anja skriver

    3. oktober 2017 kl. 16:43

    Uh, den mos skal jeg da lave!😊 Skal bare lige være helt sikker: det var et helt okaido, der var på str med en håndbold ik?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      3. oktober 2017 kl. 17:04

      Yes, præcis!

      Svar
  10. Inge Marie skriver

    30. september 2017 kl. 14:24

    Tak for en god opskrift. Vi har lavet den flere gange med vores yndlingsgræskar (Sweet Lightning).
    Jeg har søgt efter en god opskrift med fermenteret græskar og/eller squash. Har du måske en opskrift på noget i den retning?
    Mange hilsener
    Inge Marie.

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      1. oktober 2017 kl. 09:19

      Uh så spændende. Jeg kender slet Sweet Lightning. kan man købe dem i DK?

      Jeg har slet ikke prøvet at fermentere græskar, så der kan jeg desværre ikke hjælpe…

      Svar
  11. Marie skriver

    25. september 2017 kl. 15:41

    Hej Jane
    Jeg vil kaste mig ud i denne lækre mos i morgen (min mor har tidligere serveret den for mig efter din opskrift, og den smager jo helt forrygende!). Jeg er lige lidt nysgerrig på, hvad det mon var for en lækker ting, man kan lave med restmosen?
    På forhånd tak 🙂

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      25. september 2017 kl. 15:57

      Ha! Godt spørgsmål! Jeg måtte da lige selv lægge hovedet lidt i blød, for det er jo virkelig længe siden. Men jeg kom frem til, at det måtte være disse græskarpandekager: https://www.madbanditten.dk/2015/09/13/graeskarpandekager/

      Svar
  12. Linda skriver

    10. oktober 2016 kl. 13:36

    Kan det fryses ned, og kan man evt udskifte fløden med flødeost?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      11. oktober 2016 kl. 07:37

      Jeg har ikke prøvet at fryse den men fløde kan helt sikkert godt byttes med flødeost 🙂

      Svar
  13. Inge Marie skriver

    6. oktober 2016 kl. 22:00

    Super opskrift! Endelig den helt rigtige græskaropskrift! Vi har en minigræskar i haven, som bare boomer efter det lune septembervejr.

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      7. oktober 2016 kl. 11:29

      Øj, heldige dig! Gid jeg havde den slags i min have!

      Svar
      • Inge Marie skriver

        1. oktober 2017 kl. 15:57

        Hej Jane. Jeg har frøene fra en meget gammel frøpose, jeg går på jagt efter nogle nye. Jeg skal nok huske dig, når jeg finder de rigtige 😉 Jeg har lagt min udgave af mosen på min hjemmeside og henvist til din side. Jeg håber, det er ok på den måde?

        Mange hilsener
        Inge Marie.

        Svar
  14. Louise skriver

    10. september 2016 kl. 22:59

    Den hokkaido jeg brugte var måske lidt lille, så der var ikke så meget mos over det, jeg fik kreeret. Men hey, det smagte fint som suppe – omend det var lidt mystisk at servere sammen med roastbeef 😉

    Svar
  15. Christine skriver

    6. september 2016 kl. 19:47

    Fantastisk opskrift. Jeg laver den altid af butternut squash. Det passer nemlig altid med at jeg har et halvt til overs når jeg laver de lækre minipizzaer med feta og rosmarin.

    Svar
  16. Nanna skriver

    5. februar 2016 kl. 09:07

    Hej Jane

    Ved du om man kan fryse mosen, hvis man nu gerne vil lave en lidt større portion? 🙂

    Svar
  17. Louise skriver

    7. oktober 2015 kl. 09:12

    Hej Jane
    ELSKER dine opskrifter, og når det er mig der står for aftensmaden er det hos dig jeg søge inspiration hos ☺
    Jeg skal i dag udhule et græskar (et stort almindelige græskar) med min datter, tror du at jeg kan bruge kødets derfra til at lave denne mos?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      7. oktober 2015 kl. 09:23

      Jeg har aldrig prøvet at bruge de store “halloween græskar” i madlavningen, så det ved jeg simpelthen ikke. Er der mon andre læsere, der ved noget?

      Svar
      • Marianne skriver

        16. oktober 2015 kl. 16:34

        Hej. Sidste år da vi lavede Halloween græskar brugte vi det kødet til græskar kage. Den info jeg fandt på nettet var at Halloween græskar ikke er så godt egnede som andre. Men det kan godt spises. Vi fik en super lækker svampet kage ud af det. Hilsen marianne

        Svar
      • Maria skriver

        23. oktober 2015 kl. 13:13

        Hej Jane
        Man kan ikke bruge Halloween græskar til denne opskrift, da de har en meget vandet konsistens i forhold til Hokkaido. Desuden var smagen slet ikke det samme. Så jeg kan helt klart ikke anbefale at prøve med Halloween græskar.
        Og vil da lige tilføje at denne opskrift bare er SUPER FANTASTISK GOD 🙂

        Svar
        • Jane Faerber skriver

          23. oktober 2015 kl. 17:06

          Tusind tak for tilbagemeldingen, Maria. Vi nøjes med at lave lygtemænd af halloweengræskarene så! 🙂

          Svar
  18. Anne skriver

    23. september 2015 kl. 19:50

    Må prøve det her, men ikke helt sikker på jeg forstår opskriften?? Det er kun det halve af DET HALVE der først skal svitses i smør??

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      23. september 2015 kl. 20:23

      Haha, nej jeg kan godt se forvirringen. Den skyldes at jeg i udgangspunktet kun har brugt et halvt hokkaido og derefter halverer dette for nemt at kunne skrabe kernerne ud. men nej, du bruger alt græskarkødet ligeligt.

      Svar
      • Anne skriver

        24. september 2015 kl. 20:37

        Så forstår jeg 😊 Tusind tak. Stor fan af din skønne mad og alt dit arbejde på bloggen.

        Svar
  19. Malene skriver

    17. september 2015 kl. 16:32

    TAK for en ny totalt-yndlings-ret!!
    Den græskarmos er det lækreste, jeg har spist længe. Jeg havde hverken fløde eller kokosmælk, så jeg kogte blot i bouillon og blendede et bæger hytteost i, sammen med parmesanosten.

    Svar
  20. Louise skriver

    10. september 2015 kl. 09:11

    OMG!!!! Det er det lækreste jeg længe har smagt!! Lavede det i går aftes til en gang brændende kærlighed og slubrede det i mig!!! WAO! Fantastisk opskrift!.
    nåja vi havde kun et lille hjemmedyrket græskar, men en masse søde kartofler så det blev halvt af hver. Men det er helt sikkert den måde jeg vil lave mos på fra nu af.
    Nogle ideer til hvordan man kan bruge resterne?

    Kram Louise

    Svar
  21. Mie skriver

    9. september 2015 kl. 18:23

    Det lyder som den opskrift på suppe jeg skrev til dig! Super godt tænkt at lave den til mos – glæd dig til suppen – den bliver sikkert ikke dårligere af gode bacontern eller lignende 😉

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      9. september 2015 kl. 18:30

      Det er lige præcis det, det er! Simpelthen den lækreste smag! Tusind tak for tippet! 🙂

      Svar
  22. Louise Falk skriver

    9. september 2015 kl. 17:16

    TAK!!! Den opskrift var lige det jeg manglede til den kulmule jeg skulle bikse noget med, her til aftensmaden. Og så havde jeg endda en hokaido liggende… Stor portion simrer nu…så er der også til kyllingen i morgen… Hurra 🙂

    Svar
  23. Charlotte skriver

    9. september 2015 kl. 13:23

    Hej Jane 🙂 Den må helt sikkert prøves, jeg er dog også som Tobbe i tvivl om vægten. Et halvt af det jeg har liggende virker nemlig ikke særlig stort, når opskriften siger til 3 – 4 personer? Kh Charlotte 🙂

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      9. september 2015 kl. 13:50

      Jeg tænkte også at det ikke virkede af meget, men mosen blev utrolig fyldig i smagen og mættede rigtig godt. Derfor synes jeg, fint den kunne strække sig til 3-4 pers. Hvis jeg skal estimere mit græskar, var det cirka på størrelse med en håndbold. Og jeg brugte så halvdelen 🙂

      Svar
  24. Tobbe Lundberg skriver

    9. september 2015 kl. 10:09

    I originalreceptet står det “Det var egentlig blot græskar (any kind)”, så det går helt säkert minst lika bra med butternut 🙂

    Jane, ett litet önskemål; Då graeskar finns i så många forskellige storlekar skulle det vara mycket uppskattat hvis du kunde skriva en ca-vikt, f ex “½ graeskar (ca 300 g)” 🙂

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      9. september 2015 kl. 13:49

      Rigtig godt indspark, jeg skal nok prøve at blive mere præcis med målene! 🙂

      Svar
    • Lonnie Due-Raufer skriver

      10. oktober 2017 kl. 17:25

      Jeg er så enig… min mos blev til suppe… gram ville virkelig hjælpe. Men ellers fantastisk… alt er super! 🙂

      Svar
  25. Marika skriver

    9. september 2015 kl. 09:46

    Det ser super laekkert ud 🙂
    Tror du man ville naa til samme resultat med et butternutgraeskar?
    Mvh Marika 🙂

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      9. september 2015 kl. 10:21

      Ja det tror jeg sagtens. Den skal dog nok stege/koge længere, før den bliver blød nok til at mose 🙂

      Svar
      • Anne skriver

        6. oktober 2017 kl. 12:55

        Det smager ok med butternut, men hokkaido bliver mere cremet og lækkert, samt flottere i farven

        Svar
  • Følg mig på Facebook
  • Følg mig på Instagram
  • Følg mig på Twitter
  • Følg mig på Pinterest
Jane Faerber
OM MIG • KONTAKT • BØGER
Jeg hedder Jane, og det er mig, der blogger her på Madbanditten. Udover at blogge skriver jeg bøger og holder foredrag. Alt sammen om mad og sundhed og livet ind imellem.

TILMELD NYHEDSBREV OG MODTAG E-BOGEN FOR 0 KR

signup

KETO MADPLAN

keto

KICKSTART – ONLINE KURSUS

keto

BØGER OM KETO

keto

FØLG MED PÅ BLOGLOVIN

Follow

Emner på bloggen

© Madbanditten 2014 All rights reserved
logo
  • Om mig
    • Lær mig at kende
    • Kontakt
    • Mission Statement
    • Om Madbanditten og reklamepolitik
    • Privatlivspolitik
    • Foredrag
      • Eventkalender
      • Hvad handler mine foredrag om?
  • Bøger
    • Keto på 4 uger
    • KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
    • Mælkefrie Keto opskrifter (e-bog)
    • Sådan taber du dig (e-bog)
    • 5 hemmeligheder til vægttab med Keto (e-bog)
    • STRIKS LCHF – en praktisk guide (e-bog)
    • Low Carb Vegetar (e-bog)
    • MADGLAD – lær dit barn at elske rigtig mad
    • LCHF året rundt
    • LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
    • LCHF – BRØD & KAGER
    • MÆT & SLANK – med LCHF
    • Madbandittens juleopskrifter (e-bog)
    • SHOP
    • International publications
  • Opskrifter
    • Keto opskrifter – Striks LCHF
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Brød
    • Dejlige drikkevarer
    • Juice – greenies – smoothies
    • Kager
    • Desserter
    • Is-opskrifter
    • Lækkerier
    • Juleopskrifter
    • Nytårsmenu
  • Kickstart
  • KETO
    • Keto bøger
    • Kickstart
    • Keto vægttab: Resultater og billeder
    • Hvad er KETO?
    • Begynderguide til KETO
    • KETO vægttab
    • KETO Living
    • Forskellige typer KETO
    • Keto og kaffe
    • Keto og antiinflammatorisk kost
    • Keto uden mælkeprodukter
    • Keto og sødemidler
    • Keto og alkohol
    • Keto og frugt
    • KETO og kolesterol
    • Keto og sygdomme
    • Keto kostplan – kostplan til striks LCHF og ketose
    • Carnivore Diæten
    • Ketogen diæt til epilepsi
    • KETO produkter
    • KETO bøger og vægttabsforløb
    • KETO kildeliste
  • KETO madplan
  • Alt om Keto på 1 side
  • LCHF
    • Hvad er LCHF?
    • Forskellige typer LCHF
    • LCHF og overgangsbesvær
    • LCHF indkøbsliste
    • Gode LCHF-produkter
    • LCHF – fedt og kolesterol
    • Hvad er kolesterol?
    • Videnskabelige studier om LCHF
    • LCHF – generelle spørgsmål
    • Må jeg spise (….) på LCHF?
    • LCHF og fertilitet, graviditet og amning
    • Maveproblemer
      • Fordøjelse og maveproblemer
    • Videoføljeton
    • LCHF og træning
    • Udstyr
  • Vægttab
    • LCHF og vægttab
    • LCHF og ketose
    • Derfor taber du dig ikke…
    • STRIKS LCHF – ketogen LCHF
    • Gode tip til et varigt vægttab
  • Sukkerfri
    • Bliv sukkerfri!
    • 100% sukkerfri – en personlig historie
    • Hvad sker der, når vi spiser sukker?
    • Sødemidler