I går havde vi besøg af min far og hans kone, som var på visit fra Sydfrankrig. Silas og Vega mente, at de betød, at vi skulle servere “noget lækkert” og jeg tænkte straks, at jeg så samtidig kunne begynde at spekulere lidt i uddeling i skolen til kommende 2 x 10 års fødselsdag.
Problemet var bare, at jeg ingenting havde forberedt. I køleskabet fandt jeg en lille rest dadler, og nødder og kokosolie har man jo altid og så var det ligesom på plads. Samtidig havde jeg for 100 år siden købt noget sølv- og guldstøv til at peppe kugler op, men jeg havde ikke lige fundet anledningen til at bruge det. Det blev så her!
Og jeg skal da love for, at det pepper sådan et par brune kugler op. Foruden guld- og sølvstøvet havde jeg også en solbærstøv, som fik lov at være med. Solbærstøvet vandt klart i smag, syntes jeg, mens sølv- og guldstøvet havde sådan en diskret tør smag til at begynde med. Silas og Vega var ligeglade med tør smag men talte om, at kuglerne her var så fine og festlige, at de godt ville kunne bruges til uddeling til fødselsdag. Tip hermed videregivet!
Alt “støvet” er fra Mill & Mortar, og jeg har fundet det i Meny (det tidligere Superbest). Jeg har dog også set det hos Nemlig.com – og der er med garanti en masse andre steder, der også har det.
Opskriften indeholder affiliate links.
20 STK
- 100 g dadler
- 200 g mandler
- 1,5 spsk kakaopulver (jeg brugte raw kakaopulver)
- 0,5 tsk vaniljepulver
- 2-3 spsk kokosolie uden smag
VARIANTER – TILSÆT EN AF DISSE:
- 5-6 dråber anis-olie (favoritten herhjemme!)
- 5-6 dråber pebermynteolie
- 1 spsk lakridspulver
- skal fra 1 øko-appelsin
- skal fra 1 øko-appelsin, 1 tsk stødt ingefær og 1-2 tsk kanel (udelad da kakaopulver)
- 1-2 spsk brunkagekrydderi (udelad kakaopulver)
SÅDAN
2. Mal mandler til mel i foodprocessoren.
3. Tilsæt dadler, kakaopulver, vaniljepulver, kokosolie og evt. din valgte smagsvariant til foodprocessoren og blend til du har en fedtet masse. Saml dejen til en kugle.
4. Tril eller form små kugler og sæt dem på et fad beklædt med bagepapir. Sæt dem i køleskabet i nogle timer, til de bliver faste i det.
5. Inden servering triller du dem i dit fancy pulver – har du ikke noget fancy pulver, kan du trille dem i kakaopulver eller lakridspulver.
Forbered dig på at se sådan her ud, efter du har spist kuglerne. Det her er mig og min søster på Snapchat i går. Husk du kan få mere mad og hverdagsglimt ved at følge mig på Snappen. Min profil hedder janefaerber.
NB: Er du ked af dadler pga. sukker- eller kulhydratindholdet, så prøv i stedet en af disse to:
Jeg lavede lidt om i opskriften og det endte VIRKELIG godt!!!
100g mandler
50g dadler
2 firkanter mørk chokolade 85%
2 spsk. kokosolie uden smag
0,5 tsk. vaniljepulver
1 lille spsk. Peanutbutter smooth
Kokosmel til at rulle dem bagefter.
Kan varmt anbefales 🙂
Hak mandler og chokoladen først også op med resten.
/Henriette
Åh hvor lyder det bare lækkert – og så med peanutbutter i! Namme!
Hej Jane.
Jeg er lige begyndt på LCHF og har et spørgsmål vedr disse daddelkugler. Jeg mangler noget om aftenen – kunne disse være ok at spise?
Vh Henriette
Dadler bør høre til sjældenhederne på LCHF, så jeg vil nok hellere foreslå noget andet. Lidt nødder fx eller et lille fad ost og pølse. Eller endnu bedre: Spis mere til hovedmåltiderne, så du slipper for at spise om aftenen. Det er næsten altid min løsning. Jeg synes, det er så bøvlet med de mellemmåltider 🙂
Hej Jane! Tak for SUPER inspiration og altid lækre opskrifter!
Hvor længe vil du tro at dadelkuglerne kan holde sig?
Jeg tror sagtens de kan holde sig i en uges tid. Men vent med at putte støvet på til lige før servering. Jeg tror, det klumper i køleskab.
Mandler vejer vel det samme om de er fast eller mel?
skal man bruge kokosolie, eller kan man bruge noget andet?
Haha, ja good point!
Du kan godt bruge smør i stedet for kokosolie. Men ikke olie. Det skal være noget, der stivner, når de er kolde.
Hvis man bruger færdig mandelmel, hvor meget tror du så, at man skal bruge?
Det tør jeg ikke sige. Måske 2 dl. Prøv dig frem og hæld i til du har en passende konsistens.
Ikke mad relateret, men hvor er din fine halskæde fra? 😊
Den er fra H&M – koster 25 kr! Jeg kunne slet ikke stå for den! 🙂
Jeg bruger friske dadler så er det ikke nødvendigt at udbløde dem først
Ser top lækkert ud – herhjemme er dine lækre dadelkugler et kæmpe hit, lige fra Rosemai på 4 år til farfar på 87 år…. Tak for en fabelagtig blog… Hver søndag når der skal laves madplaner, sidder jeg troligt på din blog og lader mig inspirere… Tusind tak for det 🙂
P.s. hvorfor hælder du kogende vand over dadlerne?
Ja, det med det kogende vand undrede også mig…?
Hvor er det dejligt at høre 🙂 Jeg udbløder kun dadlerne, hvis de er tørre i det!
Ahhhh ok så forstår jeg 🙂