Græskar-spaghetti – ny børnefavorit!

Græskar-spaghetti er en af de mest populære grøntsagspaghettier herhjemme. Den er fast og har godt med bid og den smager dejligt både varm og kold.

Mine børn har også været store pasta-spisere engang, men med tiden er pasta blevet en af de ting, vi næsten er stoppet med at købe. Det har aldrig været en bevidst beslutning, det er bare sådan, det er blevet.

Når jeg laver tilbehør, som ikke er grøntsager, er det som regel kartofler, søde kartofler eller ris. Under kødsovsen spiser vi grøntsags-spaghetti. I starten kunne ungerne bedst lide gulerodsspaghettien, og med tiden vænnede de sig til en squash-gulerods-kombi.

Ny favorit!

Men nu er der kommet en ny favorit på banen, som har sparket de to andre til hjørne. Nemlig græskar-spaghetti.

Og hvor heldigt er det lige, når vi nu går græskarsæsonen i møde! Tidligere anede jeg ikke, hvad jeg skulle stille op med de flotte græskar, jeg så i butikkerne, men nu er de blandt favoritterne for deres søde smag og deres mange anvendelsesmuligheder. Jeg skal lave en liste over lækre ting, man kan lave med græskar inden længe!

Men i dag handler det lige om græskar-spaghettien her.

Det er jo knap en opskrift, men ikke desto mindre….

Græskar-spaghetti - ungerne skovler den i sig! --> madbanditten.dk

Græskar-“spaghetti” – ny børnefavorit!

Udskriv Pin
4
|
5 min

Ingredienser

 • 1 kg butternut squash ca. én stor (det kan godt være, den hedder squash, men det er altså et græskar)

Sådan gør du

 • Skær skrællen af butternut squashen med en skarp kniv.
 • Brug herefter julienneskæreren (reklamelink) til at rive tynde strimler af det fine orange kød.
 • Når kødet bliver blødt, nærmer du dig kernerne i midten, og her stopper du.
Græskar-spaghetti - ungerne skovler den i sig! --> madbanditten.dk

Græskar-spaghetti kan du spise råt. Her har det en meget diskret, let sødlig smag, og der er godt med bid i. Prøv fx at servere den med pesto og parmesan. Sådan kan jeg godt lide den. Du kan også overhælde den kort med kogende vand, og derved få varm spaghetti, eller du kan sautere den på panden i en god klat smør. Også virkelig dejligt!

Græskar-spaghetti

PS: Skulle der nu sidde en enkelt en af jer derude, der tænker: Butternut squash, hvad er det nu liiiige, det er for en? Så har vi lige et billede af den her!

Se andre gode forslag til grøntsagsspaghetti her: Grøntsagsspaghetti

Få hjælp og inspiration til sund livsstil

“Smukke billeder – tænderne løber voldsomt i vand og man får lyst til at afprøve dem alle”

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Køb nu til 240,- (vejl. udsalgspris: 300,-): De bedste fra Madbanditten

13 kommentarer til “Græskar-spaghetti – ny børnefavorit!”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. ÅÅÅÅrgh!!
  Jeg har lige lavet, svitsede græskarstrimlerne med rosmarin – lidt fløde og revet parmesan på de næsten møre græskarstrimler de sidste par minutter – ristede bacon stykker på toppen :-P

  Svar
  • Jeg tror, det bliver svært at så græskaret igennem spiralizeren. Med julienneskæreren river jeg den bare, indtil jeg når den bløde midte.

   Svar
 2. Perfekt, Jane. Benny på knap to år grovåd squashgetti den anden dag. Den skulle bare forklædes i noget sovs for at blive godkendt! Jeg er også altid i tvivl om hvad jeg skal stille op med græskar, men det her lyder jo ret så smart! Vi spiser nu stadig en del pasta, men det er bare rart at kunne afveksle, synes jeg.

  Svar