Fast og næsten sprød blomkålspizza – sådan gør du!

Blomkålspizza er en populær LCHF/Keto-version af pizza, og vi kender den allesammen. Nogle af os/jer elsker den, andre har det lidt stramt med, at den ikke hænger helt så godt sammen, som de pizzaer, vi kender fra pizzariaet. Mange, mange, mange tips er givet til, hvordan man kan lave bunden mere sprød. Med eller uden loppefrøskaller, mindre æg, mere æg, hvad sker der, hvis vi bruger Pofiber i stedet, justerer lidt i blomkål-oste-ratioen, nogle går endda dertil, at de vender bunden i ovnen halvvejs og bager bunden på begge sider.

Mange veje fører til Rom, og jeg er sikker på, at alle tingene kan være med til at hjælpe.

Mit bedste tip til *næsten* sprød blomkålspizza

I dag vil jeg dog dele med jer, hvordan jeg synes, jeg får den bedste bund. Det er ikke raketvidenskab, det er bare lidt tips og tricks, som jeg synes hjælper til at give en bund, som hænger godt sammen, og som næsten er sprød. Altså ikke italiensk stenovnsbagt pizza-sprød. Men så sprød, som jeg forestiller mig, en blomkålspizzabund kan blive.

Jeg har ofte set tip, der handlede om at knuge mest muligt væde ud af blomkålsrisene først. Noget, jeg hidtil har været for doven til at gøre. INDTIL… jeg prøvede det! Og mand, det gør en stor forskel! Så her nedenfor får du step-by-step, hvordan jeg synes, jeg får den bedste, mest faste og næsten sprøde blomkålspizza!

Nogle kan bedre lide smagen, hvis man overhælder blomkålsrisene med kogende vand først. Andre synes, det fungerer bedst bare at knuge væden ud uden kogende vand.

Prøv også:

Blomkålspizzaen har siden fået hård konkurrence af kyllingepizzaen. Sørg for at du prøver den også: Kyllingepizza

Blomkålspizza opskrift: Sådan laver du sprød blomkålspizza! Hemmeligheden bag en sprød blomkålsbund! --> Madbanditten.dk

Blomkålspizza : Sådan laver du sprød blomkålspizza! Hemmeligheden bag en sprød blomkålsbund! --> Madbanditten.dk

Fast og næsten sprød blomkålspizza - sådan gør du!

Udskriv Pin
1 bund
|

Ingredienser

 • 500 g blomkål
 • 100 g ost revet (jeg synes, parmesan fungerer godt)
 • 1 tsk oregano
 • 2 spsk Pofiber reklamelink
 • 2 æg

Sådan gør du

 • Opvarm ovnen til 225 grader varmluft.
 • Riv blomkål til blomkålsris på det fine rivejern i foodprocessoren. Hæld dem i en skål.
 • Valgfrit punkt: Overhæld blomkålsris med kogende vand og lad dem ligge heri i 1-2 minutter. Hæld dem over i en si og dræn vandet fra.
 • Hæld nu blomkålsris over i et rent viskestykke og knug al væsken ud af. Du vil blive overrasket over, hvordan du kan blive ved og ved og ved med at knuge væske ud. Fortsæt indtil den er ganske tør.
 • Hæld de tørre blomkålsris i en skål og bland med revet parmesan, oregano, Pofiber og æg. Rør sammen til en fast dej.
 • Læg et stykke bagepapir fladt på køkkenbordet og hæld dejen ud herpå. Læg et andet stykke bagepapir ovenpå og rul dejen flad med kagerullen ovenpå det øverste bagepapir. Fordel dejen så godt ud i kanterne som muligt. Fjern forsigtigt det øverste lag bagepapir og flyt det nederste stykke med blomkålsbunden over på en bageplade (fx ved at holde bagepladen i niveau med køkkenbordet og trække bagepapiret med dejen ud på den).
 • Forbag dejen i den forvarmede ovn (se punkt 1) i ca. 12 minutter, eller til den er dejligt gylden både i midten og i kanterne.
 • Tag ud og lad afkøle.
 • Løft eller let forsigtigt den afkølede blomkålsbund fra bagepapiret ved hjælp af en spatel. Herved undgår du, at den klistrer fast i bagepapiret. Bunden skal ikke flyttes, bare lige lettes fra papiret.
 • Fordel dit ønskede fyld på pizzaen (tomatpuré først, herefter ost og herefter kød/grønt). Bag igen i ovnen i 5-7 minutter, eller til osten er smeltet, og pizzaen ser dejlig ud-
 • Lad igen pizzaen afkøle, inden du serverer den med en dejlig salat til.

De bedste fra Madbanditten – kan forudbestilles nu ♥

Min nye bog, De bedste fra Madbanditten, indeholder opskriften på at få langvarig succes med en Low Carb-livsstil, hvad enten du ønsker et vægttab med Keto eller bare en sundere livsstil uden sukker og kornprodukter.

Læs mere her og forudbestil dit eksemplar: De bedste fra Madbanditten

65 kommentarer til “Fast og næsten sprød blomkålspizza – sådan gør du!”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
  • Jeg er i tvivl om det bliver for vådt men hvis væden presses nok ud vil jeg tro, det fint kan gå :)

   Svar
 1. Hej
  Jeg forstår ikke hvad du mener med valgfrit punkt ? Kan man godt lade være med at hælde vand over og så bare bruge blomkålen rå og friskhakket?

  Svar
  • Nej det kan det ikke.
   Når der bare bruges en smule fiber (1-2 spsk) kan du bruge begge men er der tale om pofiber brugt som decideret mel (1-2 dl), kan du ikke bruge loppefrøskaller. Det bliver klamt og gummiagtigt, hvor det med pofiber bliver mere brødagtigt.

   Svar
 2. Mega god opskrift! Er lige begyndt at følge med her på siden, og alle opskrifter jeg har prøvet indtil videre har bare været spot on!
  Har brugt Fiberhusk i opskrifterne istedet for profiber, og det fungerer også ☺️

  Svar
 3. Kan det virkelig pakke den indholdet meget fedt? Eller ved du måske hvor mange kcal der ca er i et stykke som den du har lavet på billedet?

  Svar
 4. Jeg bor i Egypten og jeg kan ikke finde Profiber her. Har du en idé til hvad jeg ellers kan bruge?
  Kan man spise tun i olie?
  Mange hilsner fra Nina

  Svar
  • I denne opskrift tror jeg at loppefrøskaller (psyllium husks) er bedste bud.

   Jeg spiser gerne tun i olie men kun når jeg kan finde den i olivenolie.

   Svar
  • Ja det er da egentlig ikke utænkeligt at man kan det. Det har jeg aldrig eksperimenteret med – andet end i chiaknækbrødene og der fungerer det jo super.

   Svar
 5. Tak for mad.
  Har spist blomkåls pizza med skinke, sammen med manden og vores dejlige børnebørn på 3 og knap 2 år. Hvor dejligt at der ikke er noget i maden som man skammer sig over at byde de 2 små. Og de smagte også gladeligt på rødkålssalaten?
  Har aftalt med dem at vi skal ha den dejlige blåbæromelet til morgenmad! Så er det spændende om det falder i god jord. Men mon ikke, alt hvad der ender på bær, plejer at være et hit.
  Hilsen Lone.

  Svar
 6. Hej Jane. Jeg ved, det her er et ældre opslag, men jeg er ny ( fra dit seneste kickstart-hold). Nu vil jeg prøve denne pizzabund. Vi plejer at bage pizza på vores grill. Tror du, det kan lade sig gøre med den her?

  Svar
  • Uh så spændende, det aner jeg ikke. Hvordan bager man pizza på grill? På sådan en plade eller…?

   Svar
 7. Har lige forsøgt mig med blomkålsmos – og det blev simpelthen så “vådt” at jeg måtte hælde det i skraldespanden :-(( – ØV.

  Kan du forklare hvordan du “knuger væsken ud”?

  //henrik – 52-årig newbie i et køkken

  Svar
  • Hej Henrik
   Jeg skal lige være sikker på, om du mener blomkålsmos eller om det er blomkålspizzaen, du mener?

   Svar
   • Hej igen,

    Ja, det er blomkålsmos jeg har kastet mig ud i. Du skriver længere oppe i tråden, at du knuger væsken ud af de dampede blomkål ved hjælp af et rent viskestykke – og det er metoden til dette jeg kunne tænke mig at få et fif til :-)

    Jeg dampede 350 gram blomkål og blendede dem derefter direkte sammen med 100 gram Philidelphia ost og 50 gram smør – uden først at trække væske ud af blomkålen. Jeg vil sige at konsistensen blev en anelse tyndere end ymer – altså MEGET langt fra konsistensen på kartoffelmos :-)
    Prøvede så bare for sjov at bage “ymer-dejen” ved 200 grader – både som små klatter og som en pandekage på bagepapir, men ingen af delene kunne desværre bruges til noget.

    Glæder mig til at høre dit trick med at trække væsken ud af blomkålen :-))

    //henrik

    Svar
 8. Lækker opskrift ?
  Jeg vil gerne spørge, hvad du spiser til? Har forsøgt at regne fordeling ud – og manglet fedt.
  Det er dejlige problem for mig….. hvordan tilføjer man fedt til sådan nogle retter?
  Mvh Maiken

  Svar
  • Til blomkålspizza vil jeg næsten altid spise en grøn salat til med en vinaigrette eller anden oliedressing :)

   Svar
 9. Hej har et spørgsmål i forhold til dejen.
  Kan man på nogen måde lave noget af det i forvejen, fx klargøre blomkål og røre det sammen med resten af ingredienserne, og så et pr timer efter brede den ud og bage den? Eller evt forbage den og så en time efter bage den færdig? Eller skal det hele helst gøres i samme omgang, lige efter hinanden ?

  Svar
  • Jeg tror, jeg ville vælge at forbage bunden og så lave den del med fyld senere.

   Jeg har tit forbagt mindre runde blomkålspizzabunde, som jeg har frosset ned, og så har jeg taget dem ud og lavet lynpizza.

   Svar
 10. Nøj den bund er god! Serverede den for min bror idag, som ikke spiser LCHF og han kunne virkelig godt lide den. Tak for alle de godd opskrifter og megen inspiration :-)

  Svar
 11. Den kunne jeg helt vildt godt tænke mig at afprøve (i aften) ? Hvor får jeg fat i Profiber og hvad kan det evt. erstattes med, hvis ikke lige jeg kan få det ? Er det den hårde parmesanost du bruger eller reven fra pose? Vh. Trine

  Svar
  • Du kan bruge loppefrøskaller (husk) i stedet for Pofiver men ellers finder du Pofiber i større supermarkeder (på glutenfrihylden), i nogle Matas’er eller i helsekosten.
   Jeg bruger hård parmesanost som jeg river selv :)

   Svar
 12. Hej Jane
  Jeg ville give en portion blomkåls rid en tur i mikroen og klemme vandet af, derefter vil jeg lægge dem i dehydratoren på perforeret bagepapir.
  Når de så er tørre ville jeg køre dem i en high speed blender indtil det er så fint at det kan komme igennem en sigte :-)

  Svar
 13. Er kæmpe fan af din lækre blomkålsbund ?? jeg har haft stor held med frossen optøet blomkål. Der er vandet lige til at presse ud! Derefter følger jeg bare din opskrift ???

  Svar
 14. Hej Jane
  Jeg er den lykkelige ejer af en dehydrator og har leget med tanken om at lave blomkålsmel, hvordan ville du bruge det i f.eks. pizza dej?

  Svar
  • Gud hvor en spændende tanke! Jeg har jo også en dehydrator. Fortæl mig lige hvordan du ville lave blomkålsmel? :)

   Svar
 15. Hej Jane – Tak for din skønne blog, og lækre bøger :-)
  Tror du evt. æggene kan erstattes af HUSK + vand, eller er der noget andet du kan anbefale?
  Jeg skal undgå både æg, mejeriprodukter, gluten, sukker m.fl. så har nogle udfordringer indimellem Oo
  Mvh. Katrine

  Svar
 16. Helt igennem fantastisk opskrift. Jeg har brugt den som både pizzabund, tacoskaller og pitabrød. Synes også blomkålsrisene bliver bedst når de er overhældt med kogende vand og efterfølgende opvredet :)
  Tak for al din inspiration.

  Svar
  • Yes, det kan den! Du kan også skære den i mindre stykker og bruge dem som wraps (sådan opbevarer jeg dem selv i fryseren)

   Svar
 17. Lyder perfekt med pizza-bunden…. Så lige din kommentar med pulp-boller, som jeg selv har forsøgt mig ud i et par gange, men har du andre ideer til hvad pulpen kan bruges til?

  Svar
  • Nej, jeg har mest lavet enten pulpboller/fladbrød eller kiks og elers har jeg prøvet at skjule det i kødsovs, men succesen afhænger jo lidt af hvad pulpen stammer fra :)

   Svar
  • Du kan bruge pulpen fra rodfrugter, squash, gulerødder, æbler m.m. som delvis erstatning for mel, i bolledejen. Men kun ca 1/3 del pulp som erstatning for mel. 2/3 skal enten være rug-, hvedemel eller hvad du nu bruger.

   Svar
 18. Det er lige omkring pizzaen jeg synes LCHF bliver lidt mærkeligt.
  Jeg er i forvejen ikke stor fan af pizza. Måske spiste jeg alt for mange i studietiden? Og så jeg har også altid haft svært ved at betragte den som rigtig mad.
  Og rigtig mad med rigtige råvarer kom for alvor i fokus, da vi ændrede kostvaner herhjemme.
  De få gange jeg spiser pizza, vælger jeg den ægte vare og der befinder jeg mig oftest i Italien.
  Der er den fantastisk sprød og lavet med uforlignelige råvarer. Men nej, rigtig mad bliver det ikke og sulten gnaver hurtigt igen.
  Når man så laver den LCHF-wise med en underligt blød bund, fungerer det simpelthen ikke for mig.
  Flot ser den ud, men den smager slet ikke godt og sprødt som sin syndige søster og den mætter stadig ikke længe.
  Måske skal jeg prøve at kalde den tærte?

  Svar
 19. Jeg har aldrig før prøvet blomkålspizza af – altså før her til aften, og så med dine nye tips. Jeg synes resultatet blev supergodt, og det er bestemt ikke sidste gang jeg gør dét!. Jeg brugte 1 spsk fiberHUSK i stedet for pofiber, og mozzarella ost både i bunden og ovenpå. Resten af familien fik en almindelig pizza – de turde ikke smage :-)

  Svar
 20. Et spørgsmål lidt uden for emne, men hvorfor juicer du ikke mere?

  vi laver ofte blomkålspizzaen, men vi bliver ikke rigtig mætte i længere tid. I løbet af aftenen bliver hele familien sulten igen.

  Svar
  • Åh, det gled lidt i baggrunden efter jeg købte Vitamix blenderen. Man kan jo kun have så mange køkkenmaskiner stående fremme og juiceren blev fravalgt til fordel for blenderen. Jeg ved samtidig ked af at det store spild ved at juice + det at alle fibre blev sorteret fra. I blenderen pulveriseres fibrene, så det ved jeg egentlig ikke om er bedre, men i det mindste har jeg markant mindre spild. Og MEGET nemmere rengøring :)

   Vi bliver heller ikke helt mætte længere af at dele blomkålspizzaen 4 mennesker. Så jeg plejer at lave noget fyldigt tilbehør til.

   Svar
   • TAK for svar.
    Vi juicer heller ikke så meget fordi der er meget opvask og meget skrald. Men lige nu hvor squachen gror som ukrudt og æblerne falder af træet, så putter jeg det i juiceren og nyder det med citron og ingefær.

    Hvilket tilbehør laver du til pizzaen?

    Svar
 21. Jeg har et tip der nok er endnu nemmere ?jeg River mine blomkål og hvidkål og smider dem portionsvis i fryseren. når jeg så vil lave brød eller Pizza, Tager jeg et par Poser ud smider dem i et dørslag en Times tid og knuger herefter væsken ud ?klar parat til brug ?knus fra wien ?

  Svar
 22. Pizzaen ser super lækker ud – skal helt sikkert prøves i weekenden :D
  Ville lige spørger ind til hvilken ost du bruger som fyld? plejer at bruge friske mozzarella kugler, men ved ikke om de bliver for “våde” til at bruge på denne pizza? :)

  God mandag til dig – og tak for en skøn blog!

  Svar
  • Ja, det har jeg i gamle dage (jeg juicer ikke længere). Jeg fik et lidt varierende resultat, synes jeg. Det blev meget “trådet”. I stedet bagte jeg pulpboller og kiks men også med lidt so-so resultat. Det hang måske også sammen med at jeg jo juicede alt muligt sammen og ikke bare ren blomkål :)

   Svar
 23. Hej nu spørger jeg lige om noget praktisk omkring din fantastiske pizza. Hvis du løfter bunden af bagepapiret når den er afkølet – hvad bager du den så på i 2. omgang? Ingenting eller nyt bagepapir? Vh Kristine der også har været for doven til det med kogende vand men nu skal det da prøves…

  Svar