Madbanditten

LCHF - Madbanditten
  • Om mig
    • Lær mig at kende
    • Kontakt
    • Mission Statement
    • Om Madbanditten og reklamepolitik
    • Privatlivspolitik
    • Foredrag
      • Eventkalender
      • Hvad handler mine foredrag om?
  • Bøger
    • Keto på 4 uger
    • KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
    • Mælkefrie Keto opskrifter (e-bog)
    • Sådan taber du dig (e-bog)
    • 5 hemmeligheder til vægttab med Keto (e-bog)
    • STRIKS LCHF – en praktisk guide (e-bog)
    • Low Carb Vegetar (e-bog)
    • MADGLAD – lær dit barn at elske rigtig mad
    • LCHF året rundt
    • LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
    • LCHF – BRØD & KAGER
    • MÆT & SLANK – med LCHF
    • Madbandittens juleopskrifter (e-bog)
    • SHOP
    • International publications
  • Opskrifter
    • Keto opskrifter – Striks LCHF
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Brød
    • Dejlige drikkevarer
    • Juice – greenies – smoothies
    • Kager
    • Desserter
    • Is-opskrifter
    • Lækkerier
    • Juleopskrifter
    • Nytårsmenu
  • Kickstart
  • KETO
    • Keto bøger
    • Kickstart
    • Keto vægttab: Resultater og billeder
    • Hvad er KETO?
    • Begynderguide til KETO
    • KETO vægttab
    • KETO Living
    • Forskellige typer KETO
    • Keto og kaffe
    • Keto og antiinflammatorisk kost
    • Keto uden mælkeprodukter
    • Keto og sødemidler
    • Keto og alkohol
    • Keto og frugt
    • KETO og kolesterol
    • Keto og sygdomme
    • Keto kostplan – kostplan til striks LCHF og ketose
    • Carnivore Diæten
    • Ketogen diæt til epilepsi
    • KETO produkter
    • KETO bøger og vægttabsforløb
    • KETO kildeliste
  • KETO madplan
  • Alt om Keto på 1 side
  • LCHF
    • Hvad er LCHF?
    • Forskellige typer LCHF
    • LCHF og overgangsbesvær
    • LCHF indkøbsliste
    • Gode LCHF-produkter
    • LCHF – fedt og kolesterol
    • Hvad er kolesterol?
    • Videnskabelige studier om LCHF
    • LCHF – generelle spørgsmål
    • Må jeg spise (….) på LCHF?
    • LCHF og fertilitet, graviditet og amning
    • Maveproblemer
      • Fordøjelse og maveproblemer
    • Videoføljeton
    • LCHF og træning
    • Udstyr
  • Vægttab
    • LCHF og vægttab
    • LCHF og ketose
    • Derfor taber du dig ikke…
    • STRIKS LCHF – ketogen LCHF
    • Gode tip til et varigt vægttab
  • Sukkerfri
    • Bliv sukkerfri!
    • 100% sukkerfri – en personlig historie
    • Hvad sker der, når vi spiser sukker?
    • Sødemidler
Hjem » Opskrifter » Aftensmad » Fast og næsten sprød blomkålspizza – sådan gør du!

Fast og næsten sprød blomkålspizza – sådan gør du!

24. august 2015 af Jane Faerber 69 kommentarer

Blomkålspizza : Sådan laver du sprød blomkålspizza! Hemmeligheden bag en sprød blomkålsbund! --> Madbanditten.dk

Blomkålspizza er en populær LCHF/Keto-version af pizza, og vi kender den allesammen. Nogle af os/jer elsker den, andre har det lidt stramt med, at den ikke hænger helt så godt sammen, som de pizzaer, vi kender fra pizzariaet. Mange, mange, mange tips er givet til, hvordan man kan lave bunden mere sprød. Med eller uden loppefrøskaller, mindre æg, mere æg, hvad sker der, hvis vi bruger Pofiber i stedet, justerer lidt i blomkål-oste-ratioen, nogle går endda dertil, at de vender bunden i ovnen halvvejs og bager bunden på begge sider.

Mange veje fører til Rom, og jeg er sikker på, at alle tingene kan være med til at hjælpe.

Mit bedste tip til *næsten* sprød blomkålspizza

I dag vil jeg dog dele med jer, hvordan jeg synes, jeg får den bedste bund. Det er ikke raketvidenskab, det er bare lidt tips og tricks, som jeg synes hjælper til at give en bund, som hænger godt sammen, og som næsten er sprød. Altså ikke italiensk stenovnsbagt pizza-sprød. Men så sprød, som jeg forestiller mig, en blomkålspizzabund kan blive.

Jeg har ofte set tip, der handlede om at knuge mest muligt væde ud af blomkålsrisene først. Noget, jeg hidtil har været for doven til at gøre. INDTIL… jeg prøvede det! Og mand, det gør en stor forskel! Så her nedenfor får du step-by-step, hvordan jeg synes, jeg får den bedste, mest faste og næsten sprøde blomkålspizza!

Nogle kan bedre lide smagen, hvis man overhælder blomkålsrisene med kogende vand først. Andre synes, det fungerer bedst bare at knuge væden ud uden kogende vand.

Prøv også:

Blomkålspizzaen har siden fået hård konkurrence af kyllingepizzaen. Sørg for at du prøver den også: Kyllingepizza

Blomkålspizza opskrift: Sådan laver du sprød blomkålspizza! Hemmeligheden bag en sprød blomkålsbund! --> Madbanditten.dk

BLOMKÅLSPIZZA – 1 PIZZABUND – CA. 3-4 PERSONER

  • 500 g blomkål
  • 100 g ost, revet (jeg synes, parmesan fungerer godt)
  • 1 tsk oregano
  • 2 spsk Pofiber (reklamelink)
  • 2 æg

SÅDAN

1. Opvarm ovnen til 225 grader varmluft.

2. Riv blomkål til blomkålsris på det fine rivejern i foodprocessoren. Hæld dem i en skål.

3. Valgfrit punkt: Overhæld blomkålsris med kogende vand og lad dem ligge heri i 1-2 minutter. Hæld dem over i en si og dræn vandet fra.

4. Hæld nu blomkålsris over i et rent viskestykke og knug al væsken ud af. Du vil blive overrasket over, hvordan du kan blive ved og ved og ved med at knuge væske ud. Fortsæt indtil den er ganske tør.

5. Hæld de tørre blomkålsris i en skål og bland med revet parmesan, oregano, Pofiber og æg. Rør sammen til en fast dej.

6. Læg et stykke bagepapir fladt på køkkenbordet og hæld dejen ud herpå. Læg et andet stykke bagepapir ovenpå og rul dejen flad med kagerullen ovenpå det øverste bagepapir. Fordel dejen så godt ud i kanterne som muligt. Fjern forsigtigt det øverste lag bagepapir og flyt det nederste stykke med blomkålsbunden over på en bageplade (fx ved at holde bagepladen i niveau med køkkenbordet og trække bagepapiret med dejen ud på den).

7. Forbag dejen i den forvarmede ovn (se punkt 1) i ca. 12 minutter, eller til den er dejligt gylden både i midten og i kanterne.

8. Tag ud og lad afkøle.

9. Løft eller let forsigtigt den afkølede blomkålsbund fra bagepapiret ved hjælp af en spatel. Herved undgår du, at den klistrer fast i bagepapiret. Bunden skal ikke flyttes, bare lige lettes fra papiret.

10. Fordel dit ønskede fyld på pizzaen (tomatpuré først, herefter ost og herefter kød/grønt). Bag igen i ovnen i 5-7 minutter, eller til osten er smeltet, og pizzaen ser dejlig ud-

11. Lad igen pizzaen afkøle, inden du serverer den med en dejlig salat til.

Har du brug for en frisk start?

Kom hurtigt og sikkert i gang med Keto med min bog Keto på 4 uger. Den perfekte begynderbog til dig, der ikke orker tung teori, men bare gerne vil i gang med det samme.

Find bogen her: Keto på 4 uger

Måske vil du også læse

  • Bedste low carb pizza --> madbanditten.dkLækreste low carb pizza – uden blomkål
  • Kyllingepizza - den bedste Low Carb - KETO pizza med bund lavet af kyllingKyllingepizza
  • Tun-pizza - opskrift på low carb pizza med super smag og fast bund. --> Madbanditten.dkTun-pizza – ny opskrift på low carb pizza!
  • Blomkålspizza med kødboller og chili - opskrift på sund og mættende pizza med blomkålBlomkålspizza med kødboller og chili

Skrevet i: Aftensmad

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kommentarer

  1. Sisse skriver

    7. marts 2021 kl. 07:56

    Kan man bruge blomkålsris fra frost mon?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      7. marts 2021 kl. 11:03

      Jeg er i tvivl om det bliver for vådt men hvis væden presses nok ud vil jeg tro, det fint kan gå 🙂

      Svar
  2. Line funk Poulsen skriver

    3. marts 2021 kl. 17:14

    Hej
    Jeg forstår ikke hvad du mener med valgfrit punkt ? Kan man godt lade være med at hælde vand over og så bare bruge blomkålen rå og friskhakket?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      3. marts 2021 kl. 18:28

      Kun det med vandet. Jeg vil stadig vride vand ud.

      Svar
  3. Gitte Karis skriver

    5. oktober 2020 kl. 13:47

    Kære Jane
    Jeg kan se at du flere steder bruger profiber i dine opskrifter. Kan det erstattes af loppefrøskaller (i samme målestok) eller?

    Mvh. Gitte

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      5. oktober 2020 kl. 13:50

      Nej det kan det ikke.
      Når der bare bruges en smule fiber (1-2 spsk) kan du bruge begge men er der tale om pofiber brugt som decideret mel (1-2 dl), kan du ikke bruge loppefrøskaller. Det bliver klamt og gummiagtigt, hvor det med pofiber bliver mere brødagtigt.

      Svar
  4. Julie skriver

    21. september 2020 kl. 22:01

    Mega god opskrift! Er lige begyndt at følge med her på siden, og alle opskrifter jeg har prøvet indtil videre har bare været spot on!
    Har brugt Fiberhusk i opskrifterne istedet for profiber, og det fungerer også ☺️

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      22. september 2020 kl. 08:13

      Fantastisk. Og velkommen til ❤️

      Svar
  5. Selina Christensen skriver

    12. maj 2020 kl. 17:49

    Kan det virkelig pakke den indholdet meget fedt? Eller ved du måske hvor mange kcal der ca er i et stykke som den du har lavet på billedet?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      12. maj 2020 kl. 19:23

      Ja fedt er jo netop vigtigt, når man spiser Low Carb/keto, som vi jo gør her 🙂

      Du kan se hvordan du nemt kan lave energiberegninger her: https://www.madbanditten.dk/2020/01/03/energiberegninger/

      Svar
  6. Nina juul skriver

    22. oktober 2019 kl. 12:17

    Jeg bor i Egypten og jeg kan ikke finde Profiber her. Har du en idé til hvad jeg ellers kan bruge?
    Kan man spise tun i olie?
    Mange hilsner fra Nina

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      22. oktober 2019 kl. 12:58

      I denne opskrift tror jeg at loppefrøskaller (psyllium husks) er bedste bud.

      Jeg spiser gerne tun i olie men kun når jeg kan finde den i olivenolie.

      Svar
  7. Rikke Hvelplund skriver

    6. september 2019 kl. 14:11

    Hej Jane.
    Jeg elsker dine opskrifter. Mon jeg kan bytte æg ud med enten chia-slim eller andet ‘klister’, da jeg helst ikke spiser æg for tiden?
    Kh Rikke

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      6. september 2019 kl. 15:49

      Ja det er da egentlig ikke utænkeligt at man kan det. Det har jeg aldrig eksperimenteret med – andet end i chiaknækbrødene og der fungerer det jo super.

      Svar
  8. Barbara skriver

    29. august 2019 kl. 17:04

    Absolut 100% den bedste pizzabund jeg gar lavet, af drn sunde slags, og min blev helt sprød 👌🏻😊 perfekt ..

    Svar
    • Barbara skriver

      29. august 2019 kl. 17:06

      *har *den

      Svar
  9. Christina Christensen skriver

    26. marts 2019 kl. 10:41

    Kan jeg mon undlade ost hvis tøsen ikke tåler mælkeprotein?

    Svar
  10. Ann-Cathrine Thomassen skriver

    23. februar 2019 kl. 20:42

    Det er virkelig en god pizza!!
    Undrer mig dog over, at der ikke skal salt i?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      23. februar 2019 kl. 21:39

      Det kan du bare putte i. Eller put det på den færdige pizza hvis du synes, det mangler👍🏼

      Svar
    • Christel skriver

      26. august 2019 kl. 16:38

      Hvis man bruger parmesan så er det ret salt i sig selv, derfor ikke sikkert det behøves.

      Svar
  11. Lone Nielsen skriver

    13. november 2018 kl. 20:36

    Tak for mad.
    Har spist blomkåls pizza med skinke, sammen med manden og vores dejlige børnebørn på 3 og knap 2 år. Hvor dejligt at der ikke er noget i maden som man skammer sig over at byde de 2 små. Og de smagte også gladeligt på rødkålssalaten😊
    Har aftalt med dem at vi skal ha den dejlige blåbæromelet til morgenmad! Så er det spændende om det falder i god jord. Men mon ikke, alt hvad der ender på bær, plejer at være et hit.
    Hilsen Lone.

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      14. november 2018 kl. 07:43

      Hvor er det dejligt at høre. Tak Lone 🙂

      Svar
  12. Merete Christensen skriver

    7. marts 2018 kl. 10:28

    Hej Jane. Jeg ved, det her er et ældre opslag, men jeg er ny ( fra dit seneste kickstart-hold). Nu vil jeg prøve denne pizzabund. Vi plejer at bage pizza på vores grill. Tror du, det kan lade sig gøre med den her?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      7. marts 2018 kl. 15:41

      Uh så spændende, det aner jeg ikke. Hvordan bager man pizza på grill? På sådan en plade eller…?

      Svar
  13. Henrik skriver

    21. maj 2017 kl. 17:11

    Har lige forsøgt mig med blomkålsmos – og det blev simpelthen så “vådt” at jeg måtte hælde det i skraldespanden :-(( – ØV.

    Kan du forklare hvordan du “knuger væsken ud”?

    //henrik – 52-årig newbie i et køkken

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      22. maj 2017 kl. 07:19

      Hej Henrik
      Jeg skal lige være sikker på, om du mener blomkålsmos eller om det er blomkålspizzaen, du mener?

      Svar
      • Henrik skriver

        22. maj 2017 kl. 18:08

        Hej igen,

        Ja, det er blomkålsmos jeg har kastet mig ud i. Du skriver længere oppe i tråden, at du knuger væsken ud af de dampede blomkål ved hjælp af et rent viskestykke – og det er metoden til dette jeg kunne tænke mig at få et fif til 🙂

        Jeg dampede 350 gram blomkål og blendede dem derefter direkte sammen med 100 gram Philidelphia ost og 50 gram smør – uden først at trække væske ud af blomkålen. Jeg vil sige at konsistensen blev en anelse tyndere end ymer – altså MEGET langt fra konsistensen på kartoffelmos 🙂
        Prøvede så bare for sjov at bage “ymer-dejen” ved 200 grader – både som små klatter og som en pandekage på bagepapir, men ingen af delene kunne desværre bruges til noget.

        Glæder mig til at høre dit trick med at trække væsken ud af blomkålen :-))

        //henrik

        Svar
        • Jane Faerber skriver

          22. maj 2017 kl. 20:08

          Nu forstår jeg 🙂

          Det er fordi opskriften her er til blomkålspizza. For at få den “sprød”,knuger jeg væske ud af blomkålsrisene. Men det gør jeg ikke, når jeg laver blomkålsmos. Her koger eller damper jeg bare blomkålsbuketterne og dræner dem i en si, som du har gjort. Men jeg har en lidt anden fordeling.

          Ofte fx 100 g smøreost + 1 dl fløde (eller smør) til et stort blomkålshoved, som nok er det dobbelte af dine 350 g. I andre tilfælde har jeg puttet flødeost og revet ost i og det er altså også lækkert. Tag evt. udgangspunkt i disse to opskrifter i i stedet:
          https://www.madbanditten.dk/2017/02/02/braendende-kaerlighed/
          https://www.madbanditten.dk/2016/04/07/bagt-blomkaalsmos-med-pikant-floedeost/
          Så tror jeg, det går bedre 🙂

          Svar
  14. Maiken skriver

    23. marts 2017 kl. 18:53

    Lækker opskrift 🖒
    Jeg vil gerne spørge, hvad du spiser til? Har forsøgt at regne fordeling ud – og manglet fedt.
    Det er dejlige problem for mig….. hvordan tilføjer man fedt til sådan nogle retter?
    Mvh Maiken

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      23. marts 2017 kl. 19:59

      Til blomkålspizza vil jeg næsten altid spise en grøn salat til med en vinaigrette eller anden oliedressing 🙂

      Svar
  15. Katrine skriver

    6. marts 2017 kl. 15:31

    Hej har et spørgsmål i forhold til dejen.
    Kan man på nogen måde lave noget af det i forvejen, fx klargøre blomkål og røre det sammen med resten af ingredienserne, og så et pr timer efter brede den ud og bage den? Eller evt forbage den og så en time efter bage den færdig? Eller skal det hele helst gøres i samme omgang, lige efter hinanden 😊

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      7. marts 2017 kl. 07:46

      Jeg tror, jeg ville vælge at forbage bunden og så lave den del med fyld senere.

      Jeg har tit forbagt mindre runde blomkålspizzabunde, som jeg har frosset ned, og så har jeg taget dem ud og lavet lynpizza.

      Svar
  16. Sanne skriver

    15. februar 2017 kl. 18:32

    Lyder spændende. Den må jeg prøve 😊 Pofiber kan købes i Lidl

    Svar
  17. Maria skriver

    6. februar 2017 kl. 19:04

    Nøj den bund er god! Serverede den for min bror idag, som ikke spiser LCHF og han kunne virkelig godt lide den. Tak for alle de godd opskrifter og megen inspiration 🙂

    Svar
  18. Trine Enemærke skriver

    7. januar 2017 kl. 13:26

    Den kunne jeg helt vildt godt tænke mig at afprøve (i aften) 😁 Hvor får jeg fat i Profiber og hvad kan det evt. erstattes med, hvis ikke lige jeg kan få det ? Er det den hårde parmesanost du bruger eller reven fra pose? Vh. Trine

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      7. januar 2017 kl. 13:30

      Du kan bruge loppefrøskaller (husk) i stedet for Pofiver men ellers finder du Pofiber i større supermarkeder (på glutenfrihylden), i nogle Matas’er eller i helsekosten.
      Jeg bruger hård parmesanost som jeg river selv 🙂

      Svar
  19. Malika skriver

    7. januar 2017 kl. 11:16

    Hej Jane
    Jeg ville give en portion blomkåls rid en tur i mikroen og klemme vandet af, derefter vil jeg lægge dem i dehydratoren på perforeret bagepapir.
    Når de så er tørre ville jeg køre dem i en high speed blender indtil det er så fint at det kan komme igennem en sigte 🙂

    Svar
  20. Hanne skriver

    6. januar 2017 kl. 20:11

    Er kæmpe fan af din lækre blomkålsbund 😋😋 jeg har haft stor held med frossen optøet blomkål. Der er vandet lige til at presse ud! Derefter følger jeg bare din opskrift 😁👍🏻

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      7. januar 2017 kl. 10:00

      Er det rigtigt? Ej hvor godt! Det er jo nærmest endnu nemmere 🙂

      Svar
  21. Malika skriver

    6. januar 2017 kl. 18:33

    Hej Jane
    Jeg er den lykkelige ejer af en dehydrator og har leget med tanken om at lave blomkålsmel, hvordan ville du bruge det i f.eks. pizza dej?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      7. januar 2017 kl. 10:00

      Gud hvor en spændende tanke! Jeg har jo også en dehydrator. Fortæl mig lige hvordan du ville lave blomkålsmel? 🙂

      Svar
  22. Katrine skriver

    6. januar 2017 kl. 17:09

    Hej Jane – Tak for din skønne blog, og lækre bøger 🙂
    Tror du evt. æggene kan erstattes af HUSK + vand, eller er der noget andet du kan anbefale?
    Jeg skal undgå både æg, mejeriprodukter, gluten, sukker m.fl. så har nogle udfordringer indimellem Oo
    Mvh. Katrine

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      7. januar 2017 kl. 10:00

      Av ja, det er ikke nemt så. Måske kan du prøve med chiafrø + vand. Jeg ved ikke om den vil hænge sammen men det er sådan jeg laver de gode chiaknækbrød fx: https://www.madbanditten.dk/2014/09/06/chia-knaekbroed/

      Svar
    • Tina skriver

      7. januar 2017 kl. 16:36

      Ved ikke, om du kender det, men kunne man ikke bare bruge no egg fra Orgran (et australsk firma)?

      Svar
  23. merle skriver

    27. september 2016 kl. 11:30

    Hej. Kan man undlade at komme profiber, husk og ost i selve dejen? Så den bare laves på blomkål og æg?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      27. september 2016 kl. 15:36

      Ja det kan du muligvis godt men resultatet bliver jo markant anderledes.

      Svar
  24. Gitte skriver

    15. april 2016 kl. 11:03

    Helt igennem fantastisk opskrift. Jeg har brugt den som både pizzabund, tacoskaller og pitabrød. Synes også blomkålsrisene bliver bedst når de er overhældt med kogende vand og efterfølgende opvredet 🙂
    Tak for al din inspiration.

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      16. april 2016 kl. 12:44

      Velbekomme 🙂 Og jeg bruger også dejen som grunddej til alt muligt. Det fungerer superfint! 🙂

      Svar
  25. Tine skriver

    18. februar 2016 kl. 11:55

    Hey

    Kan pizzabunden fryses?
    Kh Tine

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      18. februar 2016 kl. 14:43

      Yes, det kan den! Du kan også skære den i mindre stykker og bruge dem som wraps (sådan opbevarer jeg dem selv i fryseren)

      Svar
  26. Julie skriver

    15. februar 2016 kl. 10:01

    Hvis man ikke kan lide ost, kan man så erstatte det med noget andet?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      15. februar 2016 kl. 10:15

      Nej men man kan bare udelade osten og spise kødsovsen som den er 🙂

      Svar
  27. Katrine skriver

    11. september 2015 kl. 10:31

    Har lige prøvet din pizzadej, mit første forsøg med blomkålspizza! Hvor er den bare lækker 😀 Tak for inspiration

    Svar
  28. 9000running skriver

    26. august 2015 kl. 09:55

    Lyder perfekt med pizza-bunden…. Så lige din kommentar med pulp-boller, som jeg selv har forsøgt mig ud i et par gange, men har du andre ideer til hvad pulpen kan bruges til?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      26. august 2015 kl. 17:47

      Nej, jeg har mest lavet enten pulpboller/fladbrød eller kiks og elers har jeg prøvet at skjule det i kødsovs, men succesen afhænger jo lidt af hvad pulpen stammer fra 🙂

      Svar
    • Mette skriver

      14. januar 2018 kl. 12:35

      Du kan bruge pulpen fra rodfrugter, squash, gulerødder, æbler m.m. som delvis erstatning for mel, i bolledejen. Men kun ca 1/3 del pulp som erstatning for mel. 2/3 skal enten være rug-, hvedemel eller hvad du nu bruger.

      Svar
  29. Rikke skriver

    25. august 2015 kl. 13:11

    Det er lige omkring pizzaen jeg synes LCHF bliver lidt mærkeligt.
    Jeg er i forvejen ikke stor fan af pizza. Måske spiste jeg alt for mange i studietiden? Og så jeg har også altid haft svært ved at betragte den som rigtig mad.
    Og rigtig mad med rigtige råvarer kom for alvor i fokus, da vi ændrede kostvaner herhjemme.
    De få gange jeg spiser pizza, vælger jeg den ægte vare og der befinder jeg mig oftest i Italien.
    Der er den fantastisk sprød og lavet med uforlignelige råvarer. Men nej, rigtig mad bliver det ikke og sulten gnaver hurtigt igen.
    Når man så laver den LCHF-wise med en underligt blød bund, fungerer det simpelthen ikke for mig.
    Flot ser den ud, men den smager slet ikke godt og sprødt som sin syndige søster og den mætter stadig ikke længe.
    Måske skal jeg prøve at kalde den tærte?

    Svar
  30. Dorthe Dalby Nielsen skriver

    24. august 2015 kl. 20:02

    Jeg har aldrig før prøvet blomkålspizza af – altså før her til aften, og så med dine nye tips. Jeg synes resultatet blev supergodt, og det er bestemt ikke sidste gang jeg gør dét!. Jeg brugte 1 spsk fiberHUSK i stedet for pofiber, og mozzarella ost både i bunden og ovenpå. Resten af familien fik en almindelig pizza – de turde ikke smage 🙂

    Svar
  31. Heidi skriver

    24. august 2015 kl. 17:22

    Et spørgsmål lidt uden for emne, men hvorfor juicer du ikke mere?

    vi laver ofte blomkålspizzaen, men vi bliver ikke rigtig mætte i længere tid. I løbet af aftenen bliver hele familien sulten igen.

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      25. august 2015 kl. 09:40

      Åh, det gled lidt i baggrunden efter jeg købte Vitamix blenderen. Man kan jo kun have så mange køkkenmaskiner stående fremme og juiceren blev fravalgt til fordel for blenderen. Jeg ved samtidig ked af at det store spild ved at juice + det at alle fibre blev sorteret fra. I blenderen pulveriseres fibrene, så det ved jeg egentlig ikke om er bedre, men i det mindste har jeg markant mindre spild. Og MEGET nemmere rengøring 🙂

      Vi bliver heller ikke helt mætte længere af at dele blomkålspizzaen 4 mennesker. Så jeg plejer at lave noget fyldigt tilbehør til.

      Svar
      • Heidi skriver

        28. august 2015 kl. 22:14

        TAK for svar.
        Vi juicer heller ikke så meget fordi der er meget opvask og meget skrald. Men lige nu hvor squachen gror som ukrudt og æblerne falder af træet, så putter jeg det i juiceren og nyder det med citron og ingefær.

        Hvilket tilbehør laver du til pizzaen?

        Svar
  32. divinejean skriver

    24. august 2015 kl. 10:50

    Jeg har et tip der nok er endnu nemmere 😊jeg River mine blomkål og hvidkål og smider dem portionsvis i fryseren. når jeg så vil lave brød eller Pizza, Tager jeg et par Poser ud smider dem i et dørslag en Times tid og knuger herefter væsken ud 😊klar parat til brug 😊knus fra wien 💕

    Svar
  33. Christina skriver

    24. august 2015 kl. 10:41

    Pizzaen ser super lækker ud – skal helt sikkert prøves i weekenden 😀
    Ville lige spørger ind til hvilken ost du bruger som fyld? plejer at bruge friske mozzarella kugler, men ved ikke om de bliver for “våde” til at bruge på denne pizza? 🙂

    God mandag til dig – og tak for en skøn blog!

    Svar
  34. Anne-Marie skriver

    24. august 2015 kl. 09:53

    Har du prøvet med pulpen fra juiceren? Jeg forestiller mig, det også må klemme al væde af.

    Kh.
    Anne-Marie

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      24. august 2015 kl. 10:41

      Ja, det har jeg i gamle dage (jeg juicer ikke længere). Jeg fik et lidt varierende resultat, synes jeg. Det blev meget “trådet”. I stedet bagte jeg pulpboller og kiks men også med lidt so-so resultat. Det hang måske også sammen med at jeg jo juicede alt muligt sammen og ikke bare ren blomkål 🙂

      Svar
  35. Line skriver

    24. august 2015 kl. 09:38

    Kan pofiber erstattes af noget andet? Mindes før at have brugt HUSK?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      24. august 2015 kl. 09:47

      Du kan bruge lige hvad du vil. Dette er bare min foretrukne 🙂

      Svar
  36. Kristine skriver

    24. august 2015 kl. 09:35

    Hej nu spørger jeg lige om noget praktisk omkring din fantastiske pizza. Hvis du løfter bunden af bagepapiret når den er afkølet – hvad bager du den så på i 2. omgang? Ingenting eller nyt bagepapir? Vh Kristine der også har været for doven til det med kogende vand men nu skal det da prøves…

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      24. august 2015 kl. 09:46

      Super spørgsmål. Jeg har lige opdateret punkt 9 med lidt mere info 🙂

      Svar
  • Følg mig på Facebook
  • Følg mig på Instagram
  • Følg mig på Twitter
  • Følg mig på Pinterest
Jane Faerber
OM MIG • KONTAKT • BØGER
Jeg hedder Jane, og det er mig, der blogger her på Madbanditten. Udover at blogge skriver jeg bøger og holder foredrag. Alt sammen om mad og sundhed og livet ind imellem.

TILMELD NYHEDSBREV OG MODTAG E-BOGEN FOR 0 KR

signup

KETO MADPLAN

keto

KICKSTART – ONLINE KURSUS

keto

BØGER OM KETO

keto

FØLG MED PÅ BLOGLOVIN

Follow

Emner på bloggen

© Madbanditten 2014 All rights reserved
logo
  • Om mig
    • Lær mig at kende
    • Kontakt
    • Mission Statement
    • Om Madbanditten og reklamepolitik
    • Privatlivspolitik
    • Foredrag
      • Eventkalender
      • Hvad handler mine foredrag om?
  • Bøger
    • Keto på 4 uger
    • KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
    • Mælkefrie Keto opskrifter (e-bog)
    • Sådan taber du dig (e-bog)
    • 5 hemmeligheder til vægttab med Keto (e-bog)
    • STRIKS LCHF – en praktisk guide (e-bog)
    • Low Carb Vegetar (e-bog)
    • MADGLAD – lær dit barn at elske rigtig mad
    • LCHF året rundt
    • LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
    • LCHF – BRØD & KAGER
    • MÆT & SLANK – med LCHF
    • Madbandittens juleopskrifter (e-bog)
    • SHOP
    • International publications
  • Opskrifter
    • Keto opskrifter – Striks LCHF
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Brød
    • Dejlige drikkevarer
    • Juice – greenies – smoothies
    • Kager
    • Desserter
    • Is-opskrifter
    • Lækkerier
    • Juleopskrifter
    • Nytårsmenu
  • Kickstart
  • KETO
    • Keto bøger
    • Kickstart
    • Keto vægttab: Resultater og billeder
    • Hvad er KETO?
    • Begynderguide til KETO
    • KETO vægttab
    • KETO Living
    • Forskellige typer KETO
    • Keto og kaffe
    • Keto og antiinflammatorisk kost
    • Keto uden mælkeprodukter
    • Keto og sødemidler
    • Keto og alkohol
    • Keto og frugt
    • KETO og kolesterol
    • Keto og sygdomme
    • Keto kostplan – kostplan til striks LCHF og ketose
    • Carnivore Diæten
    • Ketogen diæt til epilepsi
    • KETO produkter
    • KETO bøger og vægttabsforløb
    • KETO kildeliste
  • KETO madplan
  • Alt om Keto på 1 side
  • LCHF
    • Hvad er LCHF?
    • Forskellige typer LCHF
    • LCHF og overgangsbesvær
    • LCHF indkøbsliste
    • Gode LCHF-produkter
    • LCHF – fedt og kolesterol
    • Hvad er kolesterol?
    • Videnskabelige studier om LCHF
    • LCHF – generelle spørgsmål
    • Må jeg spise (….) på LCHF?
    • LCHF og fertilitet, graviditet og amning
    • Maveproblemer
      • Fordøjelse og maveproblemer
    • Videoføljeton
    • LCHF og træning
    • Udstyr
  • Vægttab
    • LCHF og vægttab
    • LCHF og ketose
    • Derfor taber du dig ikke…
    • STRIKS LCHF – ketogen LCHF
    • Gode tip til et varigt vægttab
  • Sukkerfri
    • Bliv sukkerfri!
    • 100% sukkerfri – en personlig historie
    • Hvad sker der, når vi spiser sukker?
    • Sødemidler