Simpel chokolademousse – kun 2 ingredienser!

Simpel chokolademousse med kun 2 ingredienser. Lyder det for godt til at være sandt? Nope. Hæng lige på!

Simpel chokolademousse med let og luftig konsistens

Jeg er jo helt forelsket i den faste chokolade-mousse, jeg delte for noget tid siden. Den har en fløjlsblød og cremet konsistens, og jeg bliver helt salig af den. Flere af jer bemærkede dog, at det ikke kunne kaldes en mousse men snarere en ganache, og helt fint med mig. Vi kan kalde den lige, hvad I synes. Den er guddommelig!

Denne her er dog en rigtig mousse. Let og luftig i konsistensen og ikke for sød i smagen.

Den er tilmed uden mælkeprodukter og har et relativt højt proteinindhold for de af jer, der synes, det er vigtigt.

Og så smager den bare rigtig dejligt og er lavet med ingredienser, man næsten altid har i huset. I mit tilfælde minus chokolade. Herhjemme er chokolade noget, man køber, når man skal bruge det. True story!

Simpel chokolademousse med højt proteinindhold - kun 2 ingredienser - LCHF og paleo --> Madbanditten.dk

Simpel chokolademousse - kun 2 ingredienser!

Udskriv Pin
4 stk
|

Ingredienser

  • 200 g chokolade
  • 4 æg
  • valgfrit: skal fra 1 øko-appelsin
  • valgfrit: 3-4 dråber anisolie eller pebermynteolie (reklamelinks)

Sådan gør du

  • Smelt chokoladen i vandbad og lad den afkøle.
  • Del æg i hvider og blommer i to skåle. Når chokoladen er afkølet, rører du blommerne ind i chokoladen sammen med din eventuelle smagsgiver Pisk hviderne stive i en anden skål og rør de stive hvider ind i chokoladeblandingen lidt efter lidt.
  • Hæld i små serveringsglas og sæt i køleskabet i 2-3 timer. Server evt. med bær.

Simpel chokolademousse med højt proteinindhold - kun 2 ingredienser - LCHF og paleo --> Madbanditten.dk

Trænger du til en frisk start?

Få masser af inspiration til sunde, nemme og velsmagende retter med min nye bog.

Perfekt til dig, der spiser Keto, Low Carb eller som bare gerne vil undgå sukker og mel.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

44 kommentarer til “Simpel chokolademousse – kun 2 ingredienser!”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Madbanditten?
    Har lige forsøgt at lave en chokomousse, men æg og choko bliver v at klumpe og være grynet.
    Er en 85%choko. Kan det være grunden?
    Ærgerligt når man lige har kcal og kulh i overskud ??
    Trine

    Svar
  2. Så kom jeg godt i gang med Keto/Lchf, giver bare mere overskud i hverdagen. Dog skulle der lidt sødt til semifinalen i aften.

    Jeg valgte at smelte 100 g chokolade i 1 dl fløde og så røre tre æggeblommer i og vanillepulver. Og så tre piskende æggehvider. Tog en lille portion fra og tilsatte lakrids pulver.
    Blev til 5 whiskey glas med 6 g kulhydrat i hver.
    Ikke for at ændre på din opskrift, men syntes faktisk det var lettere med fløden så jeg ikke ødelagde chokoladen som normalt og det satte så fint i køleskabet, så tak ??

    Svar
  3. Hej ,
    Har lige købt din bog og vil gerne i gang med keto livsstilen- tror egentligt nok vil passe mig godt. Jeg tror udfordringer vil ligge for mig, i at undvære søde sager sidst på aftenen, dyb suk! Kan læse herinde på madbanditten nogle rigtig fristende opskrifter på søde lækkerier- men de indeholder nok en del kulhydrater ? Mere en de 30-50 som du anbefaler dagligt.? Mvh ilinca

    Svar
    • Ja drop idéen om søde sager og hold dig til Keto-bogen. Trangen til søde sager vil hurtigt forsvinde. Spiser du Keto + søde sager vil du fastholde dig selv i sukkertrang og aldrig opleve den frihed, som man får med Keto.

      Svar
  4. Kan man mon bruge den som ctemefyld i lagkage eller lignende? ?
    Jeg kan måske køle den lidt ned inden jeg smøre det på bunden, eller kan jeg gøre det inden den kommer på køl?
    #elskerchokolade ??

    Svar
  5. Jane, den her er simpelthen for lækker!
    Første gang blev den perfekt, anden gang lige så. Men tredje gang gik der noget galt… Det var mest som om man bare spiste chokolade? Jeg puttede hasselnødder i og ved ikke, om det mon kunne have noget med det at gøre?
    Ved du, om den kan laves dagen før eller om man bør lave den de der 2-3 timer før den skal spises?

    Svar
  6. Jeg prøvede denne her i fredags. Jeg tilsatte en god klat smør og en dl. fløde. Ekstra fløde og smør er altid godt ;-)
    Det blev så lækkert, at selv min kræsne 8-årige elskede det. Vi toppede med søde blåbær.
    Nu leder vi bare efter en undskyldning for at lave det igen ;-)

    Svar
  7. Kære Jane.

    Jeg var jo så heldig at høre din oplevelse af situationen i vores interview forleden (igen 1000 tak for din tid og åbenhed). Og jeg håber faktisk, du får lyst og mod til at skrive om det på et tidspunkt.
    Du har ret til at reagere, som du gør – også selvom nogle ikke mener, tonen var så skarp endda. Jeg ville have reageret på samme måde som dig… Og jeg håber, jeg ville have håndteret det med samme ro og gode tone, som du har gjort.

    Der skal vel være plads til os alle? Også os, der tager ind, hvad andre siger til/om os…?

    M.v.h.
    Maria

    P.S. Chokolademoussen ser både nem og lækker ud. Den må (også) prøves en dag :)

    Svar
    • Tusind tak, Maria, både for din kommentar og for snakken forleden. Det var nogle spændende spørgsmål, I stillede, og jeg glæder mig til at læse jeres opsummering :)

      Svar
  8. Hej! Jeg har et lille spørgsmål. Er stadignybegynder i køkkenet og har faktisk aldrig lavet en chokolade mousse.. Men når man har smeltet chokoladen og den bliver afkølet, vil den så ikke bare stivne ? Kh thit

    Svar
    • Nej du rører æggeblommerne i, inden den stivner. Det tager mange timer for chokoladen at stivne helt igen, så du har masser af tid :)

      Svar
  9. Jeg kan stadig ikke spore den vrede du beskriver – eller se hvor du opfattes som en “led like hunter” ligefrem :)
    Ved så ikke om du har modtaget noget andet privat – kan kun tolke det der var lagt ud offentligt.
    Kan stadig kun se at mange var uenige med dig -. og efter min mening havde rigtig gode argumenter for den uenighed.
    Jeg tænker også at du- og det er du jo selvsagt i din fulde ret til – lagde fokus på noget helt andet end det der egentlig var budskabet i historien. Sådan som jeg læser det handlede det slet ikke om fedme, mad eller gulerødder – det var kun et eksempel som lige så godt kunne være noget andet “afvigende”.
    Tænker også (er pædagog i en SFO) at børn i den alder udmærket kender til de ord og problemstillinger – det der er vigtigt er at det bearbejdes og “lander” sammen med kompetente voksne. Hellere det end at fortie/skærme dem mod de problemstillinger.´
    Men når det så er sagt synes jeg du har lov at lufte dine følelser og holdninger – men når man gør det om “farlige” emner kan der jo selvsagt komme en reaktion den anden vej.

    :)

    Svar
    • Jeg kan kun beundre og rose dig for dit positive livssyn, Martina. Det må du have glæde af i mange sammenhænge. Uenigheden er som sagt helt fin og i dette tilfælde endda rigtig interessant, fordi der kom så mange spændende bud den anden vej. Det er jo bare udviklende. Jeg har heller ikke overset bogens pointe (elske og acceptere hinanden på trods af forskelligheder) men jeg synes som sagt, de var uheldigt illustreret ved vægt og krop. Og jeg er ikke ude på at tie tabuer eller beskytte børn mod svære følelser. At vi to opfatter tonen nogle steder i debatten forskelligt er jo bare et udtryk for at du og jeg er forskellige mennesker.

      Svar
      • Som du selv har skrevet så ærligt tror jeg også du netop reagerede så stærkt fordi historien var valgt illustreret netop med vægt og krop, da det er en af dine “kæpheste” :)
        – og det er jo fair nok da vi alle lægge fokus ud fra de personer vi er :)

        Svar
  10. Jeg ved godt at det handler om chokolade i dag og vi eeeelsker jo chokolade, men jeg kan alligevel ikke lade være med at kommentere lidt på hvad der skete i går. Jeg fulgte diskussionen fra sidelinjen (kommenterede ikke selv), men kunne ikke lade være med at tænke på alle de gange vi har snakket om det at være ’offentlig’ og våge pelsen med sine private holdninger på nettet – og af og til lægge ryg til verbale tæsk. Nu ved jeg ikke hvor mange sure private mails du har fået på den konto – det er nok en del? Jeg fik i hvert fald rigtigt mange igennem tiden mens jeg bloggede. Så er det meget, meget svært ikke at føle sig personligt angrebet og det er meget hårdt. Og personligt magtede jeg ikke. Men jeg skulle heller ikke leve af min blog…

    Så faktisk synes jeg at du skal blive ved med at stikke næsen frem. Hvis du orker. Også selvom du har en fanskare på 80.000 mennesker og er blevet meget offentlig. For det er lige netop det som gør dig særlig: At du godt tør dele en lille smule af den private Jane ud. Du har speciel en evne til at få en til at føle at man er din veninde. Og i går fik du faktisk skabt en rigtig interessant diskussion

    Please don’t change

    Svar
    • Tak Rikke, det er sødt af dig at sige og det betyder meget. Der var mange ting i den debat, og jeg er ikke helt færdig med at få det til at falde på plads. Men nogle blev vrede, nogle af dem på mig, fordi jeg bragte det op, men mange lærere (ikke mine børns) blev også vrede, fordi de følte sig lidt umyndiggjort, eller hvad man skal kalde det på deres professions vegne. Og det havde jeg ikke set komme, hvilket jeg, set i bakspejlet, nok burde. Uanset udfaldet fortryder jeg ikke, at jeg stak næsen frem. En debat, der kan vække så mange følelser, fortjener at blive taget, synes jeg. Og hvor forfatteren til bogen i går syntes, jeg var en led likehunter, kan det være, hun i dag glæder sig over, at hendes bog sandsynligvis aldrig har fået så meget omtale før ;-)

      Svar
      • En led lige-hunter! Hold da op! Nå, men I det mindste mente hun da ikke at du skulle tabe dig 15 kg og spise nogel flere gulerødder! Ha ha. Op med humøret, det er ikke forbudt at mene noget andet end alle andre!

        Svar
  11. Dem, der bare var uenige (eller enige) var der jo også heldigvis flest af. Og der var mange spændende og relevante anderledes syn på sagen. Helt sikkert.

    Svar
  12. Ej hvor ser den nem ud!! Skal helt sikkert prøves! Mit problem er dog altid at chokoladen bliver træls når jeg smelter det over vandbad?
    Kan det smeltes på anden måde? Ellers kunne jeg godt tænke mig at vide hvordan det bliver godt i vandbad. ??

    Svar
    • Åh, jeg tror, det handler om temperatur. Temperaturen skal være lav. Jeg putter en lillesmule vand i en gryde og sætter en metalskål ovenpå. Metalskålen rører ikke vandet, men opvarmes langsomt af dampene. Når vandet koger, skruer jeg helt ned eller slukker. Det plejer at gå fint. Men når det er sagt, er der også forskel på chokolade. Jeg kan fx slet ikke arbejde med Lindt chokolade (så det spiser jeg bare i stedet;-)). Ved ikke om det bare er mig.

      Svar
  13. Pyha, føler godt nok med dig, ift. indlægget igår. der er godt nok nogen der mener du skal bære et enormt ansvar, for alt hvad du mener. Jeg vil se frem til at prøve denne lækre mousse.

    Kh.
    Anne-Marie

    Svar
    • Ja, det er i virkeligheden en lidt pudsig situation. Mange efterlyser det uperfekte og det personlige på blogs, så det ikke bliver for korrekt og for renpudset, men så snart man træder ud af rollen, bliver mange skuffede, vrede, forargede etc. Man kan ikke rigtig vinde her.

      Svar
      • Det du nævner der er nok en risiko man løber på et offentligt forum, når man lufter holdninger der ligger lidt udover chokolade-mousse :)
        Nu er det jo nok svært at sige for andre end dig selv, men kan ikke spore vrede eller forargelse i de responser jeg har læst. Kun uenighed med dig og argumentation for hvorfor denne uenighed er til stede. Og synes også der var et par gode råd at tage med på vejen – hvilket du sikkert også har gjort :)

        Svar
      • Hvad er det mon du vil vinde..!! det er vel ikke anderledes her på bloggen end “ude i den virkelige verden” der er forskellige synspunkter…. og forskellige måder at udtrykke dem på.
        Mon du kun vil have læsere som er enige med dig. Det synes jeg ikke at kunne fornemme :-)

        Svar
        • Nej, jeg søger ikke enighed. Min pointe er snarere, at man ikke kan gøre alle glade, og det kan man jo hverken her eller i den virkelige verden, og sådan er det bare. Jeg har aldrig været ked af hverken debat eller uenighed, forudsat selvfølgelig at vi taler pænt til hinanden og respekterer hinandens synspunkter.

          Det er rigtigt, at der også er forskellige måder at udtrykke sig og nogle mestrer det skriftlige bedre end andre. Det er nemmere at tale forbi hinanden på skrift end i IRL, hvor vi også har mimik og kropssprog at gå efter. Desuden vælger vi oftere en anden vej, når vi sidder overfor hinanden end når vi sidder gemt bag computerskærmen, og det spiller selvfølgelig også ind. Måske kan du huske, jeg engang skrev et indlæg om netop dette: https://www.madbanditten.dk/2014/05/31/hvordan-er-det-vi-taler-til-hinanden/

          Svar
  14. Jeg bruger en lignende opskrift, som jeg har fra min mor, men jeg tilfører også et par klatter smør i den smeltede chokolade, inden jeg rører æggeblommerne i. Hvis jeg har lavet en stor portion, plejer jeg at skulle lade den stå i køleskabet natten over; så er jeg sikker på, at konsistensen er helt rigtig, når jeg skal servere den. Og moussen vækker altid stor begejstring :-) Jeg plejer at komme reven appelsinskal men vil forsøge mig med pebermynteolie næste gang for at prøve noget nyt!

    Svar
    • Du kan bruge alternativt sødet chokolade i stedet for sukkersødet. Selv synes jeg dog, de smager for dårligt. Helt uden sukker, altså med 100% chokolade og æg tror jeg ikke ville blive specielt vellykket… :-/

      Svar