Blomkål i fad med ost og bacon

Blomkål i fad med ost og bacon er på menuen i dag og du kan godt glæde dig til denne her opskrift. Total lækker kombination og en perfekt erstatning for flødekartoflerne.

Low Carb erstatning for flødekartofler

I denne opskrift på blomkål i fad forsøgte jeg at lave lidt “brødkrumme-topping”. Det blev sådan mellem-vellykket, vil jeg sige.

Jeg tror, at en grovere nøddemel eller simpelthen brødkrummer fra et dagsgammelt LCHF-brød ville fungere lige så fint eller bedre. Det havde jeg ikke lige ved hånden, så jeg forsøgte mig lidt frem. Det kan derfor også sagtens udelades i opskriften her nedenfor, hvis du synes, det er for bøvlet.

Det fede tilbehør her gør sig godt, hvis du spiser magert kød til og derfor har brug for noget god mæthed ved siden af. Vi har spist den både til kylling og fisk.

Blomkål i fad med ost og bacon- lækkert LCHF-tilbehør -->Madbanditten.dk

Blomkål i fad med ost og bacon

Udskriv Pin
6 personer
|

Ingredienser

  • 600 g blomkål
  • 100 g bacon
  • 400 ml cremefraiche 38%
  • 100 g revet ost
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 lille tsk stødt muskatnød
  • 1 dl Pofiber* reklamelink
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 kviste frisk rosmarin finthakket
  • 100 g revet ost til gratinering

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 180 grader.
  • Skær blomkål i buketter.
  • Opvarm vand i en gryde med en smule salt og kog blomkålsbuketterne heri i ca. 5-7 minutter. Hæld dem i en si og dræn dem for væske.
  • Fordel de kogte blomkålsbuketter i et smurt ovnfast fad. Skær bacon i små stykker og læg dem i fadet sammen med blomkål.
  • Rør cremefraiche med 100 g revet ost og salt og peber og muskatnød og vend blandingen rundt i blomkål-bacon-fadet. Drys de sidste 100 g revet ost over.
  • Rør Pofiber, olivenolie og finthakket rosmarin sammen til en grødet masse og klat det ud over fadet.
  • Bag fadet i ovnen i ca. 45 minutter, eller indtil den er gylden på toppen.

Noter

*valnødder malet til mel tror jeg også kunne være lækkert.
Blomkål i fad med ost og bacon --> Madbanditten.dk

Få hjælp og inspiration til sund livsstil

“Smukke billeder – tænderne løber voldsomt i vand og man får lyst til at afprøve dem alle”

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Køb nu til 240,- (vejl. udsalgspris: 300,-): De bedste fra Madbanditten

18 kommentarer til “Blomkål i fad med ost og bacon”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Har lige afprøvet denne ret.
    Det er en smagssag, men for mig fungerer rosmarin med muskatnød sammen slet, slet ikke.
    Jeg kommer ikke til at lave den igen.
    Så skulle man udelukke det ene frem for det andet.

    Svar
  2. Jeg prøvede denne ret i går sammen med dine kyllingefrikadeller.
    Begge dele smagte fantastisk. Det er bestemt ikke sidste gang jeg laver blomkålsretten. Nøøj det smagte godt. Og begge teenagere kunne også rigtig godt lide det :o)
    Mange tak for alle dine dejlige opskrifter – jeg er stor fan!

    Svar
  3. Jeg dryssede med frisk hakket rosmarin og en håndfuld hakkede valnødder. Dejligt tilbehør ☺
    Nyder din side med mange input og opskrifter.
    Tak for det ?

    Svar
  4. For dælen Jane, jeg er helt solgt! :-)
    Det er da SÅ meget bedre end glutenfri æbleskiver (hvis du husker …)
    Jeg havde lige en porre til overs og den snittede jeg fint og blancherede kort sammen med blomkålen og så røg den med i fadet også.
    Havde ingen bacon men det smagte super godt alligevel. Min kotelet var glad :-D

    Svar
  5. Hvor er det skønt når man googler blomkål og bacon at man så finder denne opskrift. Den er bare “mummelums”. Er gemt på min Pinterest (til egen og andres fornøjelse). Jeg erstattede muskatnød med spidskommen. Og Pofiber blev erstattet med 1-2 dl mandler. Faldt i både de voksnes og børnenes smag! Så det er jo fantastisk!

    Svar
  6. Det lyder som en opskrift jeg kunne kaste mig ud i:). Jeg har netop lokket manden ud i det her lchf, så er meget spændt på det hele.
    Vi elsker blomkål, men ikke den kogte bløde blomkål, og allerhelst rå. Hvordan bliver blomkålen i denne ret? Skulle jeg evt. springe kogningen over?
    Tak for en fantastisk side:). Jeg har selv været i gang et par dage nu, og er simpelt hen så overrasket over hvor lang tid jeg er mæt, og har mistet lysten til søde sager:). Det er jo helt fantastisk:)

    Svar
    • Jeg synes ganske enkelt, at blomkålen bliver for hård, når den ikke er forkogt. På trods af den lange ovntid.

      Svar