Top 5 favoritchokolader

Det er ingen hemmelighed, at jeg godt kan lide chokolade. Det er heller ingen hemmelighed, at jeg spiser en del af det, nogle gange mere end jeg har godt af. Jeg elsker især mørk chokolade men føler mig stadig ikke helt hjemme i konceptet med, at man så kun kan spise et tern eller to. Udmærket, at nogle kan det. Godt for dem. Men det er ikke min spidskompetence. Jeg kan godt spise en hel plade 90% chokolade (jeg har endda mestret det med en plade 100% engang), men jeg vil ikke anbefale det. Man får det faktisk rigtig skidt af det. Det betyder desværre ikke altid, at man er blevet klogere til næste gang, men man lærer, så længe man lever, og selv jeg bliver langsomt bedre på dette punkt.

I dag har jeg lavet en lille top 5 over min yndlingschokolader. Jeg kunne have sat mange flere på, men disse fem er dem, jeg oftest køber, når jeg skal spise chokolade.

TOP 5 OVER JANES FAVORITCHOKOLADER

Lindt 90% chokolade

1. Lindt 90% chokolade
På trods af sit høje kakaoindhold er den mild og rund og vaniljeagtig i smagen. Den smager meget bedre end 85%-varianten fra samme producent, hvis du spørger mig. Jeg har købt den i udlandet (fx i Sverige) og ved faktisk ikke, hvor man kan købe den i DK. Men jeg hører gerne fra dig, hvis du ved det.

Seed and Bean - Cornish Sea Salt

2. Seed & Bean Extra Dark chocolate Cornish Sea Salt
Denne smager bare uhørt godt. Den er længder bedre end andre varianter af chokolader med salt, jeg har smagt. Kakaoprocenten er 70%, så den indeholder noget sukker og er derfor også i den søde ende. Og tip: Bør under ingen omstændigheder forveksles med chokoladen fra samme producent med lime & sea salt, som er en mælkechokolade med 34%, som nogen kom til at købe 6 plader af ved en fejl…. suk!

Jeg køber den hos Nemlig, Matas eller hos Økologisk Supermarked.

Vivani 92% chokolade

3. Vivani ekstra mørk chokolade 92%
God mørk og bitter chokolade, som tilmed er sødet med kokossukker. Fås bl.a. hos Matas eller hos Økologisk-supermarked.dk (reklamelink)

Irma mørk chokolade med lakrids

4. Irmas mørke chokolade med lakrids
Der er mange lakridschokolader på markedet efterhånden og dem, jeg har smagt er ikke imponerende, hverken i smag eller kakaoprocent. Irmas eget mærke smager til gengæld virkelig dejligt. Udover lakridssmag er der lakridscrunch i, hvilket absolut ikke gør den ringere. Denne er 70% og stadig ret sød i det.

Jeg køber den – sjovt nok – i Irma.

Ombar raw chokolade med probiotiske bakterier

5. Ombar 72% – raw chokolade med probiotiske bakterier
Ombar er en lille chokoladebar på bare 35 g. Det er sådan en fin størrelse for os, der ikke altid evner begrænsningens kunst. Og så har de tilsat probiotiske bakterier (gavnlige mælkesyrebakterier til maven), og på den måde retfærdiggør den jo virkelig sin eksistens. Jo jo!
Jeg køber den i helsekosten eller online hos Økologisk-supermarked (reklamelink)

Hvis nu du sidder og tænker, at jeg fuldstændig har overset lige netop din favorit, så tip mig lige i kommentarfeltet herunder. Jeg vil herefter se det som min pligt at lægge krop til en prøvesmagning. Taking one for the team og alt det der!

Den eneste Low Carb-kogebog, du behøver

Low Carb-Keto-LCHF. Kært barn har mange navne. Få styr på forskellene og få samtidig 120 af mine bedste opskrifter til alle dagens måltider. Perfekt til at lave ugens madplan og tage med i køkkenet

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

68 kommentarer til “Top 5 favoritchokolader”

Skriv en kommentar

 1. Ja Lindt varianten med 90% kakao smager meget meget 100 gange bedre end 85% varianten. bare man kunne købe den i Danmark et sted. leder et sted på nettet om man mon kan købe den i en webshop et sted.

  Svar
 2. Min ynglings chokolade er Toms ekstra 70%, køber den i netto. 90% af tiden kan jeg godt holde mig til en firkant – fokusere meget på stykket, bider det i mindre stykker og lader det smelte i munden. Så synes jeg at det er nemmere at nøjes med et stykke. Det er vel det man kalder mindfull eating.

  Bruger det især som belønning efter mine løbetur. .. ☺

  Men så er der også de dage hvor alt irritere mig og så kan jeg godt spise en hel plade ?

  Sus

  Svar
 3. Ingen har nævnt den, så jeg er nødt til at bidrage med den eneste mørke chokolade, jeg egentlig kan lide: Chocolate and Love’s Filthy Rich på 71%. Suverænt den bedste mørke chokolade, jeg har smagt :) Fås i Irma.

  Svar
 4. Jeg kan anbefale Konnerup på Sydfyn, lidt udenfor Fåborg. De forhandler på nettet og butikken er virkelig et besøg værd. Især i sommersæsonen, hvor de forhandler deres egen hjemmelavede is på gode råvarer. 1 kg af deres 70% kostede 180,- da jeg var der for et år siden, det er et kup til den kvalitet. og der er masser af smagsprøver, så du ved du køber noget du kan lide.

  Callebeut 70% single origin Ecuador er også rigtig lækker, den køber jeg på nettet fra Scotland. 2,5 kg koster ca 200,- men Porto koster 180,- dækker op til 12,5 kg, så storindkøb betaler sig. Jeg kan sagtens have chokolade liggende ( i så store mængder, at man ikke kan se beholdningen skrumper), så du kan roligt sende i depot hos mig? aftager da også gerne evt. fejlkøb, i den gode “stop spild af mad” sags tjeneste, man må jo ofre sig…

  Kh.
  Anne-Marie

  Svar
 5. Green & Blacks 85% er rund i smagen og den, jeg vender tilbage til. Why Dark er en ret ny øko fra Spanien og findes i Meny butikker. Den findes i flere meget mørke varianter og deres 85er har små kristaller i, som gør den ekstra lækker. Ja. Mørk chokolade er et aktivt forskningsområde!

  Svar
 6. Jeg vil lige gøre opmærksom på, at Vivani chokolade også findes i billigere klæder, i form af Björnsted chokolade. Det kommer fra samme fabrik og har samme indhold. Så man kan også få den gode 92% i Føtex mm.

  Svar
 7. Udover flere af de nævnte er jeg ret vild med “arriba superior” fra Lidls eget mærke, J.D. Gross. Den er på 81 procent.

  Svar
 8. Chokolade fra Mikkel Friis-Holm samt en af mine yndlings – 80% fra Chocolate & Love (alene navnet er jo skønt :)). En rigtig lækker, mild og rund chokolade trods de 80%.

  Svar
 9. Glemte lige at Beier lige selv har købt en cacaoplantage i Caribien. Så chokoladen er også fremstillet af kakaobønner under ordentlige forhold uden børneslaveri.

  Svar
 10. Efter en Rundvisning på Beiers Chokolade-Gods har jeg – som elsker mælkechokolade – endelig fundet en mørk chokolade som er rund, cremet og super super lækker. Ingen bitterhed, frugtsmag el. Andre dårlige eftersmage. Bare en dyb fuldfed chokoladesmag. Kakaoprocenten var høj (men glemt) Se evt. På deres hjemmeside. En Rundvisning kan også anbefales, har ikke tal på hvor mange smagsprøver vi fik “Mums” de lækreste håndlavede fyldte chokolader i lange baner, flødeboller og påskeæg.

  Svar
 11. Jeg er simpelthen så enig i den 90% fra Lindt. Det er også klart en af min yndlingschokolader, og længder bedre en 85% varianten. I Canada, hvor jeg har læst, kunne man købe 3 plader for 5dollars, så jeg fik oparbejdet mig et pænt forbrug (det er jo nærmest umenneskeligt at have 3 plader liggende af gangen). Det er sådan en skam at den ikke er til at få herhjemme.
  Det kan være vi skal lave en samlet chokoladefront i Irma, og presse dem til at tage den hjem?!

  Svar
 12. Kære Jane,

  Først og fremmest et kæmpe tak for dig, din blog og dine kogebøger. Har fulgt dig i snart 2 år og føler mig så inspireret af dig. Udover dine lækre opskrifter, er jeg vild med din personlighed og dine refleksioner over livet. Så dejligt at din blog handler om andet end bare mad <3 Du har virkelig været med til at skubbe mit liv i sådan en positiv retning <3

  Vil på det varmeste anbefale dig den skønne kæde Social Foodies, som bl.a. ligger på Gl. Kongevej. De har den bedste 95% chokolade jeg nogensinde har smagt! Den er bare så mild og cremet trods det høje kakaoindhold, at den smager bedre end de fleste chokolader på 85%. Det er vidst fordi kvaliteten højnes (gøres mere mild og cremet) jo flere gange de rør rundt i chokoladen under udarbejdelsen.
  Den er praktisk i portion-størrelse og oven i købet øko og fairtrade, uden at være specielt dyr. (det er den i den lille sorte indpakning)
  Kan kun forestille mig at den er lige noget for dig :)

  Ps. resten af deres produkter er også for lækre. De har bl.a. billige økologiske macadamia nødder.

  Ønsker dig den aller skønneste aften og glæder mig over den vidunderlige succes du har fået.

  Kærlige hilsner
  Lærke Zimakoff

  Svar
  • Hvor er du sød, Lærke. Tak :)

   Jeg har faktisk smagt chokoladen fra Social Foodies en enkelt gang og du har ret i, at den var vildt lækker. Ikke sidste gang jeg køber den. Også perfekt med den lille størrelse. Deres is er virkelig også god! Der er mange gode ting at sige om den butik :)

   Svar
   • Jaaaaa. Jeg glæder mig også til deres is næste gang! :P Særligt deres jordbær sorbet.. Åhh my god :)

    Svar
 13. Jeg er ret vild med Änglemärks økologiske chokolader, som man kan købe i Kvickly og SuperBrugsen for 16-17 kr. for 100 g. 85 % er lige bitter nok til mig, men 70 % og 70 % med mint (jeg ELSKER mint) er jeg storfan af. :)

  Svar
 14. Jeg er helt vild med 99% fra Scharffen Berger. Den koster 150 kr for 275g, og den sidste 1% der ikke er noget fra kakaoplanten er bare vanille ;) Den smager helt vidunderligt! Jeg købte en plade på Kulinarisk Sydfyn sidste sommer..

  Svar
 15. Jeg holder mig til Ganefryds dadelfryd. De slår alt! Det er godt nok barer lavet på dadler, som navnet siger, men jeg føler ikke, mit blodsukker bliver påvirket – sandsynligvis pga indholdet af kokosolie. De er rå og økologiske – uden mælk, sukker, gluten. Faktisk er de meget enkle og ærlige! Min favorit er den med lakrids. Men appelsin og mynte er også gode. Fås i helsekostbutikker (10 kr./stk) og snart også i Irma, dog større og dyrere og i emballage.

  Så er der også Pana Chokolade, rå, økologisk og håndlavet i Australien. Men sødet med agave sirup, som jo ikke skulle være så godt, selvom det ikke påvirker blodsukkeret. Findes i mange varianter. Fås i helsekostbutikker og på nettet. Lad hellere være med at prøve dem. De er “farlige”!

  Svar
 16. Jeg vil gerne høre din mening omkring Cavalier Chokolade 85 % med stevia ?
  – Hvad er din erfaring med andre, sukkerfrie chokolader ?

  Svar
  • Jeg synes, at sukkerfrie chokolader smager dårligt, og at livet er for kort til dårlig chokolade. Så dem spiser jeg ikke (eller uhyre sjældent). Ofte indeholder de foruden stevia også maltitol, hvilket jeg også går udenom.

   Svar
 17. Købte noget mørk, økologisk chokolade i Irma fra ‘Oialla’ – det smagte overraskende godt! Og så må jeg anbefale Friis-Holm´s RUGOSO 70% – den bedste stykke chokolade jeg nogensinde har smagt.. CHUNO er også god! Og de er så tilpas dyre, at det med kun at tage et lille stykke af gangen siger sig selv ;-)

  Svar
 18. Anthon Berg 72 % med chili, mandler og honning!!! Den sælges ikke fast i Danmark, men Netto har den ofte som spotvare. Og når jeg løber tør (hvilket bare ikke må ske!!!!!) kæber jeg den på worldofsweets.de

  Svar
 19. Mine klare favoritter er Friis Holms blå chokolade (trible turned), den østrigske chokolade Zotter (købes på deres hjemmeside) og Chocolate Organiko (købes hos Brødflov på Frederiksberg)

  Svar
 20. Ej, du har glemt den bedste! Netto har en økologisk chokolade som også er fair trade og har et kakaoindhold på 85% – absolut den bedste og fast inventar i mit køleskab :D

  Svar
  • Jeg må nok krybe til korset og indrømme, at jeg tror, det skyldes, at vores indkøb i Netto er blevet færre og færre de seneste år. Det er typisk Søren, der handler ind (jeg handler online), og han ender i Irma eller Kvickly pga. tidspres, tror jeg. Jeg må prøve den choko næste gang jeg kommer i Netto!

   Svar
 21. Så vidt jeg ved, at AL mørk chokolade fermenteret og derved indeholdende de gode mælkesyrebakterier :-) Jeg er en kæmpe chokoladefan og spiser enten kakao (rå pulver) eller chokolade hver dag. Noget af det, jeg synes er spændende er ikke kun output-kvaliteteten, men også næringsmæssigt. Fx er det slet ikke ligegyldigt, hvor kakaobønnen kommer fra. Kommer bønnerne fra steder med meget geologisk aktivitet, kan indholdet af cadmium være alarmerende højt. Cadmium er jo et tungmetal, der i store mængder isæt påvirker nyrerne. Det er altså værd at sætte sig lidt ind i, hvis man som jeg ELSKER chokolade. Ref: http://www.dr.dk/nyheder/viden/miljoe/foedevarestyrelsen-spis-ikke-meget-moerk-chokolade

  God dag derude!

  Svar
 22. Min absolutte favorit er Marabou Premium 70% med mint.. Og helst i små pk.. De fåes i Kvickly og indimellem i Netto.. Har prøvet andre med mint, bl.a green & Blsck, men de er ikke gode synes jeg ?

  Svar
 23. Jeg kan også klart anbefale Björnstads 85%(Netto) og 92 %(Føtex) og Green & Blacks(køber dem i Netto, når de har dem)

  Svar
 24. Den bedste mørke chokolade er efter min mening Greens & Blacks økologiske 85% chokolade, den smager så godt og meget bedre end mange andre ;-) og det gode er at Netto engang imellem har den :D

  Svar
 25. Et af mine yndlingsmærker er ikke nævnt endnu: Green & Black’s. I den mørke ende har de 70 % og 85 %, og en 70 % med espresso – nam nam! Mælkechokoladen med hele mandler er også rigtig lækker. Det er desværre sjældent, jeg ser dem i danske butikker, men de kan købes på nettet. Og hvis man nu er på nettet for at købe sig fattig i chokolade alligevel, og man er i det eventyrlystne hjørne, kan jeg vaaarmt anbefale at udforske Zotters univers. Det er østrigsk chokoladekreativitet på højt plan!

  Svar
  • Enig med ovenstående! Jeg er nærmest fortørnet over, du ikke har nævnt denne helt fantastiske chokolade. Og du kalder dig chokolade-elsker? ;-)

   Svar
   • Ha ha, jeg vil sige det, som Silas gør. Jeg synes, den er…. mellem. Men nu er I så mange, der nævner den, så jeg vil bestemt se det som min pligt at smage den igen :)

    Svar
    • Min søster Sofie falder faktisk heller ikke i svime over Green & Black’s men er mere til Björnsted. Smag og behag. ;)

     Svar
 26. Har du prøvet Xoko fra Rema1000? Den er øko og fairtrade. 72% den fås både i en almindelig og en med orange. Vi er mest til den almindelige. Det er den suverænt bedste chokolade

  Svar
  • Den 100% chokolade, jeg engang satte til livs, var faktisk en AMMA chokolade. Den er så utroligt lækker og frugtig. Men det er ikke dem, jeg køber flest af, må jeg indrømme…

   Svar
 27. Uhhh, du er gået glip af DK’s bedste! Dyrt ja- men til gengæld er det hele (både fyldte og rene) næsten øko og uden børnearbejde og med de bedste råvarer. PETER BEIER chokolade må I love mig at prøve, det er helt fantastisk:) Og så har man heller ikke lyst til en hel plade, da det er så fyldigt i smagen;)

  Til Ann, der søger mørk choko uden spor af nødder: Peter Beiers chokolade pastiller (ren choko) er uden spor af nødder.

  Svar
 28. En af mine favoritter er Änglamarks 85 % som jeg køber i Kvickly. Blød, cremet og ikke så bitter som man skulle tro, trods det store kakaoindhold.

  Svar
 29. Jeg går uden de fleste af de mærker du nævner da de alle indeholder soyalechitiner og jeg undgår alt soya og spiser KUN øko. Når jeg ikke kan få fat i SUMMERBIRD køber jeg meget gerne Björnsted som fx i Tyskland på nettet fåes i mange varianter. Herhjemme dog kun i 70, 85 og 90%. Men til gengæld er den billig. 19,95 og den 2. Søndag i mdr med 25% øko rabat i Bilka.

  Svar
 30. Jeg kan anbefale valrhona albinao med 85% cacao. … og deres cacao pulver.
  Ikke det billigste men det bedste.
  Kan købes online. .. Google det :)

  Svar
 31. Eeeeelsker mørk chokolade! Desværre er jeg for et halvt år siden blevet allergisk overfor nødder – alle slags nødder…og der er desværre rigtig meget chokolade der indeholder spor af nødder :-(
  MEN den fra Isis – som både har et meget højt kakao-indhold OG er lavet med stevia er faktisk rigtig rigtig god – så den kan jeg anbefale.
  Og er der andre der finder gode chokolade UDEN spor af nødder vil jeg da rigtig gerne høre om hvad det er for en ;-)
  God dag.

  ….tror jeg skal ud at købe chokolade nu….

  Svar
 32. Hvis du ikke har smagt björnsteds chokolade, så er du simpelthen nød til det. De har endda en 92% som stadig smager fantastisk og har den der bitterhed, der gør at man ikke behøver så meget – kontra deres 86%, der kan man snildt hapse en halv plade…. Med daddel-peanutbutter kombinationen naturligvis. Eller øko smør :-P

  Svar
 33. Der er bestemt nogle nye chokolade varianter der skal prøves, er selv meget vild med chokolade :-) Så tak for listen!
  Jeg elsker især Bjørnsted chokolade, som endda kan fås i Netto i 85% og i Føtex i 92% – begge smager fantastisk :-)

  Svar
 34. Glemte at tilføje, at da jeg arbejdede i Fair Trade Butikken i Vestergade i Odense, spiste jeg de mørke chokolade derinde. De var altså også suveræne gode. Normalt går jeg langt udenom mælke chokolade, vil hellere undvære, men der var en i butikken, som var helt vildt god. Mums.

  VH Hanne

  Svar
 35. Hej Jane

  Så er jeg vild med agurketid og mørk chokolade. Men jeg kan max spise en halv plade af det helt mørke. Og det er kun hvis jeg er meget chokolade sulten.

  Min yndlings mørke bandit er fra Fakta og en plade koster 20 kr og selvfælge kan jeg ikke huske hvad den koster. Men jeg har seriøst ikke fundet en der slår den endnu. Den har ligesom en dybere smag af chokolade og den er lige knap så bitter. Mere rund. Mums.

  VH Hanne

  Svar