Lakseruller med avokado og peberrodscreme – LCHF-sushi

Disse lakseruller med avokado og den stærke peberrodscreme er jo næsten en slags LCHF-sushi. I hvert fald er den meget kulhydratfattig og sushi eller ej, så smager den simpelthen fortrinligt.

I søndags havde Vega besøg af en veninde. Da det var frokosttid, kom de og sagde, de var sultne og spurgte, om de måtte smøre en rugbrød. Imens de sad og spiste deres rugbrødsmadder, lavede jeg lakseruller til mig selv. At se pigernes øjne, da de så min frokost, var ubetaleligt. Nøj, hvor syntes de lige pludselig, deres rugbrødsmadder var totalt for kedelige!

Og jeg forstår dem godt. Hvis jeg skulle vælge mellem disse lækre ruller og en flad rugbrød med leverpostej (ikke et ondt ord om sådan en ellers), så ved jeg da også godt, hvad jeg ville vælge!

Jeg kunne ikke modstå deres bedende øjne og endte med at dele med dem. Og så kom Søren hjem fra løbetur, og han ville også have, så pludselig var der ikke andet end et par stykker tilbage til mig. Næste gang jeg dobbelt eller trippel portion! Hrmf!!

Men hånden op hjertet, det her smager mega-godt!Og det er så nemt at lave, og de fleste af ingredienserne har du med garanti hjemme i forvejen.

Måske lige med undtagelse af peberrod. Jeg elsker kombien af stærk peberrod sammen med laks og avokado. Okay, jeg elsker faktisk peberrod sammen med det meste!

Sushi uden kulhydrater - lakseruller med flødeost og avokado

Lakseruller med avokado og peberrodscreme

Udskriv Pin
LCHF sushi
1
|
10 min

Ingredienser

 • 100 g røget laks i skiver
 • 50 g avokado
 • 100 g agurk
 • 40 g flødeost naturel
 • 1 spsk peberrod friskrevet
 • lidt sesamfrø til drys

Sådan gør du

 • Tag den røgede laks ud af pakken og læg den på et skærebræt eller en sushimåtte, hvis du er rigtig tjekket. Det var jeg ikke. Anret stykkerne sådan, at de cirka overlapper halvdelen af stykket før.
 • Halver avokado, fjern stenen og tag kødet ud af den ene halvdel. Skær det i tynde skiver. Skær agurk i tynde stave.
 • Rør flødeost med peberrod i en lille skål og smør det ud på lakseskiverne. Fordel avokadoskiver og agurk ovenpå.
 • Rul forsigtigt rullen sammen til en lang rulle, som fæstner i bunden. Skær skiver af rullen med en skarp kniv, anret stykkerne på en tallerken og drys med sesam.

Vil du hellere have ‘rigtig sushi’?

Vil du hellere have mere ‘rigtig sushi’, kan du prøve sushi med blomkålsris eller du kan lave de lækre Spicy Tuna Rolls.

Sushi uden kulhydrater! Lækre lakseruller med avokado og peberrodscreme --> Madbanditten.dk

Og PS: Se lige hvilken #perfectavocado, jeg havde med at gøre her! Så er det jo en smal sag! ♥

#perfectavocado

Madbandittens Juleopskrifter

Tag alle mine bedste juleopskrifter med i køkkenet med denne lille jule-ebog.

Low Carb juleopskrifter uden gluten og uden sukker.

Madbandittens Juleopskrifter: 59,-

26 kommentarer til “Lakseruller med avokado og peberrodscreme – LCHF-sushi”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Kære Jane
  Sidste februar arbejde jeg i onkologisk hoved/hals amb. Der mødte jeg en lækker men desværre meget syg dame, jeg fik nogle laaange snakke med, om lchf. Har kendt til Dr. Med Atkins diæt i mange år, siden jeg boede i USA. Denne læge udviklede diæten til sine hjerte patienter der havde brug for at tabe sig hurtigt inden operation. Han er blevet lidt glemt i denne keto frenzie, men fred være med det. Denne syge dame, fik forklaret mig Low carb på sådan en måde, at jeg endelig fik taget mig sammen, smed 6 kg på en måned, blev overmodig, og bum!!
  Nu fylder jeg snart 50. Og nu er det SA***** now or never! Denne fantastiske dame er imellemtiden gået alt for tidligt bort ? hun sendte mig ideer, opskrifter og velmenende råd ♥️
  Så vil lige skrive og lade dig vide, at ikke kun skriver du i din blog med alt hvad jeg overhovedet har søgt på… chia knækbrød, pizza, sushi og meget mere, men du skriver også med humor og personlighed, og er hermed min nye guru, så tak for det og dig ?

  Svar
 2. Hej Jane
  Sidder med din bog KETO optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt.
  Jeg kan ikke se i bogen om jeg må bruge ketchup, engelsk sovs, hp sauce , salatdressinger, chili sauce.
  Men du anvender færdig pesto?
  Ødelægger de keto også små mængder?
  Venligst Pernille

  Svar
  • Det hele skal ses som en helhed, vil jeg sige og det er dit samlede kulhydratindtag for dagen, der er vigtigst. Kan du inden for de rammer få plads til lidt ekstra kulhydrater fra de smagsgivere, du nævner, vil det være fint. Så ikke et ja/nej-svar men et det-afhænger-af-konteksten-svar.

   Svar
 3. Hej Jane
  Først tak for alle dine dejlige opskrifter. Jeg mindes du har nævnt at det er muligt at færdig lavet LCHF style Sushi i Københavnsområdet?
  Jeg bor selv i Vanløse, men er frisk på nogle km hvis der er nogen du kan anbefale?
  På forhånd tak Annett

  Svar
  • Ikke helt, tror jeg. Men i hvert fald Sushi 2500 har sushi med 60% blomkålsris, så kulhydratreduceret men ikke helt low carb. Til gengæld er sashimi jo altid low carb og Sushi 2500 har desuden en Omega Bowl, som de kan lave med 100% blomkålsris :)

   Svar
  • Jo, det er en brandgod idé!
   Hvis jeg skal sige noget helt hurtigt, er det, at på LCHF er (ren) stevia eller Sukrin-produkterne bedste valg. At jeg bruger andre end dem er på en måde uden for betydning :)

   Svar
 4. Mums siger jeg bare, man kan erstatte peberoben, med rødløg og hk kryderurter, evt rør flødeosten op med en fed crem fracie/ lidt stift pisketfløde. det skal helt sikkert afprøves.

  Svar
 5. Det lyder vildt lækkert vil jeg helt klart prøve! Et lille tip Philadelphia nyeste flødeost er med peberrods smag, har selv prøvet den og den sparker virkelig røv! ;)

  Svar
 6. Mmm ser lækkert ud!
  Kan man erstatte peberrodscremen med noget andet? Tænker en anden ingrediens i stedet for peberroden :)

  Svar
  • Du kan hakke rødløg eller friske urter og bruge i stedet eller du kan bruge flødeosten helt au naturel :)

   Svar
  • Du kan også erstatte peberroden med wasabicreme … det har dog næsten samme smag (hvis det er smagen du ikke kan lide)

   Svar
 7. Et tip til nem rulning; jeg plejer at lægge dem på husholdningsfilm så er de nemme at rulle:) Ligesom en sushimåtte…og hvis man vil gemme dem så strammer man bare filmen til i begge ender. Jeg har med succes også smidt dem i fryseren i en halv times tid- så er det nemt at skære helt lige og flotte skiver. Vi laver dem nemlig tit til fester osv:)

  Svar
 8. Mon de kan holde sig på køl til madpakken? Altså rulle dem fra morgenstuden og spise dem til frokost?

  Svar
  • Det ved jeg faktisk ikke, men det tror jeg egentlig godt. Så længe flødeosten ikke er light, løber den jo ingensteder. Avokadoen risikerer måske at blive lidt brun, men det kan måske afhjælpes med lidt limesaft. Agurker, der har været på køl får en lidt sur smag, men det må man så leve med :)

   Svar