Grøntsagsfladbrød med blomkål og broccoli

Der er få opskrifter, jeg har lavet så mange gange som de populære grøntsagsfladbrød. De er geniale, hvis du spørger mig! Jeg bruger dem i sandwiches, som burgerbolle, hotdogbrød eller som bund i en minipizza.

Når jeg har lavet en portion, opbevarer jeg et par stykker i køleskabet (adskilt af madpakkepapir) og fryser resten ned (igen adskilt af madpakkepapir). På den måde er det nemt lige at tage en enkelt eller to på efter behov.

Grøntsagsfladbrød med plads til variation

Jeg laver dem aldrig efter opskrift. Jeg bruger grøntsager (ofte af den halvtrætte slags), lidt kerner malet til mel og revet ost. Krydderier efter hvad jeg lige synes.

I går lavede jeg en stor portion sammen med Vega i går, og de blev rigtig vellykkede. Her er en cirka-gengivelse af, hvad vi havde i portionen.

Grøntsagsfladbrød med blomkål og broccoli - Kan bruges til alting! Sandwich, burgerbolle, hotdogbrød eller som bund i en minipizza. Glutenfri, helt naturlig og LCHF. --> Madbanditten.dk

Grøntsagsfladbrød med blomkål og broccoli

4 fra 1 stemme
Udskriv Pin
15 stk
|
40 min

Ingredienser

 • 1,5-2 dl solsikkekerner
 • 0,5 blomkålshoved (ca. 400 g)
 • 0,5 broccoli (ca. 400 g)
 • 1 lille håndfuld friske persilleblade
 • 120 g ost revet (jeg brugte cheddar)
 • 2 tsk stødt spidskommen
 • 1 tsk paprika
 • 2 tsk salt
 • 3 æg
 • 2-3 spsk Pofiber eller 3-4 spsk loppefrøskaller (reklamelinks)

Sådan gør du

 • Mal solsikkekerner til groft mel i foodprocessoren med den store kniv. Skær blomkål og broccoli i mindre stykker og hæld dem ned i blenderskålen sammen med persilleblade og blend.
 • Tilsæt revet ost og blend igen.
 • Tilsæt æg og krydderier og blend til en fedtet masse. Tilsæt til sidst Pofiber/loppefrøskaller og blend igen.
 • Da blenderskålen er næsten helt fuld, kan det være svært at få fordelt fibrene ordentligt i dejen, så jeg hældte den efterfølgende over i en skål og rørte den lige godt igennem med en ske.
 • Opvarm ovnen til 180 grader varmluft.
 • Form den fedtede dej til boller i hænderne og klat dem ud på bageplader beklædt med bagepapir. Jeg brugte tre bageplader i alt. Saml de flade boller godt rundt i kanten, så du får en defineret kant.
 • Bag i ovnen i ca. 30 minutter. Hold øje med dem undervejs og skift evt. plads på pladerne og tillad at tage dem ud på forskellige tidspunkter. De er færdige, når de er blevet let brune og har fået en fin brun kant.
 • Løft dem forsigtigt fra bagepapiret med en bagespatel eller lign. og lad dem herefter afkøle.
grøntsagsfladbrød

Den eneste Low Carb-kogebog, du behøver

Low Carb-Keto-LCHF. Kært barn har mange navne. Få styr på forskellene og få samtidig 120 af mine bedste opskrifter til alle dagens måltider. Perfekt til at lave ugens madplan og tage med i køkkenet

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

54 kommentarer til “Grøntsagsfladbrød med blomkål og broccoli”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. 4 stars
  Hej Jane
  Er der et alternativ til pofiber/ loppefrøskaller
  Det er et problem jeg kan simpelthen ikke lide smag og konsistens
  Og det hæmmer mig ingen del af dine opskrifter

  Svar
  • Jeg synes jo det er både nemmere og bedre bare ikke at spise de brød. Der er jo vitterligt ingen gevinst ved dem og de allerbedste resultater får du alligevel ved at spise kød og grøntsager – ikke brød, uanset hvad de brød er lavet af.

   I grøntsagsfladbrød og den type kan du prøve at udelade dem. De andre slags synes jeg bare du skal lade være med at spise.

   Svar
 2. Hej Jane,

  Kan man fryse fladbrødene, og i givet fald hvor længe kan de holde?

  Mange hilsner
  Malene Persson

  Svar
  • Ja det kan man sagtens. Put madpakkepapir imellem dem, så de ikke klistrer sammen. I fryseren holder de nærmest forevigt. Er noget nogensinde blevet for gammelt imens det er frosset ned?

   Svar
  • Det er ikke noget, jeg vil spise. Har du læst ingredienserne?

   Men det rette spørgsmål synes jeg snarere er: Hvad er dit mål? Hvad vil du gerne opnå og hvilken rolle mener du at Elverbrød skal spille for dig?

   Svar
 3. Hej Jane.
  Et spørgsmål mere. Jeg er helt med på at ketose og vægttab ikke har noget med hinanden at gøre, men at ketose er et redskab til at få fedtforbrænding i stedet for kulhydrat forbrænding. Hvornår skifter kroppen fra fedtforbrænding til kulhydratforbrænding? Hvor mange gram kulhydrat daglig skal der til?
  Jeg vil gerne spise 1skive fuldkorns rugbrød og det er 10 g kulhydrat. Og så får jeg grøntsager til mine måltider og måske ligger jeg på 40-50 g kulhydrat daglig. Er jeg så ikke længere i ketose? Hvor går grænsen?
  Mvh Kirsten

  Svar
 4. Har lige lavet fladbrødene. Men desværre sidder de fast på bagepapiret! Nogle eller et godt råd til at undgå det?

  Svar
  • Jeg plejer lige at bruge en spatel til at løfte dem fra papiret, når de kommer ud af ovnen og så afkøler de herefter og alt går fint.

   Svar
 5. Har lige lavet grøntsagsfladbrød- Jesus Christ for et svineri i køkkenet?
  Min blender duede ikke til alt det tørre, måtte bruge min lille grøntsagshakker i små portioner og så røre det hele sammen til sidst i en skål med en grydeske.
  Men hold da op , sikke et resultat- de smager jo forrygende??

  Svar
  • Haha, åh nej! Men jeg kan faktisk godt huske i “gamle dage”, hvor jeg også lavede alting i en lille minihakker. Da jeg fik en foodprocessor blev alting virkelig meget nemmere :)

   Men fedt at du fik noget ud af dine anstrengelser, trods alt!

   Svar
 6. Hej. Lækre brød. Skal lave dem i dag. Kan man erstatte 1,5 dl Pofiber eller 3-4 spsk loppefrøskaller med noget man kan købe i dagligvarebutikker?
  Mvh Johanne

  Svar
  • Pofiber fås i de fleste supermarkeder. Det står på glutenfrihylden – rød pakke til en 20’er.
   Jeg har ikke den store erfaring med kikærtemel men jeg tænker, at alt mel med lidt fibre i kan bruges :)

   Svar
 7. Hej.
  Er lige faldet over denne opskrift. I stedet for pofiber eller loppefrøskaller, kan fiberhusk eller lidt alm. Mel bruges i stedet?
  Mvh. Louise

  Svar
 8. Har du eksperimenteret med at putte chiafrø i de her?
  Jeg former dem med min bøfformer (8 på hver plade) og bager dem lidt længere tid og lidt tykkere – så fungerer de som brød til madpakken med pålæg og de er til at holde i hånden og spise. :-) Bager dem hver eneste uge med forskellige grønsager og krydderier, de bliver aldrig kedelige at spise :-)
  Tak for en dejlig opskrift :-D

  P.S. De passer i størrelsen 2 ved siden af hinanden i en købe-isbøtte ;-)

  Svar
 9. Jeg lavede dem (igen) i dag og denne gang med tomatpure i. Det var slet ikke dårligt! :-) De fik også en fin rødlig farve af det.

  Svar
 10. Hvordan opbevarer du generelt dit “brød”? I køleskab? Jeg har lige lavet de lækreste fladbrød og fiberboller. Tak :)

  Svar
 11. Nu skriver du blenderskål – er det så blender eller foodprocessor? Jeg står netop og bøvler med at få min blender til at gufle det i smadder. Der skal meget små stykker og meget små portioner til, før det lykkes. Det er en Kenwood blender.

  Svar
 12. Skal der loppefrøskaller eller pofibre i? Det er ikke lige noget jeg har i køkkenskabet, og jeg aner ikke, hvad de gør for “dejen”. Jeg lever ikke LCHF, jeg synes bare dine brød ser virkelig lækre du og vil gerne prøve dem :)

  Svar
  • Jeg putter dem i fordi jeg synes, at dejen hænger bedre sammen så. En enkelt gang har jeg dog glemt det og de blev ok-fine alligevel, så hvis du ikke har nogen af delene, kan du prøve bare at udelade dem helt. :)

   Svar
 13. Jeg vil så gerne finde et godt alternativ til brød. Din opskrift virker god, men jeg har ikke en foodprocesser. Kan en blender gøre det?
  Jeg har aldrig haft en foodprocesser, så jeg aner ikke, om der overhovedet er forskel. :-)

  Svar
  • Nej, jeg tror desværre ikke det går så godt i blender. Alternativt kan du rive grøntsagerne på rivejern men det er jo også et rigtig stort arbejde… :-/

   Svar
   • Ja – de blev vildt gode – puttede både frisk basilikum og tørret oregano i :-)
    Tænkte lidt over det med “den defininerede kant”, lavede dem med min børformer og vupti – Masser af defineret kant :-D

    Svar
   • Ved du om man kan bruge noget andet i stedet for ost? Jeg ammer og min dreng kan ikke tåle mælkeprodukter..

    Svar
    • Det er svært med ost, da det jo her bruges som bindemiddel også. Mit bedste bud vil være bare at lave dem uden, evt. med et ekstra æg.

     Svar
  • Nej desværre ikke. Jeg har dog hørt fra flere, som har held med at udelade osten (evt. til fordel for et ekstra æg), men jeg har ikke selv haft held med det.

   Svar
 14. Har lige bagt dine brød for første gang. Helt vidunderligt ?.
  I stedet for boller bredte jeg al dejen ud på bagepladen og stak dem ud i firkanter.
  Det gør så, at de ikke får den sprøde kant som de fladtrykte boller.
  Men…de bliver bløde i det. Gør dine fladbrød også det – ikke rundt i kanten, men i midten?
  I øvrigt tak for vældig mange dejlige ideer og opskrifter.
  F.eks. Havde jeg ingen persille, så jeg plukkede lidt skvalderkål i haven.
  Det er også sundt ?.

  Svar
  • Nej altså grøntsager bagt i ovn bliver ikke sprøde. Desværre. Mine har en slags fasthed i kanten men er også bløde i midten. Det er præmissen, når man bager af grøntsager (eller uden kornprodukter faktisk også)

   Svar
 15. Lyder rigtig lækkert. Dog kan jeg ikke så godt tåle blomkål, har du et alternativ til dette?

  Jeg synes, at jeg et sted læste, at du har vænnet dig til ikke at spise brød. Jeg vil blot høre, hvor længe der gik, og om du ikke savner det en gang imellem?

  Svar
  • Du kan sagtens bruge ren broccoli eller gulerødder og rodfrugter fx.
   Åh brød… jeg har ikke spist “rigtigt brød” i over 5 år og jeg savner det aldrig. Eller jeg kan da sagtens kigge langt efter et nybagt brød men jeg savner det ikke i min daglige kost. Jeg kan ikke huske hvor længe der gik, før det kom dertil. Jeg oplevede jo øjeblikkeligt, at jeg fik det markant bedre uden, og det gjorde det jo nemt for mig.

   Svar
   • Jeg lavede mit mest vellykkede forsøg hidtil i går med hvidkål i stedet for blomkål og en lille deciliter sesammel sammen med po-fibrene. Det var en kæmpe befrielse at læse, ar du sjusser dig meget frem med, hvad du har. Det gjorde mig mer eventyrlysten og jeg tror også, at jeg for første gang turde bage dem igennem, så de hænger bedre sammen. Jeg har ikke tidligere vidst det, men jeg har generelt underbagt dem, når jeg har forsøgt.
    Men prøv med hvidkål og brocolli, Tina – det er eddergodt.

    Svar