Lun rødkålssalat med mandler og urter

I sidste uge skrev jeg lidt om det her med LCHF-vegetar, og i går læste jeg en spændende artikel om en ny spirende trend, som bliver kaldt “Pegan”. Altså en sammentrækning af paleo og vegan. Det handlede om, at man tager det bedste fra begge verdener. Man lader grøntsagerne spille hovedrollen på tallerkenen, og spiser så æg, fisk eller fjerkræ som tilbehør og derudover spiser fedt (i det her tilfælde godt nok planteolier), en smule bælgfrugter og lidt glutenfrie kornprodukter. Læg lidt smør og ost til det og en god bøf i ny og næ, og så synes jeg, det begynder at ligne noget.

Tilbehøret spiller hovedrollen

Idéen i, at tilbehøret spiller hovedrollen i måltidet, kan jeg godt lide. Når tilbehøret er lækkert og veltilberedt, sker det ofte automatisk alligevel, at det overstråler kødet på tallerkenen. Sådan har jeg det i hvert fald.

Denne lune hverdagssalat var sådan en slags tilbehør, der egentlig ikke var noget særligt, men som blev til et dejligt måltid pga. de mange friske urter. Jeg har nemlig endelig fået plantet urter på terrassen, så forbered jer på, at mynte, persille og koriander bliver denne sommers absolutte topscorer her på bloggen. Særligt mynte. Alting smager bedre med mynte!

Lun rødkålssalat med mandler og urter --> Madbanditten.dk

Lun rødkålssalat med mandler og urter

Føj til favoritter Udskriv Pin
2
|
15 min

Ingredienser

 • 500 g rødkål
 • 1 spsk kokosolie uden smag gerne stor spsk
 • 1 øko-appelsin øko, saft og skal herfra
 • 1 håndfuld frisk persille
 • 1 håndfuld friske mynteblade
 • 1 håndfuld mandler grofthakket

Sådan gør du

 • Snit rødkål, enten i foodprocessor eller med en kniv. Halver appelsinen, riv skrællen på den fine side af rivejernet og pres saften ud. Sæt til side.
 • Opvarm kokosolie på panden og vend rødkålen rundt heri i et par minutter. Vend appelsinskallen i og pres appelsinsaften ud over. Rør godt rundt og sluk for varmen.
 • Hæld den lune rødkål i en skål. Hak urterne og vend dem rundt i salaten. Drys til sidst med mandler på toppen.
Lun rødkålssalat med mandler og urter --> Madbanditten.dk
linje.png

Indlægget indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

Få 7 dage gratis af MadbandittenPLUS

Få energiberegninger på alle Madbandittens opskrifter, egen favoritside, færdige madplaner med indkøbsliste og slip for forstyrrende annoncer.

Start 7 dages gratis prøveperiode nu

 

3 kommentarer til “Lun rødkålssalat med mandler og urter”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane

  Sikke et spændende opslag. Måske du kan forklare lidt mere, for jeg er forvirret. Hvordan kan det lade sig gøre at “Man lader grøntsagerne spille hovedrollen på tallerkenen, og spiser så æg”, hvis det skal være veganer-venligt? Går idéen ikke lidt tabt der. Selvom du skriver, at man tager det bedste fra begge verdner, så vil jeg mene, at grundprincippet går tabt, når man ignorerer tanken om dyrene. Er vi så ikke tilbage til normal sund kost? Hvor er det unikke i det?
  Blot en lille tanke :-)

  Og lige et spørgsmål af ren interesse:
  Hvorfor besluttede du dig for at kaste dig ud i LCHF?
  Hvilke fordele ser du ved det og hvilke ulemper er der?

  Svar
  • Jeg er ikke gået dybere ned i idéen med “pegan”. Jeg faldt bare over en artikel som præsenterede idéen og syntes, den var både skæg og vedkommende. Veganerkosten indeholder jo mange gode elementer (i hvert fald den type veganerkost, der består af rigtig mad og ikke tonsvis af hvidt brød og underlige “veganerprodukter”) men en vegansk kost kan ikke alene stille kroppens behov for næringsstoffer. Ved at lægge en smule kød til, kan du komme i mål med det og med det ekstra fedt og evt. lidt glutenfrie kornprodukter sikres nok energi. Det er sådan, jeg tænker, det er tænkt, og det lyder som en sund kost i mine ører. Om det er unikt, ved jeg ikke noget om.
   Når jeg taler om at lade grøntsagstilbehøret spille hovedrollen i et måltid, er det, fordi jeg ikke er fan af den type LCHF-kost, som består af en stor bøf, et stort stykke smør og et salatblad og et par skiver agurk. Men det håber jeg nu også, min egen kost afspejler.
   De andre to spørgsmål er virkelig store at besvare i en kommentar. Du kan læse min historie og baggrund her: https://madbanditten.dk/about/
   Fordele og ulemper vil jeg gerne gemme til et blogindlæg en dag :)

   Svar
   • Mange tak for svaret. Det lyder bestemt interessant. Det giver stof til eftertanke – jeg kan godt lide, at du går op i, at kroppen skal have nok næringsstoffer. Ros til dig.
    Jeg ser frem til at læse blogindlægget med fordele og ulemper ved LCHF-kost :-)

    Svar