Osteboller med blomkål

Disse osteboller er perfekte til suppe og ingen, jeg siger dig INGEN gætter, at de gemmer på blomkål også!

Der bliver spist en del ost hjemme hos mig. Ungerne er på fornavn med ostemanden, og vi har altid 4-5 forskellige oste i køleskabet, hvis ikke flere. Faste besøgende er parmesan, emmentaler, morbier, tallegio (Vegas favorit), æblerøget cheddar (Silas’ favorit),  manchego, comté og selvfølgelig min flødehavarti, som jeg elsker på mine spejlæg. Okay, det blev lidt mere end 4-5 forskellige slags, men du ved, hvad jeg mener! Selv holder jeg meget af ost og ville nødigt undvære, men jeg er nok den i familien, som spiser mindst af det.

Osteboller med blomkål

Forleden fandt jeg en række osterester inde i køleskabet, og de fyldte og rodede, så jeg tog dem ud og brugte dem i disse lækre osteboller. Ostebollerne er inspireret af ostepandekagerne fra Spis dig mæt & glad, men bare suppleret med lidt blomkål, for blomkål kan man jo snige ind allevegne, ikke?

Ostebollerne her er meget kulhydratfattige og temmelig mættende. De er virkelig anvendelige, hvis menuen en dag står på suppe, men de er også gode til den lille sult. Du kan også vælge at lave dem flade som pandekager og bruge dem som sandwichbrød eller mini-pizzabunde.

LCHF osteboller med skjult blomkål --> Madbanditten.dk

Osteboller med blomkål

Udskriv Pin
|

Ingredienser

OSTEBOLLER – 8 STK

 • 230 g revet ost
 • 230 g blomkål, revet
 • 3 æg
 • 1 dl Pofiber (reklamelink)
 • evt. lidt blå birkes eller sesam til drys

Sådan gør du

 • Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
 • Riv ost og blomkål fint i foodprocessoren. Hæld det over i en skål og slå æggene ud heri. Rør godt rundt med en ske. Hæld Pofiber i og rør det godt rundt.
 • Saml dejen til boller og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med blå birkes, sesam eller hold dem helt au naturel.
 • Bag i ca. 17-20 minutter eller til de er gyldne.
 • Lad afkøle inden du skærer i dem.

Noter

Opbevar bollerne i køleskabet nogle dage eller put dem i fryseren og tag en op efter behov.
LCHF osteboller med skjult blomkål --> Madbanditten.dk
LCHF osteboller med skjult blomkål --> Madbanditten.dk

Den eneste Low Carb-kogebog, du behøver

Low Carb-Keto-LCHF. Kært barn har mange navne. Få styr på forskellene og få samtidig 120 af mine bedste opskrifter til alle dagens måltider. Perfekt til at lave ugens madplan og tage med i køkkenet

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

46 kommentarer til “Osteboller med blomkål”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej,
  Har lige bagt disse boller (i muffinform?), og de er superlækre.
  Hvor kan jeg finde fordelingen af proteiner/kulhydrater?
  Mvh
  Kenneth Salling

  Svar
 2. Ah, de ser jo virkelig lækre ud!! Og så ligner de ‘mel’-boller. Mine lchf boller bliver næsten altid flade, når jeg bager dem. Hvordan får du dem så flotte?

  Svar
 3. Super lækre boller og nemme at lave.. Halvdelen blev til boller til suppen og resten til minipizza bunde til madpakken ??

  Svar
 4. Med fare for der er spurgt om det tidligere, for jeg har ikke lige fået læst alle kommentarer ?- kan man mon iblandet nogle andre grøntsager…. gulerod, squash eller….?

  Svar
  • Det er jo lidt svært for mig at gætte ud fra de spartanske oplysninger, du giver, så jeg vil tage et vildt gæt og spørge, om du fulgte opskriften?

   Svar
 5. Jeg har lige bagt dem, og tilføjede lidt salt, en slat olie, lidt bagepulver, og brugte ½ dl husk, og så 1 blandet dl mandelmel, hørfrø og solsikkekerner. De blev fantastiske, uden at være “våde”. Osten var også rester her, og bestod af parmesan, cheddar og lidt mozarella. Nydt med smør og flødehavarti (ost med ost!), så er det bestemt ikke sidste gang de er produceret her :)

  Svar
 6. Hej Jane! Tak for verdens bedste lchf side :-) Jeg havde endelig fået købt pofiber, og skulle dermed igang med de lækre boller! Desværre blev mine langt fra ligeså kønne som dine, de faldt sammen og var lidt fugtige indvendig. Jeg skar dem over og gav dem et par minutter på brødristeren – det blev de bestemt lækre af!

  Svar
 7. Her blev de ret så flade, og gud hvor jeg synes smagen er hæslig. Syntes ellers de så og lød så lækre.

  Svar
   • Jeg havde nok forventet en slags alternativ bollekonsistens, men med en lækker smag af ost.
    Kan ikke rigtig definere smagen, synes nærmest ikke det smager af ost.

    Svar
 8. Jeg kunne nemlig godt tænke mig et alternativ til æggeretterne, når jeg spiser striks lchf:-)

  Svar
 9. Se lækre ud:-) jeg tænker jeg vil spise dem til morgenmad med smør på. Skal jeg så supplerer med noget grønt?

  Svar
 10. Tak for opskriften, den skal prøves. Jeg har et spørgsmål om det er ok at springe frokosten over hver dag? Min mand spiser sine to spejlæg m ost til morgenmad, og så er han mæt indtil aftensmaden. Ville han tabe sig mere, hvis han spiste frokost?

  Svar
  • Hvis han trives med ikke at spise frokost, er det ikke noget problem. Hvis han er “kunstigt mæt”, fordi han drikker masser af kaffe. evt. med fløde, eller hvis han så i stedet snacker om aftenen, ville han nok være bedre tjent med en sund og nærende frokost. Men ellers tror jeg, stærkt på at man bør spise når man er sulten og ikke bare fordi det er spisetid.

   Svar
    • Nej det er klart. Men her kan man selv gøre meget ift. at tilpasse sine portionsstørrelser, så det passer med spisetiderne. Hvis man ved at frokosten på kontoret serveres mellem 12-13 men at man selv først bliver sulten kl. 14, fordi man har spist en stor morgenmad, så kan morgenmaden jo passende justeres ned, så sulten indfinder sig tidligere.

     Svar
 11. Jeg ser lige at nogen bruger revet ost fra pose, jeg har brugt det i umenneskelige tider, og først for nyligt kom jeg til at se på posen. Jeg fik et chok da jeg så hvad der var fyldt i af stivelse mm, så jeg vil nok anbefale at rive osten selv. Nu må jeg hjem og se hvad jeg kan finde af ost i køleren, for denne opskrift skal da bestemt prøves
  :-)

  Svar
 12. Hej Jane.
  Gode boller – ost/blomkål – de blev dog bedre af en lille smule salt (1/2 tsk.) – syntes også at dejen var ret våd, så jeg tilføjede en god spiseskefuld glutenfri havreklid – det blev bare gode og flotte, to skefulde kunne måske erstatte HUSK i opskriften? men oplægget var godt.
  Har en hemmelig og ikke særlig LCHF-agtig last, nemlig øko-knækbrød med gouda og græskarkerner – betaler så prisen for glutenindholdet med mavekneb, men lavede mine egne i dag – dine kanelknækbrød – uden sukker og kanel, men med lidt salt og en god dl. kraftig revet ost – mums, det er godt og har hermed overtaget yndlings-last-pladsen.
  Tak for gode opskrifter og en dejlig hjemmeside.

  Svar
 13. mmh… De ser gode ud :) Tror du man kan erstatte pofiber med hvedemel, hvis man ikke (endnu) har købt pofiber?

  Svar
 14. Hej Jane :)
  De boller ser vel nok dejlige ud! Dog sker det hver gang når jeg forsöger mig med at lave boller, at de bliver flade som en pandekage og flyder ud i ovnen, selvom jeg følger din opskrift. Hvad er det jeg gør forkert?

  Svar
  • Det tør jeg ikke sige. Mange fejl opstår ved at bytte de funktionelle meltyper med andet mel og det går selvfølgelig ikke. Dog vil jeg sige, at mine boller normalt også er i den flade ende.
   Disse her derimod er jo meget anderledes end de andre boller, da andre boller jo består af æg, en form for væske og fiberholdigt mel, hvor disse består af ost og blomkål.

   Svar
  • Ja det tror jeg godt, du kan. Mængden ville jeg dog sætte lidt ned, tror jeg. Når jeg ikke vælger husk i første omgang, er det fordi jeg synes, det bliver lidt for gummiagtigt, men det er jo en smagssag :)

   Svar
 15. Altså Jane – der er jo ost og ost. Hverdagsosten som parmesan og flødehavarti tæller ikke med i regnskabet, så dine tal stemmer :-)

  Må jeg ikke her slå et slag for hans små poser med revet ost? Jeg tænker, at du river din ost selv, men andre gør ikke. En fin pose med gode oste, revet og klar til brug for en flad 10’er.

  Svar
 16. Eftersom jeg ikke så godt tåler den stivelse, der i Pofiber, så vil jeg høre, om du har en idé til, hvad jeg evt. kan erstatte den med i bollerne.

  Svar