Madbanditten

LCHF - Madbanditten
  • Om mig
    • Lær mig at kende
    • Kontakt
    • Mission Statement
    • Om Madbanditten og reklamepolitik
    • Privatlivspolitik
    • Foredrag
      • Eventkalender
      • Hvad handler mine foredrag om?
  • Bøger
    • KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
    • STRIKS LCHF – en praktisk guide (e-bog)
    • MADGLAD – lær dit barn at elske rigtig mad
    • LCHF året rundt
    • LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
    • LCHF – BRØD & KAGER
    • MÆT & SLANK – med LCHF
    • SHOP
    • International publications
  • LCHF Kickstart
  • Opskrifter
    • Keto opskrifter – Striks LCHF
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Brød
    • Kager
    • Desserter
    • Lækkerier
    • Dejlige drikkevarer
    • Juice – greenies – smoothies
    • Juleopskrifter
    • Nytårsmenu
  • FAQ om LCHF
    • Hvad er LCHF?
    • Forskellige typer LCHF
    • LCHF og overgangsbesvær
    • LCHF indkøbsliste
    • Gode LCHF-produkter
    • LCHF – fedt og kolesterol
    • Hvad er kolesterol?
    • Videnskabelige studier om LCHF
    • LCHF – generelle spørgsmål
    • Må jeg spise (….) på LCHF?
    • LCHF og fertilitet, graviditet og amning
    • Videoføljeton
    • LCHF og træning
    • Udstyr
  • Vægttab
    • LCHF og vægttab
    • LCHF og ketose
    • Derfor taber du dig ikke…
    • STRIKS LCHF – ketogen LCHF
    • Gode tip til et varigt vægttab
  • KETO
    • Hvad er KETO?
    • Begynderguide til Keto – striks LCHF
    • Keto kostplan – kostplan til striks LCHF og ketose
    • KETO bøger og vægttabsforløb
    • KETO kildeliste
  • KETO Living
  • Sukkerfri
    • Bliv sukkerfri!
    • 100% sukkerfri – en personlig historie
    • Hvad sker der, når vi spiser sukker?
    • Sødemidler
  • Maveproblemer
    • Fordøjelse og maveproblemer
Hjem » Opskrifter » Frokost » Salat med varmrøget laks og kold blomkålsbearnaise

Salat med varmrøget laks og kold blomkålsbearnaise

4. maj 2015 af Jane Faerber 5 kommentarer

Salat med varmrøget laks og kold blomkålsbearnaise --> madbanditten.dk

Vi handler som regel ind online. Når man sidder der og klikker varerne af i stedet for rent faktisk at have dem mellem hænderne, kan man godt miste fornemmelsen lidt med, hvor meget de fylder i virkeligheden. Heldigvis har vi to køleskabe, men nogle gange kigger jeg ind i dem og tænker, at vi aldrig – som i ALDRIG – får spist os igennem alle de grøntsager. Og så går der fire dage, og så begynder køleskabet at se tomt ud igen.

Jeg spiser jo stort set alle mine måltider hjemme, og det samme gør ungerne i den forstand, at de har madpakker med hjemmefra. Og det er jo pludselig mange måltider i løbet af sådan en uge.

Opfattelsen af “low carb” bliver desværre ofte, at man ikke spiser grøntsager men bare kød og fedt. Det kan jeg ikke rigtig genkende fra min egen kost. Tværtimod synes jeg egentlig, at jeg spiser langt flere grøntsager i dag, end dengang jeg spiste havregryn til morgen, rugbrød til frokost og pasta til aften, og min fantasi omkring grøntsager cirka rakte til at skrælle en gulerod.

Da jeg skrev Mæt & Slank med LCHF , indledte jeg bogen med, at jeg syntes, at det værste ved LCHF var, at det hed noget med “low carb”. For det blev nemt associeret med noget virkelig tarveligt, eller opfattet som “NO CARB”, og i mine øjne handlede det om at spise mere rigtig mad.

At kulhydratindholdet blev lavt eller i hvert fald lavere end på den kornbaserede, fedtfattige kost, var noget, der skete som en nærmest automatisk konsekvens.

Men hvis der derimod fokuseres isoleret på kulhydraterne, ryger grøntsagerne pludselig i unåde. Det er langt fra mit ærinde, må jeg indrømme.

Jeg ville ønske, vi kunne tale kulhydratbevidsthed eller kulhydratkvalitet i stedet og åbne op for, at nogle kulhydrater er gode for os, mens andre kan spises sjældnere, i mindre mængder eller aldrig.

Der sker noget skævt med perspektivet, synes jeg, når en peberfrugt eller en tomat pludselig bliver afvist pga. kulhydratindholdet. Debatten er bare sjældent så nuanceret.

SALAT MED VARMRØGET LAKS OG KOLD BLOMKÅLSBEARNAISE

Forleden fik jeg lavet den lækreste frokostsalat. Den var i virkeligheden helt enkel, men det, der gjorde den ekstra lækker var, at jeg havde en rest blomkålsbearnaise i køleskabet, og den smager altså næsten guddommeligt koldt også.

Så husk at gemme resterne, næste gang du laver den!

Salat med varmrøget laks og kold blomkålsbearnaise --> madbanditten.dk

SALAT TIL 1 PERSON

  • 1 håndfuld friske spinatblade
  • 1 lille håndfuld rucola
  • ca. 120 g varmrøget laks
  • 0,5 avokado
  • en god klat blomkålsbearnaise
  • ærtespirer og brøndkarse (eller hvad du nu har af urter)

DRESSING

  • 1 spsk olivenolie
  • 1 lille spsk æblecidereddike (eller citronsaft)
  • urtesalt

SÅDAN

1. Skyl salaten og dup den tør. Skær eller riv den lidt fra hinanden og læg den i bunden af en dyb tallerken eller skål.

2. Rør en dressing af olivenolie, æblecidereddike og urtesalt og vend den godt rundt i salatbladene.

3. Skær den varmrøgede laks i grove stykker og anret ovenpå sammen med tern af avokado.

4. Put en god klat blomkålsbearnaise ved og pynt med ærtespirer og brøndkarse.

Måske vil du også læse

  • Dagen i billeder
  • auberginepizza LCHF - MadbandittenSmå aubergine-pizza til frokostbordet
  • Tun i wasabi med avokado - nem, lækker og sund madpakke. Opskrift og madpakke idéer her:Tun i wasabi med avokado – nem madpakke-idé
  • Hjemmelavede chokolader med stevia til nedtrapning

Skrevet i: Frokost

Skriv et svar Annuller svar

Kommentarer

  1. Anja skriver

    17. maj 2018 ved 20:08

    Hej Jane – det er bare rigtigt godt at høre dig gå i forsvar for grøntsagernes berettigelse på LCHF. Jeg følger en del grupper på Facebook af dejlige mennesker der primært gerne vil tabe sig med denne type kost.
    Der udspiller sig desværre en no carb diskurs som jeg dybest set betragter som både usund og ubæredygtig i forhold til livsstilsforandring fremfor vægttab.

    Det er som om der falder strafpoint hvis der er rød peberfrugt på billedet af dagens måltid eller osse oversvømmes den forsigtige nybegynders spørgsmål af bedrevidende eller belærende svar som udelukker fornuftig anvendelse af gode kulhydrater. Ja faktisk kan man få at vide noget er forbudt!!!!

    Desværre er det ofte de samme mennesker der henviser netop til dig som forbillede i forhold til LCHF. Det synes jeg er træls. Måske sker der det, at de med tiden, og i snakken om maksimalt vægttab – glemmer den sunde varierede LCHF kostsammensætning.

    Jeg tror keto-bevægelsen fra USA, herhjemme primært repræsenteret på Pinterest, er med til at skabe den forvrængning af lowcarb som no carb. Tager man en søgning på keto i den sammenhæng – ja så er det påfaldende hvor lidt grønt fylder – til gengæld er der utallige ‘slik og dessert’ keto opskrifter – for ikke at nævne fatbombs i alle afskygninger.

    Det er jo ikke en kost i balance – det er tippet i den helt anden grøft.

    Du har en vigtig stemme i det danske LCHF segment og det er bare SÅ dejligt at du melder ud! Bravo! I øvrigt er der meget få som har lavet SÅ lækre, appetitlige og smukke serveringer som du – om det er striks eller liberal – dine madopskrifter er aldrig uden fravær af grønt på den ene eller anden måde. Lækkert og let at håndtere. Go for it!

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      18. maj 2018 ved 07:11

      Jeg forstår 100% hvad du mener og er med vilje ikke medlem af de grupper.
      Men er det ikke pudsigt at indlægget her er fra 2015? Det var altså et issue allerede for tre år siden.
      Keto og fatbombs og fravær af grøntsager lever dog i bedste velgående :-/

      Svar
  2. Berit skriver

    17. maj 2018 ved 14:03

    Hej Jane. Tak for god inspiration til lækker mad! Jeg ved ikke om det er noget du har skrevet om tidligere, men jeg er stoppet med at spise laks, fordi der er så meget snak om at de er blevet giftige/fyldt med kemikalier, så jeg vil rigtig gerne høre hvad dine tanker er omkring laks og hvor du køber din laks henne. Mange venlige hilsner fra Berit

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      17. maj 2018 ved 19:05

      Jo, det har jeg skrevet om mange gange, senest her: https://www.madbanditten.dk/2018/03/15/super-salmon-bowl/

      Det er især den norske laks fra opdræt, du skal undgå. Jeg køber færøsk eller islandsk laks, enten hos min lokale fiskehandler eller hos min ‘madklub’, rigtigmad.dk

      Svar
  3. Carina Olsen skriver

    5. maj 2015 ved 10:56

    Hvor er det dog dejligt, at du endnu en gang tager dette low carb-emne op til debat 🙂 Jeg spiser overvejende LCHF, men jeg kan virkelig ikke få ind i mit hoved, hvordan rodfrugter eller frugt generelt kan være “forbudt”. Jeg er træt-træt-træt af den sort/hvid-tankegang, som præger mange folk i dag. Hvorfor ikke tage alle de grå nuancer med? En gulerod eller knoldselleri har sjældent skadet nogen… hvis alternativet er en skål slik eller chips, er et stykke frugt så ikke bedre? Svaret er højt og rungende JA i min verden! Og så lige en sidebemærkning… den der blomkålsbearnaise skal da så meget afprøves inden længe 😀

    Svar
  • Følg mig på Facebook
  • Følg mig på Instagram
  • Følg mig på Twitter
  • Følg mig på Pinterest
Jane Faerber
OM MIG • KONTAKT • BØGER
Jeg hedder Jane, og det er mig, der blogger her på Madbanditten. Udover at blogge skriver jeg bøger og holder foredrag. Alt sammen om mad og sundhed og livet ind imellem.

TILMELD DIG NYHEDSBREV

signup

KETO LIVING

keto

POPULÆRE INDLÆG

  • Opskrifter
    Opskrifter
  • Aftensmad
    Aftensmad
  • Keto opskrifter
    Keto opskrifter
  • Vikingegryde
    Vikingegryde

FØLG MED PÅ BLOGLOVIN

Follow

INSTAGRAM

Indlæs mere...Følg på Instagram

Emner på bloggen

© Madbanditten 2014 All rights reserved