Varme hveder

Snart er det tid til varme hveder. Det er jo store hvededag! Høhø! Men det er altså aftenen før St. Bededag, at vi skal spise varme hveder. Jeg mindes svagt, hvordan de smager, de ægte, ristede hveder med smeltet smør. Selvom man spiser glutenfrit eller low carb skal man dog ikke snydes for den oplevelse. Selvfølgelig er det ikke helt det samme, det er det jo aldrig, men de er faktisk udmærkede.

Varme hveder – uden hvede

De varme hveder her er meget fiberholdige. Har man en sart mave (som mig fx), skal man derfor være opmærksom på ikke at gå all in på varme hveder i den glutenfrie tjeneste. Det er hård kost for en sart mave!

Jeg spiser af samme grund sjældent denne type bagværk. Jeg får simpelthen for ondt i maven af det. Tip hermed videregivet!

Er du i tvivl om det er en god idé at spise hveder, hvis dit sigte er at spise Keto, kan du læse mine overvejelser om det HER og HER.

Opskriften her er fra LCHF ÅRET RUNDT og billedet er taget af Columbus Leth.

Varme hvedeknopper - den bedste opskrift uden mel og gluten. Low carb, LCHF og glutenfri --> madbanditten.dk

Varme hveder

Udskriv Pin
8 boller
|

Ingredienser

 • 6 store æg
 • 1 dl kokosmælk eller fløde
 • 100 g smeltet smør
 • dl kokosfibermel
 • 1 dl Pofiber eller ca. 2 spsk loppefrøskaller
 • 1 dl mandelmel alm. af malede mandler
 • tsk kardemomme
 • 2 tsk bagepulver
 • 1 æggeblomme til pensling
 • evt. lidt ekstra Pofiber til drys

Sådan gør du

 • Pisk æggene sammen med kokosmælk eller fløde og tilsæt det smeltede smør og rør rundt. Tilsæt de tørre dele, rør dejen godt sammen og lad den hvile i ca. 10 minutter.
 • Opvarm ovnen til 170 grader.
 • Beklæd en lille bradepande med bagepapir og sæt dejen som boller side om side heri, så de rører ved hinanden. Pensl med æggeblomme, drys med en smule Pofiber og bag i ovnen i ca. 25-30 minutter, eller til de er let gyldne på toppen.
 • Lad dem afkøle på en bagerist og bræk dem derefter fri fra hinanden. Skær dem over i halve, rist dem på begge sider og server med rigeligt smør. De hitter altså også på morgenbordet! 

Noter

Opskriften indeholder reklamelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik
 
TIP: Vil du gerne have sødere hveder? Så tilsæt 1-2 spsk Sukrin til dejen.

Varme hveder - opskrift på hvedeknopper uden hvede - glutenfri, low carb. keto

De bedste fra Madbanditten – kan forudbestilles nu ♥

Min nye bog, De bedste fra Madbanditten, indeholder opskriften på at få langvarig succes med en Low Carb-livsstil, hvad enten du ønsker et vægttab med Keto eller bare en sundere livsstil uden sukker og kornprodukter.

Læs mere her og forudbestil dit eksemplar: De bedste fra Madbanditten

46 kommentarer til “Varme hveder”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Er kokosfibermel det samme som vanlig kokosmel? Har ikke hørt om det her, ..
  Er det noe annet jeg kan erstatte det med om det ikke er vanlig kokosmel?

  Svar
  • Nej det er ikke det samme. Kokosfibermel er meget fiberrigt og proteinrigt. Det kan erstattes med det fedtreducerede mandelmel fra Funktionel mad, hvis du har det (heller ikke almindeligt mandelmel)

   Svar
  • Åh det kan jeg ikke huske. Det er sådan en lille en. Måske 20-22×15-17-ish eller noget i den retning…

   Svar
 2. Hej Jane.
  Det er en meget flydende dej? Jeg kan slet ikke forme dem
  Jeg har fulgt din opskrift. Hvad pokker kan være gået galt?
  Bh Louise

  Svar
   • Nå men efter de havde været i ovnen, var de helt fantastiske. Brugte husk og pofiber.
    Har købt dine bøger. Og er i gang på 2. Uge. Savner stadig min rugbrød- er der noget jeg kan gøre i stedet?
    Bh Louise

    Svar
    • Der er flere ting, du kan gøre:

     1) Du kan rette dit fokus på al den vildt lækre mad, du kan spise i stedet og slippe fokus på det, du ikke længere spiser.

     2) Du kan spise det rugbrød, du savner (dit liv, dine regler – vigtigt at huske)

     3) Du kan bage erstatningsbrød og den slags og bruge det som en krykke i starten.

     Jeg er mest hiv plastret af med et hug-typen. Det ved jeg godt at ikke alle er :)

     Svar
 3. Kan man bruge affedtet mandelmel istedet for alm? Det plejer at være omvendt. At man HAR almindelig mandelmel eller mandler. Men altså ikke lige i dag. ;-)

  Svar
  • Du kan bruge det i stedet for kokosfibermel men ikke i stedet for det almindelige mandelmel. Det vil blive for tørt, tror jeg.

   Svar
   • Nu lånte jeg mandler hos naboen og fik fulgt opskriften til punkt og prikke. Bliver dine også meget faste og nærmest kageagtige?

    Svar
 4. Hej Jane
  Jeg savner lidt en oversigt over, hvor mange proteiner, kulhydrater etc. der er i de forskellige opskrifter.
  Hvad indeholder disse hveder fx og hvor mange må jeg spise til morgenmad etc.? Jeg kan ikke undvære noget brødagtigt at tykke på.
  På forhånd tak.

  Svar
 5. Har haft en del craving i brød de sidste dage, så har lavet dem i dag. Nøjh jeg synes de er gode i forhold til mange lchf boller..virkelig lækre ristede med smør og ost. De er lidt våde i det når man laver dem, men de bliver fint faste og “saftige” når de er bagte :) helt sikkert mine nye foretrukne morgenboller til de dage hvor der bliver købt morgenbrød til andre ;)

  Svar
 6. Har lige prøvet på at bage dem. Skriver prøver på fordi de overhovedet ikke blev som forventet. Jeg havde regnet med at de ville hæve bare en smule, men de blev som små kanon kugler. Jeg er klar over at jeg har gjort noget forkert, men ved ikke hvad. Så nu laver jeg en ny portion og krydser fingre for at de bliver lidt lettere?
  Men tak for opskriften ?

  Svar
  • Jeg spekulerer på om du er ny til melfrit bagning for det har jo unægteligt en anden konsistens og hæver jo fx ikke. Jeg synes ikke, jeg kan genkende kanonkugle men de er helt klart faste – og meget fiberrige – i det.

   Svar
 7. UH – jeg har aldrig været god til at bage selv, og selv om jeg ikke syns jeg savner svampet brød mere (jeg klarer mig fint med knækbrødet), så vil jeg nok prøve kræfter med denne opsprift!
  Jeg har et skønt minde med min veninde,Malene – som døede af cancer for to år siden Den sidste gang jeg så hende, var da jeg serverede varme hveder med masser af koldt smør – og mens hun kæmpede for at holde dem i sig, talte vi om vores minder med Prince, som lige var død samme dag <3

  Det kunne være så fint at sætte tænderne i dejligt bagværk, til tonerne af et godt Prince-nummer og tænke på alle de dejlige minder med de to, som sikkert holder fest i Nangijala nu …

  Svar
 8. Uhmm de er gode!
  Tak for god inspiration.
  Jeg har svært ved at spise fedt nok, men det kommer nok med øvelsen.
  Vh Camilla

  Svar
 9. Hej Jane. Jeg har selv prøvet at kaste mig ud i dette bagværk og gjort det der stod. Jeg har dog i stedet for koskosmælken, brugt en tykkere mandelmælk, hvilket jeg ikke tænker gør en forskel? Alligevel havde den efter hævningen, overhoved ikke forandret sig, og man kunne umuligt forme dejen på nogen måde, så tynd var den.
  Hvad kunne være et godt tip til næste gang? Og skal dejen være tynd?

  Svar
 10. Er det en almindelig kendt bivirkning ved fx pofiber?
  Jeg lavede en pandekage med 1,5 skefuld (4-5 gram) pofiber
  og fik det frygteligt i min mave i 5 dage efter. Jeg troede, det var marmeladen med chia frø, der måske var årsagen, så jeg smed et helt glas ud.

  Svar
  • Min erfaring er, at det er kokosfibermelet. Min mave bryder sig generelt ikke om fibre (det gør sarte maver ikke) men Pofiber oplever jeg faktisk ingen problemer med. Kokosfibermel derimod oplever jeg som meget hårdt mod maven.

   Men jeg tror ikke, man kan sige, at det er alment gældende og der er nok ikke andet at gøre end at prøve sig frem…

   Svar
 11. Hej Jane
  Vil det være muligt, at bruge almindelig kokosmel til denne opskrift, hvis man kværner det, så det er knap så groft? Ved godt der er en væsentlig forskel på fedtindholdet. Og så vil jeg spørge dig, om du har et forslag til en god samgsneutral olie, som er god i mayonnaise? :)

  Vildt inspirerende side du har dig! Jeg henter en del inspiration hos dig, da jeg selv bestræber mig på at spise paleo. :)

  Mvh Mai

  Svar
  • Hej Mai
   Nej, det kan du ikke. Groft kokosmel og kokosfibre er to vidt forskellige produkter. I stedet kan du bruge mere Pofiber eller evt. den fedtreducerede mandelmel fra Funktionel Mad.

   Det er svært med mayo. Jeg bruger som regel olivenolie men det smager jo ret kraftigt igennem. MCT-olie er et godt bud, og den er smagsneutral, men der er jo samtidig mange forskellige meninger om den olie. Men det er mine bedste bud.

   Og tak for de søde ord :)

   Svar
 12. Åh, jeg synes aldrig rigtig det bliver sådan riiigtig godt sådan noget LCHF-bagværk. Burde nok ha bagt en fuldkornsvariant og kompenseret med grøntsager resten af dagen i stedet :) men tak for forslaget – hvor intet våges, intet vindes, som min kæreste vitterligt sagde :p

  Svar
 13. Hej Jane

  De ser super lækre ud. Har du evt. et alternativ til mandelmel, hvis man er allergisk overfor mandler?

  Tak for fantastisk inspirerende super lækre opskrifter :)

  Mange hilsner fra
  Randi

  Svar
 14. Hej Jane
  Tak for et fantastisk alternativ :) ..
  Kan man erstatte fløde med skyr evt. ? Så man undgår alt for mange kcal ?

  Svar
 15. Hvis man nu ikke kan tåle mandler, kan man så blot droppe mandelmelen? Jeg vil nemlig vildt gerne have hveder i aften, nu hvor jeg har bagt alm. hveder til den resterende af min familie ;-)

  Svar
 16. Hej Jane

  De ser virkelig lækre ud – jeg er stadig ny i LCHF, og tænkte på om man kan erstatte pofiber med noget? Har endnu ikke så stort et lager af lchf produkter og ville gerne forsøge mig med en lille portion af disse i aften.

  Og tak for en god og inspirerende blog!

  Svar
 17. Det ser dejligt ud! Ved du om de kan fryses?

  Nu mangler jeg bare lige et Valborgsaftensbål til at hoppe igennem og et besøg af majkatten i morgen, så skulle alle trolde vist være forvist for i år ;)

  Svar