Madbanditten

LCHF - Madbanditten
  • Om mig
    • Lær mig at kende
    • Kontakt
    • Mission Statement
    • Om Madbanditten og reklamepolitik
    • Privatlivspolitik
    • Foredrag
      • Eventkalender
      • Hvad handler mine foredrag om?
  • Bøger
    • Keto på 4 uger
    • KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
    • Mælkefrie Keto opskrifter (e-bog)
    • Sådan taber du dig (e-bog)
    • 5 hemmeligheder til vægttab med Keto (e-bog)
    • STRIKS LCHF – en praktisk guide (e-bog)
    • Low Carb Vegetar (e-bog)
    • MADGLAD – lær dit barn at elske rigtig mad
    • LCHF året rundt
    • LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
    • LCHF – BRØD & KAGER
    • MÆT & SLANK – med LCHF
    • Madbandittens juleopskrifter (e-bog)
    • SHOP
    • International publications
  • Opskrifter
    • Keto opskrifter – Striks LCHF
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Brød
    • Dejlige drikkevarer
    • Juice – greenies – smoothies
    • Kager
    • Desserter
    • Is-opskrifter
    • Lækkerier
    • Juleopskrifter
    • Nytårsmenu
  • Kickstart
  • KETO
    • Keto bøger
    • Kickstart
    • Keto vægttab: Resultater og billeder
    • Hvad er KETO?
    • Begynderguide til KETO
    • KETO vægttab
    • KETO Living
    • Forskellige typer KETO
    • Keto og kaffe
    • Keto og antiinflammatorisk kost
    • Keto uden mælkeprodukter
    • Keto og sødemidler
    • Keto og alkohol
    • Keto og frugt
    • KETO og kolesterol
    • Keto og sygdomme
    • Keto kostplan – kostplan til striks LCHF og ketose
    • Carnivore Diæten
    • Ketogen diæt til epilepsi
    • KETO produkter
    • KETO bøger og vægttabsforløb
    • KETO kildeliste
  • KETO madplan
  • Alt om Keto på 1 side
  • LCHF
    • Hvad er LCHF?
    • Forskellige typer LCHF
    • LCHF og overgangsbesvær
    • LCHF indkøbsliste
    • Gode LCHF-produkter
    • LCHF – fedt og kolesterol
    • Hvad er kolesterol?
    • Videnskabelige studier om LCHF
    • LCHF – generelle spørgsmål
    • Må jeg spise (….) på LCHF?
    • LCHF og fertilitet, graviditet og amning
    • Maveproblemer
      • Fordøjelse og maveproblemer
    • Videoføljeton
    • LCHF og træning
    • Udstyr
  • Vægttab
    • LCHF og vægttab
    • LCHF og ketose
    • Derfor taber du dig ikke…
    • STRIKS LCHF – ketogen LCHF
    • Gode tip til et varigt vægttab
  • Sukkerfri
    • Bliv sukkerfri!
    • 100% sukkerfri – en personlig historie
    • Hvad sker der, når vi spiser sukker?
    • Sødemidler
Hjem » Opskrifter » Lækkerier » Rabarber-inspiration

Rabarber-inspiration

27. april 2015 af Jane Faerber 20 kommentarer

Rabarber inspiration - rabarberkompot, rabarbersyltetøj, rabarber-is

Forleden fik jeg et par store flotte bundter rabarber mellem hænderne, og jeg gik straks i gang med at spekulere på, hvad jeg skulle bruge dem til. En tur igennem bloggens arkiver fortalte mig, at jeg tidligere mest havde lavet enten syltetøj, kompot eller is. I LCHF ÅRET RUNDT har jeg dog oppet mig og lavet en rabarber-trifli med lakrids og pistacie, men ellers er jeg ret tom for ideér. Problemet med rabarber er jo, at de kræver modvægt af pænt meget sødme, og da jeg ikke er vild med sødemidler i store mængder, har jeg ofte blandet med jordbær, men det sætter jo også sine begrænsninger.

Så hvis jeg nu deler mine rabarberopskrifter med dig, så deler du dine med mig? Aftale?

  • Rabarbersyltetøj
  • Mælkefri is med rabarber
  • Flødeis med rabarber
  • Proteinpandekager med kanel og rabarberkompot 

Lækre sager, helt sikkert, men ikke ligefrem et prangende udvalg. Jeg håber, du kan hjælpe mig lidt på vej.

Rabarber inspiration - syltetøj, kompot, is

Har du brug for en frisk start?

Kom hurtigt og sikkert i gang med Keto med min bog Keto på 4 uger. Den perfekte begynderbog til dig, der ikke orker tung teori, men bare gerne vil i gang med det samme.

Find bogen her: Keto på 4 uger

Måske vil du også læse

  • Sund og mættende chokoladepandekage
  • Chicken nuggets på den sunde måde
  • Røræg med ost - nem keto morgenmadRøræg med ost
  • Mazarinkage - den bedste opskrift på glutenfri mazarinkage uden raffineret sukker og med hemmelig ingrediens, nemlig bønnerMazarinkage

Skrevet i: Lækkerier, Opskrifter

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kommentarer

  1. Anne-Mette skriver

    5. maj 2015 kl. 19:21

    Prøv at juice dem og blend med jordbær eller andre bær. Lækker sommersmoothie.

    Svar
  2. trine skriver

    28. april 2015 kl. 13:05

    Lav en mormor salat og tilsæt rabarber i små tynde skiver.

    Svar
  3. Dorte skriver

    28. april 2015 kl. 10:04

    Hej!
    Er der mon nogle, der har særlig erfaring med, hvad frosne rabarber-stykker er gode til?….Har en en del i fryseren.

    Svar
    • Skytte skriver

      29. april 2015 kl. 20:13

      Kompot. Smager himmelsk til mange ting
      trifli
      morgenmad
      med fløde

      Svar
  4. Carline skriver

    28. april 2015 kl. 07:47

    Kokosrabarber er en nem og dejlig kage/dessert jeg biksede sammen som barn.

    I et smurt ildfast fad:
    Bland 500 g rabarber i små stykker med
    1 dl valgfri sødning og
    1spsk kokosfibermel ( til at suge saften).

    Top med en blanding af:
    2 æg
    1/2 dl valgfri sødning
    3spsk blødt smør
    2dl alm kokosmel
    Bages ved 200 grader i 20-25 min og spis med vanilleflødeskum.

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      28. april 2015 kl. 08:53

      Hold nu op, det lyder lækkert! det skal jeg prøve i weekenden!! 🙂

      Svar
  5. Louise skriver

    27. april 2015 kl. 23:59

    Rabarbersaft, der smager af dansk sommer! 500 gr rabarber i mindre stykker, 1 L vand, 2 dl sukrin/sukrin gold (jeg bruger 1 dl af hver), revet skal fra en øko citron og 1 vaniliestang eller pulver svarende dertil. Det hele koges igennem ca 10 min. Tages af varmen og der presses en 1/2 citron i. Si i en si eller igennem et saftklæde over i sterile flasker.
    Der er forskel på hvor koncentreret det bliver, afhængig af rabarberne, så bland det op med vand efter smag. Serveringsforslag: isterninger, en skive lime, ca 3/4 saft, toppet med dansk vand og rør rundt, det er SÅ godt!

    Svar
  6. VIVIF skriver

    27. april 2015 kl. 14:32

    Fantastisk opskrift på Rabarberkylling: http://www.arla.dk/opskrifter/rabarberkylling/

    Svar
  7. Marie skriver

    27. april 2015 kl. 14:27

    tænker chiagrød med rabarberkompot kunne være er hit…

    Svar
  8. Jane R. skriver

    27. april 2015 kl. 10:04

    Charlottes opskrift på æbleguf er også rigtig god, når man skifter æblerne ud med rabarber 🙂

    http://www.sundforsjov.dk/2012/09/18/rendyrket-aebleguf/

    Svar
  9. Caroline skriver

    27. april 2015 kl. 09:49

    Prøv at blande tynde skrå rabarberskiver i agurkesalaten ( den sædvanlige lage, gerne med ingefær). Det er gudagott

    Svar
  10. Maria skriver

    27. april 2015 kl. 09:35

    Du MÅ bare smage denne her Jane:

    http://vanloseblues.blogspot.dk/2014/05/rabarberkylling-kylling-i-fad-med.html

    Her får den syrlige rabarber modspil fra karry og bliver rundet af med den gode fede kokosmælk som jo også bidrager med en dejlig naturlig sødme.
    Den er så godt at man seriøst overvejer at slikke fadet, for at få det sidste med …

    Ellers er rabarber og lakrids som du jo selv skriver et perfekt match og igen så bidrager lakrids også med naturlig sødme (;

    Svar
    • Tina skriver

      5. juni 2018 kl. 23:01

      Jeg ELSKER den opskrift med kylling karry og kokosmælk, og det gør mine børn også

      Svar
  11. Jane Faerber skriver

    27. april 2015 kl. 09:35

    I er geniale! Tak! <3

    Svar
  12. birgit skriver

    27. april 2015 kl. 09:21

    Måske denne her kan “oversættes” til sukkerfri?
    http://www.isabellas.dk/kager-desserter/is/rabarbersorbet-med-raasyltede-rabarber

    Svar
  13. Maria Skov Pedersen skriver

    27. april 2015 kl. 09:21

    Jamie Oliver har en fantastisk opskrift på and med rabarber, ingefær og salvie – fuld af smag og ingefær og rabarber giver den fede and godt modspil.

    og ellers er rabarber jo også fantastisk i kage – dog ikke meget LCHF over det, bruger denne opskrift jævnligt: https://hverdagenpaavrangen.wordpress.com/2012/10/22/rabarberkage/
    sidst skiftede jeg halvdelen af marcipanen ud med lakridsmarcipan og det smagte skønt 🙂

    Selvfølgelig også i is – her min flødeis med rabarber opskrift: https://hverdagenpaavrangen.wordpress.com/2013/05/28/rabarberflodeis-med-kardemomme-og-makroner/ og ellers er rabarbersorbet også fantastisk 🙂

    Svar
  14. Henriette skriver

    27. april 2015 kl. 09:19

    Jeg er faktisk ret vild med rabarberkompot til kylling, kalkun, svinekød og nogle typer fisk.
    Da den skal være mindre sød passer det perfect til LCHF- jeg bruger en spsk honning(ikke lchf) og lidt kokossukker-og ingen vanilje 😉 samt en klat smør i kompotten som runder den af.

    Svar
  15. Camilla skriver

    27. april 2015 kl. 09:10

    I det salte køkken kan jeg foreslå:
    Rabarberdip: http://smagpaamaden.dk/low-carb-hotdogs-med-syltet-spidskaal-rabarberdip-hjemmelavet-remoulade/
    (Der er en videreudvikling af denne rabarberchutney: http://smagpaamaden.dk/rabarberchutney/)

    Rabarbersalat: http://smagpaamaden.dk/rabarbersalat-med-bagte-rabarber/

    Til efteråret kan jeg bidrage med et par stykker mere 😉

    Camilla

    Svar
  16. Anne skriver

    27. april 2015 kl. 08:43

    Jeg lavede for nylig denne rabarberkage med marengs, som er virkelig fin! –> http://madlaboratoriet.blogspot.dk/2015/04/rabarber-meringue-pie.html

    Ellers kan rabarber jo også bruges i ‘rigtig mad’, som jeg ved du går en del op i, Jane. 😉 Fx har jeg brugt det som tilbehør med en bagt mørbrad: http://madlaboratoriet.blogspot.dk/2013/08/ingefrmarineret-svinemrbrad-bagt-med.html

    Svar
  17. Sanne skriver

    27. april 2015 kl. 08:41

    Åh – elsker rabarber..! Jeg bager dem nogle gange i ovnen med lidt rødløg (og lidt Sukrin), dét bliver til en lækker kompot, der smager helt fantastisk til eks. kylling 🙂

    Du kunne også lave en lille rabarber mojito..? 🙂
    http://www.altfordamerne.dk/opskrifter/opskrifter/mojito-med-rabarber-og-citronverbena/

    Svar
  • Følg mig på Facebook
  • Følg mig på Instagram
  • Følg mig på Twitter
  • Følg mig på Pinterest
Jane Faerber
OM MIG • KONTAKT • BØGER
Jeg hedder Jane, og det er mig, der blogger her på Madbanditten. Udover at blogge skriver jeg bøger og holder foredrag. Alt sammen om mad og sundhed og livet ind imellem.

TILMELD NYHEDSBREV OG MODTAG E-BOGEN FOR 0 KR

signup

KETO MADPLAN

keto

KICKSTART – ONLINE KURSUS

keto

BØGER OM KETO

keto

FØLG MED PÅ BLOGLOVIN

Follow

Emner på bloggen

© Madbanditten 2014 All rights reserved
logo
  • Om mig
    • Lær mig at kende
    • Kontakt
    • Mission Statement
    • Om Madbanditten og reklamepolitik
    • Privatlivspolitik
    • Foredrag
      • Eventkalender
      • Hvad handler mine foredrag om?
  • Bøger
    • Keto på 4 uger
    • KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
    • Mælkefrie Keto opskrifter (e-bog)
    • Sådan taber du dig (e-bog)
    • 5 hemmeligheder til vægttab med Keto (e-bog)
    • STRIKS LCHF – en praktisk guide (e-bog)
    • Low Carb Vegetar (e-bog)
    • MADGLAD – lær dit barn at elske rigtig mad
    • LCHF året rundt
    • LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
    • LCHF – BRØD & KAGER
    • MÆT & SLANK – med LCHF
    • Madbandittens juleopskrifter (e-bog)
    • SHOP
    • International publications
  • Opskrifter
    • Keto opskrifter – Striks LCHF
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Brød
    • Dejlige drikkevarer
    • Juice – greenies – smoothies
    • Kager
    • Desserter
    • Is-opskrifter
    • Lækkerier
    • Juleopskrifter
    • Nytårsmenu
  • Kickstart
  • KETO
    • Keto bøger
    • Kickstart
    • Keto vægttab: Resultater og billeder
    • Hvad er KETO?
    • Begynderguide til KETO
    • KETO vægttab
    • KETO Living
    • Forskellige typer KETO
    • Keto og kaffe
    • Keto og antiinflammatorisk kost
    • Keto uden mælkeprodukter
    • Keto og sødemidler
    • Keto og alkohol
    • Keto og frugt
    • KETO og kolesterol
    • Keto og sygdomme
    • Keto kostplan – kostplan til striks LCHF og ketose
    • Carnivore Diæten
    • Ketogen diæt til epilepsi
    • KETO produkter
    • KETO bøger og vægttabsforløb
    • KETO kildeliste
  • KETO madplan
  • Alt om Keto på 1 side
  • LCHF
    • Hvad er LCHF?
    • Forskellige typer LCHF
    • LCHF og overgangsbesvær
    • LCHF indkøbsliste
    • Gode LCHF-produkter
    • LCHF – fedt og kolesterol
    • Hvad er kolesterol?
    • Videnskabelige studier om LCHF
    • LCHF – generelle spørgsmål
    • Må jeg spise (….) på LCHF?
    • LCHF og fertilitet, graviditet og amning
    • Maveproblemer
      • Fordøjelse og maveproblemer
    • Videoføljeton
    • LCHF og træning
    • Udstyr
  • Vægttab
    • LCHF og vægttab
    • LCHF og ketose
    • Derfor taber du dig ikke…
    • STRIKS LCHF – ketogen LCHF
    • Gode tip til et varigt vægttab
  • Sukkerfri
    • Bliv sukkerfri!
    • 100% sukkerfri – en personlig historie
    • Hvad sker der, når vi spiser sukker?
    • Sødemidler