Rabarber-inspiration

Forleden fik jeg et par store flotte bundter rabarber mellem hænderne, og jeg gik straks i gang med at spekulere på, hvad jeg skulle bruge dem til. En tur igennem bloggens arkiver fortalte mig, at jeg tidligere mest havde lavet enten syltetøj, kompot eller is. I LCHF ÅRET RUNDT har jeg dog oppet mig og lavet en rabarber-trifli med lakrids og pistacie, men ellers er jeg ret tom for ideér. Problemet med rabarber er jo, at de kræver modvægt af pænt meget sødme, og da jeg ikke er vild med sødemidler i store mængder, har jeg ofte blandet med jordbær, men det sætter jo også sine begrænsninger.

Så hvis jeg nu deler mine rabarberopskrifter med dig, så deler du dine med mig? Aftale?

Rabarber inspiration - syltetøj, kompot, is

Rabarber inspiration - rabarberkompot, rabarbersyltetøj, rabarber-is

Rabarber-inspiration

Udskriv Pin
|

Sådan gør du

  • Lækre sager, helt sikkert, men ikke ligefrem et prangende udvalg. Jeg håber, du kan hjælpe mig lidt på vej.

Få hjælp og inspiration til sund livsstil

“Smukke billeder – tænderne løber voldsomt i vand og man får lyst til at afprøve dem alle”

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Køb nu til 240,- (vejl. udsalgspris: 300,-): De bedste fra Madbanditten

20 kommentarer til “Rabarber-inspiration”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej!
    Er der mon nogle, der har særlig erfaring med, hvad frosne rabarber-stykker er gode til?….Har en en del i fryseren.

    Svar
  2. Kokosrabarber er en nem og dejlig kage/dessert jeg biksede sammen som barn.

    I et smurt ildfast fad:
    Bland 500 g rabarber i små stykker med
    1 dl valgfri sødning og
    1spsk kokosfibermel ( til at suge saften).

    Top med en blanding af:
    2 æg
    1/2 dl valgfri sødning
    3spsk blødt smør
    2dl alm kokosmel
    Bages ved 200 grader i 20-25 min og spis med vanilleflødeskum.

    Svar
  3. Rabarbersaft, der smager af dansk sommer! 500 gr rabarber i mindre stykker, 1 L vand, 2 dl sukrin/sukrin gold (jeg bruger 1 dl af hver), revet skal fra en øko citron og 1 vaniliestang eller pulver svarende dertil. Det hele koges igennem ca 10 min. Tages af varmen og der presses en 1/2 citron i. Si i en si eller igennem et saftklæde over i sterile flasker.
    Der er forskel på hvor koncentreret det bliver, afhængig af rabarberne, så bland det op med vand efter smag. Serveringsforslag: isterninger, en skive lime, ca 3/4 saft, toppet med dansk vand og rør rundt, det er SÅ godt!

    Svar
  4. Prøv at blande tynde skrå rabarberskiver i agurkesalaten ( den sædvanlige lage, gerne med ingefær). Det er gudagott

    Svar
  5. Du MÅ bare smage denne her Jane:

    http://vanloseblues.blogspot.dk/2014/05/rabarberkylling-kylling-i-fad-med.html

    Her får den syrlige rabarber modspil fra karry og bliver rundet af med den gode fede kokosmælk som jo også bidrager med en dejlig naturlig sødme.
    Den er så godt at man seriøst overvejer at slikke fadet, for at få det sidste med …

    Ellers er rabarber og lakrids som du jo selv skriver et perfekt match og igen så bidrager lakrids også med naturlig sødme (;

    Svar
  6. Jamie Oliver har en fantastisk opskrift på and med rabarber, ingefær og salvie – fuld af smag og ingefær og rabarber giver den fede and godt modspil.

    og ellers er rabarber jo også fantastisk i kage – dog ikke meget LCHF over det, bruger denne opskrift jævnligt: https://hverdagenpaavrangen.wordpress.com/2012/10/22/rabarberkage/
    sidst skiftede jeg halvdelen af marcipanen ud med lakridsmarcipan og det smagte skønt :)

    Selvfølgelig også i is – her min flødeis med rabarber opskrift: https://hverdagenpaavrangen.wordpress.com/2013/05/28/rabarberflodeis-med-kardemomme-og-makroner/ og ellers er rabarbersorbet også fantastisk :)

    Svar
  7. Jeg er faktisk ret vild med rabarberkompot til kylling, kalkun, svinekød og nogle typer fisk.
    Da den skal være mindre sød passer det perfect til LCHF- jeg bruger en spsk honning(ikke lchf) og lidt kokossukker-og ingen vanilje ;) samt en klat smør i kompotten som runder den af.

    Svar