Kefir-cremefraiche og en anbefaling

Se lige denne her! Det er hjemmelavet cremefraiche! Og den er så nem at lave, at jeg tror, jeg ville kunne have sat mine unger til at lave den! Det er dog ikke helt almindelig cremefraiche. Det er mælkekefir-cremefraiche, hvilket vil sige, at den samtidig er fyldt med gavnlige mælkesyrebakterier. Det er dem, som lever i tarmene og hjælper til med, at den mad, vi spiser, fordøjes, som den skal.

Opskrift på hjemmelavet kefir-cremefraiche --> madbanditten.dk

Kefir-cremefraiche

Udskriv Pin
|

Ingredienser

 • 4 dl piskefløde
 • 1 spsk mælkekefirsvampe (jeg brugte to store knolde)

Sådan gør du

 • Hæld fløde og mælkekefirsvampe i et glas med låg og stil det udenfor køleskab i 12-24 timer. Ryst glasset lidt ind imellem.
 • Stil herefter glasset på køl i 12 timer.
 • Fisk svampene op med en ske. Det er lidt svært, fordi cremefraichen nu er blevet så tyk, men jeg rørte bare forsigtigt i den med en plastik-ske, indtil de to knolde viste sig. Tilbage havde jeg nu den fedeste cremefraiche fyldt med gode mælkesyrebakterier.
 • Jeg hældte straks ny fløde over svampene og startede dermed en ny portion med det samme.

Kefir-cremefraiche – mislykket

Jeg mislykkedes faktisk med min første portion. Sikkert fordi mine mælkekefirsvampe kom lige fra dvale i køleskabet.

Så jeg endte med en tynd, syrlig fløde, som jeg ikke rigtig kunne finde anvendelse for. Anden gang blev den dog fed og lækker, og nu kører produktionen bare. Det færdige resultat er dog stadig noget mere syrligt end de fede cremefraiche, jeg plejer at købe, men jeg tænker, at jeg bare skal eksperimentere lidt med fermenteringstiderne.

Anbefaling – hjælp til fermentering

Er du vild med fermentering, så besøg Michelle, som er Danmarks dygtigste fermenterings-mama. Du finder det ikke bedre andre steder. Afsted, afsted! Hendes blog hedder Alt om Fermentering, og der er vitterligt svar på ALT. Det er også her, jeg har fundet opskriften på den lækre cremefraiche.

Du kan også læse om mine første små skridt ud i fermentering her: FERMENTERING

Den eneste Low Carb-kogebog, du behøver

Low Carb-Keto-LCHF. Kært barn har mange navne. Få styr på forskellene og få samtidig 120 af mine bedste opskrifter til alle dagens måltider. Perfekt til at lave ugens madplan og tage med i køkkenet

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

7 kommentarer til “Kefir-cremefraiche og en anbefaling”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Kære Jane.

  Først og fremmest tak for en fantastisk blog og nogle geniale kogebøger! Du har vitterligt givet mig madglæden tilbage, efter jeg fandt ud af, at mine 10 år med maveproblemer skyldtes, at jeg ikke kunne tåle gluten.
  Jeg synes alt det her med fermentering og kefir er super spændende, men hvordan ser det egentlig ud med kulhydrater og kefir? Bliver fløden mere kulhydratrig når den bliver fermenteret?
  Tak!

  Svar
  • Nej, jeg tror, at kulhydratindholdet er det samme. Men kefirsvampen lever af laktosen, så nogle mener, at laktoseintolerante kan tåle mælkekefir, men jeg hører lidt forskelligt i praksis.

   Og hvor er det fedt med maven, hva? Det er jo præcis som mig! :)

   Svar
 2. Aaaaaah tak søde Jane❤️❤️. Skulle jeg lige til at lave de der nødde/frø/choko-ting du lagde op igår, så falder jeg over denne her. Så dejligt, så må fløde skyr være næste projekt??!

  Svar
  • Velkomme, søde Michelle. Og tak for alt det, du deler ud! Jeg synes, skyr-opskriften ser lidt omstændelig ud. Jeg laver jo i forvejen yoghurt selv, og det er sgu lidt bøvlet. Men cremefraichen, den er lige mig! Easy-peasy! :)

   Svar