Sushi med blomkålsris

Sushi med blomkålsris smager forbavsende godt og pludselig har man så en ret så low carb sushi-rulle. Og hvor fedt er det lige at spise sushi med få kulhydrater?

Sushi med blomkålsris

Man kan nemlig sagtens lave sushi med blomkålsris. Jeg synes oven i købet, at det smager rigtig dejligt og giver en dejlig let følelse i maven. Silas syntes dog ikke helt, de kunne konkurrere med rigtig sushi, og det har han måske ret i. Næste gang laver jeg sushi med ris til ham.

Inden jeg får nogen på nakken, vil jeg skynde mig at sige, at man frit kan spise alt det sushi med rigtige sushiris, som man har lyst til. Det skal jeg hverken blande mig i eller gøre mig til dommer over. Det, jeg tilbyder her, er bare et kulhydratfattigt alternativ.

sushi med blomkålsris - LCHF / keto

Sushi med blomkålsris

Udskriv Pin
2
|
50 min

Ingredienser

 • 1 blomkålshoved
 • 200 g laks (der har været frosset min. 24 timer og så optøet)
 • 1-2 avokado
 • 1 agurk
 • 4-6 plader noritang

Sådan gør du

 • Skær blomkål i mindre stykker og kør det til “ris” i foodprocessoren. Jeg brugte den store kniv i stedet for det fine rivejern for at få dem så fine som muligt. Hæld blomkålsrisene i en skål og sæt dem til side.
 • Skær laks, agurk og avokado i tynde strimler.
 • Læg din rullemåtte på et spækbræt og læg en plade noritang ovenpå med den glatte side nedad.
 • Fordel blomkålsrisene på tangen, men lad en stribe være fri i toppen.
 • Pres blomkålsrisene godt ned i tangpladen. Fordel nu laksestykker, agurk og avokado ovenpå blomkålen og rul.
 • Dup den bare stribe noritang med lidt vand og rul rullen færdig.
 • Læg den færdige rulle til side og skær den i mundrette stykker med en skarp kniv lige inden servering. Anret på et fad og server
 • Server med sojasauce/glutenfri tamari og wasabi til.

Tip til sushi-ris med blomkål

I MÆT & SLANK MED LCHF har jeg en opskrift på low carb sushi, hvor jeg har lavet sushiris af blomkålris blandet med flødeost og riseddike, hvilket gav en god klistret ris, som var meget ned at arbejde med. Men da disse sushiruller blev lavet ret spontant, og jeg ikke havde flødeost i huset, brugte jeg bare helt almindelige blomkålsris uden nogen dikkedarer. Det gav selvfølgelig en løsere rulle, men det fungerede også helt fint.

Hvide ris og resistent stivelse

Hvide ris vinder jo mere og mere indpas i sundhedskredse pga. det her med, at en del af stivelsen deri bliver til resistent stivelse, når de køles ned efter kogning. Resistent stivelse vil sige, at stivelsen ikke optages i kroppen, men at den i stedet bliver til foder for vores tarmbakterier. Hvor stor en andel, det drejer sig om, ved jeg ikke, og der går nok lidt tid endnu, før ris ryger på low carb-listen. Men stadig interessant, jo!

Læs mere her: Hvad er resistent stivelse?

Med sushi med blomkålsris derimod er du på den sikre side.

Sushi med blomkålsris Low carb sushi uden ris --> madbanditten.dk

Børnesushi

Jeg havde nogle nori-plader i overskud og lavede nogle andre børnevenlige sushi. Vega er ikke så vild med rå fisk, så jeg lavede nogle ruller, hvor jeg brugte gulerod, ost, avokado, salamipølse etc. Det smagte ærligt talt virkelig underligt, men ungerne kunne godt lide dem, so who am I to judge?!

Børnesushi uden fisk --> madbanditten.dk

Årets julegave-idé❤️

120 lækre, sunde og mættende opskrifter til alle dagens måltider + lidt ekstra lækkert til de særlige lejligheder.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

6 kommentarer til “Sushi med blomkålsris”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hvis laksen kun har været frossen i 24 timer skal fryseren være på -20 grader. Den normale fryser er på -18 og derved skal laksen fryse i 7 dage. :)

  Svar
 2. Jeg har lige lavet denne opskrifte. Jeg har før lavet blomkåls sushi, men synes blomkålen bliver for “stærk” når den er rå, så når jeg har blendet blomkålen hælder jeg kogene vand over dem, så de bliver en anelse dampet og hælder vandet fra I en si efterfølgende, det tager den skarpe smag :)

  Svar
 3. Jeg har et lille spørgsmål, som jeg håber du kan svare på :) Er tang ikke meget kulhydratrigt? Elsker selv sushi og vil gerne prøve at lave alternativ, men da jeg prøvede at Google næringsindholdet i tang, synes jeg der stod en stor mængde kulhydrat. Kan du mon hjælpe med svar her? Tak for lækker inspiration altid!

  Svar
  • Det er det muligvis men en plade nori tang vejer ingenting så det giver meget få kulhydrater fra pladerne.

   Svar