Rødkålsråkost med tahindressing og kerneknas

I sidste uge lavede jeg denne lækre rødkålsråkost med tahindressing og kerneknas, og portionen blev så stor, at jeg endte med at spise den til mange, mange måltider. Den smagte rigtig dejligt, så det gjorde ingenting. Faktisk elsker jeg at have råkostsalater i køleskabet, som jeg hurtigt kan tage ud og hælde på tallerkenen. Ellers ender jeg tit bare med kedelige grøntsagsstænger.

Rødkålsråkost med tahindressing og kerneknas --> madbanditten.dk

Rødkålsråkost med tahindressing og kerneknas

Udskriv Pin
6 personer
|
25 min

Ingredienser

 • 500 g rødkål
 • 2 gulerødder eller evt. hvidkål
 • 2 stængler bladselleri
 • 0,5 æble

Tahindressing

Kerneknas

Sådan gør du

 • Snit grøntsagerne fint og bland dem i en stor skål. Rør dressingen sammen i en mindre skål og vend den godt ind i grøntsagerne.
 • Opvarm olivenolie på en middelvarm pande og rist kernerne heri. Drys med salt og lad afkøle. Server de saltristede kerner som drys til råkosten.

Noter

Råkosten her smager dejligt som tilbehør til alle dagens måltider. Her har jeg fx spist den til både morgenmad og frokost.
 
Rødkålsråkost med tahindressing og kerneknas --> madbanditten.dk
 
Rødkålsråkost med tahindressing og kerneknas --> madbanditten.dk
 
 

Årets julegave-idé❤️

120 lækre, sunde og mættende opskrifter til alle dagens måltider + lidt ekstra lækkert til de særlige lejligheder.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

4 kommentarer til “Rødkålsråkost med tahindressing og kerneknas”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Salaten ser lækker, den skal bestemt prøves,
  Men lige et andet spørgsmål: hvordan kombinerer jeg lchf og 5:2?
  Spiser man så lchf de dage man faster – for så får man ret hurtigt de 500 kacl?

  Svar
  • Ja det ville jeg nok vælge. Når kroppen først er fedtdrevet, som den jo bliver på LCHF, er det relativt nemt at faste. Kroppen løber jo ikke tør for energi. For mig ville det fungerer bedst at spise et LCHF-måltid på fastedage. Skulle jeg begynde at spare på fedtet af hensyn til kalorierne, ville jeg først blive sulten. Men det vigtigste er jo selvfølgelig, at du gør det, der fungerer for dig. Jeg har skrevet et par indlæg om 5:2. Måske har du læst dem også..

   Svar