Fredagssnak om at gå ud af komfortzonen og udfordre sig selv

Der er tit folk, der siger til mig, at jeg var “modig”, fordi jeg turde springe ud i det og sige mit job op, dengang jeg var så stresset og ked af det. Men i virkeligheden var det ikke så modigt. Når man har presset sig selv til et yderpunkt, når man nogle gange dertil, hvor det er mere uansvarligt at blive end at gå. Og sådan var det for mig.

Men faktisk er jeg ikke noget modigt menneske af natur. Jeg er bange for allemulige ting. Jeg sætter mig aldrig om bord i et fly uden at forestille mig, at det styrter ned, og jeg sejler ingen steder uden at forestille mig, at skibet kæntrer, og jeg/vi dør, inden vi når frem. Dødsangsten er en gave, jeg fik, samtidig med jeg fik børn – og det er ikke en, jeg er specielt glad for eller stolt af. Det er heller ikke sådan, at det er noget, der styrer mit liv, og jeg både flyver og sejler, men jeg er ikke eventyrlysten anlagt og kommer aldrig til at springe i faldskærm, stå på vandski eller tage dykkercertifikat. Som i aldrig.

Men i går fløj jeg, og det var modigt. Modigt af mig, fordi jeg allerhelst ville takke nej og springe over. Bortset fra at jeg virkelig gerne ville prøve det. Samtidig tænkte jeg, at jeg sagtens kunne leve mit liv lykkeligt og fuldt uden nogensinde at prøve det. Men jeg gjorde det. Jeg ved ikke, om jeg kunne lide det, men jeg gjorde det.

Copenhagen Air Experience

Og det kan godt være, jeg ser ud som om jeg synes, alt er fint, men i virkeligheden var jeg megabange for at komme til at kaste op inde i hjelmen og blev ved med at forestille mig, hvor ulækkert det ville være. Det gik jo så heldigvis sådan, at jeg ikke kastede op, og jeg fløj og fløj og fløj. Og det var en helt tosset oplevelse! Det hele foregik i øvrigt i kontrollerede forhold i en vindtunnel ude hos Copenhagen Air Experience, og det kan varmt anbefales, hvis du står og skal planlægge en polterabend, firmaudflugt eller lign.

Det er sundt at udfordre sig selv. Det er i hvert fald sundt for mig, som har tendens til helst at ville læne mig lidt for meget op af det sikre. For i virkeligheden er det usikre meget sjovere. Det er sjovt at tage chancer, og det er især sjovt, når der kommer noget godt ud af det.

I dag er LCHF ÅRET RUNDT fx anmeldt i Fyens Stifttidende og har fået 5 ud af 6 stjerner. Tror I lige, jeg er glad og stolt? Og hvis det ikke var, fordi jeg drak lige rigeligt med alkohol i går, ville jeg fejre med et glas bobler i dag.

Anmeldelse - LCHF året rundt

Hvornår har du sidst udfordret dig selv, og hvad kom der ud af det? Fortæl, fortæl! Måske er din historie til inspiration for andre!

Den eneste Low Carb-kogebog, du behøver

Low Carb-Keto-LCHF. Kært barn har mange navne. Få styr på forskellene og få samtidig 120 af mine bedste opskrifter til alle dagens måltider. Perfekt til at lave ugens madplan og tage med i køkkenet

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

22 kommentarer til “Fredagssnak om at gå ud af komfortzonen og udfordre sig selv”

Skriv en kommentar

 1. Tillykke med den flotte anmeldelse! Og tak, for en dejlig madblog :)

  For et halvt år siden brød min kæreste og jeg ud af vores comfortzone, så det battede. Vi rev teltpælene op og solgte vores dejlige, trygge lejlighed på Nørrebro, for at flytte i et lillebitte kolonihave hus på Amager med vores 2 årige søn.. Vi har nu på helt egen hånd tegnet vores kommende hus, som forhåbentligt bliver en realitet i løbet af det næste år. Et familieprojekt, som helt klart har været alle bekymringer og anstrengelser værd!

  Svar
 2. Kære Jane. Tillykke med den fine anmeldelse.
  Om ca 4 måneder pakker jeg mit liv sammen, og flytter til Hong Kong i 6-7 måneder. Jeg skal ned og studere dernede, og selvom jeg er spændt som bare fanden, kan jeg ikke undgå at sidde tilbage med en tvivl. Finder jeg nogle venner, passer jeg ind osv? Jeg tror alle mennesker har godt af at komme på udebane en gang i mellem, mærke ydmygheden og taknemmeligheden, hvilket er kvaliteter, som desværre let overskygges.
  Tak for en god blog!
  Hilsen Mathilde :)

  Svar
  • Christina, du er bare så mega-modig! Både hot yoga og burlesque står fannerme højt på min liste over ting, jeg ikke tør!

   Svar
 3. Jeg er helt lige som dig, jeg læner mig op ad det sikre, jeg behøves ikke tage chancer, har det fint med det trygge. Jeg får dog ikke dødsangst når jeg flyver eller sejler, men jeg er ikke særlig glad for at køre bil, for der kan så nemt ske noget.. Jeg er heller ikke så glad for at svømme i havet, for der er bølgerne lidt for voldsomme..
  Men tillykke med din nye bog, bliv ved, du er jo god til det :) jeg følger dig både her, på insta og facebook og det bliver jeg ved med. Tak for god inspiration og god læsning :)

  Svar
 4. Hej Jane!

  Så meget fortjent og kæmpe tillykke med anmeldelsen og din store sejr. Godt gået.

  Jeg er som dig, på ingen måde heller ikke særlig modig. Jeg har på mange områder angst for at gøre ting. Alligevel tog jeg min sidste praktikperiode sidste forår, i 6 mdr, til Uganda, hvor jeg det meste af tiden var den eneste vide hos min værtsfamilie. Som var mere et kollektiv, end en familie.
  Her afprøvede jeg så mange grænseoverskridende ting. Fra de helt små som at sidde bag på motorcykel (og prøve selv at køre :D) det var vildt. Og til det lidt større, hvor jeg var ude og rafte på Nilen. Det var første og sidste gang det vil ske. Da jeg desværre røg overbors i et vandfald. Med hovedet så længe under vandet at jeg fik et blackout og kun pga min redningsvest, poppede op igen. Og følte mig modig (eller forsøgte at være det) igennem de sidste 3 vandfald (hvor jeg sad i redningsbåden, som sejlede igennem de roligste steder). Jeg sejrede i Uganda og voksede.
  Nu sidder jeg og er jobsøgende. Og nu skal jeg bruge det mod (som pludselig forsvandt). Angst for at tage telefonen og ringe eller til at komme til jobsamtale. Puha.
  Undskyld mit lange indslag. Jeg blev vist revet lidt med. Jeg synes du er sej og du inspirerer mig til at være stærk. Og til at leve et sundt liv.
  Kærlighed herfra

  Svar
 5. Stort tillykke med din flotte anmeldelse. Du er en stor inspirationskilde – ikke kun i forhold til madlavning, men også din meget ‘autentiske’ måde at leve på. Du minder mig om vigtigheden i at ‘være i kontakt med sig selv’, mærke efter og være tro mod sig selv.

  Jeg blev udsat for seksuelle overgreb i 6 år i min barndom. Mine forældre kendte til det. Min bror gjorde også. Ingen handlede. Og selv da jeg bad min klasselærer om hjælp skete der intet. Nu har jeg endelig fået taget hul på den tunge bagage og fået professionel hjælp til at komme videre, og netop i dag – hvor du skriver om mod – har jeg valgt at se min gerningsmand i øjnene! Jeg bankede på hans dør, han åbnede og jeg fortalte ham om den smerte han havde forårsaget mig, om den frygt jeg havde, om de sår jeg stadig havde ar fra… og at jeg i øvrigt havde valgt at fortælle politiet om de 6 års misbrug. Mine forældre har så (jeg har ikke kontakt til dem i dag) valgt at bakke op om mit udsagn (politiets ord), og jeg føler mig så lettet. Endelig endelig endelig anerkender de (dog uden at sige det direkte til mig, men…), at overgrebene fandt sted! Jeg husker jo, at mine forældre satte sig i køkkenet indtil det var overstået. Onklen, der gjorde det, havde lånt mine forældre en stor portion penge, og de penge ‘betalte jeg så af’ i de 6 år.

  Nå, det blev en lang historie – ikke for at få medlidenhed, men nok fordi jeg bare er så lettet og glad og føler mig mere modig end nogensinde før.

  Svar
  • Puha, du er da måske også det modigste menneske, jeg har hørt om! Men først og fremmest, hvor er jeg bare utrolig ked af at høre, at du har været igennem sådan et overgreb, og jeg kan slet ikke rumme, at den slags svigt kan ske, uden at nogen griber ind. Du er i mine øjne især modig, fordi du har taget sagen i egen hånd og har nægtet at lade dig bryde ned af så traumatisk en baggrund, endda på trods af at du er blevet mødt med tavshed før i tiden. Kæmpestort skulderklap til dig.
   Og sidst men ikke mindst: Hvordan kan de mennesker leve med sig selv? her tænker jeg ikke bare krænkeren men også de, som var vidende om det. Karma, my friend. Karma må gøre det regnskab op! Kæmpestort kram fra mig til dig!

   Svar
 6. Hej Jane

  Tillykke med anmeldelsen, fuldt fortjent! Du har noget på hjerte og det er stærkt!

  Jeg har sagt min gode vellønnede karrierestilling op, uden at have noget andet eller nogen ide om. hvad jeg skal. Det er noget, der frigør endorfinerne og giver en fantastisk følelse af frihed. Men man skal være stærk i troen, for “norm-Danmark” har det bedst med “comfort-zonen” : man skal have et job og afklaring af, hvad man skal lave, og norm-Danmark skal nok fortælle dig, at det var “liiiiige modigt nok”‘, “og var det nu klogt?” Og “det er ikke sikkert du finder noget andet!”
  Men jeg flyver bare ved tanken og den dag om ikke så længe, hvor jeg afleverer min computer og telefon, og går ud af døren, fri for corporate life for en tid, så flyver jeg endnu højere. Hvor mon jeg lander……

  God fredag allesammen

  Svar
 7. Jeg synes, at jeg er modig som person i forhold til at handle og udfordre mig selv via aktive gøremål. Jeg har rejst alene. Jeg har kastet mig ud i ting, jeg ikke turde, store som små, arbejdsrelaterede og personlige, og det gør jeg faktisk ofte. Jeg er god til at udfordre mig selv og god til at kaste mig ud i alt muligt nyt. Det er en kvalitet ved mig selv, som jeg meget stolt af. Men det kræver sjældent det store mod, synes jeg. Jeg nyder at gøre de her ting.
  Det, som tilgengæld kræver mod for mig, og som gør mig usikker og bange, det er at sige fra og måske undlade at handle så meget. Jeg står et sted i mit liv nu, hvor jeg kæmper med min frygt for at holde op med at skulle så meget – for at skære ned og stå fast ved, at jeg skal have mindre at lave. Så nydelsen kan få mere plads. Stå fast ved, at jeg er stresset, udmattet og ked af det oftere end jeg har det godt. At jeg gør ting med hovedet og ikke længere, fordi jeg nyder det og har lyst.
  Jeg synes, at det med at finde modet til at stå ved mig selv i forhold til det, jeg IKKE kan gøre længere, det er svært!
  Der er vist flere forskellige typer mod. Flot at du stod af og stod ved, at du skulle gøre noget andet. Og flot, at du fløj :)

  Svar
 8. Tillykke med den flotte anmeldelse :-)
  Udfordringen….. For 20 år siden på Hawaii, da vi gik forbi afspæringerne ned mod lavaen, der flød ud i havet. Jeg havde dejlig varme fødder, men hold op hvor var jeg nervøs for at falde igennem. Eller Wild water rafting, hvor de sagde, at der var langt mere strøm end normalt. Sjældent har jeg være så nervøs – specielt på andendagen, som jeg vidste var værre end førstedagen. Men der var kun en vej og det var ned ad floden.
  Tak for dejlig inspiration.

  Svar
 9. Hej Jane! Stort tillykke med stjernerne, de er SÅ fortjente.
  Altså min sidste store udfordring, har jo været den her Retrokur, jeg har været på. Der kom jeg i den grad ud af min komfortzone, fordi jeg måtte give slip på alt det der ellers gør mig tryg, som SMØR og kød og æg og kaffe osv. Men det var egentlig også det der var planen. Jeg har fortalt lidt om det før, så jeg gør det kort her. Men det jeg synes er godt ved sådan en radikal, kortvarig ændring af kosten, er netop at jeg opdager at jeg godt kan leve uden mine komfortzoner, og at jeg efterfølgende har mulighed for at mærke efter hvilke ting jeg har lyst til. Og så giver det et lille dejligt kick, at gennemføre noget man har planlagt, selvom det er lidt skræmmende.

  Svar
  • Hvor lyder det bare virkelig fint, Pernille. Som om du har fået det tiltænkte udbytte af retrokuren. Det kan du da være stolt af, synes jeg. En uge på råkost ligger milevidt uden for min komfortzone, men jeg skal nok gøre det en dag. Det lover jeg!

   Svar
   • Men jeg siger dig Jane, det er de lækreste råkostmåltider jeg nogensinde har smagt, og det hjælper jo gevaldigt på det. Men jeg tror også der skal være en meget stor lyst til det projekt men vil igang med, for at det skal lykkes.

    Svar
 10. Idag, da jeg skrev en uopfordret ansøgning og inviterede mig selv til kaffemøde i et mellemstort firma – h… nu k… hvor er det grænseoverskridende! Efter at have boet næsten 6 år i Afrika, USA og Asien, som lige pludselig virker som en dans på roser i forhold til…

  Svar
 11. Hej Jane !
  Tillykke med boganmeldelsen og din flyvetur – jeg synes du er sej ! og jeg har stor respekt for dig – allermest for din ærlighed og jordnærhed…
  Sidste år var året hvor jeg trængte til at komme ud af min komfortzone – prøve mig selv af og i den grad udfordre mig selv og min faglighed .. jeg var heldigt at få et nyt og spændende job … og sprang ud i det … selv om jeg ellers synes at jeg godt kan “flyve” er jeg kommet i et særdeles ubehagelig arbejdsmiljø på mange planer, og jeg er fuldstændig smadret både fysisk og psykisk. Det tager energi – og det kræver meget energi at komme videre … men jeg må op på hesten igen og tro på nye muligheder…
  Heldigvis finder jeg god inspiration og får godt mad – så TAK for det og bliv ved med at være den du er !.

  Svar
 12. På næste søndag rejser jeg to måneder til Asien for at arbejde frivilligt med undervisning af børn i engelsk og med rehabilitering af vilde dyr på et wildlife rescue center. Skal også på ø-hop hvor jeg skal vandre i rismarker, flagermusehuler og bo hos lokale uden elektricitet.. Snorkle og rapelle og.. og.. og..
  Det bliver klart mit livs største udfordring i alle henseender og selvom jeg glæder mig, er jeg pt. mere skrækslagen end jeg har været for noget i mit liv!

  Svar
  • Hold nu kæft, hvor modigt, Cecilie! Det kommer du aldrig til at fortryde! Men jeg kan dælme godt forstå, at du er nervøs også! Rigtig god rejse!

   Svar