Blomkålsbrød med ost og spejlæg

Disse blomkålsbrød er jo egentlig bare blomkålspizzabunden, jeg har skåret op og gemt i fryser eller køleskab til senere brug. Det fungerer perfekt som underlag eller som wrap.

Når jeg har et blomkål i køleskabet, som spiller på sidste vers, laver jeg ofte en blomkålsbund ligesom den, vi kender fra blomkålspizzaen. Jeg tager ofte udgangspunkt i denne opskrift men freestyler lidt, alt efter hvad jeg lige har i køleskabet.

Når bunden er færdig, skærer jeg den ud i firkanter og lægger dem i køleskab (eller fryser) med madpakkepapir imellem. Så har jeg til at lave en hurtig klap-sammen eller hvad jeg nu lige synes.

Sådan en skive kan også snige ind i min morgenmad som her, hvor den har fået selskab af et par skiver ost, jeg har smeltet ud over og så et stort spejlæg. Det er ærligt talt en dejlig morgenmad – og man gætter aldrig, at den indeholder blomkål!

Jeg bruger også disse blomkålsbrød til en hurtig wrap til frokost og så fylder jeg bare lidt salat, laks eller kødrest i. Easy peasy!

Blomkålsbrød med ost og spejlæg - Brug den populære blomkålspizzabund i din morgenmad: Blomkålsbund med smeltet ost og spejlæg --> madbanditten.dk

Blomkålsbrød med ost og spejlæg

Udskriv Pin
1 person
|

Ingredienser

 • 1 stk blomkålspizzabund
 • 3 skiver ost jeg brugte flødehavarti
 • 1 æg
 • evt. lidt grønt drys og et par stænk hot sauce hvis du som jeg kan lide spicy mad om morgenen
 • salt og peber
 • smør eller kokosolie til stegning

Sådan gør du

 • Opvarm fedtstof på en lille pande og spejl ægget herpå.
 • På en anden pande opvarmer du også fedtstof og varmer blomkålsbunden let på begge sider.
 • Fordel osteskiverne på blomkålsbunden, skru ned for varmen og læg låg henover panden (jeg har et grydelåg, som fint kan dække min lille pande).
 • Når osten er smeltet, flytter du blomkålsbunden over på en tallerken og lægger spejlægget ovenpå.
 • Drys med valgfrit drys og salt og friskkværnet peber og spis - evt. i selskab med en kaffe med fløde.

Blomkålsbrød med ost og spejlæg - Brug den populære blomkålspizzabund i din morgenmad: Blomkålsbund med smeltet ost og spejlæg --> madbanditten.dk

Trænger du til en frisk start?

Få masser af inspiration til sunde, nemme og velsmagende retter med min nye bog.

Perfekt til dig, der spiser Keto, Low Carb eller som bare gerne vil undgå sukker og mel.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

18 kommentarer til “Blomkålsbrød med ost og spejlæg”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Tænker det er min pligt også lige at nævne at jeg idag lavede dem med bacon og rødløg og stegt på panden a la klatkager … smagte vildt godt lidt som frikadeller

  Svar
 2. Jaah det er bare en mega god måde at få ryddet op i køleskabet på… jeg bruger bla. Stokken fra broccolien og dovne krydderurter (og stilken fra persillen), kålrester osv. til dem her, så kan man samle lidt sammen ☺ bruger dem til at lave toast med eller kolde sandwich. De er faktisk også mulige at smide i brødristeren enkeltvis eller med et par skiver ost imellem… mums!

  Svar
 3. Hej :-)
  Jeg har tre af dine bøger og er stor fan :-) Jeg har et generelt spørgsmål. Jeg kan ikke lide kokos, og der er mange opskrifter, hvor der skal bruges kokosfibre eller kokosmælk. Er der noget du kan anbefale til at erstatte kokosfibre og kokosmælk? :-) Vil fx rigtig gerne prøve at lave chiagrød og bage nogle af de ting hvor der skal kokosfibre i, men kan simpelthen ikke klare smagen af kokos.
  Hilsen Rikke

  Svar
  • Du kan altid bytte kokosmælk til fløde og kokosfibre til mandelmelet fra Funktionel Mad og nu hvor man også kan få Pofiber i DK, vil det også nogle gange kunne bruges der, hvor du ikke ønsker den sødlige smag. Mængderne må du sjusse dig lidt frem til. Nogle gange skal du bruge lidt mere, andre gange lidt mindre.

   Svar
 4. Kan man ikke bare varme bunden i mikroen – eller har du en særlig holdning til den? Mine morgener er ikke til de store kokkerier, og jeg bruger faktisk også at lave flere “æg i kokotte” af gangen i muffinsforme – 20 sekunder i mikroen og morgenmaden er klar…

  Svar
  • Jeg bruger slet ikke mikroovn. Har ikke en. Jeg har ikke sat mig ind i for og imod mikroovne men jeg hælder alligevel til imod. Men om det har noget på sig, tør jeg ikke sige…

   Svar
   • Tak, og tak for super inspiration der kan passe i enhver hverdag. Er vild dine bøger og din blog – din humoristiske uhøjtidelige tone er skøn! Hilsen køkkenet, hvor der lige nu produceres pølsehorn og norgenæg :-)

    Svar
  • Du kan også lave både røræg på knap 1min og pocherede æg på under 5 min i mikroovn. Det gør jeg og det er lækkert, nemt og sparer opvask

   Svar
 5. Laver du blomkålspizzaen som en hel plade her? Hvordan bliver resultatet modsvarende de små pizzaer i selve opskriften? Ville nemlig være noget nemmere, hvis resultatet bliver lige godt :) Tak for skønne opskrifter og inspiration!

  Svar
 6. Er denne her morgenmad ok hvis man prøver kræfter med den strikse LCHF? Eller er pofiber lig med “brød” lig med no go?

  Svar