Kokosgrød med kakao-mokka-smag og ristet mysli

Her de sidste par dage synes jeg, jeg har måtte se mig mere og mere indhentet af vinteren. Jeg gider ganske enkelt ikke mere nu. Ikke mere gråvejr og kulde og flere lag tøj hver gang jeg skal udenfor en dør. Ikke mere elektrisk huehår, mørke rander under øjnene og blå læber og smådårligt humør. Jeg kigger ud af vinduet til min store altan og drømmer om, at der igen skal vokse grønne ting, og at jeg skal sidde derude og spise min morgenmad i skyggen, imens jeg kigger ud over villahaverne. Med glød og varme i både huden og øjnene. Ja tak!

På sådanne dage er det rart at starte dagen med lidt comfort-agtig morgenmad. Som fx kokosgrød. Det pudsige er, at jeg aldrig har kunne fordrage grød. Der er ikke én eneste slags grød, jeg nogensinde har kunne spise uden at få akut opkastfornemmelser. Jo, jordbærgrød, men jeg tror ikke, det helt tæller. Men hverken havregrød eller risengrød har jeg kunne spise, og jeg lever lykkeligt uden nogensinde at skulle have det stående foran mig igen.

Det var dog heller ikke kærlighed ved første blik med kokosgrøden, men med tiden har den vokset sig lidt ind på mig. Jeg synes, den er rar til afveksling, og så mætter den virkelig godt, synes jeg.

LCHF-morgengrød med kakao-mokka-smag --> madbanditten.dk

Du kan se den almindelige version HER, og ellers er der her en version med kakao-mokka-smag, som også er virkelig dejlig.

1 PORTION

SÅDAN

linje.png

Indlægget indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

LCHF-morgengrød med kakao-mokka-smag --> madbanditten.dk

Kokosgrød med kakao-mokka-smag og ristet mysli

Udskriv Pin
|

Ingredienser

1 PORTION

Sådan gør du

  • Hæld alle ingredienser i en kasserolle og varm op under oprøring. Det ser mærkeligt ud til at begynde med, men efter et par minutter samler grøden sig. Tag den evt. af varmen og fortsæt med at røre, indtil du synes, den er fast nok i konsistensen. Hæld over i en skål og server med dine favorit toppings. Det kan fx være:
    • nøddemysli eller hakkede nødder
  • en klat mandelsmør
  • lidt kakaonibs
  • lidt frysetørrede hindbær
  • lidt bananskiver eller friske bær
  • Den eneste Low Carb-kogebog, du behøver

    Low Carb-Keto-LCHF. Kært barn har mange navne. Få styr på forskellene og få samtidig 120 af mine bedste opskrifter til alle dagens måltider. Perfekt til at lave ugens madplan og tage med i køkkenet

    Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

    Pandekager uden mel -lækre low carb tynde pandekager med hindbærfyld. Opskrift her:

    Pandekager uden mel med hindbærfyld

    Vietnamesiske forårsruller med rejer og avokado

    Grønne røsti med laks og rygeostecreme

    Grøn chiagrød LCHF

    Grøn chiagrød

    17 kommentarer til “Kokosgrød med kakao-mokka-smag og ristet mysli”

    Skriv en kommentar

    Hvad synes du om opskriften?




    1. Hej Jane.

      Har lige et spørgsmål til denne grød. Og den almindelige kokosgrød.
      Er de striks??

      Bare så jeg ved om jeg kan spise dem jævnligt.
      Tak for du altid gider og svare.

      Kate.

      Svar
    2. Jeg har det simpelthen så underligt med den her kokosgrød. Jeg har prøvet at lave den almindelige version en enkelt gang og da havde jeg virkelig en kamp med at få den ned! Alligevel bliver jeg tiltrukket af den hver gang jeg bladrer forbi opskriften i din bog og også nu her når jeg ser denne version! Det er da mærkeligt! Måske jeg skulle gi den et forsøg til…

      Svar
    3. Den smager overhovedet ikke ægget, rigtig lækker og skøn afveksling. Mums, det er ikke sidste gang jeg har lavet den.

      Svar
      • sejt at flere har taget den hjem! Netto har også haft den og jeg har også hørt om enkelte Kvicklyer, der har den!

        Svar
        • Ja, det er fedt nogle butikker er begyndt at sælge extra creamy kokosmælk – den er jo for lækker;) Nu har jeg prøvet at lave grøden. For Søren da, den mætter! :)

          Svar
    4. Jeg har lige prøvet den uden kaffe. Jeg havde heller ikke mere kokosmælk, så jeg brugte piskefløde. Den smagte overhovedet ikke ægget, men ih hvor den mætter. Namnam!!

      Svar
    5. Smager æggene meget igennem i kaffe-versionen? Jeg har kun lavet den almindelige kokosgrød en enkelt gang, for den smagte meget ægget. Det brød jeg mig ikke om.
      Men måske kan det være fordi jeg brugte kokosmælk fra dåse, og ikke den extra creamy? :)

      Svar
      • Jeg er ikke så sart overfor æggesmagen så jeg har aldrig spekuleret over om det smager igennem her, må jeg indrømme…

        Svar