Hokkaido-fritter med sesampanerede fiskefileter

Hokkaido fritter bagt i ovn er utroligt lækkert tilbehør!

De sidste par uger har jeg fået hokkaido-græskar i min ugentlige grøntkasse, og det har sat mig lidt på prøve. Jeg er ikke så stærk i græskar, må jeg indrømme. Smagen er lidt for sødlig til min smag, og min fantasi rækker ikke langt.

De fleste gange er vi derfor endt med det, som er blevet døbt “hokkaido fritter” herhjemme. Det er kun mig og Silas, der kan lide dem, men vi er til gengæld ret vilde med dem.

De andre to holder sig til bønnefritter eller broccolifritter, som vi allesammen kan lide, men nogle gange er det bare rart med noget variation.

Hokkaido fritter med sesampanerede fiskefileter --> madbanditten.dk

Hokkaido-fritter med sesampanerede fiskefileter

Udskriv Pin
4
|
30 min

Ingredienser

Hokkaidofritter

  • 500 g hokkaido
  • 1 spsk olivenolie eller smeltet smør
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk spidskommen lidt chilipulver eller lidt stødt kanel (valgfrit)

Sesampaneret fiskefilet

  • 800 g rødspættefileter
  • sesamfrø
  • 1 æg
  • 1 tsk dijonsennep
  • salt og friskkværnet peber
  • smør eller kokosolie til stegning

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  • Halver græskarret med en skarp kniv og skrab kernerne ud med en ske.
  • Skær græskarret i skiver i ca. 0,5 cm tykkelse. Behold skrællen på. Den bliver blød og spiselig i ovnen.
  • Læg skiverne på en (eller to) bageplade(r) beklædt med bagepapir og pensl dem med olivenolie eller smeltet smør. Drys med salt og evt. ekstra krydderi.
  • Bag dem i ovnen i 20-30 minutter, eller indtil de tager farve i kanten.

Sesampaneret fiskefileter

  • Pisk æg med sennep og salt og peber i en dyb tallerken og hæld sesamfrøene op i en (anden) dyb tallerken.
  • Vend rødspættefileterne godt rundt i ægget og vend dem herefter i sesamfrø.
  • Drys dem evt. med lidt ekstra salt.
  • Opvarm smør eller kokosolie på panden og steg fiskefileterne på begge sider. Prøv at vende dem så lidt som muligt. Sesampaneringen er lidt skrøbelig sammenlignet med den traditionelle slags.
  • Server med hokkaido fritter og hjemmerørt remoulade.

Prøv også: Hokkaidofritter med bacon

Server med en god dip. Det kan fx være den overlækre mayo-dip med røget paprika eller en god hjemmerørt remoulade. Vi fik dem som tilbehør til sesampanerede fiskefileter i går, og det var dælme et dejligt måltid.

Hokkaido fritter --> madbanditten.dk
Lækre, søde og sprøde hokkaido fritter -- nem opskrift her: Madbanditten.dk

Få hjælp og inspiration til sund livsstil

“Smukke billeder – tænderne løber voldsomt i vand og man får lyst til at afprøve dem alle”

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Køb nu til 240,- (vejl. udsalgspris: 300,-): De bedste fra Madbanditten

22 kommentarer til “Hokkaido-fritter med sesampanerede fiskefileter”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Janne
    Jeg har købt 2 af dine bøger og er glade for dem, men jeg har et problem for min mand kan ikke tåle Avokado og det bruges i mange af opskrifterne, er der noget du kan anbefale mig at erstatte med dem?
    Med venlig hilsen
    Bente Bloch

    Svar
  2. Hej Jane,
    Uhm jeg her idag prøvet og lave pommes af hokkaido, det var da alt for lækkert! Der er 4.2 gram kulhydrater pr 100 gram (3.1 gram tilgængelige og 1.1 er kostfibre), men en sagde til mig at de er “no go” grundet netop hokkaido blevet til sukker når den bages. Kan be eller afkræfte det?

    Svar
    • Det vigtigste er at du holder dit samlede kulhydratindtag lavt. Hvad du bruger dem på er mindre vigtigt.

      Sammenligner du fx 200 g hokkaido med 200 g hvidkål, vil førstnævnte være spist på et sekund mens den anden vil kræve meget tyggeri. Det er altså nemmere at spise hokkaido end hvidkål så lidt portionkontrol er nok nødvendigt..

      Men i en kontekst af 20-30 g kulhydrat bestemmer du selv.

      Svar
  3. lavede dem nytårsaften som tilbehør til vildsvine kotelet. De fik olie og sesam ( inspireret af din fisk) og lige før jeg tog dem ud, revet ravost over. Da de kom ud, fik de lige idt mere revet ravost… NAAAAJJJJSSSS
    tak for altid dejlig inspiration

    Svar
    • Godt spørgsmål – jeg hørte fra en, der brugte sesammelet fra Funktionel Mad til fiskefileter. Det er jo ikke helt det samme som blendede sesamfrø men det blev i hvert fald anbefalet.

      Svar
    • Hej Karina
      Det ved du ved at du sætter dig ind i de helt enkle tommelfingerregler, der er for striks LCHF. Jeg har skrevet mine tanker om det her: Hvad er striks LCHF egentlig?
      På nogle opskrifter her på bloggen, har jeg markeret det. Men jeg må indrømme, at det ofte glipper. Men find dem her: Strikse opskrifter (de ligger også under Striks LCHF oppe under opskrifter i navigationsbaren)

      Svar
  4. Hej Jane!
    Jeg kom til at tænke på svinefedt, kan man stege i det og kan det tåle de høje temperaturer?

    Hilsen Anni

    Svar
    • Ja det kan være et fint valg. Desværre er det svinefedt, man kan købe i butikkerne et raffineret produkt, som jeg ikke ville vælge. Der var en fyr, der kontaktede mig for nyligt og fortalte at han var begyndt at sælge øko-svinefedt, men nu har jeg selvfølgelig glemt hans navn… :(

      Svar
  5. Super god og kreativ idé! Det skal helt klart afprøves – god måde at få noget græskar ind i kosten. Personligt er jeg ret vild med græskar-smagen og er derfor også sikker på at hokkaido-fritterne vil falde i min smag. Tak for tippet!

    Svar
    • Nej ikke rigtig. Hvis man har nogle til overs og genopvarmer dem næste dag, når de lidt derhen ad men ellers er det “bløde fritter” :)

      Svar
  6. det er super godt vis man fx laver rodfrugter i oven.. Bare være obs på det skal ikke havde samme tid som alt andet. Da de eller bliver for bløde..

    Svar
  7. Græskar er da altid lækkert, men ligefrem ugentligt, ved jeg nu heller ikke rigtigt….
    Dine opskrifter ser super lækre ud og kommer da klart til at indgå i min samling også…..

    Svar
  8. Ej, hehe. Hokkaido er simpelthen min yndlingsgrøntsag over dem alle! Den er cremet, sødlig og perfekt til mos (i stedet for kartoffelmos), grød, supper og ligeledes egner den sig godt til (low-carb)bagning. Har ofte bagt hokkaido-boller i stil med broccoliboller (HUSK, æg, mandelmel eller lign.), og det bliver altid en succes. Fritterne er også gode, men der er mange(!) andre geniale muligheder, hvis du en dag ikke ved, hvad du skal stille op med den der hokkaido :b

    Svar