Indrømmet, jeg er bare slet ikke spor tjekket, når det kommer til Disneyguf. Eller fredagsguf, som det hedder hjemme hos mig nu, for ungerne er blevet for store til Disneysjov (thank God!), og i stedet hygger vi med at se X-factor, eller hvad der nu lige er i TV om fredagen. Det er dog de sjældneste fredage, hvor det ikke kommer totalt bagpå mig, når Silas kommer og spørger “hvad der er til fredagsguf”. Fåååårk, tænker jeg, og begynder at rode febrilsk rundt i skuffer og skabe i håb om, at der gemmer sig en halv plade chokolade et sted. Som om der nogensinde findes en halv plade chokolade i mit hjem! Tsk tsk…
Og så lander vi næsten altid på noget frugt med enten nøddesmør eller peanutbutter eller med vaniljeflødeskum til, og det er såmænd også dejligt, og ungerne er glade og tilfredse.
Men hvis jeg nu var lidt mere tjekket, sørgede jeg i stedet for på forhånd at have lavet en af disse dejlige opskrifter:
Se flere her: SUNDERE FREDAGSGUF
Hej Jane
Jeg har været deltager på kickstart 8 og mine gode resultater kan ses så så nu er mine voksne børn også hoppet med på lchf.
Jeg har to børnebørn på 5 og 6 måneder, som begge ammer, men vi savner gode råd til den supplerende diæt for babyer i overgangen til almindelig kost.
Findes der bøger eller andet hvor man kan hente inspiration. Babyerne er i øvrigt helt vilde med avocado, hakket kød og bacon men hvad med al den grød som anbefales i overgangen bør man ikke begrænse indtaget? Eller er det ok for babyer at få relativt mange kulhydrater?
Kh Anne
Ej hvor fint, Anne. Dejligt for dig :))
Og ja, godt spørgsmål. Min niece er 4 mdr. og min søster og jeg diskuterer ofte det med maden også. Man skal ikke tænke på kulhydratrestriktion til babyer og småbørn, er min mening. De skal vokse og udvikle sig og have nok energi til det. I stedet skal man tænke i kvalitet og i rigtig mad. De første grødtyper på majsmel og rismel er super næringsfattige men kan bruges til at lære baby at spise rent mundmotorisk. Men det kunne lige så godt være most avokado, tyndt pureret kartoffel/grøntsagsmos osv.
Så længe man tænker i ‘rigtig mad’ eller ‘naturlig mad’ er måske et bedre ord, går man aldrig galt i byen. Pasta, brød, ris etc. er i mine øjne også ok, så længe de ikke står alene og tager pladsen fra den anden mad. Vigtigst synes jeg, det er at undgå eller minimere sukker, sødede drikkevarer, de der smoothie-poser med pureret frugt, diverse ‘baby-snacks’ og hvad der ellers findes derude.
Og så er det super vigtigt at man udsætter babyer for en masse forskellige smage og konsistenser, da det vil modvirke kræsenhed. Min bog Madglad har nogle gode tanker om det men selve maden er til småbørn/familier og ikke til babyer. Og ellers læste jeg dette indlæg forleden, da jeg søgte om det til min niece: https://www.thepaleomom.com/paleo-for-babies-and-toddlers/? Måske det kan give lidt inspiration også 🙂
Hej Jane. Har lige modtaget tre af dine bøger – og jeg læser og studerer opskrifter i vildskab. Vi startede alle tre i vores lille familie på LCHF i mandags, og det er blevet taget godt imod af både mand og datter. Nå men nu til spørgsmål…. jeg ville lige lave en lille lækker og nem chokomousse, bare sådan lige til at afrunde en god weekend. Jeg kogte ca 3 dl piskefløde med ca 75 gr 83% chokolade, afkølede det og piskede det blødt og cremet. Men SHIIIITTT det er stærkt…. så jeg vil gerne bruge noget mere piskefløde i forhold til chokolademængden, men er det ikke også ok i forhold til LCHF?
Det er der ikke noget problem i. Det kan også være, du mangler lidt sødning:)
Hej Jane. Det har slet ikke noget at gøre med fredagsguf, selvom det ser lækkert ud og en gufhungrende dag skal det prøves :-). Men jeg undrer mig over, at den samme reklame for makeup bliver ved med at fylde en stor del af din blog. Jeg ved, at der var problemer for et stykke tid siden og tænker det måske er en ‘ rest’ fra den gang. Reklamen er fra Mabylline og er typisk lige efter dit indslag og har været der i flere uger nu.
Hilsen
Mette
Nej, den reklame er der med vilje. Altså, dvs. at producenten betaler for eksponering her på siden. Hackerne har vi heldigvis ikke set noget til i noget tid – 7-9-13 !
Åhh ja kære Jane … det kender jeg godt. Jeg plejer at spørge, om vi skal spille kort, når jeg har glemt guf til fredag. Det plejer at fjerne fokus … i en kort periode 😉 Men hvor er det nogle super lækre forslag (deler dem lige). Og jeg skal så meget også se melodonde grand prix 🙂 🙂
Nu du er kommet godt i gang med mælkekefir, får du lige et lækkert tip med på vejen 🙂 Jeg laver nogen gange en choko/chia-mousse med MK. Jeg bruger ca. ½ dl chiafrø, 2-2½ dl MK, et nip vanillepulver, ½-1 spsk god kakaopulver og evt. lidt råhonning til at søde med. Det hele blandes sammen og stilles i køleskabet. Når chiaen har suget al MK til sig, får du en suuuper lækker, cremet mousse 🙂
Variant: pres evt. en halv appelsin i, inden det blandes sammen. Har også prøvet det med lakridspulver 😉
tak for en inspirerende blog, du har lige reddet mine kommende fredage.
Hej
Det lyder lækkert og skal afprøves. Men det lader ikke til at rabatkoden CREAMY-BANDIT virker? Det får jeg i hvert fald at vide, når jeg prøver at bruge koden i gavekortfeltet.
God grand prix aften 😉
Hej Camilla. Den duer ikke, det er rigtigt. Du føres ind på et gammelt indlæg efter opskriften og koden tilhører en gammel kampagne. Beklager hvis det var uklart.