Fastelavnsboller med to slags skum

Fastelavnsboller er en af de glæder, vi har her i årets tristeste måneder. Her er de endda lavet uden mel, gluten, sukker og alle de ting, folk helst undgår her i starten på året. Og så smager de oven i købet stadig megalækkert.

Januar og februar er jo ubetinget årets kedeligste måneder. Februar udmærker sig dog ved at være en kort måned og ved at være måneden, hvor vi spiser fastelavnsboller.

Fastelavnsboller – glutenfrie, sukkerfrie og Low Carb

Og fastelavnsboller kan vi heldigvis godt lave i en fin og god version uden mel og sukker! Det bliver jo aldrig helt det samme, og især er bollerne her jo temmelig meget mere kompakte end normale fastelavnsboller.

Teknisk set er disse nok tættere på de svenske semlor men uanset navn er de virkelig gode.

Men jeg kan alligevel rigtig godt lide versionen her, og ungerne elsker den. Jeg har bragt flere versioner af den her på bloggen tidligere men denne er fra LCHF Brød & Kager.

Fastelavnsboller - opskrift - glutenfri, sukkerfri, Low Carb

Fastelavnsboller med to slags skum

Udskriv Pin
7 stk
|
45 min

Ingredienser

Boller

Hindbær og vaniljeskum

Drys

Sådan gør du

Boller

  • Opvarm ovnen til 175 grader.
  • Pisk æg godt og tilsæt fløde og smeltet smør. Pisk igen.
  • Rør alle de tørre dele i og lad dejen hvile i 10 minutter, imens fibrene suger væsken til sig.
  • Form 6-8 boller med hænderne. Dejen har en sær konsistens, men hvis du skyller hænderne i koldt vand inden, går det nemmere.
  • Bag bollerne i ovnen i 20 minutter.

Hindbær og vaniljeskum

  • Lav et opkog med hindbær, og 1 tsk vaniljepulver i en kasserolle. Lad afkøle.
  • Pisk fløden stiv med SukrinMelis og vanilje og del portionen i to.
  • Pisk den ene med den afkølede hindbærcoulis og lad den anden være, som den er.
  • Skær bollerne over og fyld dem med det ønskede fyld og sigt lidt SukrinMelis over dem.
Fastelavnsboller - opskrift - glutenfri, sukkerfri, Low Carb

Årets julegave-idé❤️

120 lækre, sunde og mættende opskrifter til alle dagens måltider + lidt ekstra lækkert til de særlige lejligheder.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

53 kommentarer til “Fastelavnsboller med to slags skum”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. De blev SÅ lækre!! og meget luftige..
    Gik i køkkenet med datteren nu hvor fastelavn nærmer sig.. Stor succes hos både poder og jeg selv.
    Vi brugte 200 g. hindbær og lavede udelukkende hindbærskum. Lagde lidt hindbærmarmelade (uden tilsat sukker) på “underen” og skummet ovenpå. Super lækkert.
    Overvejer at lave bollerne i en salt udgave til pålæg og ost, som en weekendtreat feks. De er det tætteste jeg er kommet på en “brødkonsistens” indtil videre :)
    Har du testet det af?
    Bedste hilsner
    Majken

    Svar
    • Bare i en lille kasserolle og så koger du dem op, enten som de er eller med en lille my vand, til de bliver til mos.

      Svar
  2. Hej! Mega fed opskrift det vil jeg så gerne give et skud!
    Kan man evt erstatte loppefrøskaller med noget andet?

    Mvh
    Nathalie

    Svar
    • Mjaaah jeg synes, det smager mest sødligt. Jeg har ikke tænkt over at kokossmagen er specielt dominerende men jeg er heller ikke så sart overfor den smag.

      Svar