Æggemælk

Med denne opskrift på æggemælk befinder vi os i den underlige ende af genren. Det vedkender jeg. Ikke desto mindre slog det mig, at jeg aldrig havde bragt en opskrift på æggemælk her på bloggen. Æggemælk er jo LCHF’s svar på mælk, og det er både anvendeligt for dem, der gerne vil spare på kulhydraterne, eller som ikke tolerer laktose eller mælkeprotein så godt.

Æggemælk – kulhydratfri erstatning for mælk

Æggemælk lyder jo helt vildt ulækkert, men det er mest tanken. Slutproduktet er ret uskyldigt og temmelig smagsneutralt. Husk på, at du også tænkte grimt om både æg-latten og den varme kakao, før du smagte dem, og de smager jo så lækkert!

Denne mælkefrie mælkeerstatning smager faktisk rigtig fint og kan endda skummes op til kaffen, hvis man har en mælkeskummer.

Æggemælk

Æggemælk

Udskriv Pin
6 personer
|

Ingredienser

 • 2-3 æggeblommer
 • 70-100 g usaltet smør
 • 7 dl kogende vand
 • vaniljepulver valgfrit

Sådan gør du

 • Hæld æggeblommer og smør i et blenderglas.
 • Hæld kogende vand over og blend. Drik med det samme.
 • Jeg bruger stavblender her. Bruger du almindelig blender, så husk at åbne for det der hul i låget, så dampen lukkes ud. Blend, lad afkøle, hæld på flaske og opbevar på køl.

Noter

Æggemælk kan holde sig nogle dage i køleskabet og kan bruges både koldt (fx i smoothies eller som drikkemælk) og varmt. Den skiller i køleskabet, men så ryster du den bare sammen igen. Den kan også varmes og skummes op i mælkeskummeren, hvis du er så heldig at have sådan en og bruges til en cremet kaffe latte eller varm kakao.

Hvad kan jeg bruge i stedet for mælk på Keto?

Her er æggemælken jo et fint bud, hvis du savner din mælk i kaffen. Mange lander dog på at en sjat fløde er lige så fint og noget nemmere, men æggemælken er også en mulighed.

Folk føler meget stærkt for deres kaffe og det skal jeg være den første til at sige, at jeg forstår. Men jeg vil også sige, at meget af det er vane. Jeg elskede min kaffe latte med minimælk i mine fedtfattige dage men serverer du sådan en for mig i dag, synes jeg, den er udrikkelig. Altså vitterligt som i jeg hælder den i vasken-udrikkelig. Så hav evt. lige det i baghovedet, når du sidder og jamrer over at du savner din mælkekaffe.

Læs også om Keto og kaffe her: Keto og kaffe

Latte med æggemælk

Og så kan du faktisk lave ret så lækker kaffe latte med æggemælk.

Kaffe med æggemælk - helt uden kulhydrater --> madbanditten.dk

Årets julegave-idé❤️

120 lækre, sunde og mættende opskrifter til alle dagens måltider + lidt ekstra lækkert til de særlige lejligheder.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

46 kommentarer til “Æggemælk”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Så æggeblommer, koldt smør i mindre stykker (men ikke smeltet) og kogende vand? I en skål med det hele og blend med stavmikseren? Har virkelig svært ved at se hvordan det ikke skal få æggeblommerne til at koagulere? Det går jo galt med en bearnaise bare man blinker!

  Svar
  • Jeg har aldrig oplevet at æggeblommerne koagulerer, hverken ved bearnaise, æggemælk, æg-latte eller nogen af de andre opskrifter, der starter sådan.

   Svar