Lækreste low carb pizza – uden blomkål

Denne her er den bedste low carb pizza, jeg har smagt. Faktisk vil jeg gå så langt som til at sige, at vi med denne her pizzabund er så tæt på den perfekte low carb-pizza, som vi kan komme. De amerikanske low carb’ere kalder pizzaen her for  “Fat Head Pizza” eller “cream cheese pizza”, og den findes i et utal af varianter. Jeg har lavet min version her nedenfor.

Fathead pizza – Pizza uden blomkål

Jeg kan ellers vældigt godt lide blomkålspizzaen og især blomkålspizzaen med Pofiber, men med denne her får vi en pizza, som kan håndholdes, hvilket mængden af kommentarer om netop dette fortæller mig, er et vigtigt succeskriterium for en pizza.

Siden er kyllingepizzaen også kommet til og den er en værdig konkurrent. Prøv den her: Kyllingepizza

Bedste low carb pizza --> madbanditten.dk

Lækreste low carb pizza – uden blomkål

Udskriv Pin
4
|
25 min

Ingredienser

Bund

 • 250 g Philadelphia /flødeost naturel
 • 2 æg
 • 150 g parmesanost revet
 • 100 g cheddar revet (eller anden ost)
 • 2 tsk oregano
 • 1 dl Pofiber/kartoffelfibre (reklamelink)

Fyld – her er hvad, jeg kom på min:

 • tomatsovs eller faktisk Mosede Tomater fra flaske
 • ost revet
 • serranoskinke
 • frisk rucola og basilikum
 • lidt dryp af basilikumpesto

Sådan gør du

 • Opvarm ovnen til 200 g varmluft.
 • Hæld alle ingredienser (minus Pofiber) i en skål og pisk med elpiskeren.
 • Tilsæt Pofiber og pisk igen. Du har nu en tyk, klæbrig masse.
 • Glat den ud på en bageplade beklædt med bagepapir ved hjælp af en dejskraber. Dejen passer lige til en bageplade.
 • Du kan dog også lave to mindre pizzaer, hvis det passer dig bedre.
 • Bag pizzabunden i ca. 12-13 minutter, eller indtil den er flot gylden.
 • Lad nu pizzabunden afkøle helt og smør nu tomatsovs på bunden, fordel revet ost hen over, riv serranoskinke og fordel på bunden, dryp med pesto og stil pizzaen tilbage i ovnen. Giv den 5-7 minutter, eller indtil osten er godt smeltet.
 • Tag ud, drys med frisk rucola og basilikumsblade og server – gerne med en stor grøn salat til.

Noter

Pizzaen bliver jo stadig ikke sprød, som de italienske stenovnsbagte pizzaer, vi kender og er det din forventning, går du skuffet hjem fra denne her middag. Hensigten er ikke at konkurrere med de lækre hvedebundspizzaer, men snarere at lave et alternativ til dem/os, der ikke spiser gluten/kornprodukter af forskellige årsager.
Bedste low carb pizza --> madbanditten.dk

Trænger du til en frisk start?

Få masser af inspiration til sunde, nemme og velsmagende retter med min nye bog.

Perfekt til dig, der spiser Keto, Low Carb eller som bare gerne vil undgå sukker og mel.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

98 kommentarer til “Lækreste low carb pizza – uden blomkål”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane,

  Mange tak for nogle dejlige ideer til lækkerier.
  Jeg bor i Frankrig og har lidt svært ved at finde Pofibre. Kan jeg bruge loppefrøskaller i stedet? – eller bliver det for ‘geleagtigt’?

  Svar
  • Hej Rasmus

   I denen her opskrift, ja. I opskrifter hvor Pofiber er brugt som ‘mel’ i større doser (fx 1-2 dl), der går det ikke med loppefrøskaller. Det bliver klamt og gummiagtigt.

   Svar
 2. Vi er fan af dine opskrifter herhjemme og falder altid tilbage på din side, når vi skal finde en ny opskrift.
  I går lavede vi denne pizza, og hold da op hvor var den god. Vi havde dog ikke fået købt nok parmesanost, men delte de gram der skulle i, med alm. revet mozarella ost. Derudover brugte vi to spiseskeer fiberhusk pr. dej, da vi ikke havde mere Pofiber. Den blev alligevel lige i øjet.
  Dog havde vi lidt udfordringer med at “rulle” den ud på papiret, men det lykkedes da at få den næsten jævn. Måske har du et tip til en lettere udrulning til næste gang, for det er klart en opskrift vi skal bruge igen.
  Tusind tak for en super fantastisk side :-)
  Bh Karina

  Svar
 3. Kære Jane
  Jeg har købt bogen keto.
  Pizza på side 126 med svampe, løj.
  Bunden var umulig at få samlet, måtte tilsætte mere smøreost, æg og vand.
  Har du en video eller råd til hvordan jeg undgår at dejen ikke samles, er mere tør smuller. Ellers dejlig bog og indtil denne opskrift ikke haft problemer.

  Svar
  • Hej Bettina
   Jeg ved ikke lige hvad jeg skal sige for den opskrift er så gennemtestet, både af mig, mit køkkencrew og af mange, mange læsere. Det er samme dej, vi bruger til den tyrkiske pizza, pizzasneglene og pølsehornene.

   Hvis den smuldrede, var den måske ikke helt smeltet? Det er mit eneste bud. Måske smeltede du den slet ikke, slår det mig lige?

   Svar
 4. Kære Jane
  Tak for din opskrift. Lyder rigtig lækker men….
  Pofiber indeholder 17g kulhydrater pr. 100g og der skal 1dl i opskriften – Det er da mange kulhydrater, syntes jeg nu.
  Har jeg forstået det rigtigt? må jo max få 20g kulhydrater pr. dag
  Hilsen Tine

  Svar
  • Ja men det vejer ingenting, så det vil bidrage med ubetydelige mængder kulhydrat i den færdige opskrift.
   1 dl Pofiber vejer 20 g. Mit gæt er at du tror at 1 dl vejer 100 g. Mange falder i den fælde.

   Svar
 5. Hej Jane,
  Håber du nyder Paris… er Fat Head pizza keto? Er stadigvæk nybegynder ud i Keto, 2 uger nu, det er fantastisk, og jeg er så glad for min nye levemåde, det er så neeemt
  hilsen
  Pia

  Svar
  • Hej Pia

   Jeg nyder det så meget. Tak :)

   Det er ikke opskrifterne, der ‘er KETO’, og jeg kan på det varmeste anbefale at du vænner dig til at tænke på det på en anden måde. KETO handler om dit samlede kulhydratindtag for dagen. Det gør livet lettere og hundrede gange mere fleksibelt. Læs evt. mere om det her: Er det KETO?

   Svar
 6. Kan man bruge denne pizza opskrift når man er på Keto kick starts kuren, eller er der for meget tomat i opskriften?

  Svar
  • Du skal hellere tænke på det som at holde dit samlede kulhydratindtag lavt. På den måde kan du tilpassse det, så du kan lave de fleste opskrifter, du gerne vil.

   Svar
  • Jeg brugte husk før jeg opdagede Pofiber og det fungerer ok, synes jeg. Men jeg ville kun bruge 1 spsk eller lign, tror jeg.

   Svar
 7. Hej Jane

  Det er en fantastisk opskrift – har efterhånden lavet den mange gange! Men tror du man kan fryse bunden? Du ved, lave en stor portion af bunden, bage den og så fryse den ned efterfølgende, så jeg hurtigt kan tage en bund op og lave en pizza? Det skal i hvert fald prøves :-)

  Tak for en skøn blog!

  De bedste hilsner, Katrine

  Svar
 8. Hej Jane (og jer andre :-))
  Jeg skal lave pizza i en rigtig pizza-ovn i morgen, og spekulerer på, om du eller nogen af jer andre, har erfaring med at bage en LCHF pizza (eks.vis denne opskrift) i en pizza-ovn? Min bekymring går mest på om den er til at få hhv. ind og ud af ovnen, da temperaturen er så høj, at jeg tvivler på at bagepapir er en god ide.
  På forhånd tak og skøn Pinse :-)
  Kh. Rikke

  Svar
 9. Jeg lavede det her igår og det var SÅÅÅ lækkert!
  Jeg havde en dårlig oplevelse med min første LCHF-pizza, som var en klassisk blomkålspizza, da den blev meget blød og dejagtig. Særligt inde på midten, men denne her blev super velsmagende og næsten sprød!

  Svar
 10. Hej Jane. Tak for en fantastisk blok! Vi skal have pizza paa fredag og det skal bare vaere den pizza som minder absolut mest om en normal pizza. Ville du saa vaelge denne eller hvilken? Paa forhaand tak for svaret..

  Svar
 11. Åååååår….. Jane for pokker, så lavede jeg også den viiiiildt skønne pizzabund i går? Vi er ikke SÅ vilde med blomkålspizzaen, men den her – altså!!! Fyldet var, selvfølgelig tomatsauce, også som dig, de purerede fra flaske, rest af millionbøf, peberfrugt i tern, champignons i kvarter, ananas og et drys karry. Revet ost over…… De kan bare komme an i pizzeriaet HA, det her var bedre ?? tak igen Jane, og god weekend fra Midtfyn ?

  Svar
 12. Muuuums den smager skønt ??
  Den faldt endda i god jord hos manden som slet ik spiser parmesanost ??
  Pofiber kommer til at være fast inventar i mit køkken ?

  Svar
 13. Min datter og jeg bruger dine opskrifter meget, dog har vi et stort problem da min datter er mælkealergiker og slet ikke kan tåle ost. Ang de andre mælkeprodukter har vi fundet erstatningers til i form af soyamælk/fløde – men det kniber med osten. Har du et eller andet vi kan forsøge med?

  Svar
  • Njarh, jeg har desværre ikke et entydigt svar på det med osten, for det er jo vidt forskelligt hvad osten bidrager med i opskrifterne. Nogle steder er det for smag eller for at gå fx bagværk til at hænge sammen og andre gange er det gratineret ovenpå en ret. I bagværk vil et ekstra æg nogle gange kunne være en løsning men et ekstra æg som gratinering på en lasagne vil virke mærkeligt ;-)

   Kokosmælk synes jeg generelt er et bedre alternativ til mejeriprodukter end soya. Soya skal ingen have for meget af, hvis du spørger mig :)

   Svar
 14. DEN HER PIZZA er den absolut ultimative – hold da k …. den smager godt, selv min “ikke LCHF spisende kærestemand” der normalt er kokken herhjemme, synes den er super lækker :) Wauw, glæder mig til at prøve endnu flere med forskelligt fyld (er faktisk lidt blank mht. til andet fyld end serranoskinke, rucola og cherrytomater) … Andre gode forslag?
  Tak for en skøn blog :)

  Svar
 15. Hej Jane,
  Jeg bor i udlandet og kan ikke rigtig finde Pofiber nogen steder. Jeg har dog fundet loppefroeskaller kan jeg bruge dem som erstatning i denne opskrift?
  Ogsaa ved du hvor man kan koebe Pofiber paa nettet der sender til Europa?

  Svar
 16. Hej Jane.

  Tak for en super blog! Jeg bruger den rigtig meget til inspiration, da du har mange lækre opskrifter, som bare dur!

  Næste gang du laver pizza synes jeg at du skal prøve følgende opskrift, som vel nærmest minder om en “rigtig” pizzabund – det synes jeg i hvert fald.

  Bund:

  175 gram revet mild ost
  1 æg
  40 gram pofiber

  Smelt osten ved svag varme i en tykbundet gryde.
  Tag det af varmen og tilsæt æg og pofiber til du har en klump “dej” (den minder om helt alm. dej)
  Rul den ud imellem to stykker bagepapir og bag den i ovnen til den er gylden – tag den ud og vend den om og giv den anden side indtil den også har fået lidt farve.
  Tag pizzabunden ud og tilsæt dit ønskede fyld.

  Pizzabunden er sprød og kan tages op og håndteres som en rigtig pizza.

  Svar
 17. Hej Jane,
  Tak for en fantastisk blog, og et godt foredrag i Allerød! Denne pizza er noget af det lækrest jeg har smagt og nu endda uden oppustet mave bagefter -1000 tak! LCHF har givet mig præcis den mavero du fortalte om! Livet er blevet så meget mere bekymringsfrit!

  Svar
 18. Det er alt for sjældent, at jeg husker at give dig ros for dine opskrifter – for faktisk er det vældig ofte, at jeg hapser fra enten her eller dine bøger. Men nu husker jeg det endelig! Jeg har lige lavet en pizza helt efter din opskrift (og dog, jeg smed også lige et par pepperonier på – inkl. e-numre, haha!) Og jeg kan kun give dig helt ret i, at det her er den lækreste LCHF-pizza ever! Hvor er den bare god. Jeg husker ikke engang, at mit lokale pizzeria kan lave en ligeså god pizza. Så altså, tusind tak! Og endnu mere tak, faktisk, for til dessert lavede jeg din kanelæbler med råcreme, som jo bare er en fantastisk lækker og utrolig let ret. TAK! :D Og god søndag.

  Svar
 19. Min mand er bestemt ikke tilhænger af parmesan – tror du man kan opnå samme konsistens/resultat med revet mozzarella eller ren cheddar?
  Tak for nogle lækre opskrifter

  Svar
   • Pernille, ifølge LCHF-gruppen på Facebook så er det bestemt ikke i alle Faktaer, at Pofiber kan købes. Det findes en del steder efterhånden men bestemt ikke i alle butikkerne.

    Svar
 20. Hejsa Jane
  Først stor ros til din blog, stor fan af den, få næsten dagligt inspration herinde fra, har lige købt “LCHF hele året rundt” men er kommet en smule i tvivl om “kartofelfiber” – som du bruger i en del af opskrifterne i bogen, er det “Pofiber” el er det alm. “kartofelmel” ??

  Svar
 21. Hej Jane.

  Jeg har lige forsøgt at lave denne opskrift, men et eller andet er gået galt. Opskriften er fulgt slagvisk (og har tjekket op 4 gange nu at jeg ikke har læst forkert), men fik ikke en tyk, klæbrig masse, men nærmere en crumble, som ikke kunne glattes ud med en dejskraber :/ hvad mon er galt?

  Brugte:
  250 g. Philadelphia
  2 æg
  150 g. Revet parmasan
  100 g. Cheddar
  2 tsk. Oregano
  1 dl. Pofiber

  Håbede at den glattede sig ud i ovnen, men har desværre en crumblelignende bund, som nok ikke holder meget hvis man forsøger at spise den i hånden

  Svar
  • Jeg har lavet den sådan, så det tør jeg ikke sige. Min dej var bestemt også fedtet men det lykkes mig fint at glatte den ud.

   Svar
  • Når jeg har bagt blomlålspizza, har jeg af og til haft samme problem. Der plejer det at hjælpe at gøre dejskraberen lidt våd med koldt vand. Måske det også hjælper på denne pizza? :)

   Svar
 22. Hej Jane.
  Tusind tak for din blog og alle dine pragtfulde bøger. Jeg har dem alle (bortset fra “bage-bogen”). Jeg har siden nytår levet efter LCHF, dog ikke 100 % striks, men i en sådan udstrækning at min krop virkelig er begyndt at vænne sig til det hele.
  OG JEG TROR ALDRIG JEG HAR HAFT DET BEDRE :) :)
  Jeg sover bedre, føler mig ikke tung og oppustet efter måltider, jeg har det bedre fordøjelsesmæssigt og jeg har endda smidt adskillige cm jævnt fordelt over hele kroppen (bl.a. 12 cm i taljen) Jeg er HOOKED på denne livsstil og skylder dig STOR TAK for at være en fantastisk inspirationskilde.
  Og vil så i øvrigt også takke for lige netop denne opskrift på pizzabund. Jeg glæder mig til at afprøve, for det værste jeg har oplevet med LCHF var LUGTEN af blomkålsbundene som jeg afprøvede i går…… De smagte fint nok, men LUGTEN kunne jeg godt have undværet ;)
  Mange taknemmelige hilsner
  Susanne

  Svar
 23. Hej,

  Er Pofiber det samme som kartoffelmel? – er liiidt forvirret nu :D – og spændt på om jeg nu har bagt noget forkert ;)

  Vh
  Carina

  Svar
 24. Har lige lavet den og brugt fiberhusk i stedet for pofiber. Brugte 2 spsk og den blev helt fantastisk. Super lækker opskrift

  Svar
 25. Kan ikke skaffe pofiber. Hvis pofiber skal erstattes af loppefrøskaller, er det så i samme mængde som pofiber i opskriften?

  Svar
 26. Hej Jane :-)
  Jeg har aldrig været den store pizza-bager (har haft en mand til den slags) så jeg er lidt i tvivl om hvordan jeg skal gøre med tomatsovsen. Jeg har en flaske Passata men jeg spekulerer lidt på, om den skal koges lidt ind først? Glæder mig til at lave denne pizza og især til at have resterne med til frokost på mandag med snasket salat og dressing :-D

  Svar
 27. Hej Jane
  er på anden uge af LCHF, købte 3 af dine bøger som starthjælp, har her i aften lavet denne pizza og hold da op den er suveræn. Tak for dit store arbejde. Hilsen Anni

  Svar
 28. Hej Jane
  endnu engang har du begået noget lækkert, lavede pizzaen igår, mest fordi der skulle være nem mad på menuen fredag, sent fri ect. store handledag. Tog dog et stykke med til frokost og fik den fede pizzasandwich og den smagte bare fed og lækker, spiste så varmet pizza til aften med mere salat til, og ja endnu engang den fedeste mæthed ever. Det bliver helt sikkert min favorit, altså blomkålspizzaen også Ok, men kan godt blive lidt træt af den. Har også lige bagt din græskarkage fra din første bog, skal til fødselsdag imorgen, og jeg skal have egen kage med, ved at min intollerance overfor sukker vil gå helt krasat, hvis jeg fylder mig med almindelig fødselsdagsmad, så det bliver egne boller og kage, men det har aldrig været et problem, og faktisk er mange af gæsterne begyndt at spise af min kage også… hav en god weekend.

  Svar
 29. Hej. Jeg kan ikke få fat i pofibre på Færøerne og du skriver at man kan nøjes med loppefrøskaller, hvis man ikke får fat i det andet. Jeg tænkte på, er smagen den samme så? Fordi jeg købte din nye bog i går, og der bed jeg mærke i, at pofibre er i ret mange af opskrifterne. Tror du det fungerer, hvis jeg bruger loppefrøskaller hver gang?

  Svar
  • Så vil jeg foreslå dig at lave en anden opskrift end denne. Den består jo næsten udelukkende af mejeriprodukter!!

   Svar
 30. Hej Jane.
  Hvilken ingredienser skal der bruges til bunden?
  Jeg kan nemlig ikke helt finde ud af hvilken ingredienser jeg skal bruge til den? :)
  Hilsen Line

  Svar
  • Hej Line
   Ingredienserne til bunden fremgår af opskriften. Det er den liste, der starter med “Philadelphia” :)

   Svar
 31. Kan jeg erstatte pofiber med noget andet? De er simpelthen ikke til at opstøve her i Australien….
  Jeg har kigget lidt på oat fiber men jeg ved ikke om det er det samme? :-)

  Svar
  • Nej oat fibres vil jeg tro er havreklid. Det tror jeg ikke vil være så velegnet. Måske må du bare bruge loppefrøskaller… (psyllium husks).

   Svar
 32. Jeg plejer at bruge opskriften på dine lasagneplader, som minder om denne, dog er mængden af de forskellige ingredienser øget i denne opskrift. Hvad der er bedst, ved jeg ikke. Det må komme an på en prøve :-)

  Svar
    • Jeg havde ikke Pofiber, så jeg brugte en halv dl. HUSK og en halv dl. kokosfibre. Brugte cheddar med chili og havde ingen parmesan, så brugte primadonna i stedet.
     Meget positivt resultat – og jeg glæder mig voldsomt til at lave sandwich af resterne!

     Svar
  • du bliver glad for denne, tror jeg ;-) Husk også at prøve blomkålspizzaen, hvis du ikke allerede har prøvet den :)

   Svar
   • Jo, jeg har prøvet blomkålspizzaen og jeg er meget begejstret for den, så jeg glæder mig helt vildt til at prøve denne her også. Nu er det sådan at jeg er alene om at kunne lide LCHF så jeg vil høre om denne er fryseegnet?

    Altid rart med noget nemt på travle dage, hvor man lige snupper noget fra fryseren .

    Svar
 33. Interessant opskrift. Kan de der pofibre erstattes med andet? Jeg har pcos og er lidt i tvivl om jeg må få det, da kartofler jo er fuldstændig bandlyst!
  Hvor køber du det forresten??

  Svar
  • Hej Margrete.
   Pofiber er også egnet til os med PCO, da det er stivelsen i kartoflerne som påvirker blodsukkeret og øger insulinproduktionen. Pofiber er fibrene fra kartoflen – næsten uden stivelse. Så pofiber er en god måde at få fiber på uden at få stivelse.
   Det er brugt i mange PCO-opskrifter. :-)
   Vh. Salina.

   Svar
  • Pofiber burde ikke være et problem. Dels pga fibrene og det ultralave GI men især også fordi mængden jo er minimal. Vi taler under 1 g kulhydrat fra pofiber pr. portion! Jeg linker til, hvor jeg køber det, i opskriften :)

   Svar