Saltmandler

Saltmandler er jo den lækreste snack og de er vildt nemme at lave selv. Min opskrift på saltede mandler giver lækre og sprøde mandler med god saltsmag. Jeg laver altid saltmandlerne, når vi skal have gæster til middag, og så står de fremme til at nippe af, inden vi går til bords.

Saltmandler – min opskrift

Der er masser af måder at lave lækre saltede mandler på. Jeg foretrækker denne, hvor man nærmest inddamper saltet i mandlerne og tørrer dem i ovnen bagefter.

Jeg laver dem altid, når vi skal have gæster sammen med de lækre sojaristede mandler og det er sådan en god snack til apperitifen eller måske endda senere til sjusserne. Hvis man drikker den slags (host host).

Jeg laver altid en stor portion, for de holder sig fint i et tætsluttende glas.

De bedste saltmandler --> madbanditten.dk

Saltmandler

Udskriv Pin
30 personer
|
20 min

Ingredienser

  • 300 g mandler
  • ca. 2 dl vand
  • 1 god spsk salt fx havsalt, himalayasalt (reklamelink) eller prøv mit eget Supersalt

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 150 grader.
  • Hæld vand og salt på en stor stegepande og kog op.
  • Hæld mandlerne herpå og rod dem rundt i saltvandet, imens vandet langsomt fordamper og bunden af panden bliver hvid af saltrester.
  • Hæld nu mandlerne over på en bageplade beklædt med bagepapir og tør dem i ovnen i ca. 12-15 minutter.
  • Lad dem afkøle og opbevar herefter i luftttæt glas.

Noter

Mangler du en snack, der kan tilfredsstille både den søde og den salte “tand”, så prøv de overlækre SALTLAKRIDS-MANDLER.
Saltmandler - den bedste opskrift på saltede mandler

Årets julegave-idé❤️

120 lækre, sunde og mættende opskrifter til alle dagens måltider + lidt ekstra lækkert til de særlige lejligheder.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

34 kommentarer til “Saltmandler”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Har lige lavet dine dejlige mandler både lakrids og saltmandlerne de er super og blev supersprøde i ovnen så nemme og helt vildt lækre tusind tak for gode opskrifter :)

    Svar
  2. Hej
    Jeg har haft stor succes med en ts salt, 4 tern mørk chokolade og en ss chilipulver i vandet.
    Mvh
    Morten

    Svar
  3. Har ingen problemer med bløde mandler.. Eller noget. Laver dem på panden til vandet er væk.. Rører meget i dem på panden. Og direkte i ovnen. Pas på med ikke at give dem alt for lang tid. De smager bare godt.

    Svar
  4. Hej Jane
    Jeg er lige faldet over denne opskrift og skal have skåret noget ud i pap ☺
    Når mandlerne er i saltvandet og man skal røre, er det så pladen i ovnen og så åbne ind i mellem og røre eller hvordan?

    Mange hilsener Jeanette

    Svar
    • Hej Jeanette. Jeg rører mest i dem imens de er i saltvandet på panden. Hvis jeg husker det, roder jeg også en enkelt gang i dem, imens de tørrer i ovnen, men ofte glemmer jeg det :)

      Svar
  5. Hej Jane
    Har du prøvet at lave mandlerne, efter de har ligget i blød natten over? Ved du om de skal lufttørre og i hvor lang tid, inden de ryger på panden og i ovnen

    Svar
    • Nej faktisk ikke. Men jeg tror egentlig bare, jeg ville skylle dem efter udblødning og så ellers følge opskriften. Evt. skal de tørre en anelse længere i ovn, når de er “gennemvåde”.

      Svar
  6. Hej Jane
    Nu har jeg lavet mandlerne og de smager lækkert, men de er blevet lidt bløde, kan jeg sætte dem i ovnen igen efter de er afkølet?
    Samtidig synes jeg skallen sidder meget løs, falder af nogle af dem, gør i andres også det?!?

    Svar
  7. Har lige lavet dem og de smager skønt?? er fine sprøe
    Har også lavet nogen usaltet pistacie nødder med røget paprika og salt mums.

    Svar
  8. Prøv at tilsætte 1 tsk røget paprika sammen med saltet under kogningen…… uha uha så så man lige Tina fuldstændig afhængig af disse herligheder :-)

    Svar
  9. Det lyder nærmest som dem jeg laver- samme mængde- men jeg har mandlerne til at trække i en frysepose med saltvandet i 3 timer. Bager dem i Actyfry ca 18 min- de bliver helt perfekte og super sprøde

    Svar
  10. Jeg “koger” mandlerne i mikroovnen i stedet for i panden – og så bruger jeg kun 1 dl vand. Der røres hver andet minut til vandet er væk og så en tur i ovnen i 15-20 minutter.

    Svar
  11. Den opskrift må jeg prøve, men ville gerne kunne servere den i et ligeså fint lille hjertefad som du har gjort. Hvor er det købt og hvilket firma er det fra???

    Svar
    • Fadet har jeg købt i butikken Indiska i Malmø. Tidligere havde de også en butik på strøget i KBH, men den er vist lukket. Jeg ved ikke om de har butikker andre steder eller online salg, men de har vildt mange fine ting!

      Svar
      • Tak for svaret, er desværre kommet til at sende spørgsmålet igen. Da jeg er fra Odense kommer jeg ikke liiiige forbi Malmø, så jeg må forsøge mig på nettet :)

        Svar
    • Der er jo ikke noget, der er så sort-hvidt. Det handler jo snarere om balance. Om mandler er et godt mellemmåltid skal du spørge dig selv om. Fungerer det for dig, er der intet i vejen for det sundhedsmæssigt. Selv har jeg det bedst med at spise tre gange om dagen og skippe mellemmåltiderne. Jeg bryder mig ikke så meget om den madfokusering, jeg synes, jeg får, når jeg skal spise “hele tiden”. Men her er vi jo så forskellige :)

      Svar
  12. Hej Jane,
    Er for14 dage siden så småt begyndt at snuse til lchf. Vi kørte med på kernesund i Ca 3år men røg stille og rolig tilbage på brød ris og pasta, sukkeret kunne vi holde os fra ihvertfald herhjemme. Vi spiser stadig morgenshake med bær men er nu begyndt at tilsætte fløde og rå æg det mætter mere. Problemet er at vi jo bruger rismælk og det er jo baseret på ris så der skal vi vel finde på noget andet? Vi har købt dine bøger og det fungere rigtig godt for hele familien. Har allerede tabt 3 kg. Jeg er super glad for din blog bliver meget inspireret. Tænker også et af dine foredrag kunne være en hjælp?

    Svar
    • Hej Laila. Ja ift. LCHF er rismælk ikke så godt et valg. Her kan du evt. bruge kokosmælk i stedet eller fløde fortyndet med vand. Hjemmelavet mandelmælk kan også være et alternativ men det ville ikke være mit førstevalg.

      Foredragene er rigtig gode til at få “hele historien” koncentreret ned til 1,5 time og responsen på foredragene er rigtig god, så jeg tænker helt sikkert, at det kan være til inspiration også :)

      Svar
  13. Jeg giver mine mandler 20 minutter, så er de fantastisk sprøde :-)

    Et alternativ er at riste mandlerne langsomt på panden (de må ikke blive sorte) – man kan næsten dufte, hvornår de er færdige. Derefter kan man give dem en lille spsk kokosolie eller smør og afslutte med at drysse salt på (lakridspulver smager også godt).
    Mandlerne skal afkøle på en tallerken, inden de serveres i en smuk skål. Der er mange muligheder :-)

    Svar
  14. Hej Jane
    Den udgave skal klart prøves da den ser ud til at være hurtigere end den jeg plejer at bruge. Et lille tip til os der er røg fanatiker er at bag efter give dem ca en ½ time varmerøgning. men så er de også så afhængighedsskabende at man skal husk at sætte advarselsskilte på glasset. Vi har tit både med og uden røg, så er der til en hver smag :)

    Svar
    • Uha, det lyder farligt! Jeg er gift med en røg-elsker (altså røg i mad – ikke tobak) og han vil helt sikkert sætte pris på dit forslag!

      Svar
  15. Hej Jane.
    Bliver dine mandler sprøde? Det synes jeg er problemet med hjemmegjorte saltmandler; at de bliver bløde. Måske ovntricket er nøglen?

    Svar
    • De bliver lige så sprøde som en almindelig mandel er, eller hvad man skal sige. For en mandel er jo lidt blød i det.. :)

      Svar
    • Hvis du gider bruge et par dage på det, så kan du med fordel lade mandlerne tørre en dags tid, inden du rister dem i ovnen.
      Vend dem i smeltet smør (gør underværker for ristningen) og drys med grovsalt inden du smider dem i ovnen, og lad dem køle af mellem 2 lag fedtsugende papir.
      Gør jeg altid, og får altid lækre sprøde mandler.

      Svar