Madbanditten

LCHF - Madbanditten
  • Om mig
    • Lær mig at kende
    • Kontakt
    • Mission Statement
    • Om Madbanditten og reklamepolitik
    • Privatlivspolitik
    • Foredrag
      • Eventkalender
      • Hvad handler mine foredrag om?
  • Bøger
    • Keto på 4 uger
    • KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
    • Sådan taber du dig (e-bog)
    • 5 hemmeligheder til vægttab med Keto (e-bog)
    • STRIKS LCHF – en praktisk guide (e-bog)
    • Low Carb Vegetar (e-bog)
    • MADGLAD – lær dit barn at elske rigtig mad
    • LCHF året rundt
    • LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
    • LCHF – BRØD & KAGER
    • MÆT & SLANK – med LCHF
    • Madbandittens juleopskrifter (e-bog)
    • SHOP
    • International publications
  • Opskrifter
    • Keto opskrifter – Striks LCHF
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Brød
    • Dejlige drikkevarer
    • Juice – greenies – smoothies
    • Kager
    • Desserter
    • Is-opskrifter
    • Lækkerier
    • Juleopskrifter
    • Nytårsmenu
  • Kickstart
  • KETO
    • Keto bøger
    • Kickstart
    • Keto vægttab: Resultater og billeder
    • Hvad er KETO?
    • Begynderguide til KETO
    • KETO vægttab
    • Forskellige typer KETO
    • Keto og kaffe
    • Keto og antiinflammatorisk kost
    • Keto uden mælkeprodukter
    • Keto og sødemidler
    • Keto og alkohol
    • Keto og frugt
    • KETO og kolesterol
    • Keto og sygdomme
    • Keto kostplan – kostplan til striks LCHF og ketose
    • Carnivore Diæten
    • Ketogen diæt til epilepsi
    • KETO Living
    • KETO produkter
    • KETO bøger og vægttabsforløb
    • KETO kildeliste
  • KETO madplan
  • Alt om Keto på 1 side
  • LCHF
    • Hvad er LCHF?
    • Forskellige typer LCHF
    • LCHF og overgangsbesvær
    • LCHF indkøbsliste
    • Gode LCHF-produkter
    • LCHF – fedt og kolesterol
    • Hvad er kolesterol?
    • Videnskabelige studier om LCHF
    • LCHF – generelle spørgsmål
    • Må jeg spise (….) på LCHF?
    • LCHF og fertilitet, graviditet og amning
    • Maveproblemer
      • Fordøjelse og maveproblemer
    • Videoføljeton
    • LCHF og træning
    • Udstyr
  • Vægttab
    • LCHF og vægttab
    • LCHF og ketose
    • Derfor taber du dig ikke…
    • STRIKS LCHF – ketogen LCHF
    • Gode tip til et varigt vægttab
  • Sukkerfri
    • Bliv sukkerfri!
    • 100% sukkerfri – en personlig historie
    • Hvad sker der, når vi spiser sukker?
    • Sødemidler
Hjem » Opskrifter » Tilbehør » Oksebouillon på kraftben

Oksebouillon på kraftben

23. januar 2015 af Jane Faerber 68 kommentarer

Opskrift på hjemmelavet oksebouillon på kraftben --> madbanditten.dk

Oksebouillon kogt på kraftben er udover at være supersundt også noget, der kan give virkelig god smag i din mad.

At koge suppe på kraftben og knogler er som bekendt noget af det sundeste og bedste, du kan gøre for dig selv, og hvis du skal tage en ny vane ind i dit køkken i 2015, kunne det godt være denne. Jeg koger altid suppe på mine kyllingeskrog. Det kommer der en dejlig bouillon eller suppe ud af, som jeg gerne drikker en kop af hver dag, især her i vinterperioden.

Bouillonen kogt på okse/kraftben har modsat kyllingebouillonen en meget kraftig og maskulin smag, og jeg er ikke så vild med den som drikkebouillon men sniger den i stedet ind i madlavning i fx sovs.

Bouillon kogt på kraftben indeholder meget mere gelatine end en kogt på kyllingeskrog, så slutresultatet efter afkøling er en stor geleklump. Det lyder måske ulækkert, men det er netop det, vi eftertragter her. Jeg kaster af samme grund tit lige et enkelt kraftben i min kyllingebouillon. Det kan ikke smages, men det giver et bedre slutresultat.

Jeg har skrevet om tidligere, hvorfor bouillon kogt på ben og knogler er så godt for dig, men lad os bare gentage nogle af fordelene her:

FORDELE VED HJEMMEKOGT BOUILLON/SUPPE PÅ KRAFTBEN

  • det er utroligt næringsrigt og indeholder et væld af mineraler, som fx calcium, fosfor, kalium og magnesium
  • knoglerne indeholder kollagen, som bliver til gelatine ved langtidskogning.
  • gelatine er utroligt proteinrigt og indeholder aminosyrerne prolin og glycin, som virker blodsukkerstabiliserende, stressreducerende, helende og antiinflammatorisk
  • gelatine virker helende på tarmen og hjælper til bedre næringsoptag og indirekte til en bedre fordøjelse.
  • det smager dejligt og har du det i fryseren, kan du nemt og hurtigt tage noget op og lave en hurtig kylling/oksekødssuppe til familien.
  • det er en glimrende kilde til salt, hvilket er vigtigt på LCHF. Meget overgangsbesvær skyldes faktisk en lille saltmangel.

Opskrift på hjemmelavet oksebouillon af kraftben --> madbanditten.dk

OPSKRIFT PÅ OKSEBOUILLON

  • 1 kg kraftben fra okse
  • 1-2 løg, skåret i grove stykker
  • 3-4 fed hvidløg, skåret i halve
  • 3 laurbærblade
  • 0,5 dl eddike. fx æblecidereddike (hjælper gelatinen ud af knoglerne)
  • salt (havsalt, himmalayasalt etc)
  • ca. 3 l. vand

Det kommer sig ikke så nøje, hvad du har med i gryden. Du kan smide urter eller suppegrøntsager med også. Prøv dig lidt frem.

SÅDAN

Hæld benene (ikke dine egne) i en stor suppegryde eller i din crock pot sammen med løg, hvidløg og laurbær. Overhæld med vand, tilsæt salt og kog op. Lad simre i 10-15 timer. Jeg havde min i crock potten på LOW. Når tiden er gået, fisker du ben og marv op og sier væsken. Hæld væsken på glas og lad afkøle. Opbevar i glas med tætsluttende låg og opbevar i køleskab i op til et par uger eller i fryseren.

Fedtet samler sig ovenpå. Det lader jeg enten sidde og glæder mig over at have en federe version, eller jeg skraber det fra og putter det i et glas og bruger det som stegefedt.

HVOR FÅR JEG KRAFTBEN?

Kraftben fås hos slagteren eller i større supermarkeder. Nogle gange er de på frost. Vil du have dem økologisk, tror jeg, du er nødt til at handle online. Vi lægger en stor kødbestilling en gang om måneden hos Mineslund, og her kommer vi et par kilo kraftben med i kurven.

Vil du bruge Keto til vægttab?

Du har nok læst de mange vilde vægttabshistorier – men er det tid til at prøve selv?

Keto kan hjælpe til mere energi, mindre sukkertrang og vægttab uden konstant sult.

For en god og sikker start – start her: Keto på 4 uger

Måske vil du også læse

  • Stærk thaisuppe med kokosmælk
  • LCHF sandwichHvidkålspandekager med karry og en snasket sandwich
  • Genbrugsmad
  • Eksem, hudlidelser og udslæt - Pias voldsomme og uforklarlige eksem forsvandt efter én uge på LCHFPias uforklarlige udslæt forsvandt efter 1 uge på LCHF!

Skrevet i: LCHF, Paleo, Tilbehør

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kommentarer

  1. Alf Nielsen skriver

    14. maj 2020 kl. 13:33

    Hej
    For at få en trykkoger til at virke skal den vel op på 2 atm.
    Hvor finder man en ????
    Jeg har en Sjøbo fra Harald Nyborg men den går kun op 1 level 0.1 atm. så begynder overtryksventilen at åbne og så er det svært at komme på næste level på 0,6 atm . Og det er vel kun en trykkoger hvis den går op på 2 atm.
    Er der lidt hjælp at få???????

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      14. maj 2020 kl. 13:43

      Det ved jeg desværre ingenting om. Jeg ejer ikke en trykkoger. En crockpot er et helt andet stykke udstyr.

      Svar
  2. Helle skriver

    6. februar 2020 kl. 12:30

    Hej jeg har lavet denne okse bouillon, men syntes ikke slut resultatet virker hel rigtigt.
    Mit er tyndt flydende og noget lysere end dit.
    Simret under låg ca. 13 timer.

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      6. februar 2020 kl. 12:40

      Du kan selv styre om du vil lade det koge ind. I så fald skal låget af. Men har du prøvet at køle det ned og se om det gelerer?

      Svar
  3. Nina Petersen skriver

    27. oktober 2019 kl. 06:56

    😃
    Mine egne ben…
    Simrer du med eller uden låg?
    God søndag 🙏🏼

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      27. oktober 2019 kl. 08:47

      Jeg laver den i crockpot, hvilket er med låg. I gryde ville jeg nok gøre det samme. Nogle gange koger jeg kyllingebouillon uden låg og så koger den godt ind og bliver en meget rig bouillon. Så det er også lidt en smagssag.

      Svar
  4. Laila Koch skriver

    23. marts 2019 kl. 11:51

    Hejsa😊 I kan købe øko kød ved Økogårdene.dk. Vestjysk når det er bedst og hvor dyrene går frit på Skjern Enge. Virkelig god kvalitet. De har tilmed GRATIS kraftben lige pt..
    Mvh Laila

    Svar
  5. Ditte skriver

    4. marts 2019 kl. 19:07

    Tak🙏🏻 Men helt vildt at ti store gryder og 20 timers arbejde, blev til 6 ‘fond-terninger’😬😄😄😄

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      5. marts 2019 kl. 07:59

      Ti gryder til 6 terninger? Det lyder da også helt vildt!

      Svar
  6. Ditte skriver

    2. marts 2019 kl. 16:43

    Hej Jane
    Jeg fik kogt mine så meget ind, at det endte som noget der mindede om karamel. Slet ikke til at få i fryse isterningeposer😬
    Kan det stadig bruges?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      3. marts 2019 kl. 08:36

      Ja du kan sagtens bruge det stadig. Du har bare en koncentreret fond i stedet for en flydende bouillon 🙂

      Svar
  7. Sascha skriver

    27. januar 2018 kl. 20:08

    Hej Jane
    Min boullion har været i slowcookeren 20+ timer, men desværre blev den ikke geleagtig bagefter. Jeg har fulgt opskriften her.
    Ved du hvad det kan skyldes?
    Pft 🙂

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      27. januar 2018 kl. 21:20

      Heller ikke efter nedkøling? Ellers vil mit bud være for få ben måske…

      Svar
      • Sascha skriver

        6. februar 2018 kl. 17:57

        Nej, desværre ikke.

        Jeg prøver igen med flere ben. Eller købt et andet sted. Brugte 1 kg. Men jeg prøver igen!

        Svar
  8. Stinna skriver

    5. december 2017 kl. 15:41

    Selv tak! Jeg er stadig novice ud i fondens verden, så har endnu ikke brugt mine kraftben – men ellers har jeg været meget tilfreds med de andre kødvarer fra Johannesminde, så jeg anbefaler dem gerne 🙂

    Og tak for svar, jeg har nemlig ikke rigtig kunnet regne det ud selv – men mon ikke du har en god blævrepointe 😀

    Svar
  9. Bischa skriver

    5. september 2017 kl. 13:20

    Hej Jane
    Gammel blog, I know, men må lige høre hvor du køber øko kraftben nu, har været inde på mineslund’s side og de er lukket / fusioneret med grisogko.dk og kan desværre ikke finde øko kraft ben derinde, kun konventionelle 😔
    Håber du har et tip til et nyt godt sted 😊
    Kh
    Bischa

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      5. september 2017 kl. 16:13

      Ja jeg har samme problem. Jeg har heller ikke kunne finde dem længe. Jeg har brugt konventionelle, men har gjort det sådan, at jeg har brugt et kraftben i min kyllingebouillon for ekstra gelatine. Ikke helt optimalt men i mangel af bedre…

      Dog er jeg sikker på at øko-slagteren på Kultorvet kan være behjælpelig med det!

      Svar
      • Stinna skriver

        5. december 2017 kl. 13:31

        Jeg har købt økologiske ved Johannesminde 🙂

        Jane, jeg kunne vildt godt tænke mig at vide, om du bruger kraftben flere gange også – og hvor mange gange bruger du kyllingebenene?

        Svar
        • Jane Faerber skriver

          5. december 2017 kl. 13:54

          ej hvor dejligt med en anbefaling. Tak!

          Jeg plejer at bruge kyllingeskrog to gange. Anden gang plejer jeg at kaste et oksekraftben i også. Kraftben bruger jeg 2-3 gange afhængigt af hvilken type knogler, det er. Jeg ved faktisk ikke hvad den øvre grænse er for hvor mange gange man kan bruge dem, men jeg tænker, at så længe slutresultatet blævrer, så er det godt 🙂

          Svar
          • Anne skriver

            22. august 2018 kl. 07:54

            Hej Jane.
            Ved godt det er en gammel tråd, men har lige et spørgsmål: Når du har brugt kraftbenene, fryser du dem så ned igen? Jeg troede egentlig ikke man måtte genfryse mad.
            Forresten kan man købe øko kraftben på Nemlig nu:)
            Kh Anne

          • Jane Faerber skriver

            22. august 2018 kl. 08:22

            Ja, jeg har genfrosset dem og brugt dem flere gange. Det gør jeg også med kyllingeskrog, når jeg koger kyllingebouillon. Nogle gange koger jeg bare to portioner i forlængelse af hinanden og fryser det ned. Ofte når jeg har frosset brugte ben ned, blander jeg dem med friske i næste batch, hvis det giver mening 🙂

            Og TAK for tip om øko-kraftben hos Nemlig. Det har jeg virkelig savnet!

  10. Søren skriver

    10. marts 2017 kl. 15:09

    Dejlig information.. går straks igang med ben fra en kvart ko😄 Her hvor jeg bor handler vi MEGET STORE kyllinger hos to gamle mennesker. Dog fin slagteri og butik, men de er på velfærdsideen som mig. Når jeg griller en af deres kyllinger på mellem 2 og 4,5 kg. Når vi har spist det vi kan, samler jeg alle ben i en gryde, plukker det resterende ben-skrog rent og fryser kødet, til diverse retter.

    Alle ben, skind, brusk mm koger jeg så i et par timer, fisker ben og urter, grøntsager op. Pas på med salt, for når man koger suppen ind er saltmængden jo stdig den samme og kan blive for voldsom. Så salt til sidst.
    En syntes det var ulækkert at koge på de ben der var rest fra måltidet, men vndet kommer jo over 100 grader😄

    Svar
    • Hanne skriver

      22. oktober 2019 kl. 18:32

      Lige en gang til for prins Knud og mig – anvender I også ben, som hver især har pillet/gnavet? i ved bordet?
      Eller piller I fra på forhånd og serverer kød uden ben?

      Svar
      • Jane Faerber skriver

        22. oktober 2019 kl. 18:34

        Ved kylling koger jeg også suppe på ben vi har gnavet af. Ved oksebouillon på kraftben, køber jeg benene uden kød på.

        Svar
  11. Frederik skriver

    7. januar 2017 kl. 20:49

    Hej Jane, super lækker blog!

    Hvordan får du presset bouillonen ind 1 gang dagligt? Drikker du det koldt, eller hælder du det altid i maden?

    Jeg har lige kogt nogle kilo oksebouillion (med lidt inspiration herfra) 😉

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      9. januar 2017 kl. 09:34

      Jeg prøver at drikke en kop om dagen men her foretrækker jeg altså kyllingebouillonen. Oksen er lige voldsom nok for mig. Og ellers bruger jeg det i madlavningen 🙂

      Svar
  12. Ingvard skriver

    17. maj 2016 kl. 15:45

    Jeg har godt nok sådan en slow cooker men ikke hvor der kan vær 3 L i men skal man så beregne minter ben

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      18. maj 2016 kl. 09:56

      Tænk ikke så meget over størrelsen. Bare fyld en gryde sådan halvt eller 2/3 dele med ben og hæld vand og resten af ingredienserne over.

      Svar
  13. Helle skriver

    16. januar 2016 kl. 14:55

    Hvor længe kan det holde sig ?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      16. januar 2016 kl. 15:05

      Et par uger i køleskab og et par måneder i fryser.

      Svar
  14. Heidi skriver

    8. december 2015 kl. 22:22

    Hvor dejligt med en lille reminder på dette opslag.
    Vi har netop hentet 1/4 ko og hvad dertil hører af suppeben, så jeg skal koge koge koge ben en af de næste dage

    Svar
  15. Connie skriver

    8. december 2015 kl. 09:12

    Et lille tip: hælp noget af boullionen på isterningeposer og kom i fryseren – så har du boullionterninger 🙂

    Svar
  16. Cecilie skriver

    2. juni 2015 kl. 13:28

    Hej Jane 🙂

    Hvor meget bouillon kommer der ca. ud af denne opskrift?
    Jeg har min stående på komfuret nu og synes væsken er svundet meget ind – der er lang tid til kl. 9 i aften og den har stået 12 timer..
    Skal bruge den til din sommer-osso buco, men er bange for, at der ikke kommer nok ud af opskriften!

    Har brugt 3 L vand

    – Cecilie

    Svar
  17. Merete Petersen skriver

    28. januar 2015 kl. 10:37

    Har endnu ikke kogt på kraftben, men har for nylig kogt på kyllingeskrog blandet med haneskrog og masser af grøntsagsender/skræller jeg løbende gemmer i fryseren. Jeg lader det dog koge 24-36 timer, indtil benene nærmest falder fra hinanden og alle de gode næringsstoffer er sevet ud i væsken.
    Jeg må lige slå et slag for denne opskrift (http://elowcarbfoodlist.org/low-carb-mexican-chicken-soup-recipe/), som jeg jævnligt laver og tilretter efter behov – den anden dag blev den lavet på netop den herlige bouillon. God og kraftfuld, jeg udelod dog kød denne gang (der er proteiner i bouillonen) men tilsatte i stedet en dåse kidneybønner og serverede nachoschips til (ikke lige lchf, I know….), det var et kæmpe hit hos alle ungerne, da vi skulle have det lidt særligt godt 😉 Og så tager det ingen tid at lave! 😀

    Svar
  18. Jonna skriver

    28. januar 2015 kl. 08:59

    Det er simpelthen så lækkert! Jeg henter økologisk lamme- og oksekød på en økologisk landbrugs-produktionsskole. her kan man bestille ligeså mange GRATIS kraftben, som man orker at slæbe med hjem. Så fryseren er er fuld af dem herhjemme.
    Nu kan jeg huske, at du engang skrev at kyllingeskrog kan koges to gange. Gælder det mon også oksekraftben? For jeg har faktisk bare smidt dem ud efter første kogning. Men det er da spild, hvis de kan bruges igen.

    Svar
  19. Berit Filstrup skriver

    24. januar 2015 kl. 20:08

    Kære Jane
    Jeg har i dag lavet 3 liter okse-bouillon. Jeg har fyldt alle de isterningebakker op, jeg havde og stillet i fryseren. Derudover har jeg fået tre store glas.
    Mit spørgsmål er nu hvor meget bouillon du bruger til suppe til 4 personer? (Forhold mellem bouillon og vand?)
    Tusind tak for altid dejlig, velskrevet inspiration!

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      25. januar 2015 kl. 11:13

      Jeg fortynder ikke bouillonen, når jeg bruger den som suppe…

      Svar
  20. Hanne skriver

    24. januar 2015 kl. 10:21

    Hej Jane!
    Nu spørger jeg sikkert virkelig dumt, men hvordan ser det ud med det gelatine man kan købe sig til, f.eks. Økologisk pulver fra Urtegården. Har hørt om nogen der lavede “sunde” vingummi’er?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      24. januar 2015 kl. 10:23

      Hej Hanne
      Det er ikke spor dumt! Jeg kender ikke det pulver, du nævner. Jeg har noget andet, som jeg har købt fra udlandet. Du kan se mine “sunde vingummier” her: SUNDE VINGUMMIER

      Svar
  21. Soud hussein skriver

    24. januar 2015 kl. 06:40

    Hej jane 🙂
    Når man har lavet bouillon og det afkølet i køleskab og det blevet som gele hvordan bruger man det så ? Smelter det når man kommer det i en suppe fx ?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      24. januar 2015 kl. 10:34

      Ja, jeg graver bare en skefuld op med en ske og bruger det som base i en sovs fx. Eller varmer hele indholdet op og spiser som suppe 🙂

      Svar
  22. Anne Lind skriver

    23. januar 2015 kl. 22:05

    Altså, sådan simre-suppe/bouillon… er det med eller uden låg på gryden …??

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      24. januar 2015 kl. 10:34

      Jeg har faktisk gjort begge dele. Jeg ved ikke hvad det er mest “rigtigt”…

      Svar
  23. Kirstine skriver

    23. januar 2015 kl. 19:58

    Spændende!

    Svar
  24. Julie Wendt skriver

    23. januar 2015 kl. 19:42

    Her hjemme laver jeg bouillon i slow cooker- den står mellem 12-24 timer og passer sig selv. Og når jeg er klat (har tid) så er bouillonen også klar.
    Slow cookeren er uundværlig!

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      24. januar 2015 kl. 10:33

      Min slow cooker er også uundværlig på det punkt! 🙂

      Svar
  25. Pernille skriver

    23. januar 2015 kl. 18:14

    Hvor længe mon den lækre oksebouillon kan holde sig?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      24. januar 2015 kl. 10:28

      Mit bud er nogle uger i køleskab og nogle måneder i fryser.

      Svar
  26. Tanja skriver

    23. januar 2015 kl. 13:24

    Hejsa.

    Lige et spørgsmål mht. de der meget fine labels du laver. Hvad er det for en maskine der laver dem og hvor kan man købe dem?

    God weekend til dig.

    Hilsen Tanja

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      23. januar 2015 kl. 13:36

      Det er sådan en old school dymo label maker. Det er Søren, der har købt den til mig i sådan en kontorbutik på nettet. Jeg tror, butikken hed noget med Printer og Patroner… Jeg elsker den og sætter etiketter på alt. ALT!! 🙂

      Svar
  27. Hanne skriver

    23. januar 2015 kl. 13:06

    Inspirerende – når det hele er kommet i kog, skal man så ikke skumme urenheder af, før det simrer? Eller fjerner man så noget, der er godt at lade blive i?
    God weekend, Hanne.

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      23. januar 2015 kl. 13:11

      Det kan man godt men jeg gør det faktisk sjældent. Jeg laver det i crock potten og jeg synes ikke, der kommer så meget skum, som da jeg lavede i gryde..

      Svar
  28. lotte skriver

    23. januar 2015 kl. 11:15

    10-15 timer! Det var længe. Får man ikke det samme udbytte, hvis man forkorter kogetiden til evt 3-4 timer?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      23. januar 2015 kl. 11:31

      Du får mere saft og kraft, hvis du lader den simre længere.

      Svar
  29. Selma skriver

    23. januar 2015 kl. 11:11

    Hej Jane,
    Tak for et skønt post. Jeg vil straks give mig i kast med noget bouillonkogning- men jeg nægter at spise kød som ikke er øko, og når jeg går ind på den hjemmeside hvor I handler kød kan jeg ikke finde kraftben nogle steder. Erd et fordi I køber en del stud?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      23. januar 2015 kl. 11:30

      De plejer at have dem separat men nogle gange har de dem kun i sådan en samlet simrekasse. Så det gælder om at holde godt øje!

      Svar
  30. Inger-Lise skriver

    23. januar 2015 kl. 09:45

    Hei
    Og takk for god blog:-)
    Jeg koker kraft og legger kraftbenene i vann med eddik i 24 timer før jeg begynner å koke. Dette for å trekke mest mulig mineraler ut av benene. Kraften kan koke i 24-72 timer på svak varme.
    Kollagenet som er i langtidskokt kraft er også godt for huden ( anti-age) og bindevev.

    Svar
  31. farmor skriver

    23. januar 2015 kl. 09:40

    Lige vand på min mølle. Har gerne lidt forskellig fond i fryser. Men tænkte ikke på bare at drikke den . Det skal prøves. Elsker duften i køkkenet, når den småkoger.

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      23. januar 2015 kl. 09:49

      Ja, det er sådan en dejlig duft! Jeg har lige taget en portion kyllingebouillon op af fryseren, så jeg kan få mig en kop senere 🙂

      Svar
  32. Tanja skriver

    23. januar 2015 kl. 09:40

    Hej Jane

    Tak for at minde os om denne ret og det gode ved at anvende hele dyret 🙂 Jeg har selv kreaturer som går på græs hele sommeren og bliver slagtet om efteråret, som jeg sælger privat i kvarte. De får det hele med – også benene. Sjovt nok er der mange som spørger om jeg ikke vil beholde benene til hundene, da de ikke lige ved hvad de skal bruge dem til. Og JA tak siger jeg og kan derefter dele ud af dem til hundevenner og selv koge en masse dejlig bouillon. Koger også fond af vildtben og det giver en fantastisk sovs til vildtkødet ved blot at blande det med lidt fløde og en sjat cognac.

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      23. januar 2015 kl. 09:48

      Åh ja, sådan en god vildtsovs med fløde og cognac! Uhm, nu blev jeg helt sulten! 🙂

      Svar
    • Carina Olsen skriver

      23. januar 2015 kl. 10:38

      Uhm… fond på vildtknogler er også helt fantastisk! Det har jeg altid til at ligge i fryseren. Det bliver frosset i isterningeposer, så det er nemt at tage et par tern og smide i sovsen. Det behøver nu ikke kun være sovs til vildtkød – det kan også redde en halvkedelig portion kødsovs 😀 Jeg skal i gang med at koge det her i weekenden, så jeg vil da lige overveje, om der skal sættes en portion i kæleskabet til at drikke.

      Svar
      • Carina Olsen skriver

        23. januar 2015 kl. 10:39

        Kæleskabet = køleskabet 😛

        Svar
      • Jane Faerber skriver

        23. januar 2015 kl. 10:58

        Præcis! Jeg bruger det også i kødsovs. På den måde sniger jeg de gyldne dråber i hele familien 🙂

        Svar
  33. Carl August Arge skriver

    23. januar 2015 kl. 09:29

    Hej Jane 🙂

    Tak for din dejlige blog som jeg besøger ofte 🙂

    Jeg er også vild med benbuljong – min favorit er kogt på lammeben som jeg brækker i stykker for at komme til marven. Smager forrygende.

    Mit spørgsmål til dig er om du ved om nogen forskning på benbuljong? Jeg læser ofte om at der er mange helsefordele med knoglesuppen; og det tror jeg da gerne, men findes der nogen evidens for påstanden?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      23. januar 2015 kl. 09:47

      Det har jeg faktisk ikke dykket ned i. Jeg har primært læst om det i de amerikanske real food-bøger (Nourishing Traditions, Nourished kitchen etc.) men jeg har ikke dykket ned i deres kildelister, må jeg indrømme.

      Svar
  34. Henrik skriver

    23. januar 2015 kl. 08:52

    Hej Jane, gælder dette også for lammeben/knogler?

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      23. januar 2015 kl. 09:27

      Det vil jeg næsten tro, men jeg har ikke prøvet det…

      Svar
  • Følg mig på Facebook
  • Følg mig på Instagram
  • Følg mig på Twitter
  • Følg mig på Pinterest
Jane Faerber
OM MIG • KONTAKT • BØGER
Jeg hedder Jane, og det er mig, der blogger her på Madbanditten. Udover at blogge skriver jeg bøger og holder foredrag. Alt sammen om mad og sundhed og livet ind imellem.

TILMELD NYHEDSBREV OG MODTAG E-BOGEN FOR 0 KR

signup

KETO MADPLAN

keto

KICKSTART – ONLINE KURSUS

keto

BØGER OM KETO

keto

FØLG MED PÅ BLOGLOVIN

Follow

Emner på bloggen

© Madbanditten 2014 All rights reserved
logo
  • Om mig
    • Lær mig at kende
    • Kontakt
    • Mission Statement
    • Om Madbanditten og reklamepolitik
    • Privatlivspolitik
    • Foredrag
      • Eventkalender
      • Hvad handler mine foredrag om?
  • Bøger
    • Keto på 4 uger
    • KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
    • Sådan taber du dig (e-bog)
    • 5 hemmeligheder til vægttab med Keto (e-bog)
    • STRIKS LCHF – en praktisk guide (e-bog)
    • Low Carb Vegetar (e-bog)
    • MADGLAD – lær dit barn at elske rigtig mad
    • LCHF året rundt
    • LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
    • LCHF – BRØD & KAGER
    • MÆT & SLANK – med LCHF
    • Madbandittens juleopskrifter (e-bog)
    • SHOP
    • International publications
  • Opskrifter
    • Keto opskrifter – Striks LCHF
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Brød
    • Dejlige drikkevarer
    • Juice – greenies – smoothies
    • Kager
    • Desserter
    • Is-opskrifter
    • Lækkerier
    • Juleopskrifter
    • Nytårsmenu
  • Kickstart
  • KETO
    • Keto bøger
    • Kickstart
    • Keto vægttab: Resultater og billeder
    • Hvad er KETO?
    • Begynderguide til KETO
    • KETO vægttab
    • Forskellige typer KETO
    • Keto og kaffe
    • Keto og antiinflammatorisk kost
    • Keto uden mælkeprodukter
    • Keto og sødemidler
    • Keto og alkohol
    • Keto og frugt
    • KETO og kolesterol
    • Keto og sygdomme
    • Keto kostplan – kostplan til striks LCHF og ketose
    • Carnivore Diæten
    • Ketogen diæt til epilepsi
    • KETO Living
    • KETO produkter
    • KETO bøger og vægttabsforløb
    • KETO kildeliste
  • KETO madplan
  • Alt om Keto på 1 side
  • LCHF
    • Hvad er LCHF?
    • Forskellige typer LCHF
    • LCHF og overgangsbesvær
    • LCHF indkøbsliste
    • Gode LCHF-produkter
    • LCHF – fedt og kolesterol
    • Hvad er kolesterol?
    • Videnskabelige studier om LCHF
    • LCHF – generelle spørgsmål
    • Må jeg spise (….) på LCHF?
    • LCHF og fertilitet, graviditet og amning
    • Maveproblemer
      • Fordøjelse og maveproblemer
    • Videoføljeton
    • LCHF og træning
    • Udstyr
  • Vægttab
    • LCHF og vægttab
    • LCHF og ketose
    • Derfor taber du dig ikke…
    • STRIKS LCHF – ketogen LCHF
    • Gode tip til et varigt vægttab
  • Sukkerfri
    • Bliv sukkerfri!
    • 100% sukkerfri – en personlig historie
    • Hvad sker der, når vi spiser sukker?
    • Sødemidler