Choko-lakrids-kugler

Puh, en weekend jeg har haft. At have en hacket blog, som bliver ved med at finde smuthuller og vise påtrængende pop-up-reklamer og afvise besøgende, der ikke gør, som der bliver sagt, er mildest talt en angstprovokerende oplevelse, når ens blog udover at være ens hjertebarn også er kernen i ens forretning. Problemet er i øvrigt ikke helt løst endnu, men de fleste huller er lukket. Flere får dog stadig popup-reklamen på Eventkalenderen, og nu linker jeg med vilje ikke dertil, for I behøver ikke tjekke. Selv får jeg den ikke, men Søren får den fx på hans computer.

Nå men til den hackede blog kan I lægge ondt i lænden (ja, stadig!) og et stemningsleje under minus. Jeg havde ellers lige skrevet et nærmest overmodigt indlæg om, hvordan jeg indtil videre ikke er vinterdeprimeret i år. Og det er også rigtigt nok, lige bortset fra i går, hvor alt var sort og gråt, så jeg venter nok lige lidt med at poste det indlæg til de sorte skyer er fordrevet.

Så forkælelse er vist på sin plads. Disse konfektagtige choko-lakrids-kugler lavede jeg til ungerne til fredagsguf i fredags. Og de var farligt gode! Low carb er de dog ikke, men de er fyldt med det gode sunde fedt, som nedbringer blodsukkerpåvirkningen.

Choko-lakrids-konfekt --> madbanditten.dk
Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

SÅDAN

ANIS-OLIE ELLER LAKRIDSPULVER?

I stedet for anis-olien kan du bruge en lille spsk rålakridspulver

Resultatet bliver ikke det samme, men det bliver også godt. Min oplevelse er, at rålakridspulver har tendens til at “overtage” smagen, så man ikke kan fornemme de andre smagsnuancer. Måske er det bare mig, der overdoserer!

Jeg prøvede også at rulle kuglerne med anis-olie i lakridspulver, men det blev ikke godt. Her kunne jeg overhovedet ikke smage andet end lakridspulver, så jeg foretrak dem rullet i kakaopulver eller slet ikke rullet i noget.

Måske er det bare en smagssag, men tip hermed videregivet!

linje.png

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få samtidig min gratis guide til at blive sukkerfri i fire nemme trin.

JA TAK, TILMELD MIG NU!

Choko-lakrids-konfekt --> madbanditten.dk

Choko-lakrids-kugler

Udskriv Pin
|

Ingredienser

CHOKO-LAKRIDSKUGLER – 25-30 stk

Sådan gør du

  • Hæld (udstenede) dadler og abrikoser i en skål og overhæld dem med kogende vand, medmindre du bruger de her meget fedtede delikatessedadler og -abrikoser. Lad dem ligge i vandet i 5-10 minutter og dræn herefter vandet fra. Hæld dem nu i foodprocessoren sammen med alle de øvrige ingredienser og blend, til du har en fedtet dej. Hvis du vil undgå nøddeknas i selve kuglerne, kan du vælge at køre mandlerne til mel først og herefter tilføje resten.

Noter

ANIS-OLIE ELLER LAKRIDSPULVER?

I stedet for anis-olien kan du bruge en lille spsk rålakridspulver
Resultatet bliver ikke det samme, men det bliver også godt. Min oplevelse er, at rålakridspulver har tendens til at “overtage” smagen, så man ikke kan fornemme de andre smagsnuancer. Måske er det bare mig, der overdoserer!
Jeg prøvede også at rulle kuglerne med anis-olie i lakridspulver, men det blev ikke godt. Her kunne jeg overhovedet ikke smage andet end lakridspulver, så jeg foretrak dem rullet i kakaopulver eller slet ikke rullet i noget.
Måske er det bare en smagssag, men tip hermed videregivet!

Få hjælp og inspiration til sund livsstil

“Smukke billeder – tænderne løber voldsomt i vand og man får lyst til at afprøve dem alle”

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Køb nu til 240,- (vejl. udsalgspris: 300,-): De bedste fra Madbanditten

20 kommentarer til “Choko-lakrids-kugler”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Mums mums de smager fantastisk=)
    Jeg har både lavet denne potion og de vidunderlige trøfler. Hvor lang tid kan de være i køleskabet eller er det bedre at fryse tingene ned?

    Svar
  2. Tænker at hvis man en dag skal væren en rigtig “møg’ert” kan disse overtrækkes med 86% chokolade. Skal man desuden også lige flotte sig, så gør et par dut frysetørret hindbær sig også ganske godt på toppen ;-)
    MEN det er som sagt, bare noget jeg tror… Har da ihvertfald ikke gjort det (en del gange) endnu ;-)

    Svar
  3. Hej igen.

    Nu kan jeg endelig komme ind og læse uden at blive sat i konkurrencer igen :) I formiddags kunne jeg slet ikke komme til at læse indlægget her og se at det VAR hackere, så nu er jeg beroliget igen :)

    God bedring!

    Mvh Karen

    Svar
  4. Hej Jane!
    Tak for en god side. Jeg har en datter der er på en ketogen diæt og skal overholde ketosen! Jeg er nogle gange tvivl med dine opskrifter om der ikke er for mange kh i til det? Eks.disse lækre kugler. Ellers må det blive til aften teen til os voksne.
    Hilsen
    Julie

    Svar
      • Ja, det tænkte jeg også. Tro dine LCHF trøfler kan gå hvis hun ikke spiser for mange. Ellers bruger jeg mange af dine opskrifter. Ved ikke hvad jeg skulle gøre uden dine bøger! TAK!
        Hilsen
        Julie

        Svar
  5. Kan jeg ikke bestille en leveres til her mandag eftermiddag på jobbet?
    Og godt I har fået lukket hullet for de hackere, der har lavet ballade i weekenden.
    Go’ mandag til dig, smukke!
    KH
    – frk. sveske

    Svar
  6. Hi Jane, Øv ja, det var da en kedelig oplevelse at blive hakket.
    Angående det grå vinterhumør, så vil jeg hurtigt videregive et tip, som jeg har fundet på den amerikanske hjemmeside FMTV (Food Matters TV). Det er en specialist indenfor kosttilskud, som hedder Andrew …? (et eller andet), som fortalte om brugen af niacin (vitamin B3) ved depression. Nu lider jeg heldigvis ikke selv af depression, men jeg skulle da lige prøve det alligevel, og ja, selv jeg kan sagtens mærke en forskel. Det er som om tingene får mere farve og dagene bliver lysere, når jeg tager dem. De piller jeg bruger er Niacin 420 mg fra Natur Drogeriet.

    Svar
  7. Kære Jane
    Vinter (og hackere) sucks! Jeg forsøger at lokke lidt sommerhumør ind med en omgang jordbær, men indimellem er det bare kun chokolade der du’r (og hjemmearbejdsdage med slumretæppe og stearinlys hvor man slipper for at skulle tage stilling til omverdenen når nu det hele er lidt gråtonet). Og nogle gange er det bare rart at høre at man ikke er den eneste som kæmper lidt med stemningen i løbet af de mørke vintermåneder.
    Godt at vi snart går mod lysere tider! God bedring med lænden og humøret, og 1.000 tak for en inspirerende blog og skønne bøger :-)

    Svar
    • Enig – så befriende ikke at være den eneste som synes vinteren er lang. Har i dag forkælet mig selv med flotte tulipaner og lidt mørk chokolade. Håber at solen snart skinner igen.

      Svar
  8. Jeg anvender kun en lille smule, da lakrids meget hurtigt kan dominere, og netop tage smagen fra de øvrige ingredienser.

    Laver dem på friske dadler, lidt nødder, urtekram mysli med højt indhold af fuldkorn, mørk kakao, kokos, lidt marmelade – (oftest økologisk hindbærmarmelade) rålakrids og lidt vand til samle massen. Stiller dem på køl i en ½ times tid inden jeg triller dem. Noget lettere. Triller dem i kokos, mørk kakao og tørret hindbær og stiller dem på køl igen mindst ½ time. Så lækre. .0))

    Har ikke prøvet med Anis Olie. :0) men også kanel og vanilje er lækkert at putte i. Haps.

    Smil Lene .0)

    Svar
  9. Hej Jane.
    En lille kommentar der ikke behøver udgivelse ….. der er stadig “noget spam” tilbage på din side. På denne side omhandlende choko-lakrids-kuglerne (som i øvrigt lyder ret lækre :-) ) står der øverst og nederst i indlægget noget med 99share, 2share, 0share osv. Der er 6 linjer og de står i punktform. Ordet “share” er understreget og jeg kan se, at jeg kan klikke på det som om det var et link. Jeg har naturligvis ikke forsøgt men jeg synes bare lige, at du skulle vide det :-)

    vh
    Merete

    Svar
    • Min WP-udvikler siger, at det skyldes at man henter en gammel version af siden og at man skal slette midlertidige internetfiler. Den spamreklame, du omtaler, har jeg dog ikke selv set, så hvis du har mod på at prøve at slette midlertidige internetfiler og vende tilbage om det gjorde en forskel, vil det blive taget imod med kyshånd :)

      Svar